icon

Čo robiť, ak mám podozrenie na tehotenstvo?

11. jún 2024

Sme spolu 12 rokov, mame 1 dieta-planovane. Nasa forma antikoncepcie je kondom, ale dost casto vyuzivame aj prerusovane. Nesudte ma, fungovala to 12 rokov, Nemala som mu preco nedoverovat, az doteraz. Urobil sa domna napriek tomu ze som povedala nie, dala som si tabletku "po' do 12 hodin. Som sklamana, a neviem ci to predycham, viem ze to nebolo nahodou. My sme planovali 2 dieta, ale rozhodne nie v tejto nasej situacii ako sme momentalne. Stahovali sme sa k jeho rodicom z podnajmu, aby sme sa trosku uskromnili lebo staviame dom. Prvykrat sa taketo stalo, som nahnevana, hnusi sa mi. Teraz mi 2 dni meska menstuacia, robila som test nanom je duch. Mam bolesti v podbrusku no tie mozu byt aj z tehotenstva?. Gynekolog je odcestovani pride az buduci tyzden. Takto tehotenstvo nechcem, z celej situacie je mi zle. Zrutil sa mi svet.

Strana
z2
monnci2226
11. jún 2024

@martinkatinka no ved to je ten rozdiel - stane sa nehoda a spravit to naschval..... myslim ze kazdy kto praktizuje prerusovanu suloz musi ratat s tym ze sa moze stat... ale on to spravil vedome, naschval proti voli autorky

martinkatinka
11. jún 2024

@monnci2226 ja neviem, to je jedna strana... Vzdy su dva pohlady a vzdy su pritom obaja. Mali by si to vydiskutovat.

autor
11. jún 2024

@januska12323 dakujem. No sex s nim urcite odmietam, a podla mna kym to nerozdycham aj budem odmietat.
@vyrovnanaosoba uz ho neviem vybrat zo smeti. Vie o nom, povedal mi ze to lutuje a nech mu prepacim.

autor
11. jún 2024

@monnci2226 ano mas pravdu, krby sa stane nahoda tak pocitam s tym ze porodim 2dieta do manzelstva, a viem ze som suhlasila s prerusovanou sulozou.. Ale toto bol podraz.

sasa1310
11. jún 2024

@martinkatinka je to jej manžel, prečo by sa nemohla spoľahnúť? A okrem toho xy žien nemôže z rôznych zdravotných dôvodov brat antikoncepciu. Tak neodsudzuj. Ale kludne môžeš poradiť ako neotehotnieť okrem kondomu a antikoncepcie, ktorú ja napríklad nemôžem brat žiadnu

martinkatinka
11. jún 2024

@sasa1310 neodsudzujem, mam len iny pohlad... Existuju telieska, pesary, kremy.... Na vsetko clovek nemoze byt alergicky. Je to o diskusii, planovali dieta sice neskor, ale ked nechceli hned, mohli sa poistit... A aj ten podraz mohol mat skryte dovody, to je manzelstvo, maju si to vydiskutovat. Autorka sa velmi boji tehotenstva, zrejme to nemaju idealne... Ja ju neodsudzujem, len pisem, ze su dvaja....

sasa1310
11. jún 2024

@martinkatinka ja nemám alergiu. Nesmiem hormonálne ci uz tabletky alebo pesary a pod. Takže tak. Nevieš aké sú dôvody prečo nemala antikoncepciu. Ja ju neberiem aj kvôli prípadnej rakovine prsníka. Aj tak nemôžem. A spolieham sa na chlapa lebo sa na neho môžem spoľahnúť tak ako autorka sa spoliehala 12 rokov. A áno na prerušovanú súlož sú dvaja, ale na tento podraz bol sám. Či akú vinu má ona?

drahomirrra
11. jún 2024

Och autorka, veľmi ma mrzí tvoja situácia, vôbec neviem, čo ti poradiť. Ste manželia, čiže toto si žiada riadnu diskusiu, vôbec neviem, ako by som mala rozumieť tomu "že on to potreboval". Čo potreboval? Ejakulovať do manželky? Akože, dá sa pochopiť aj jeho hľadisko, ale nie takto. Možno fakt túži po dieťati. Ale ani to ho neoprávňuje takto ťa podraziť. Fakt by som rada čítala aj jeho názor. Dúfam, že tehotná nebudeš, nech to máš ľahšie na predýchanie.

martinkatinka
11. jún 2024

@sasa1310 no evidentne uplne ziadnu, ked pri tom ani nebola 🤷

sasa1310
11. jún 2024

@martinkatinka áno žiadnu.

7miriam77
11. jún 2024

Podľa mňa nebudeš tehotná, tbl "po" som užila raz v živote, no poviem ti, je to riadny hnus, chémia, rozhadzalo mi to cyklus na polroka. Podľa mňa menzes dostaneš. K tvojmu mužovi sa nebudem radšej vyjadrovať 👎👎👎👎, ... povedať nie a on to spraví...to vraví o ňom všetko

banalu
11. jún 2024

Tak toto by riadne otriaslo mojou doverou! A absolutne nechapem, tie ktore tu pisu, akoby to bola este aj tvoja chyba... fungujes s niekym podla istych vasich pravidiel a on toto spravi? Ked to necakas, nechces a vyjadris nesuhlas? A niektora zena tu dokaze este obranit toho chlapa? Pre pana krala.. je ine ked je nehoda.. ale on spravi tak ako on chce napriek vyjadrenemu nesuhlasu?
Keby tu napisala zena, ze nasilu podrzala muza dnu aby sa do nej spravil, lebo aj ked nechce aby mali deti ONA CHCE, co by sa tu pisalo?
autorka, urob si test o dva dni a cakaj. Teraz je to stale 50/50. Ale teda meskajuca menstruacia a duch je asi skor tak 70/30... inak ja som mala prvy trimester bolesti akoby som mala dostat mrchu. Prve tyzdne som stale chodila pozerat na zachod ci nahodou nedosla...
drzim palce nech to dobre dopadne, a mozno by som uvazovala aj o psychologovi...

cookie29
11. jún 2024

Ja neviem, mame len jednu verziu. Autorkinu. Z jej pohladu rozumiem, ze je nahnevana, sklamana a vsetko... Na druhej strane, ktovie co by povedal jej muz? Mozno to len v danej situacii nezvladol, aj to sa moze stat a povedal ze to potreboval, lebo sa citil "zle". To ze prerusovana suloz fungovala roky neznamena ze funguje vzdy. Niekde som citala, ze riziko otehotnenia je 35-40%
Mozno som ja blba, ale prerusovana suloz je podla mna ked babatko nechceme, ale keby sa zadarilo, tak to zvladneme. Ak nechceme, tak su ine moznosti antikoncepcie.

Autorka rozumiem, ze to zatriaslo Tvojou doverou, ale ste v tom dvaja. Mohla si mu podat kondom a povedat ze bez nejdes, najma ak si vedela, ze mas plodne dni.

banalu
11. jún 2024

@cookie29 lenze im sa nestala nehoda, neboli v momente, ze si to uzivali natolko, ze sa pozabudli a teraz len cakaju co z toho bude... ONA VYJADRILA NESUHLAS, 12 rokov sa ovladal a teraz uz zrazu nie? Tak sa mal ozvat skor....

maxalla
11. jún 2024

Autorkina chyba to urcite nie je, pochybil muz. Ale autorka doplaca na to, ze sa spoliehala na muzovo nacasovanie, to sa da tiez povazovat za nezodpovedne. Prerusovana suloz je podla mna skoro taka antikoncepcia ako ziadna antikoncepcia, kedze ju ja sama neviem zarucit. Ak nechcem otehotniet, zabezpecim sa sama, nespolieham sa pritom na inych, hoci aj na muza. Ale rozumiem tomu rozcarovaniu a sklamaniu. Ak to skutocne urobil schvalne, tak je to blbec a tiez by som uvazovala, ci s nim ostavat. Autorka, drzim palce, nech sa rozhodnes co najlepsie.

cookie29
11. jún 2024

@banalu no mozno bol vzruseny a neudrzal sa... stava sa, nikto nie je dokonaly. Nemame jeho verziu. A pri sulozi su vzdy dvaja... a za tych 12 rokov pouzivali kondom, sama autorka to pise a dost casto aj prerusovanu suloz. Ona vie, ze ma plodne dni. Ked to risknu mimo plodnych dni ok, ale spoliehat sa na prerusovanu suloz pocas plodnych dni, nuz ako som pisala vyssie riziko je skoro 40%. Nehovorim ze on nepochybil, ale nemozeme povedat ze je to 100% chyba na chlapovej strane, su dvaja. A vzdy hladame vinnika....

mmoni89
11. jún 2024

Myslim ze tehotna nebudes.ako moze sa stat ak po tabletke ale je to mala sanca.Tiez ked som pouzila tu tabletku,menzes mi meskal aj ma brucho bolelo,aj som mala ducha

deedol
11. jún 2024

@cookie29 podla mna toto co pises by platilo, keby nestihol (ano, moze sa stat aj po rokoch bez nehody). ale on sa v podstate priznal, ze to urobil vedome, takze... pre mna by to bolo narusenie dovery zial.

cookie29
11. jún 2024

@deedol nepoznam ho, ale vacsina chlapov by to nepriznala podla mna...

martinkatinka
11. jún 2024

@cookie29 ja chapem ako to myslis a mam rovnaky nazor...

ahhola
11. jún 2024

Len sa neposer, keby tvoja mamka s tebou tak vystrajala, ze hnusny svet a zhnusena z chlapa... 😡

monnci2226
13. jún 2024

ahoj, ako to vyzera? skusila si test znova?

fialka56
22. jún 2024

Ahojte dievčatá, poprosím o radu,či ste už niektorá s tým nestretli,vždy mi MS chodila na 29 deň ako hodinky,prvý krát sa mi stalo v máji že mi prišli až na 37 deň cyklu.
Tento mesiac sme s priateľom mali styk no dávali sme si pozor(viem,že môže byť ak kvapôčka lásky) a bolo to týždeň pred očakávanom MS a dva dni pred,keďže robí v zahraničí a boli sme po dlhej dobe spolu tak to viem presne. To som počítala že normálne mi na 29.deň prídu ale zas nič. Dnes je to 38 deň a mám slabulinké hnedé špinenie keď sa len utriem,ani náznak,ako to mám vždy,že by MS mala prísť. Tehotenstvo vylučujem nakoľko je malá pravdepodobnosť,no nestretla ste sa niektorá s tým? Zabudla som...mala som pár dní po styku strašne pichlave kŕče v podbrušku

deedol
22. jún 2024

@fialka56 urob si test

fialka56
22. jún 2024

@deedol urobím až v pondelok, ale asi je malá šanca že by som bola tehotná ked včas vytiahol(aj keď sa mohla nehoda stať jasné) a ešte tesne pred očakávanou MS.
Ale tešila by som sa,no len ťažké vydržať do pondelka 😁

deedol
22. jún 2024

@fialka56 sanca je takmer vzdy, tak skus a uvidis. ja som mala pri tehotenstve velmi podobne priznaky ako pred MS, len potom neprisla. aj spinenie som mala v case uhniezdovania.

fialka56
22. jún 2024

@deedol a to špinenie si mala slabučké či také silnejšie prosím ťa?

deedol
22. jún 2024

@fialka56 slabe. Len na papieri. A bolest prs hroznu 🙂

fialka56
23. jún 2024

@deedol tak ja som včera dostala..moja iskrička sa stratila 🫣 asi sa mi len cyklus posunul z 29 na 38 dní

deedol
23. jún 2024

@fialka56 och skoda. drzim palce nabuduce ❤

Strana
z2