Ako zvládnuť nekonečné čakanie na tehotenstvo?
ahojte.nech clovek robi cokolvek,tie dpo idu strasne pomaly.jeden den trva jeden tyzden,jeden tyzden mesiac....vzdy sa zbadam pri tom,ako pozeram kalendar,fertility friend alebo si nieco googlim.ked som vobec nechcela otehotniet,zdalo sa mi,ze stale len menstruujem,ze to chodi nejak casto.no a teraz sledujem kedy padne teplota,pritom viem,ze mame pred sebou cestu lietadlom,co nie je uplne dobre na zaciatku tehotenstva ak si taky typ,ze jak by som povedala,hroziaci potrat,nizko polozena placenta,kontrakcie ked nemaju byt,no a moja hlava aj tak tajne dufa.ach boze 😂
@bessdonna je to vždy boj ale ber to tak ak to má prísť príde vypustiť z hlavy nechaj sa unášať životom uži si dovču kam letis. Netreba počítať ja som do 35,36 dúfam a nič potom som to vypustila z hlavy bolo mi povedané že normálne mať už nebudete tak som sa nastavila teraz mám 45 a 5ročné dieťa spontánne a bezproblémové tehu. Takže nič nieje nemožné. Prišlo. Držím palce hlavne nech to je u teba samozrejme čím skôr hneď 💪👍
@bessdonna ahoj, ja som na začiatku snaženia bola taká istá. Po polroku sa to zlepšilo a teraz po roku už to ide viac menej mimo mňa a riešim kvôli diagnóze iba to, kedy bude ovulácia a potom už neriešim žiadne DPO.
@bambulka711 ja tiez nechcem byt takato.rada by som bola spontanna aj v inych oblastiach.bolo by fajn iba si uzivat,ze sa nemusime chranit,stresovat,potom po par mesiacoch sa prekvapit, no som takato,ze chcem vsetko vediet.za to test som neurobila.ked som niekde prec,tak na to nemyslim,len doma ma chytaju depky.ale chcem s tym niečo robit.zacnem nieco citat,nieco uplne ine ako o bt a oplodneni.a planujem menej chodit na mk.aby som si neotvarala mk kazdych 5min,lebo si pripadam ako psychopat.
@bessdonna z mojej skúsenosti to chcelo len neúspech, nič iné nepomáhalo. A potom zistili na repro-imuno problémy a prišla taká rezignácia, že už to čakanie tak nejak neriešim. Ale čím viac sa budeš snažiť "na to nemyslieť", tým viac na to myslieť budeš. Daj tomu čas a nevyčítaj si to, netlač na seba, že niečo musíš a nesmieš 🙂
@bambulka711 dakujem ❤️prajem ti nech to cim skor vyjde
Podla mna neexistuje dobra rada. Asi iba u teba vnutorne sa musi nieco zmenit. A nevycitaj si ze sa tolko sledujes, kazdy den pocitas dni a citas hlupe clanky... Je to prirodzene v situacii akej si. Jednoducho "ti to neda" tak sa spravas istym sposobom a je to uplne v poriadku. A myslim ze niesi jedina :D

Len tak pre zaujimavost, snazite sa ako dlho? Asi par mesiacov?
Vies, ja si pamatam, ze sme planovali lyzovacku a ja som si povedala, co ked budem nahodou tehu... muz ma vtedy zrusil, ze to budeme riesit, az ked realne tehu budem. A mal pravdu, na dieta sme cakali 12 rokov...
Dobra rada je, aj ked je to tazke, viest normalny zivot, kaslat na teploty, FF a ine pokial nemate nejake problemy a nesnazite sa dlho.