Chlap je hamižný na peniaze
Ahojte žienky... V prvom rade chcem poprosiť o normálne odpovede, kto ma chápe, kto o tom niečo vie alebo to má podobné a tak... Kde začať?... Mám priateľa 5 rokov, z toho 1,5 roka spoločné dieťa, som ešte na materskej, mamičky ma musia chápať, že vyžiť z tej almužny je len veľmi ťažko... Snažím sa roztriediť si peniažky na každý týždeň , aby sme z toho vyžili do ďalšieho mesiaca :( Problém je v tom, že za tie peniaze sa snažím kúpiť svojmu dieťaťu všetko, čo potrebuje, od plienok, mliečka kaše, oblečenie atď.... Ale môj priateľ je veľmi hamižný na peniaze, majetnícky alebo ako to mám ešte opísať... Veď dieťa rastie ako z vody, keď je mu niečo malé treba mu dokúpiť, ide zima treba toho viac... Ďalej, o domácnosť a o nás všetkých troch sa starám iba ja, to sú potraviny a oblečenie pre dieťa, ale len kým sa neminú peniaze ... Keď už miniem, pýtam od priateľa, dá mi aj kartu, ja nakúpim čo treba hlavne maličkému, nikdy si nič nekúpim mimo toho, napr. pre seba, nikdy! A keď príde domov, hneď beží na internet banking a pozerá kde som koľko minula a začne aj skončí to hádkou, že som mu vybielila účet ... Mňa to neskutočne uráža a ubíja.. :( Ideme do obchodu, tak ku koncu mesiaca, keď ja som už žial čistá, nakúpime a on si od pokladne odíde a nechá platiť mňa... Aj keď vie že peniaze už nemám, veď chodim na nákupy vždy sama, či už pre malého alebo potraviny... A ešte má tú drzosť vyčítať mi, prečo nie je čo jesť, prečo nie je mlieko pre malého, prečo nie je opraté atď.... No keď ja to nemám z čoho kúpiť? Ďalšia vec, je naviazaný strašne na svojmu mamu, vždy len tam chce ísť a tam byť, tam jesť, veď mamka navarí operie nakúpi.... A mne je to až blbé, keď všetko za nás platí jeho mama... no nemyslíte, že je to trápne? Jeho mama to podľa mňa vidí, isto aj vie akého ma syna, ako si ho vychovala, ideme na nákup aj spolu, a ona mi sama od seba nakúpi mäso, hocičo.. ale peniaze nevezme... Inak nie, s peniazmi problém nemá aspoň on, práveže ich nie je kam dávať, ale on nedá ani vlastnému decku, ledva mu kúpi jogurt...
Netuším čo s tým robiť... Ja som chorá, mám vážnu chorobu, ktorú keď nebudem riešiť čím skôr, tak tým bude horšie... Za 2000€ mám všetko z krku, žiaľ poisťovňa to nepreplatí a normálne som ho už poprosila, lebo viem, že môže mi dať tých 2000€ zo dňa na deň, tak nie, on mi ich nemôže dať lebo z čoho bude on žiť potom... Poraďte mi prosím :(
@nyusika slova ako si podvodnicka a odzubavas su teda podla teba v poriadku, keby sa potvrdilo ze to pravda je. hej? Podla mna to su slova hodne ospravedlnenia, ale nie kazdy ma na to gule priznat si chybu a ano este mnohi ludia nevedia co ospravedlnenie znamena a tiez slusne spravanie...
@sophie25 a ešte jedna taká drobnosť....existuje niečo také ako Zákon o rodine kde je písané, že obaja rodičia majú prispievať na dieťa min. 1/3 životného minima mesačne počnúc mesiacom, v ktorom sa dieťa narodilo...momentálne je to niečo okolo 28€. Je to tzv. Výživné bez rozsudku, platí ho každý - aj bezdomovec je povinný!!! Stačí ti zájsť na políciu a podať trestné oznámenie za neplnenie si vyživovacej povinnosti Bez rozsudku. Potrebuješ len RL dieťaťa a tvoj OP. Ak nepreukáže, že platil na dieťa MUSÍ túto mesačnú sumu zaplatiť jednorazovo od mesiaca narodenia dieťaťa. Daj si 28€ x 18 mesiacov a máš 504€ hneď + každý mesiac kým ti súd nestanoví iné výživné ďalších 28€. Ako je možné, že máš v rodine právničku a toto ti nepovedala????
@nyusika ty si iná zakeracka 😯 to som ešte nezažila 🤔 nechápem načo
tak ono utocit a sudit hned netreba, lebo moze to byt pravda, aj nemusi.. ale tu v tejto teme skor ide o to, ze autorka je neschopna riesit svoj problem. rady boli dane. bohuzial, veci sa nedeju same od seba, treba konat. ked nevie riesit veci sama, dostala aj ponuku na pravnicku pomoc, alebo ju moze mat od rodinnych znamych. tam to zacina. nieje k tomu asi uz co viac povedat, bez ohladu nato, ci to je alebo nie je pravda. treba dat najskor doporiadku zakladne veci (situacia doma, vyzivne, atd) a potom riesit nejaku pozicku, aby bolo vobec z coho ju splacat, ked uz teraz ma problem vychadzat s peniazmi.
@sophie25 tak teda berme to tak, že je to pravda, čo píšeš.
Potrebuješ 2000 eur, áno? Tvoj chlap chce kúpiť auto za 30 000 eur.
A teraz akú radu čakáš? Čo vlastne chceš od nás tu na MK?
Lebo rady, aby si pohla s tvojím, ťa nejako nezaujímajú.
Neskôr si zmenila rétoriku, a pýtala si bezúročnú pôžičku. Načo ti je? Z čoho ju chceš splácať, keď už teraz nemáš na plienky a mlieko?
Potom ti to niekto napíše právnu radu, to ťa tiež akosi nezaujíma.
Tak čo vlastne chceš?
To naozaj dávaš svoje telo niekomu, komu nezáleží na tvojom zdraví? Keď je to teda pravda.
Alebo mi vysvetli, prečo pýtaš neúročnú pôžičku od hocikoho, keď máš doma zabezpečeného priateľa (OTCA TVOJHO DIEŤAŤA), ktorý má peňazí dosť?
@sasa1310 minimálka mu nepomôže🙂 teraz je to tak, že okrem príjmu si súd nechá vytiahnuť aj všetky info z registrov (kataster, ev. vozidiel, banky) Ak zistí, že má byt + auto + úver - vypočíta jeho splátky, platby za energie, poistky majetku + priráta životné minimum a z toho súd určí predpokladaný príjem a z toho určí výživné ------- a chlapec má smolu😀
@srdeenko19
preco ?
lebo hned nevytahujem penazenku, ale radim, ako von z danej situacie ?
co si jej poradila ty ?
a akym pravom oznacujes cudziu osobu za zakeracku ?
ja si myslím, že @liv1 by jej mala okamžite poslať peniažky! chúďa dievča, potrebuje na operáciu 😀 splatí ihneď! bez úroku! 😀 tak šupšup liv ked si taká ochotná, pomôž dievčaťu! zachráň ju 😀 ženské vy ste vážne nepoučitené, x krát tu boli takéto podvody a vy ste ochotné stále naletiet 😀 bavím sa 😀
@nyusika 👏😂👍
@nyusika 😁 takym istým právom ako ty osocujes a píšeš zákerné veci autorke. (Aj keby to bolo vymyslené) takéto veci písať? Radšej nenapíšem nic, než toto čo ty 😉
hamižný? nechápem tomu slovu
@srdeenko19 radšej napíšem a otvorím oči ženským čo sú schopné naletieť...tému nahlasujem teamu modrykoník, aby vymazali, aj z tej obavy že autorka bude vypisovať ženám ktoré sa chytajú na lep a bude ich citovo vydierať cez súkromné správy.
Bez ohladu na to ci to je pravda-z precitaneho:
1.Keby ste citali pozorne,nebudete ju furt posielat k mame-nezije sama,ocividne si tiez zariafila novy zivot,ma male dieta sNovym partnerom!!!cize nezije sama a preto nemoze ani sama rozhodovat o tom ze dceru s vnukom prichyli.v podstate,jasne ze detom treba aj pomahat ale zase matka bude este riskovat aj rozpad svojho vztahu koli rozpadu vztahu jej dcery?a este tu moze byt priestorovy problem...
2.radit pozicku od partnera s ktorym ma problem-blbost.za mna NIKDY!!!
Od cudzieho si pozicias,dohodnes sa,splatis a mas pokoj.
S hentakym blbcom sa bude natahovat cely zivot hoc by od neho uz aj odisla...staci ze sa budu natahovat o to chuda dieta 😓
3.ak citate pozorne,vravi ze pravnicka je nejaka pribuzna otcima-cize je to osoba pre nu v podstate cudzia,nie je to jej pribuzna.iba pribuzna noveho partnera jej matky...
Tolko k faktom ktore tu stoja napisane.
Nemam pocit ze si vymyslas...
Poradila som ti uz pred casom.
Chcem ta len este povzbudit-ak si ozaj skus tu zverejnit svoje problemy,mozno pozna niekto niekoho,mozno niekto tu na MK vie ako ti pomoct aj bez tych 2000....
Jeden nikdy nevie.
A hlavu hore.
Treba si zvyknut,ze tu na MK sa skoro VZDY najde niekto,kto rad zarypne,utoci....
Kasli na to.
Kazdy ma iny prejav a vystupovanie.kazdy ma iny nazor...
Sme predsa ludia.
Hlad si svojho a snaz sa oslobodit od toho sebca s ktorym si!!!
@osky 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Rozmýšľala som čo by so robila ja... No určite by som kopla takého chlapa do riti. Akože môže ti zachrániť život 2000€ a neurobí to... Charakter... Poznám veľa ľudí ktorí by sa vzdali všetkého čo na tomto svete majú , len aby pomohli milovaným prežiť... Taký chlap nestojí za pohár slanej vody ...sorry... Skóre uzdravenie
@sophie25 od otca svojho dieťaťa si pýtaj výživné - súdnou cestou... nechápem, že si to neriešila doteraz, keby aj len tých 80€ mesačne si mala od neho, tak je to stále o 80€ viac ako ti dáva teraz...
pýtaš pôžičku - nuž ak máš z čoho splácať, tak máš aj z čoho šetriť...
ak zo zdravotných dôvodov nemôžeš pracovať, tak máš hádam nárok na invalidný dôchodok...
a stále si môžeš privyrobiť popri RD aj z domu - piecť, šiť, pomôcť niekomu v domácnosti...
ak je to naozaj také zlé, že fakt nič ale úplne nič sa nedá, tak si mohla vytvoriť príspevok napr. na ludialudom.sk alebo ako onkopacient sa obrátiť na dobrého anjela či niektorú z ďalších organizácií, kde by ťa preverili a určite by ti pomohli...
ale teda tiež mám pocit, že tu ide viac menej o fikciu za účelom získania peňazí, ale tak opatrne, aby si sa nenamočila do nejakého prúseru... lebo vždy sa nájde niekto, kto sa nechá citovo vydierať a rád pošle sám od seba, potom to nie je ani trestný čin...
Bez zubov ju niekto tazko zamestna plus male dieta trosku aj uvazujte. Ma to dost narocne.
Co si pomoze rodicak 250+80 alimenty ved to bude mat tak na najom kt asi pravd.plati chlap momentalne rady na zaplatenie...

Presne na co poziciavat od cudzich ved mas chlapa ktory ked je taky na peniaze bude urcite poteseny este s urokov bude mat zisk...boze rozum sa mi zastavuje...kvoli comu si vobec s nim? Si nevies dupnut nohou? Byvanie mate ake? Koho je byt/dom?