Ako sa vám stalo nechcené otehotnenie?
Ahojte. Často sa mi stáva, že keď pred niekym spomeniem, že ďalšie dieťa už nechceme, padajú vety typu : "Joooj to sa ti stane, ani nevieš ako."
Tak ma zaujíma, ako sa to stáva, že žena ani nevie ako? :D ako sa to stalo ženám, ktorým sa to stalo, hoci to nechceli? Ako? To otehotnela aj napriek tomu, že dávali pozor? Síce neberiem antikoncepciu ale už dlhé roky mi to funguje spôsobom že si proste len dávame pozor pri vyvrcholení. Otehotnela ste niektora aj napriek tomu ze ste si boli istí že ste to stihli? Naozaj ma to zaujíma, lebo antikoncepciu brat nechcem, a som v celkom plodnom veku :D
@kiwi3 no nie je iná možnost samozrejme, ALE to že tam "niečo muselo byť" sa môže stať vždy keď sexujes a nepoužívas žiadnu inú antikoncepciu.. takze písať že nechápeš ako sa im to mohlo stať je troska zvláštne.. proste kto sexuje bez nejakej chemickej ochrany, to riziko je tam proste vždy, aj keď sa ti to ešte nestalo..
@jana_eyre_2 no v tomto pripade rozumiem, ze si mozno nedavali az tak pozor, ci nieco niekde nezostalo... ale nechapem, ze sa im to predtym nestalo 16 rokov a potom zrazu az dvakrat, ked mali obaja uz takmer 45. velmi nepravdepodobne cele
Chcene nechcene, mala som v plane plodenie o pol roka neskor.. prosto raz nestihol 😁. A kamoska si pocitala a spoliehala sa na plodne a neplodne dni. Tie je neplodne dni su uz dospele 😁.
@kiwi3 vôbec to nie nepravdepodobné.. proste sa to stáva, ako som už písala na zaciatku, stalo sa mi to tiež.. ale chápem že ľuďom čo sa na prerušovanu súlož spoliehajú sa to ťažko verí.. kým sa im to nestane 😉
@h2 kde som napisala ze mame prerušovaný styk???
@silviazlat Autorka písala, že si dávajú pozor pri vyvrcholení. Ty si písala, že fungujete na rovnakom princípe. Tak jedine, že by si to myslela nejako ináč. Ak sa môžem opýtať, na akom princípe teda fungujete?
fungovali sme na principe ako ty.. aj s predchadzajucimi partnermi.. nikdy nic.. az raz :D mame trojrocneho syna :D :D
Otehotniet mozes aj tak, ked s niekym spis a v bode top to da von a nie do teba. Nic to neznamena, tehotna mozes byt aj tak.
@h2 mas pravdu, zle som prečítala. Moja chyba
@lucia245 ja len hovorim ze netreba zovseobecnovat, ze ked to niekomu prerusovane vychadza bez nehody, tak je menej plodny 😄 ano su pripady, kedy tak zena otehotnela, ale je tam vela faktorov, aj to ci to muz ovlada vybrat v spravnej chvily a podobne…a ak zena ide do takejto formy antikoncepcie tak musi ratat aj s urcitym percentom neuspechu no 💁
Ja som užívala antikoncepciu, tú som vysadila, pretože som chcela prejsť na vnutromaternicové teliesko a chcela som nechať telo trochu oddýchnuť od liekov. Nebrala som pár týždňov, sex sme mali s priateľom raz za použitia kondómu a pharmatexu a napriek tomu som zostala tehotná. Nejakým sakramentskym zázrakom 🤷♀️ prerušovanú súlož by som isto neskúšala ako spôsob antikcepcie
Mne funguje davat si pozor uz 15 rokov. Kondom v zaciatkoch vztahu, par krat antika 'pre tu srandu'. Co je pruser, je 'druhe kolo' to sa nesmie, tam naozaj zostavaju zbytky spermii v trubici z prveho vyvrcholenia. A viem o jednej ze presne tak sa jej pritrafilo neplanovane.
@naobedbuduspagety pouzili ste spravne kondom a aj tak si otehotnela?
Ano, niekoľko rokov sme si len davali pozor, po dvoch deťoch vacsinou iba s kondomom. Sem tam sme si iba dali pozor. A bum, mame tretie 🙂. Muz si bol isty, ze stihol. Vsetko islo von, este s predstihom a aj tak 🙈. Myslela som, ze mam cystu alebo niečo, kvoli comu mi meska menzes. Tehotenstvo sme vobec nepripustali.
Ano, mne, teda nám sa presne toto stalo 😄 5 rokov sme fungovali na prerušovanej súloží, nikdy sme si neboli vedomí, že by nám niečo ušlo. Dokonca ja som sa liečila na PCO a neovulovala som a hľa, bola som tehotna ako nič. Dozvedela som sa to v 7tt tehotenstva až, keďže meškanie ms a interval 1x za 2-3 mesiace nebol u mňa nejak nezvyčajný. Takže áno, ide to veľmi ľahko a aj napriek problémom, nikdy nevieš. A taktiež sme si dávali pozor, doteraz si nie sme vedomí zlyhania, kvapky lásky sú mocné 😁 ale tak, my sme už boli v štádiu, že keby aj, nevadí. Za darilo sa nám o pár mesiacov skôr, kedy sme si plánovali to začat skúšať. Teraz už mám HAK, už mám voči tomu blok a po akútnej sekcii si nemôžem a nechcem dovoliť ostať znovu tak ľahko tehotná 😄
Ja ano🤣
Jednoducho, kvôli zlým výsledkom z cytológie mi doktorka nechcela dať hormonálnu antikoncepciu, ani teliesko, vraj mame používať prezervativ, kým sa to nedá doporiadku , no aj napriek kontrole prezervativu praskol, užila som aj núdzovú antikoncepciu, márne ….
My takto fungujeme už 12 rokov(od pôrodu)a žiadna nehoda sa nám nestala..Dokonca teraz pár mesiacov robíme aj tak že tesne po menštruácii (Max do 7 dňa cyklu ) dáme aj dnu a žiadna nehoda sa nekoná 🤣
Aj keď nebola by som proti a jedno by som privítala ešte..Aj keď tak že vyslovené snažiť sa ešte nejdeme o ďalšie.. snáď raz🤗
@radacak vies co, u nas bol aj 10-ty den este v pohode, ze dnu, vyse 2 rokov som merala teplotu, robila testy, ovu vzdy od 17-21 dna cyklu. Az raz prisla ovu na 14-ty den a mame tretieho drobca. A teraz ma 1,5 roka a cakame stvrte drobatko, ale to absolutne neviem, z ktoreho razu, lebo uz sme si fakt davali pozor. Inak prve 3 deti su len z riadneho sexu, nie prerusovaneho a toto stvrte je uplne prekvapko. Po covide sa mi nejak ovu musela poposuvat alebo co. 19 rokov to funguje a tesne pred 40-kou 2 dalsie deti, ale tak budeme mat velku rodinu, tesime sa 😊
Tak ja neviem, fungujeme zopár rokov takou metódou ako ty a nestalo sa nikdy, že by som neplánovane otehotnela. Tiež tomu veľmi nerozumiem 😁
Roky dozadu som pocula v radiu gynekologicku so vsetkou vaznostou hovorit, ze niekolko dni po ukonceni menstruacneho krvacania v danom mesiaci je neplodnych. Myslim, ze 9 mesiacov po tejto relacii nastal rekord v neplanovanom babyboome 🙂
Mne napriklad zlyhali tabletky pri prvom. Brala som ich vtedy polroka. Jedine co bolo ine bola som u zubara a ten mi dal vlozku do zuba. Povedal mi, ze to nema vplyv na antiku. Dnes ma syn takmer 11 rokov. Druhé a tretie su plánované

@jana_eyre_2 nuz, nejaka spermia tam potom musela bud byt uz predtym alebo nieco uslo. ina moznost nie je