icon

Ako sa vám stalo nechcené otehotnenie?

3. nov 2021

Ahojte. Často sa mi stáva, že keď pred niekym spomeniem, že ďalšie dieťa už nechceme, padajú vety typu : "Joooj to sa ti stane, ani nevieš ako."
Tak ma zaujíma, ako sa to stáva, že žena ani nevie ako? :D ako sa to stalo ženám, ktorým sa to stalo, hoci to nechceli? Ako? To otehotnela aj napriek tomu, že dávali pozor? Síce neberiem antikoncepciu ale už dlhé roky mi to funguje spôsobom že si proste len dávame pozor pri vyvrcholení. Otehotnela ste niektora aj napriek tomu ze ste si boli istí že ste to stihli? Naozaj ma to zaujíma, lebo antikoncepciu brat nechcem, a som v celkom plodnom veku :D

maminkasisa
3. nov 2021

Mam kamaratku, ktora roky nemohla otehotniet, kopa vysetreni, nakoniec na 2 pokus po umelom porodila dvojicky a po 3 mesiacoch zistila, ze je tehotna 😁😁 neplanovane tehotenstvo ma 3 chalanov

zafir01
3. nov 2021

Jooj, som taky jasný príklad.. 5 tehotenstiev... (ma v 6 a ma v 10 tt) + 2 pôrody, z ktorých mam doma 6dravych chlapcov a 1 pôrod, kedy som 2 dní pred termínom rodila mŕtve bábätko.
Takže ďalšie tehotenstvo som neplanovala. A keď sme aj zvažovali, tak, že možno o pár rokov.
Prihláška do školy podaná, nová práca, plány v športe aj v cestovaní boli vysoké.

A zrazu mi moje dni nechodili. Bola som v tom, že to koli ťažkým bežeckým tréningom a stresom. Muž má posielal k Dr. Ale uňho som bola nedávno, tak som si robila srandu, že pôjdem, keď budem rodiť... Naďalej som praktizovaka 6 krát v týždni náročné tréningy k tomu práca a učenie na prijímacky.
Véd v konkrétny mesiac sme mali len jeden "klasický" styk, aj to už v dňoch, kedy mi meškali moje dni. A tiež si dávame pozor spôsobom, že teda ku koncu sa muž stratí až v správny čas skončí...

Čoby sa tak mohlo stať? Véd pri predošlých tehu, sme navštevovali centrum asisz. Reprodukcie. Mala som problémy pri tvorbe vajíčok a hormonálne problémy, pripadne mi nikdy výstelka nevedela nárast ako treba.
No a keď som sa v aute rozplakala nad pesničkou z rádia (niečo od simi martausovej) tak som šla hneď v ten deň a urobila si test ešte v obchodnom dome na wecku. A vtedy sa všetky moje plány zrútili. A začala som plakať.... No ale od šťastia.
Každe tehu som maká rizikové a ležala som často v nemocnici.. Tu som dlho ani nevedela, a tak som robila všetko ako inokedy, ťažká práca, kopec stresu, večer vínko, silové cvičenia aj 25 km behy po horách...
Do 6 mes som mohla športovať. Teraz sa už len gulam a o 2 mesiace snáď všetko dobre dopadne a budem v rukách držať našu dcérku. Tak po chlapcoch to bude opäť niečo iné.

A v tomto ten život milujem. Je tak nepredvídateľný. Tazko naplanovatelny.
Teda viem, že mnohým by to prišlo ako riadny skrz cez rozpočet, no my s manželom sme dnes neskutočne radi, že si k nám naše dievčatko našlo cestu.

zafir01
3. nov 2021

@silviazlat heh.. Ako hore píšem.. U nás prerusovany styk na 33 DC ( inak vždy nám ovu 15 DC). A v januári rodim 😂... Ale teda aj keď neplánovane, nám to nevadí. V dome mame miesta a moje deti majú všetko, možno často aj viac, ako im treba.
Keby skutočne už viem, že ďalšie nechceme na milion% tak sa nechráni len prerusovanym stykom a ratanim plodných dní. Idem do nejakej raznejsej antikoncepcie

zuzanockamt
3. nov 2021

Autorka: Ja ten tvoj spôsob ani za antikoncepciu nepovažujem. Čudujem sa všetkým, ktorí to praktizujú a potom sú prekvapení a híkajú nad tehotenským testom, že ako je to možné. No jednoducho. Nikdy by som túto metódu nepoužívala. Verím len HAK. Mám dve plánované deti a viac ich mať nebudem.

autor
3. nov 2021

@zuzanockamt tak moja mama napr ma 2 deti z troch popri HAK

zuzanockamt
3. nov 2021

Asi to nevedela užívať a urobila niekde chybu

zafir01
3. nov 2021

@zuzanockamt moja mama mala po 3 deťoch v 94 roku podviazané vaječníky... V roku 2010 otehotnela s jej novým priateľom. Keďže mali spolu len fyzicky vzťah a ona 45 rokov, šla na upt. Ale teda sok riadny.
Ale myslím, že to sú skôr výnimky.

soldi
3. nov 2021

ja som s muzom 16 rokov fungovala na prerusovanom styku plus mimo plodnych dni (ovulaciu si poznam), tri planovane tehotenstva.
no a potom sa to stalo.
muz sa v noci urobil, a potom chcel este sex so mnou. par krat zasunul a zobudil sa maly rocny. cize to bolo len take such such a druhy krat sa vlastne neurobil vobec, lebo nestihol. ale ocividne nieco ostalo v mocovej rure (bol vycikany aj umyty) a otehotnela som. a to bolo dobrych 5 dni pred ovulaciou. bol to jediny sex v tej dobe, takze inokedy to byt nemohlo.
takze priroda je silna a ked to ma byt, tak sa to stane. no a po troch chlapcoch prislo dievcatko 🙂

soldi
3. nov 2021

@zafir01 gratulujem moc. nech vam malinka robi radost ❤️

elementissa
3. nov 2021

@zafir01 tak v 90tych rokoch sa viazalo takym "spagatikom", ten sa mohol uvoľniť a vajcovody boli opäť priechodné. Teraz sa sterilka robí laserom. Laserom sa vajcovody prerezu a hneď aj zatavia. Na mieste rezu sa vytvoria dve zatavene bariéry. Tam už nie je veľmi priestor na omyl

cica8
3. nov 2021

Keď sme chceli malinke nedarilo sa 3 roky. Strašne som sa tým trápila, potom aj zabudla reku mame jedno teda to stačí... Keď nič tak nič, zmierena....potom nastali u mňa zdravotné komplikácie, operácia atď a necelý mesiac po operácii som zistila ze som tehotna😃obrovský sok

certica22
3. nov 2021

Tiež nikdy nepochopím keď niekto povie že bolo neplánovane .. pretože 10 rokov fungujeme bez akejkoľvek ochrany len prerusovana a fakt že do teraz som neostala tehotná 🤣 podľa mna záleží veľa od partnera ako si on dáva pozor a či včas vytiahne..a to jedno dieťa už mám takže ja na tak že neplánovane neverim a nepochopím..je rozdiel keď sa dvaja ľudia spoliehajú či bola nebola ovulka a idú na plno mimo toho že veď nič sa už nestane mám po🤣

guiseppinka
3. nov 2021

Davat si pozor u mna tiez nie je ochrana. V tomto verim len sebe, lebo poznam svoje telo a viem kedy som mala ovulku. Vzdy sme sa ale chranili, 2 deti boli na prvu supu. Potom som presla na pesar a raz rano som zistila, ze sa nejako posunul. O chvilu to male posunutie bude slavit rok...
Kamoska jedna ostala tehu pocas antiky, druha z dam si pozor... Stale vravim, ze ked mas mat dieta, tak ho budes mat... Mozes sa chranit akokolvek...

zafir01
3. nov 2021

@soldi ďakujem ti 🙂

@elementissa veru som aj myslela, že to bude tým spôsobom

ivik4
3. nov 2021

Moja kamoska akurat je tak tehotna, ze budu si davat pozor a on nestihol vytiahnut . Som jej povedala nech si po porode da antikoncepciu alebo nejaku ochranu ked vidi ze neni nan spolah a ona mi na to ze to je velky zasah do tela, ze si budu davat zas pozor 🤣🤣🤣🤣 asi tak ako doteraz 😀 tak toto mi povie zena ktora caka dieta o ktore sa este stale nijak nezaujima a nechce ho 🤷‍♀️

doda26
3. nov 2021

@lucia245 kravina 😄ja s muzom sme tak fungovali 9 rokov a nic a hned ako sme si po svadbe povedali, ze ideme do toho tak som na prvy sup otehotnela 😄 takze nie, nie sme menej plodni par 😄

michaela789
3. nov 2021

@doda26 u nás tak isto, na prvý a druhý cyklus, bez tabletiek, stimulácií..... 🤷‍♀️ A tiež sme predtým len prerušovali 🤷‍♀️

beronsche
3. nov 2021

paci sa mi, ako ak niekomu vychadza prerusovana suloz, ci ratanie plodnych dni ako ochrana, hned to obhajuje ako zarucene ucinnu metodu vo vseobecnosti.. 🙂
Kazdy organizmus je iny, niekomu to vychadza celozivotne, dalsim x rokov a potom zrazu tehotenstvo, niekomu to nevyjde na prvy krat..
Statistiky hovoria jasne, o spolahlivu metodu nejde.
Odporucam ju neodporucat. Niekto sa inspiruje a bude tu dalsie neplanovane dieta.. 😉

ja inak nerozumiem, ako moze zlyhat kondom.. Teda moze prasknut, ale ine zlyhanie hadam mozne nie je.. Ci je?

kamajka
3. nov 2021

Aj mne sa to stalo. Maximálny pozor a aj tak sa podarilo. Ale bolo to v mladom veku.

1angelika
3. nov 2021

@beronsche keď ostane v krabičke 😀

lilien239
3. nov 2021

Moje obidve deti mam tak ze sme si davali pozor a nejsme si vedomi ako je to mozne,ked sme si vzdy davali pozor 😀 takze po druhom som si dala uz antikoncepciu lebo spoliehat sa nato ,ved si davame pozor' u nas sposobilo dve krasne deticky 😀😍 existuje nieco take ako kvapocka lasky, aj kamoska tak otehotnela a tiez po druhom uz dala radsej tabletky 😀 milujem svoje deticky aj ked neboli planovane

banderaska29
3. nov 2021

- ja mám migrény s predzvesťou aury - mám absolútny zákaz antikoncepcie. hormonálnej, ale nemôžem ani nehormonálnu, nakoľko mi obe vyvolávajú neznesiteľné migrény
- vnútromaternicové medené teliesko mi po zavedení spôsobilo taký zápal že mi ho po týždni musel vybrať + som sa vysypala po celom tele - nikdy viac
- kondóm nám nieraz praskol, preto sa už nemôžem naň spoľahnúť
- podviazať sa nechcem, nakoľko ešte jedno dieťa chcem 😀

takže poviem Vám moju metódu: - robím si ovulačné testy. takmer denne. viem - otrava + ide to do financií, ale takto si najlepšie odkontrolujem cyklus. Počas ovulácie + plodných dní jednoducho nemáme styk. za iných okolností sme ok s prerušovanou súložou.. 🙂

inak mám dve deti z prvého manželstva a boli obe plánované 🙂

floren
3. nov 2021

@michaela789 mne doktor po sone povedal, že nemám ovuláciu, že ďalší mesiac už clostil a to už som bola týždeň tehotná, proste sa zadarilo 7 DC. Pre nás vytúžené bábo po 13 rokoch.

kiwi3
3. nov 2021

pes je zakopany v tom, pri prerusovanom styku, ci je to len 1x alebo aj dalsie razy. pri dalsich mozu zostat spermie v mocovej rure. pripad vyrieseny.
tiez to inak nechapem, ze niekomu sa len tak podari. mame takych znamych, co uz mali dve deti 16+ a zrazu dalsie dve male deti, ze sa akoze zadarilo... no, nejak sa mi tomu nechce verit, dve velke nahody. 🙄

jana_eyre_2
3. nov 2021

@kiwi3 jediná istota je nesexovat, prečo by si to akože vymýšľali 😉

silviazlat
3. nov 2021

@elenita chránime sa tak 12 rokov. Mame 1 syna - plánovaného a vyšiel nam na prvý šup.

kiwi3
3. nov 2021

@jana_eyre_2 neviem, mozno aby ludia nehovorili, ze uz su na to stari... v kazdom pripade sa mi zdaju dost stari na to, aby vedeli, ako to funguje a aby sa to zrazu po 16tich rokoch len tak zrazu stalo a hned dvakrat po sebe

marcela64
3. nov 2021

Fascinujúca téma, ako sa dá nechcene otehotnieť. Proste chlap nestihne dať pozor a je.

jana_eyre_2
3. nov 2021

@kiwi3 my sme mali obaja +-30 keď sa nám to stalo, to už sme dostatočne starí? 😅 Samozrejme vieme ako to funguje, preto má zaráža koľko žien si myslí že im sa to stať nemôže, lebo "to vedia lepšie"..

h2
3. nov 2021

Autorka, tak ja sa čudujem, že sa čuduješ, hoci vy používate tú najnespoľahlivejšiu metódu. Takže aj Tebe sa môže hocikedy stať, že zrazu zistíš, že si tehotná, hoci ste si "dávali pozor". Poznám takých prípadov kopu!
@silviazlat To isté platí pre Teba. Proste ste mali len šťastie, že sa to nestalo. Prerušovaný styk nie je antikoncepcia.