icon

Duch na teste 2

ejuska2586
10. jún 2017

Bez rypania a ohovarania...

luta13
17. okt 2017

@karmela drzim palceky na zajtrajsiu poradnu a daj mi potom vediet, co nove s babikou 😉...Nemas sa coho bat, vy dve ste bojovnicky a verim tomu, ze princezna si pocka na svoj den "D" za 9 tyzdnov 😉...Som rada, ze chlapcek predcasne narodeny z Decembroviek je zdravucky 😉...Pekny vecer vam a dobru noc, ked pojdete spat 😘

archanjel007
17. okt 2017

@karmela zajtra dam vediet ze ako ;)myslim na teba zajtra

luta13
17. okt 2017

@ejuska2586 este neviete, co cakate?...Idete aj na 3D sono, ci?...Pohladkaj za mna brusenko 😘

karmela
17. okt 2017

@archanjel007 držím palce ✊️

prskavka2223
17. okt 2017

@luta13 ano ano snazili 🙂...ale iba na upresnenie,ked lekar mi na sone videl prasknuty folikul s tekutinou to znamena,ze ovulka prebehla? Skoda ze som sa ho neopytala na velkost vajka

luta13
17. okt 2017

@prskavka2223 ja som tuto temu nikdy nestudovala, no na nete som nasla tento nazor odbornika:

Plodnosť ženy je podmienená primeraným vzájomným pôsobením niekoľkých hormónov. Na počiatku cyklu hypofýza vylučuje hormón stimulujúci folikul /teda obal, v ktorom je vajíčko/ s názovm FSH. Tento hormón stimuluje folikuly v štádiu zrelosti / teda schopné oplodnenia/ uvoľniť sa do vajíčkovodov. Folikuly produkujú počas svojho vývoja typicky ženské hormóny estrogény, ktoré vplývajú na celý organizmus ženy a sú "príčinou" typicky ženských duševnýcha telesných vlastností. V prípade plodnosti ovplyvňujú vlastnosti výstelky dutiny maternice - endometria, krčka maternice i hlienu, ktorý sa vytvára v krčku a pripravujú všetky tieto orgány na možnosť materstva. Keď vajíčko dozrie, hypofýza vylúči luteinizačný hormón /LH/, čo vyvolá ovuláciu, t.j. z folikulu sa vyplaví vajíčko, ktoré doteraz v ňom bolo bezpečne uzavreté. /Teda nepraskne vajíčko - lebo tým pádom by bolo znehodnotené a oplodnenie nemožné/. Prázdny folikul dostáva po odchode vajíčka novú úlohu, vzhľad a pomenovanie. Získava žltú farbu a tak sa nazýva po fáze uvoľnenia vajíčka žlté teliesko, ktoré vylučuje hormón progesterón. Jeho úlohou je zablokovať ďalšiu možnú ovuláciu, udržiava endometrium v stave možnom na uhniezdenie oplodneného vajíčka, ak by došlo k počatiu. Progesterón je veľmi dôležitý pre prípadné tehotenstvo a jeho úspešnosť. Spôsobuje tiež mierne zvýšenie rannej - bazálnej - teploty v II. fáze cyklu. Tým, že prichádza k zníženiu hladiny estrogénov a zvýšeniu hladiny progesterónu dochádza k zmene obrazu hlienu a zatvárania krčku maternice. Ak nepríde k počatiu, žlté teliesko zaniká - cca po 14 dňoch, následne príde k náhlemu poklesu hladiny progesterónu a odlúpnutiu vnútornej výstelky maternice - doteraz pripravenej pre nové bábätko, ktorá odchádza z tela ženy menštuačným krvácaním.
K oplnodneniu môže dôjsť, len keď vajíčko je uvoľnené z folikulu, pričom na oplodnenie je v bežnom cykle možné len max. 7 dní, nakoľko mimo zmeny hormónov je vajíčko limitované svojou minimálnou životnosťou do 24 hodín a tiež životnosťou spermíí, ktorá aj v ideálnom prípade nie je viac ako 3, max. 5 dní. Celý tento proces je limitovaný II. fázou cyklu - po týchto niekoľkých dňoch prichádza III. fáza cyklu, kedy je vajíčko už v štádiu rozkladu a preto ho nie je možné oplodniť. Celý zázrak vzniku nového života pri čisto matematických kalkuláciách vyzerá málo pravdepodobný... napriek tomu deti prichádzajú!

Asi som Ti moc nepomohla 🙂...Osobne si myslim, ze ked prskne folikul, tak vajicko uz putuje vajickovodom a bud bude oplodnene, alebo sa vyplavi s najblizsim MS...

26nika
17. okt 2017

Ahojte babuľky tak dnes ráno som vstala a mala som slabučký hnedý výtok a potom aj počas dna mislite si že by mi mohol už začínať menzes alebo čím može byť spôsobený dakujem

luta13
17. okt 2017

@26nika bud zacina MS, alebo si tehulka a spinis v dosledku roztahovania maternice a zavratavania sa babätka v jej vnutri...Uvidis zajtra, ci to bude pokracovat...Drzim palceky, nech MS nepride 😉🙏

26nika
17. okt 2017

No ja som posledný menzes mala od 30.8 do 4.9 a od vtedy nič ale testy su negatívne čo si o tom myslíte pán doktor mi aj pichol min týždeň injekciu a stále nič

luta13
17. okt 2017

@26nika neviem, ak Ti Dr. na to nedal odpoved, tak ja Ti ju myslim nedam...Lebo ju asi ani neviem...Je mi to luto.....Treba len cakat, ci pride MS, alebo este skusaj testovat, ci naozaj nie si tehulka...Tazko povedat 😘

26nika
17. okt 2017

Pôjdem zajtra k nemu a vižiadam si krvné testy nech viem na čom som

erickatt
18. okt 2017

@tonjadabik2 sedis u dr dufam

ejuska2586
autor
18. okt 2017

@luta13 Ahoj. Vieme, ale nie na 100%. Čakám ešte na potvrdenie. Na 3D sono sa nechystáme - manželovi sa to strašne nepáči... Ale snáď ho ešte presvedčím. Bruško (brušisko) pohladím ❤

ejuska2586
autor
18. okt 2017

@erickatt V to tu dúfame viaceré podľa mňa...

luta13
18. okt 2017

@erickatt moja, prajem Ti pekny dnik ❤

luta13
18. okt 2017

@26nika z krvi by Ti mal povedat, ci si tehulka, alebo nie...Drzim velmi palceky a daj nam sem potom vediet vysledky 🙏😘

luta13
18. okt 2017

@ejuska2586 No ja som tvrdohlavy baran, ale keby mm nechcel ist so mnou na 3D, aj tak by som isla a povedala by som mu, ze beriem so sebou malu, nech vidi surodenca a ak chce nech sa prida...Mozno ho tym obmäkcis a polavi a pojde...Prinajhorsom by som isla len s malou, pripadne s kamoskou, ci niekym blizkym...Drzim palceky, no jednoznacne si to nenechaj ujst - je to zazitok - najkrajsie 3D kino v zivote ake si dokazes predstavit! 😉...Pekny dnik prajem 😘

luta13
18. okt 2017

@tonjadabik2 ahoj moja, verim, ze uz poctivo sedis u Dr., ak nie, utekaj hned!...Prajem Ti, nech mas dobre vysledky, babätko krasne udomacnene v maternici a bijuce srdiecko ako zvon!!! 😉 ...Inemu ani neverim...Boh s vami!...Daj nam potom sem vediet, pripadne hod fotecku zo sona, pretoze ak si v 13tt., tak babätko bude krasne vidiet 👶❤😘

ivusik1111
18. okt 2017

@luta13
Neviem či to chcem vediet 🙁.dalsia bolesť po 3 mesiacoch keď som pred 3 mesiacmi prišla o babo v 5 mesiaci :(

luta13
18. okt 2017

@ivusik1111 je mi to velmi luto, no neviem, ako Ti pomoct...Je na Tebe, ci tam zbehnes, alebo to nechas tak...Urob, ako citis 😘

ejuska2586
autor
18. okt 2017

@ivusik1111 Bože, to je hrozné, keď sa niečo také stane. Dúfam, že sa ti to už opakovať nebude a teraz budeš pekne tehuľka.
Nechcem jatriť rany, ale ak sa smiem spýtať, čo sa stalo? Zistili príčinu, prečo v takom vyššom štádiu? Ja som teraz v 5. mesiaci a u mňa je to stále strach (a bude až do konca), keďže mám imunologický problém a o 2 bábätká som už prišla...

ivusik1111
18. okt 2017

@ejuska2586
V podstate nezistili nič ☹️. Ja som krvacala od druhého mesiaca až do konca kým som nepotratila a nik s tým nič nerobil 🙁. Lekárka mi vravela ze je všetko ok stále aj na pohotovosti kde som bola ako na klavíri každý týžden ... ;( nakoniec to skončilo potratom doma do záchoda 🙁 To neprajem nikomu zažiť to co som zažila 😥😥

ivusik1111
18. okt 2017

@ejuska2586
Inak pozerám ze bývaš v Miloslavove ako ja 😊

ejuska2586
autor
18. okt 2017

@ivusik1111 Ach. Najhorší možný scenár. Hej, prisťahovali sme sa koncom augusta do Alžbetinho...

ivusik1111
18. okt 2017

@ejuska2586
To áno 😢

monika_akinom
18. okt 2017

Ahojte, ako ryhlo sa znizuje hcg hormon ked bolo biochem. Tehu? Neviete nahodou? Som sice 5DC, a som si skusila tehu test(nie som taka sprosta 😝 len....mala som potrebu vidiet ho biely a negativny, aby som sa s tym konecne zmierila 😒) a mam rovnake dve ciarky ako den pred mrchou, kedy som si bola ista ze som v tom. Btw v piatok idem k lekarovi. Pocula som o pripadoch kedy boli zeny tehu aj ked dosla mrcha, ale.to by ten test uz asi vyzeral inak a boli by tam riadne 2//... Test som robila 10 min dozadu. No nic, radsej si nejdem davat falosne nadeje aby som nebola sklamana.

ivusik1111
18. okt 2017

@monika_akinom
A MS si mala ako dlho ? Normálne krvácanie ?

monika_akinom
18. okt 2017

@ivusik1111 4 dni velmi intenzivne krvacanie.....vacsinou trvaju 7-8 dni a su podstatne slabsie

ivusik1111
18. okt 2017

No najlepšie Ti povie lekár ... vieš , ze sa stáva , ze ženy krvácajú prvé 3 mesiace tehu , dokonca mám kamosku ktorá krvácala este 4 mesiace akoby mala ms a pritom bola tehu ... príznaky tehu nemáš ? A digitálny test si neskusala ?

monika_akinom
18. okt 2017

@ivusik1111 ale pred tym som 6 dni spinila nahnedo, mozno preto len 4 dni.