Bolesti v podbrušku po ovulácii

gerry22
3. máj 2016

Ahojte babenky. Chcem sa opýtať či má niektorá z vás skúsenosti s bolesťami v podbrúšku po ovulácii?.. S manželom si myslíme, že je pravdepodobné, že by som mohla byť tehotná. Počas ovulácie mám silné bolesti, ale už po nej som ich nikdy nemávala. Mám aj zvláštne šteklenie v podbrúšku, nafúknuté brucho a chodím často na malú potrebu, ale žiadne pálenie necítim takže nachladnutie to nebude. Menštruáciu mám mať 15.5. viem, že je to skoro,na zistenie tehotenstva ale nemávala som takéto pocity ani pri prvom dieťati. Tehu test som si robila dnes ale bol negatívny, ale moc tehu testom neverím, lebo pri prvom dieťati som bola už v 5 týždni tehotenstva a tehu test som mala negatívny. Je možné, že som v tom? mala niektorá z vás takéto niečo a nakoniec zistila že je tehu?

bajana
3. máj 2016

Negativny test v "uz" 5tt (teda 4tt+nieco od poslednej MS) je bezny. Do nasledujucej MS je 12 dni, tzn.ovulku si mala najneskor pred 4 dnami (lutealna faza dlhsia ako 16 dni je velmi neobvykla), takze este pravdepodobne nedoslo k uhniezdeniu. Takze ak si aj tehotna, tvoje telo o tom este nevie, nemas preco chodit casto na malu, maternica ti este nepracuje a na nic netlaci, takze "priznaky" si pravdepodobne vsugeruvavas. Robit si TT tak skoro pred MS je uplna strata casu, vydrz este 2 tyzdne.
Skusenosti inych mozu vyvolat zbytocne nadeje alebo sklamanie, takze radim trpezlivost, pozitivne myslenie. Drzim palce.

ematko29
3. máj 2016

Ka som pri tretom babetku mala rovnake pocity ako opisujes ty.ja som si dokonca myslela,ze som sa nachladila.je dost mozne,ze si tehotna.

gerry22
autor
3. máj 2016

@bajana aby sme sa lepsie rozumeli. Poslednu MS som mala 21 april. Mám 25DC a 5 dňovu perodiu. Ovulka sa mi skončila podľa kalendára vcera, a sama presne viem kedy mam ovulku lebo mam pocas nej silne bolesti ako pri MS. Nesnažime sa o babo čiže ani si to nemozem sugerovat , aj ked sa tomu nebranim aby sme mali druhe babo. Ak by som aj bola tehotná tak by som bola rada, ale ak nie tak nevadi...kedy to ma prist tak to pride.....ale dakujem

bajana
3. máj 2016

@gerry22 no tak o to skor...je jedno, aka dlha MS je, dolezity je jej zaciatok, co bolo pred 13 dnami...takze rozhodne je na akekolvek priznaky strasne skoro....jedine ak by si otehotnela v predchadzajucom cykle, ale to by uz bol test pozitivny

gerry22
autor
3. máj 2016

@ematko29 aj ked uz jedno dieta mam ale neviem posudit ci som alebo nie tehotna.. predsa taka skusena nie som lebo mam len jedno dieta.... pri nom som mala dokonca aj MS ale trvala iba 3 dni . takze preto neviem posudit. Ale co som si ista tak po ovulke nemavam taketo bolesti v podbrusku..

kedy si si robila prvykrat test alebo lepsie povedane kedy si mala pizitivny test ?

buckeye
3. máj 2016

no ak si mala ovulaciu vcera, ratas len podla kalendara, ci sledujes bt?, lebo kludne ju este len mozes mat a preto tie bolesti..

gerry22
autor
3. máj 2016

@bajana no ved a prave o to ide ze si niesom ista kedze s manzelom sa nebranime tomu aby sme mali babo,,,a ako som pisala testom neverim, lebo su klamlive kedze prvy prvom dietati som mala negativny test ..musim podotknut ze som si robila nie jeden test a vsetky boli prvy prvom dietati negativny a dokonca som mala aj normalne MS. Na to sa spoliehat nemozem. Podla vypoctom poslednej MS ak by doslo k oplodneniu v minulom cykle tak by som bola cca v 5 alebo 6tt

gerry22
autor
3. máj 2016

@buckeye besledujem si bazalnu teplotu, ale viem ze som mala uz ovulaciu poznam to na sebe...vtedy mam silne bolesti v podbrusku podobne krcom ako pri MS. A tak isto to sledujem podla hlienu.

buckeye
3. máj 2016

@gerry22 no hej len hlien je viac dni, nie iba ten jeden, ked je ovulacia, ale keby si ju uz aj mala vcera, predvcetom, tak tehotma este nemozes byt, myslim, tak ze by si uz nieco citila, lebo ak by sa aj vajicko oplodnilo, este by bolo len ma ceste vo vajcovode, do maternice mu trva cca tyzden potom sa uhniezdi a az vtedy, pocas uhniezdovania mozes nieco citit, pichanie, krce, ruzovy vytok etc, takto je to prilis skoro🙂

ematko29
4. máj 2016

@gerry22 ja som si robila nejak 2tyzdne od ovulky test a bol pozitivny.kedze som mala nepravidelnu menstruaciu tak som sa riadila podla ovulky.nastastie som ju vedela rozoznat.

efik8
4. máj 2016

@gerry22 toto ja už mám cca 5mesiacov, bolesti a všetko čo píšeš a tehotná nie som 😕

gerry22
autor
4. máj 2016

@buckeye Ano, to mi je jasné,netvrdím, že som tehotná nepresadzujem tento nazor, preto som aj založila túto diskúsiu aby som sa podelila s týmito bolestami so zenami ktore maju tieto bolesti a pocity ako ja....je mi jasne ze sa za tym može skrivat aj nieco ine a preto prijmem kazdy nazor. Viem ze na tehotenske priznaky je prilis skoro ale nedalo mi sa aspon na to opytat. Napriklad ako sama vidis
kocka ematko29 mala take iste priznaky a pocity pri tretom babetku a nakoniec zistila ze je tehotna. Ale ja netvrdim, ze som.

gerry22
autor
4. máj 2016

@efik8 moze sa za tym skrivat hocičo , to je jasna vec. Aj u teba to moze byt nieco ine aj u mna. Ja som nikdy taketo bolesti nemala a ani pocity, trva to posledny mesiac a pol .Jedine taketo bolesti mavam vtedy ked som nachladena ale bolesti su sprevadzane palenim pri moceni, rezanim. Toto je nieco ine....ale beriem kazdy nazor ved nato tu sme nato je tato diskusia aby sme sa o svoje nazory a pripadne tazkosti mohli podelit 🙂

gerry22
autor
4. máj 2016

@buckeye a co sa tyka hlienu . je samozrejme ze hlien nie je len jeden den ale pocas celej ovulacie aj pred nou aj po nej. to viem . Pri kazdej faze je iny hlien. To sa da sledovat ked uz zena vie v ktorej faze je a aky ma hlien. Samozrejme ak si to sleduje dlhsiu dobu a podla toho aj vie rozoznat.

efik8
4. máj 2016

@gerry22 šak jasné ja nič v zlom, ja som to tiež nikdy doteraz nemávala takéto ťažkosti a tiež som si myslela že buď som prechladnutá alebo tehotná a ani jedno 😉

gerry22
autor
4. máj 2016

@efik8 ani ja som to nemyslela v zlom... 🙂 a sama vidis, ze aj ty si si myslela, ze si tehotna...mojim cielom je zistit ci niektora ma nieco podobne ako ja ...k lekarovy je zbytocne zatial ist kedze nie su to zas take bolesti a ani ma nic ine netrapi...moze to byt hocico.
A ty si s tym bola u lekara ci nie?

sibalka21
4. máj 2016

Hmm pokial ti vcera skoncila ovulka ako mozes byt tehotna? ved sa ti este ani nedostalo vajicko do maternici, nie?

gerry22
autor
4. máj 2016

Pred vcerom sa mi skoncila ovulka. A ja netvrdim, ze som tehotna, Preto sa pytam, či niektora mala taketo priznaky, ci je mozne ze mozem byt tehotna alebo ci tieto bolesti su priznakom niecoho ineho.
A mohlo sa stat ze som otehotnela v minulomesacnom cykle kedze som mala na konci mesiaca ( marec) MS ovulaciu som mala od 5.4 do 9.4. a kedze uhniezdovanie trva , tak je mozne ze som nemusela otehotniet pocas tohto cyklu ale pocas minulo mesacneho cyklu. Ak je aj taka moznost ze som otehotnela pocas minuleho cyklu tak mozem byt cca v 4tt alebo 5tt.

bajana
4. máj 2016

@gerry22 máš trošku chaos v pojmoch:
Ovulaciou sa končia plodné dni, je to okamih uvoľnenia vajíčka z folikulu, ktoré je pripravené na oplodnenie. Rozhodne to netrvá niekoľko dní.
Ak by si otehotnela v predchádzajúcom cykle, tak
a,) by si bola teraz cca 4tyzdne od oplodnenia a teda v nejakom 6-7tt, čo by ti test už ukázal, aj keď mu neveríš. Normálne testy totiž ukážu tehotenstvo nejakých 14 dni po oplodnení. Ak sa samozrejme robia z ranného moču, kde je koncentrácia HCG najvyššia.
b) nemohla by si mať normálnu MS, len nejaké slabé spinenie. Počas MS sa odlucuje sliznica maternice, kde sa v tehotenstve zavrtava oplodnené vajíčko. Ak je MS normalne silná, vajíčko sa nemá kde uchytiť a je vyplavene von.
Takže ešte raz - tehotná možno si (nechráneny styk = možné tehotenstvo), ale dozvies sa o tom najskôr o 2 týždne. Samozrejme môžeš ísť k lekárovi, ale osobne k tomu nevidím dôvod.

gerry22
autor
5. máj 2016

@bajana Takže neviem kto tu ma chaos v týchto pojmoch alebo odkial presne vieš, že ovulacia a oplodnenie netrva rozhodne niekolko dni?....hmmm

A) Ženské vajíčko je schopné oplodnenia do 12 hodín po ovulácii. Toto krátke obdobie plodnosti sa môže predĺžiť o životnosť spermií v ženskom genitálnom trakte. Predpokladá sa, že spermie sú schopné oplodniť vajíčko 24 až 48 hodín po pohlavnom styku.

B) Cesta embrya vajcovodom do maternice trvá asi týždeň, niekoľko dní trvá jeho uhniezdenie v maternici.

Takže tento celý proces trvá cca nejaké 2 týždne plus, mínus. Moja diskúsia a otázka nebola založená na tvrdení, že som tehotná ale či je možne, že by som mohla byť tehotná alebo sú to príznaky niečoho iného. Preto som sa pýtala na názor žien, či mali takáto bolesti a príznaky ako ja.
Ale tvoje názori sa stále točia len okolo tehotenstva a príznakoch a podobne, ktorá predpokladám súdiš len podľa vlastnej skúsenosti a nepripúšťaš inú alternatívu lepšie povedané iné príznaky a podobne. Keďže každá sme iná všetko prebieha indivuduálne u každej ženy tak je tu taká možnosť, že by som mohla byť tehotná ale nie s tohto mesačného cyklu ale minulo mesačného. A keďže je pravdepodobnosť že možem byť približne v nejakom 4tt tak je ešte skoro testovať. A ešte nechápem ako možes spochybnovat moje tvrenie ze pri prvom ietati som mala MS ktora trvala len 3 dni a to som bola cca v nejakom 2-3tt. Spýtaj sa na nazory a skusenosti zien co sa týka MS a tehotenstva.

Samozrejme nemienim a nemám za potreby s nikým sa tu hádať mojím cieľom bolo prečítať si názory ,za ktorý dakujem aj tebe.
Mimochodom dnes som už aj zvracala ráno, čo je samozrejme keď nemá žena problem zo žalúdkom alebo nič take nezjedla co by jej zaludok mohlo podrazdit tak je aj samozrejme ze nemoze zvraciat. či nie?

buckeye
5. máj 2016

@gerry22 ak si mala ovulaciu pred 3 dnami, naozaj nemozes mat tehotenske priznaky z tohto cyklu,
Moznost tehotnosti z minuleho cyklu vsak vylucit nemozno, vtedy by tie priznaky boli adekvatne, avsak v tom pripade by ta pred 3 dnova ovulacia nebola(uz by bola blokovana), vzhladom na to, ze si nesledujes bt, tak ani nemas istotu, ze na 100% bola, mas len pocit, avsak to uz mohli byt prve priznaky tehu (z minuleho cyklu), ci si alebo nie si v tomto case, ti ukaze len test, ak prislo k oplodneniu minuly cyklus, test ti to uz urcite ukaze, uz by si zacina 7tt, ms moze byt, ak k uhniezdeniu pride, podla niektorych lekarov menstruuje len ta cast tkaniva, kde nie je uhniezdene male, u vasciny zien, ktore maju ms pocas prveho mesiaca je vsak ms slabsia ako zvycajne, i ked i tu su vynimky
Ale tieto priznaky, co popisujes, ako chodenie na malu, boleati v podbrusku..to moze byt aj cysta, zacinajuci zapal mocoveho mechura, prechladnutie, alebo si mala len bolestivejsiu ovulaciu (inak umiestneny folikul, viac folikukarnej tekutiny..)

bajana
5. máj 2016

@gerry22 vobec si nepochopila, co som ti pisala, prekrucas moje slova a domyslas si...necham ta uz tak, mas svoju pravdu, si tehotna

gerry22
autor
6. máj 2016

@bajana MOzno ma pokladas za dementnu. Neviem na akom základe ale nemienim sa tu s tebou naťahovať mojim cieľom nebolo to aby som sa tu hádala s predpojatými a zaujatiami ľudmi ako si ty.

Ty mas len svoju pravdu. Ja si nic nepresadzujem a stale dookola opakujem mne neslo o odpoved alebo o nazor ci som tehotna ale ci priznaky a bolesti ktore mam ci mozu byt tehotenstvom alebo niecim iným. Ja som vobec nechcela odpoved ze som tehotna ale bud tomu nechces chapat alebo ozaj tomu nechapes. koniec bodka. Moja diskusia s tebov skoncila lebo nema to zmysel a je zbytocne s takym bojovnym clovek stracat cas...od zaciatku si bola zaujata a prekrucala si moje slova.....precitaj si odpovede aj od inych a hlavne odpoved od buckeye, ona mi odpovedala bez akejkolvek predpojatosti a zaujatosti.

A precitaj si aj odpoved od ematko29 . a posud sama. Ci aj jej tvrdenie spochybnis?

gerry22
autor
6. máj 2016

@buckeye Tak co sa týka tehotenstva to neviem ci mozno som alebo neviem. Testnem az ked mi bue meskat MS alebo o nejaky tyzden. A neviem ako i pisala nemusela to byt ovulacie to mas pravdu to si nie som ista , mohli to byt bolesti uhniezdovania. To neviem ani si nie som ista. V pripade ze mohlo dojst k oplodneniu v minulom cykle tak to je otazne kolko by som mohla byt v akom tt. lebo MS som mala na konci mesiaca s tym ze oplodnenie a ovulacia cely tento proces tvra tak som presla do noveho mesiaca april lepsie povedane ze ovulacia mi zacala v aprili. Ale to je jedno nejde o to vobec ci som tehotna ale ci je tu niektora ci ma taketo priznaky ako ja a bolesti a co to vlastne bolo v pripade ci s tym bola niektora u lekara a co jej povedal.

Vo vsetko s tebov suhlasim kedze cystu som uz mala ale neviem ake su bolesti lebo som ju mala pocas tehotenstva ktora mi potom praskla sama...A mala som aj prasknuty vajecnik , v dosledku silnej ovulacie co mi povedal lekar lebo som mala podobne priznaky ako teraz tak som s tym isla k lekarovy.
Dakujem za nazor. 🙂

buckeye
6. máj 2016

@gerry22 za malo, ak su tie bolesti prilis silne, chod k lekarovi, lebo to sice nemusi byt nic hrozne, ale moze, tak pre istotu a rovno ti potvrdi/vyvrati pripadne tehotenstvo

zuzika18
6. máj 2016

@gerry22 Ja zase ani tak nemavam bolesti pocas ovulacie, ale po nej. Ovu citim take pichanie v niektorom vajecniku a od prveho skoro do 4dpo mam krce v podbrusku ako by mi mala zacat mrcha. Takze podla mna to moze byt aj doznievajuca ovu. Takto moje telo reaguje po prvom tehu. Pred tym som citila inak ovu aj hlien je iny.

gerry22
autor
6. máj 2016

@zuzika18 mne sa prave ze napravil cyklus po porode,MS mam ako hodinky na cas nikdy mi nemeskaju , predtym som ani netusila kedy mam ovulaciu. Az po porode som to na sebe zbadala, samozrejme nie hned az po case. Aj MS bolesti ktore som mala predtym bolestive pocas 5 dnoch Ms neustale silne, ze som bola na tabletkach nebola som schopna sa pohnut ani z postele. Ale po porode sa mi to trosku napravilo, sice bolesti mavam aj tak silne, ale chvala bohu trvaju len 3 dni a potom je to uz v pohode.

gerry22
autor
6. máj 2016

@buckeye nastastie uz nemam take silne bolesti ,sem tam ma mam pichanie vo vajecnikoch alebo nafuknute brucho a vtedy mam aj krce v podbrusku, ale uz nemam neustale bolest a krce. sice zle mi este stale biva rano. Ja sa pre istotu objednám buduci tyzden k lekarovy a nebudem v neistote ci mi nieco je alebo nie.. 🙂 ...dakujem este raz za tvoje nazory a reakcie. 🙂

nikusiak9
16. feb 2017

@gerry22 bola si?

xxxxxxx113
19. feb 2017

Zienky prosimmonradu .mam sice jedno tehu za sebou ale to uz je 6rokov a znovu sa nam postastilo.som po mimomaternicovom tehu po laparke 4mes a som tehu zatial lekar nepotvedil len tehu test kolajnicr az neviam kam😍 len dnes ma.nejako pobolieva v podbrusku a lavy vajecnik je to normalne?trosku sa bojim ci to neni znova mmt.dakujem za ospoved mrcha mi meska 6den.byva mi troska zle

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre