Chlap je hamižný na peniaze
Ahojte žienky... V prvom rade chcem poprosiť o normálne odpovede, kto ma chápe, kto o tom niečo vie alebo to má podobné a tak... Kde začať?... Mám priateľa 5 rokov, z toho 1,5 roka spoločné dieťa, som ešte na materskej, mamičky ma musia chápať, že vyžiť z tej almužny je len veľmi ťažko... Snažím sa roztriediť si peniažky na každý týždeň , aby sme z toho vyžili do ďalšieho mesiaca :( Problém je v tom, že za tie peniaze sa snažím kúpiť svojmu dieťaťu všetko, čo potrebuje, od plienok, mliečka kaše, oblečenie atď.... Ale môj priateľ je veľmi hamižný na peniaze, majetnícky alebo ako to mám ešte opísať... Veď dieťa rastie ako z vody, keď je mu niečo malé treba mu dokúpiť, ide zima treba toho viac... Ďalej, o domácnosť a o nás všetkých troch sa starám iba ja, to sú potraviny a oblečenie pre dieťa, ale len kým sa neminú peniaze ... Keď už miniem, pýtam od priateľa, dá mi aj kartu, ja nakúpim čo treba hlavne maličkému, nikdy si nič nekúpim mimo toho, napr. pre seba, nikdy! A keď príde domov, hneď beží na internet banking a pozerá kde som koľko minula a začne aj skončí to hádkou, že som mu vybielila účet ... Mňa to neskutočne uráža a ubíja.. :( Ideme do obchodu, tak ku koncu mesiaca, keď ja som už žial čistá, nakúpime a on si od pokladne odíde a nechá platiť mňa... Aj keď vie že peniaze už nemám, veď chodim na nákupy vždy sama, či už pre malého alebo potraviny... A ešte má tú drzosť vyčítať mi, prečo nie je čo jesť, prečo nie je mlieko pre malého, prečo nie je opraté atď.... No keď ja to nemám z čoho kúpiť? Ďalšia vec, je naviazaný strašne na svojmu mamu, vždy len tam chce ísť a tam byť, tam jesť, veď mamka navarí operie nakúpi.... A mne je to až blbé, keď všetko za nás platí jeho mama... no nemyslíte, že je to trápne? Jeho mama to podľa mňa vidí, isto aj vie akého ma syna, ako si ho vychovala, ideme na nákup aj spolu, a ona mi sama od seba nakúpi mäso, hocičo.. ale peniaze nevezme... Inak nie, s peniazmi problém nemá aspoň on, práveže ich nie je kam dávať, ale on nedá ani vlastnému decku, ledva mu kúpi jogurt...
Netuším čo s tým robiť... Ja som chorá, mám vážnu chorobu, ktorú keď nebudem riešiť čím skôr, tak tým bude horšie... Za 2000€ mám všetko z krku, žiaľ poisťovňa to nepreplatí a normálne som ho už poprosila, lebo viem, že môže mi dať tých 2000€ zo dňa na deň, tak nie, on mi ich nemôže dať lebo z čoho bude on žiť potom... Poraďte mi prosím :(
@hanusmius moj brat pozical so zmluvou peniaze, chalan nechcel vratit a brat to vysudil. Teraz mu plati. Alebo to uz aj je splatene neviem. Bola by som ochotna pomoct, ale to by slecna/pani musela urobit nejaku vyzvu aby ju preverili, takze tak... A hlavne napisat o co konkretne sa jedna lebo tiez sa mi to nejako nezda..
ale pokial by som sa mala cisto teoretricky vyjadrit k teme zgrlavy chlap a zena s rodicakom
chyba je snazit sa vyzit iba z rodicaku a ked nahodou niekdy pan priatel poskytne kartu, kupovat naozaj len minimu, aby pan priatel nedostal zachvat zurivosti.
nerobte zo seba chuderky, ktore sa za kus chleba idu poondit od rozkose...
treba mu povedat, ze za dvesto eur mesacne nemozes financovat seba, dieta, stravu a bezne nakupy do domacnosti (aj kebyze je kuzelnicka a dokaze to)
pan priatel proste musi prispievat a z prispevku je partnerka takehoto debila povinna vytvorit si financnu rezervu,
aby mala ake-take prostriedky na novy start...lebo iba truba ostane zit s takymto hnupakom 😀
dalsi exot do zbierky..... jeziskove huslicky...... 🙄
@sophie25 hmm ani neviem z kt.strany zacat..mozno z tej,ze tvoj priatel je obr.... Domysli si
Ja uz som to v jednej teme pisala,ze mam pocit, ze niektorym chlapom akoby prepne ked je zena s dietatom doma..maju pocit,ze su majstri sveta a zena je len handra a sluzka,kt.ma upratat,uvarit a pistarat sa o dieta plus samozrejme si len sunky doma vala
Osobne by som s takymto chlapom nebola,neznasam lakomcov a je riarna hanba ako sa tvoj priatel sprava
Poviem ti tak,mojho muza by hanba fackovala ak by sa o nas nevedel postarat...a ty si k tom este chora a potrebujes peniaze na liecbu,ale panko chce auto za 30tis?? Jemu uz kompletne drbe? Priority ma preboha ake? Co ma 15r? Ja normalne zasnem!!
Moj muz aj keby sa mal zodrat kvoli peniazom na liecbu tak by to urobil,nikdy mi nevycital,ze co q kolko kupujem a este mi daval nejaky fin.limit...co som nejaka nesvojpravna hlupana? U nas mam financie ja a on je rad,zw je od vsetkeho odbremeneni
Tvojmu nevadi,ze vam jeho mama kupuje jest? A jej si to neskusala povedat,co za podareneho syna ma?? Keby tato situacia nastala u nas to by bolo hubovej polievky,ja osobne by som taketo chovanie nezniesla a patricne by si to chlap odniesol!
podaj si na súd návrh výživného na mal. dieťa. Ak nevieš sama treba ísť za sociálnou kurátorkou, oni Ti určite poradia so spísaním návrhu.
Prepac, ja naozaj vynimocne a nerada oznacujem nieco za vymyslene.. ALE ze pri diagnoze rakovina 1stupna aby zdravotka odmietala preplatit liecbu, navyse ? No neviem...
prave nedavno sme sa o niecom podobnom bavili v rodine (otcova sesternica zdravotna sestra) a bavili sme sa o pripade jednej pani, ktora je roky velmi zanedbana, velmi specialny socialny pripad, velke zdravotne problemy + poistenie ani zamestnanie ziadne cez 20 rokov, obrovsky dlh, atd. a uz je to v stadiu, ze hrozi amputacia koncatiny kvoli cukrovke, a teraz otazka bola, ze co s tym, ak ma taky obrovsky dlh na zdravotnom poisteni. a odpoved je asi taka, ze poskytnu zakladnu zdravotnu strarostlivost a ukony, ktore su potrebne na zachranu zivota (operacia, amputacia koncatiny), ale uz potom pani nema narok na bezplatne rehabilitacie, ortopedicke pomocky, atd. takze umret vas nenechaju,a j keby ste neplatili roky rokuce, ale poskytnu vam len nevyhnutne minimum,a by ste neboli v ohrozeni zivota.
@nyusika no na urgente ano. Ale operacie? V podstate zacinajuca rakovina nie je priamo akutne napr zranenie ohrozujuce zivot.
Mna nikto nezneuziva. Skor nez niekomu poslem peniaze si ho vzdy preverim. Ak sa da pomozem. Ked sa nebude dat nepomozem... Takze nemusite tu mat o mna strach, ale dakujem za upozornenie 😊
@liv1 Zdravotne mam platene, nemam nikde ziadne dlhy, to nikdy, uz by som sa z toho nikdy nedostala.... Mam rakovinu ustnej dutiny a prisla som kvoli nej o vsetky zuby... Nador je uz len maly, robi sa to pod dohladom stomatologa, ale ak mi to nedaju dokopy tak sa to bude rozsirovat... A poistovna preplati liecbu, ale nie nasledky.... Akurat som sa bola pytat....
@liv1 dobre, lenze ona povedala, ze ma vaznu chorobu, pre ktoru ju nezamestnaju.. prave preto nam tu viacerym nieco nesedi. lebo ak to je taka vazna diagnoza, ze ju kvoli tomu uz ani nezamestnaju, tak to je asi akutne a urgentne.. tak tam nevidim dovod, preco by to poistovna nepreplatila..
@sophie25 ja mam chaos...mas dceru ci syna raz pises tak potom tak 😲
@solinkarka nikde som ja nepisala raz tak a raz tak.... Mam syna... Hocikto kto neveri sa moze so mnou aj stretnut pre mna za mna....
@solinkarka má syna ale dcéru má jej partner z predchádzajúceho vzťahu.
@sophie25 prepac zle som pochopila to je dcera tvojho priatela...
@nyusika ani nevies ako tazko je zit s tym ze sa nemozes ani najest.... Necitis vone a chute.... Ja potrebujem dost vela veci, nie len nejaky zakladny mostik... chodim len po stomatologoch kto mi aku cenu da, ale skoro nikto to nerobi ked je nador.... Minuly tyzden som bola na komzultaciach a jedny mi dali 4000€ a druhy 2000€ dalsi 3,500€..... A nikto na splatky :( postovne som sa pytala, este aj pisomne som poziadala niekolko krat.... Vzdy zamietnute :(
@srdeenko19 ano uz viem 😉
@solinkarka aha ano priatel ma dceru... A tiez jej nic neda :/ len plati alimenty...
@sophie25 ja nechápem čo za bezcitného človeka je ten tvoj chruno. Iného pomenovania na neho nemam. Ako môže toto robiť, že si onko pacient, bez zubov, potrebuješ peniaze, pomoct a on neni schopný. Je mi smutno z toho strašne.
Ked ma otec dietata dobry prijem a ty len rodicak pozuadaj o vyziivne ,na to mas narok...a hladaj si brigadu, tiez si mozes predsa s matkou navzajom vypomoct predsa len dva rodicaky su viac ako jeden a mozete si navzajom pomoct s detmi a tym padom.aj hladat brigadu

@sophie25 najprv píšeš, že nemáš prachy na nič a teraz napíšeš, že chceš pôžičku a budeš ju splácať? A z čoho? Veď nech ti ten tvoj amant požičia, keď má 30 000 eur na auto?