33 deň cyklu - 2x duch na mamateste, nepravidelný menzes
Ahojte, mam hlavu v smutku. Po cca 8 rokoch som minuly rok koncom septembra vysadila antikoncepciu. Hned prva MS ok, druha neprisla, tak som isla na vyvolavacku. Dostala som slabunku 2 dnovu MS. Ocakavala som, ze dalsi mesiac budem OK, ale MS nikde. Isla som do kliniky Tradicnej cinskej mediciny, pila som odvary a do 7 dni mi prisla MS. Ozajstna, taka, aku som poznala este pred uzivanim antikoncepcie. Nic ma nebolelo, citila som sa super. Tak som si myslela, ze tentoraz po normalne MS bez umelych hormonov bude vsetko OK, alebo budeme tehu. Dnes som v 33DC. 31 DC som si rano robila test - bol tam duch, po hodine bol trolililinku vyraznejsi. Dnes rano som si robila zase test. Jemnulinky naznak ducha tam je zase. Robila som si este aj teraz vecer, ale nic tam nevidim. Nemam ziadne priznaky tehu, iba ma taha podbrusko uz asi tyzden a pol. Citim taky jemny tlak a tahanie. Nie ako pred MS. Prsia ma nebolia, zle mi nie je, hlava sa mi netoci a ani nemam pocit, ze by som bola unavena. Do prace nechodim, tak sa ani nemam ako unavit asi. Volala som dnes s lekarom, a povedal, ze sa mam este v pondelok otestovat, ze nebudeme riskovat, keby tam nahodou nieco bolo. Tak v pondelok idem k lekarovi na krv, nech uz to dopadne akokolvek. Chceme babatko, ale tak isto chcem mat aj cyklus v poriadku. Ja vlasne ani neviem, z coho som viac smutna, ci z toho, ze nebudem tehu, alebo z toho, ze nemam OK cyklus. Myslite, ze ak by som nebola tehu, mam zacat uzivat hormonalne lieky LUNETYL, co mi gynda predpisal uz minuly mesiac, alebo mam zase skusit tie odvary, ktore mi MS prilakaju urcite. Som zufala, poradte prosim ☹
@11miuska11 jj, taky může. Je to celkem běžnej jev - má to hodně ženskejch a snadno se to řeší. A to nejlepší je, že to je vidět na UTZ :o) takže hned víš, na čem jsi...
@11miuska11 co to su vlastne za caje ? co to obsahuje ? no anovulacne cykly mozes zistit iba sledovanim toho, ci nastala ovulacia, bud ovulacnymi testami (co podla mna nie je az take spolahlive, lebo luteizacny hormon moze stupnut, ale k ovulacii nemusi dojst), alebo meranim bazalnej teploty (ja som tak merala dlllho, zo zaciatku sme to pouzivali ako antikoncepciu - teda pocas potencialne plodnych dni iba chraneny sex, po ovulacii uplne naplno a vlastne aj vdaka tomu som otehotnela hned prvy cyklus snazenia, lebo som vedela, kedy je ovulacia, potom potrat a potom hned druhe tehotenstvo)
@11miuska11 ak mas test, skus este zajtra rano urobit..
@vierka0 to vlastne ani nie su caje, ale odvary. Musim to varit 45 minut v sklenej, alebo keramickej nadobre. Su to silne odvary na precistenie maternice. Zabralo mi to krasne. Do 8 dni, MS ako z knizky. Mam tu akurat pred sebou zlozenie: Je tam: dehei, koprnicek,šacnor, lekorice, broskvon, pivonka, lindera, svetlice, citroník. Nazov to nema, je tam len nejake cislo s pismenami. Dali mi ich v tej klinike TCM a kombinovala som to s akupunkturou. Oni tvrdia, ze mam "malo" krvi, nie je to chudokrvnost, ale nedostatocnost. Lekari v zapadnej medicine to nevedia zistit. Minuly mesiac ma liecili na nedostatocnost a zabralo to. Vraj aby to ale malo lepsi efekt, mali by sme drzat celibat cely mesiac, aby sa uplne vylucilo tehu a oni mi mohli znovu nasadit ocistne caje hned po Ovulke. Kedy sa este tehu neda zistit, tak najlepsie je celibatovat. Tak mozno to skusim a uvidim. Uprimne, verim tomu viac, ako umelym hormonom. (samozrejme v pripade, ze nebudem mat nejaky ocividny lekarsky problem, co dufam, ze nie 🙂 )
@anetka1701 pamatam si, ze moja mamina to raz mala a brala nejake lieky a same jej to zmizlo 🙂 no uvidim. Urcite dam vediet, ako som dopadla na tom sone, ci UTZ, neviem, na co z toho vlastne idem, kedze neviem, aky je medzi tym rozdiel 🙂
@strihalka juuj...kiezby 😉 alebo keby dovtedy pride MS ..aj to beriem 🙂
@11miuska11 tak ak je to prirodne, uskodit ti neuskodi, a tu bazalku by si tiez mohla skusit, nie je to nic narocne, len kazdy den rano zmerat teplotu a zapisat 😀
@vierka0 a vies, ze som s tym chcela zacat uz pred 4 dnami? Len si vzdy zabudnem zobrat do spalne teplomer. A to vraj treba merat hned po zobudeni 🙂 ale uz to mam nachystane, tak zajtra sa zneuctim 😀 strasne cudne mi to pride..asi sa budem aj hanbit sama pred sebou 😀 Ano, su to vsetko prirodne veci a zaberaju neuveritelne.sama by som tomu neverila, keby to nemam odskusane. len chudak moj manzel, ked mu poviem o tom celibate 😎
@vierka0 este mam jednu otazocku na teba. Ako sa prejavuje prechladnutie mocoveho mechura? Musi ma to pri moceni palit? Lebo ja mam vsetko ok, len uz treti den chodim stale cikat. a aj v noci. Uz sa zacinam bat toho ☹
@11miuska11 ved to mozes merat aj v ustach 😀 len treba pod jazykom merat, tam ako sa jazyk dotyka dolnej celuste, teda v tom "zraste" 😉 aj ked meranie v posve je jednoznacnejsie.. ano mas pravdu, treba to merat kazdy den, v cca. rovnakom case este nez vstanes z postele, bezprostredne po zobudeni .. a ten zapal mocoveho mechura som nemala, tak ti nepoviem, mozno vela pijes tekutin
@vierka0 no nic, idem od zajtra na to 😀 juuuj...len aby ma manzel nevidel, pockam, kym odide do prace...hehe. A je jedno, kedy to meriam? Mozem aj okolo desiatej?
@11miuska11 no hovorim, ze to musis bezprostredne po zobudeni, idealne je, ak vstavas v rovnakom case na budik, tak hned ako čapnes po budiku, hned aj zmerat teplotu..mozes aj o desiatej, ak tak pravidelne vstavas 😀
@vierka0 o desiatej najskor 😀 ale aj tak chcem zmenit svoj biorytmus, tak sa naucim vstavat s budikom 😎 dakujem pekne za rady 🙂
@11miuska11 kludne sa pytaj, co viem, poradim..este odporucam stranku www.fertilityfriend.com tam ti po nahadzovani teplot system sam vyhodnocuje moznu ovulaciu 🙂
@11miuska11 Jedna rada do buducna ohladom testov, ta ciarka sa tam musi zobrat vzdy to toho limitu, po limite to je uz neplatne, lebo test zoxiduje. Ak je tam do limitu aj ked slaba ciarka tak je urcite nadej 🙂
Drzim ti palce, kedze ti krv vysla negativne nepredpokladam, ze si tehu ... ale zazraky sa deju 😉
@lenka_21 ona tam bola veeelmi jemnunka, ked to bolo v limite, taka, ako na prvej foto. a potom to zoxidovalo na tu tmavsiu 🙂 V kazdom pripade zacnem tie testy hned po pouziti vyhadzovat, nech ma to zbytocne nematie 😉 Jedine, co mi prislo zvlastne je, ze minuly mesiac, ked som bola na testy, tak mi lekar povedal, ze tehu nie som a ze mi chce dat nejake hormony na upravu. Dnes mi povedal, ze z labaku odkazali, ze negativne, ale ze mam prist este raz na testy v piatok. Tak mozno tam bol ten hcg, ale v mensom mnozstve. povedal, ze sa to moze do konca tyzdna vykryslalizovat. tak uvidime 🙂
@lenka_21
@vierka0
@anetka1701
@strihalka
Ahojte, tam mam nove info. Lekar mi povedal, ze ten ich labak ani neposiela presne vysledky HCG. Len ked je menej ako 10, tak vyhlasia test za negativny. Podruhe. Dnes rano som si robila test a je biely ako sneh (naposledy som si robila v sobotu rano a foto ste videli). Tym padom mi fakt vychadza asi to biochemicke tehu, teda cysty sa asi mat nemusim (jedine, zeby sa sama od seba vstrebala, a aj keby, to uz je teraz fuk) 🙂 Normalne sa zacinam tesit na buduci mesiac. Kocky, keby to bolo to biochemicke tehu, tak do kedy cca pride MS? Uz sa na nu tesim, vsetky potrebne zalezitosti uz mam pripravene. Asi si dnes dam pohar cerveneho na dobru noc 😠
@11miuska11 no, takto som si aj myslela, ze to bude..ak to bolo biochemicke tehotenstvo, tak ms by mala prist coskoro..skus si dat alchemilku caj, kludne aj to vinecko 😀
@vierka0 nidky som si nemyslela, ze budem v tuto moznost dufat, ale snad pride MS coskoro. Drz palecky 😀
@lenka_21
@vierka0
@anetka1701
@strihalka
Ahojte, tak bichemicke tehu to nie je. Mam asi posunutu ovulku. Bola som 40 DC - teda v piatok na tom sone. A povedal, ze mam vysoku sliznicu, co je super pre buce otehotnenie, ze ju zlte teliesko tvori. Vajecniky uplne OK. A v kazdom vajecniku jedno zlte teliesko. Vraj to znamena, ze praskli dva foliky a teda je velka sanca v buducnosti na dvojicky (keby sa situacia zopakuje). Ale tehu urcite nie som. Ziaden vak a ani dutinka, nic tam nebolo. (cukrovali sme sa naposledy 3.jan - cize sme to urcite nestihli, kedze muzik bol odvtedy prec) Takze pijem odvary na privolanie MS a buduci cyklus idem na folikolometriu, aby sme zistili, kedy je ta ovulka. Juchuuuu 😀
@11miuska11 zaujimalo by ma, z coho si mala pozitivny test 😕
@vierka0 ten test bol pozitivny az po cca 5 hodinach. A to by teda aj mna zaujimalo 😲 ale bol iba jeden, tak to bol asi chybny, abo co 😖
@11miuska11 tak zrejme len sa viac ta ciarka ukazala, ale urcite tam bola aj hned..ja som mala prvy test este svetlejsi ako ty..
@vierka0 hej, lenze mne ani predtym a ani potom testy nevychadzali ako pozitivne. Len veeeeeelmi slaby duch, viditelny po niekolkych hodinach a tento jeden sa takto stmavil. V kazdom pripade to je teraz jedno 🙂 Biochem. tehu by sa snad ukazalo na sone, nie? A to uz je tyzden od toho "pozit" testu, tak to by aj MS mala prist. Mamatesty mi od soboty nic neukazuju a ani krvne testy nie su pozit. 😠 V tom bude nejaky cert zakopany 😀
@11miuska11 ale pokial mas nejakych duchov, tak tam nejaky dovod bude..ak by to malo byt biochem. tehotenstvo, uz by si mala menstruaciu,nakoniec, uz mas aj vysoku sliznicu, tak uz by mala dojst coskoro..ale fakt tie pozitivne testy su cudne..neberies nejake lieky ?
@vierka0 nic neberiem 🙂 len ten duch sa musi zjavit do 10 min, nie? Ja neviem. Ale dufam, ze dalsi cyklus bude OK. Uz ma dnes trochu bolela hlava, citila som navaly, tak to vyzera, ze do dvoch dni je tu.juuuj bodaj by 😎

@11miuska11v ctvrtek uz by to mohlo stoupnout...stoupa kazdy druhy den