icon

Ako zistiť presnejšie tehotenstvo?

renatka3030
25. aug 2021

Dobrý deň potrebujem poradiť trh.test ukázal slabú čiarku a zajtra mám ísť na MR vyšetrenie tak by som chcela vedieť či krvný test je presnejší aby som nijako neohrozila tehotenstvo s MR poraďte mi prosím čo je presnejšie .pokúšame sa o babo už 4 mesiace

nika82
25. aug 2021

ist na krv, zavolat hned teraz na MRI ze je mozne tehotenstvo, ked tak ti zrusia termin a daju tam surnejsi pripad

nafka0483
25. aug 2021

@renatka3030 Ano, krvny test je urcite istejsi. Volaj uz aj lekarovi aby si mohla prist n akrv, alebo utekaj do sukromneho labaku nech ti vezmu. A nasledne volaj na MR pracovisko.

kiki68
25. aug 2021

MRI vysetrenie je v tehu bezpecne. Tam nie je ziadne poskodzujuce ziarenie na rozdiel od CT

nafka0483
25. aug 2021

@kiki68 To tvrdis na zaklade coho?
Sama som bola v takej situacii a pytala som sa priamo na danom pracovisku co robit - islo o MR mozgu, napriek tomu povedali, ze tehotenstvo je kontraindikacia na vysetrenie, ze to nemusi byt bezpecne a termin mi preplanovali kym som nemala istotu ci tehotna som ci nie.

kiki68
25. aug 2021

@nafka0483 kedze uz sa aj rodilo pod mri. Mne to vysvetloval priamo neurolog. Toto mri pouziva na zobrazenie tekute helium myslim. Jedine kontrastna latka moze byt problem. Ale ta sa da pri mri vynechat, oseka to iba nejake percenta zobrazenia

nafka0483
25. aug 2021

@kiki68 Hmm tak zaujimave, lebo mne povedali priamo na pracovisku, ze nie, musela som podpisat vyhlasenie, ze nie som tehotna, povedal mi to neurolog, gynekologicka...