Chlap je hamižný na peniaze
Ahojte žienky... V prvom rade chcem poprosiť o normálne odpovede, kto ma chápe, kto o tom niečo vie alebo to má podobné a tak... Kde začať?... Mám priateľa 5 rokov, z toho 1,5 roka spoločné dieťa, som ešte na materskej, mamičky ma musia chápať, že vyžiť z tej almužny je len veľmi ťažko... Snažím sa roztriediť si peniažky na každý týždeň , aby sme z toho vyžili do ďalšieho mesiaca :( Problém je v tom, že za tie peniaze sa snažím kúpiť svojmu dieťaťu všetko, čo potrebuje, od plienok, mliečka kaše, oblečenie atď.... Ale môj priateľ je veľmi hamižný na peniaze, majetnícky alebo ako to mám ešte opísať... Veď dieťa rastie ako z vody, keď je mu niečo malé treba mu dokúpiť, ide zima treba toho viac... Ďalej, o domácnosť a o nás všetkých troch sa starám iba ja, to sú potraviny a oblečenie pre dieťa, ale len kým sa neminú peniaze ... Keď už miniem, pýtam od priateľa, dá mi aj kartu, ja nakúpim čo treba hlavne maličkému, nikdy si nič nekúpim mimo toho, napr. pre seba, nikdy! A keď príde domov, hneď beží na internet banking a pozerá kde som koľko minula a začne aj skončí to hádkou, že som mu vybielila účet ... Mňa to neskutočne uráža a ubíja.. :( Ideme do obchodu, tak ku koncu mesiaca, keď ja som už žial čistá, nakúpime a on si od pokladne odíde a nechá platiť mňa... Aj keď vie že peniaze už nemám, veď chodim na nákupy vždy sama, či už pre malého alebo potraviny... A ešte má tú drzosť vyčítať mi, prečo nie je čo jesť, prečo nie je mlieko pre malého, prečo nie je opraté atď.... No keď ja to nemám z čoho kúpiť? Ďalšia vec, je naviazaný strašne na svojmu mamu, vždy len tam chce ísť a tam byť, tam jesť, veď mamka navarí operie nakúpi.... A mne je to až blbé, keď všetko za nás platí jeho mama... no nemyslíte, že je to trápne? Jeho mama to podľa mňa vidí, isto aj vie akého ma syna, ako si ho vychovala, ideme na nákup aj spolu, a ona mi sama od seba nakúpi mäso, hocičo.. ale peniaze nevezme... Inak nie, s peniazmi problém nemá aspoň on, práveže ich nie je kam dávať, ale on nedá ani vlastnému decku, ledva mu kúpi jogurt...
Netuším čo s tým robiť... Ja som chorá, mám vážnu chorobu, ktorú keď nebudem riešiť čím skôr, tak tým bude horšie... Za 2000€ mám všetko z krku, žiaľ poisťovňa to nepreplatí a normálne som ho už poprosila, lebo viem, že môže mi dať tých 2000€ zo dňa na deň, tak nie, on mi ich nemôže dať lebo z čoho bude on žiť potom... Poraďte mi prosím :(
Zrejme je to pre neho teraz veľká zmena že by vás mal živiť ked bol naučený že so svojimi peniazmi si hospodári sám. akoby ešte nebol dosť zrelý na rodinu, pretože v čase ked je žena na materskej je to problém veľa rodín že penazí je za ten čas menej...
možno časom sa spamätá alebo sa to upraví ked budeš zase aj ty chodiť do práce.
vravíš že predtým ste problémy nemali tak možno to bude fajn..aj ked takýto chlap si nezaslúži rodinu ked je teraz takýto..
@gabrielachochulka možno sporí, alebo čo, míňať nemá na co alebo o tom neviem... Ale viem ze chce nove auto za 30 000€....... Názor si urobte kazdy svoj...
skús niektorý večer ked bude mať celkom fajn náladu sa s ním otvorene porozprávať o tom, že koľko penazí cca potrebuješ na mesiac aby všetko v rodine fungovalo a že či by ste si mohli určit nejaké pravidlá že by ti ich dával napríklad hned ako dostane výplatu a že ty budeš s nimi hospodáriť (stava, potreby pre jeho dieťa) a že potom sa už nemusíte celý mesiac o tom baviť. a ked povie nie ,tak zistiť prečo nechce, či sa mu to zdá veľa alebo čo sa mu nepozdáva
@sophie25 Prepáč všimla som si neskôr až že spolu iba žijete. Podľa môjho názoru za všetkým hľadaj svokru...Písala si že na ňu dá a sú na seba naviazaní z toho sudim že ak by ta mala v láske dohovoria by mu ...si otec..máš rodinu atď..určite sa sťažuje mamičke a tá mu operie uvarí veď chudák vyhladovany synáčik...aký bol chlap na začiatku? Ak ho ľúbiš bojuj a vysvetlí mu že to čo momentálne robí nie je správne . Čo budeš robiť ak dieťa vyrastie ? Aj on? Nebude mu blbé mu povedať nedám ti na jogurt kt.lubis aj keď naň mám? Ak je medzi vami láska ustojite to. Hlavne dieťa potrebuje aj otecka či maminu...porozprávaj sa s ním otvorene a s rozumom.
@silverrko neviem či práve svokra... Vzdy sme u jeho rodicov spolu a nikdy som nic take nepocula ... No neviem... Ale ja tam velmi nechcem chodit lebo maleho strasne rozmaznava a ja sama s nim potom cely tyzden si s nim neviem dat rady.. :/ a nehovorim o tom ze mi podryva autoritu a kazi moju vychovu....
@salomke On výplatu nema, a uz vobec nie stale kazdy mesiac rovnaky den.... Je zivnostnik.... Ale hocikedy mi moze dat kolko potrebujem ale nechce....
@silverrko ja to zvladnem.... Ja si vezmem aj pozicku! Budem ju splacat... Len nech ostanem pri svojom synovi 😢
Nechcem nejaku financnu podporu od cudzich ludi, mozno keby ste vedeli o niekom kto by bol ochotny pozicat mi 1000€ na zaciatok aj so zmluvou, mozno ak by sa dalo bezurocne, ale som ochotna aj s urokami splatit.... Banka mi neda ani euro :( :(
Tento chlap sa nikdy nezmeni.s takou vaznou diagnozou by som dala aj ruku odrezat len aby bolo dobre
..
A dieta..ved deti to je radost.je to nas obraz...clovek by im dal modre z neba....
Je to vysloveny sebec.kasli na neho.
Ries to!!
Predpokladam ze si este velmi mlada ked mas mamku na materskej.
Mas zivot pred sebou zosobaseny nie ste...
Nenechaj so sebou zametat!!
Cim skor ho opustis tym lepsie.
Nie on ta nelubi.
Ked clovek niekoho lubi-fa aj zivot za neho.
Nie on ta nelubi.prepac
@sophie25 vies co, asi by som boa uz prec, chlap, ktory nechce dat peniaze sovjej zene na vyliecenie, tak ju zrejme nemiluje... bola by som svina ako on, vyplakala sa svokre na pleci, ze ti nechce dat peniaze na vyliecenie, a ze setri na jej vnukovi... a uvidis co sa bude diat...
Dnes registrovaná, úbohé dievča s rakovinou, nema peniaze, muz ju citovo niči a uz sa to zmenilo na to aby ste jej niektorá požičali prachy, ževraj so zmluvou...a vy by ste jej uz poslali peniaze. Ženy vam to tu dobre kuruje 😂😂😂 To vážne v dnešnej dobe uveríte každej blbosti na internete??
Ja by som mu dala na raajky chlieb ani nie s maslom to je drahe....kupim ramu/palmu na obed to iste a na veceru zas....a ked by chcel princiatko ine fajn prispej...
Je to chore je to aj jeho dieta....
Alebo sa s nim skus vymenit dohodnut ze mesiac bude financne zodppvedny za domacnost...mam na mysli nech ti ukaze ako hospodarit ked je tak strasne mudry....😈
Ten chlap sa nikdy nezmení.,vidí,že napriek jeho držgrožstvu ste neumreli hladom a aj dieťa má plienky....tvoj názor ho nezaujíma,ešte tak mamičkin......nerozumiem tomu,že ak nezaplatíš 2000 tak ťa nebudú liečiť či ako? ty nežiješ na SK?
@sophie25 rakovina prveho stupna... co to je? Vies popisat naco konkretne potrebujes 2000 euro - lebo teda ja mam ludi s roznymi typmi rakoviny okolo seba a nikto 2000 euro na liecenie nepotreboval...
K tvojmu priatelovi - no commect - tu si musis zial poradit sama - dat na sud nech plati vyzivne ...
takyto chlap si nezasluzi nic ine, len papier zo sudu, ktorý ti urci na maleho vyzivne.....a co ked sa nevyliecis tak rychlo? A uz nebude ani 200e rodicak? Co budes jest? Z coho budes kupovat lieky? Z takych ludi mi je zle...
prosim ta popis blizsie o aky zakrok za 2000€ sa konkretne jedna... mna osobne by to fakt zaujimalo...
Mňa tiež, rakovina 1.st býva útvar maličký bez ďalšieho šírenia, dobre reaguje na liečbu a prognózy bývajú dobré...všetko cez poisťovňu..
No to si si teda dala.. Si musela vediet uz pred dietatom aky je. A utekaj kade lahsie!!! Ver mi, ja som dieta takeho chlapa.
Dievca moje krasne, ak dokazes vierohodne podat,ako sa da za 2000eur vyliecit z rakoviny 1.stupna (to co je?) a ziadna poistovna to nepreplati...tak ich mas do vecera na ucte. Inak ma tvoj pribeh velke medzery...
ako byvaly onakopacient sa pytam - co je to rakovina prveho stupna ?
a preco zakrok nehradi poistovna ?
pretoze podla mnna je toto cele jeden obrovsky blud.
a zabavat sa tym, ze si budem vymyslat taketo probehy je total ubohe

@silverrko nie sme manželia...