Duch na teste 2
Bez rypania a ohovarania...
@karmela zajtra dam vediet ze ako ;)myslim na teba zajtra
@ejuska2586 este neviete, co cakate?...Idete aj na 3D sono, ci?...Pohladkaj za mna brusenko 😘
@archanjel007 držím palce ✊️
@luta13 ano ano snazili 🙂...ale iba na upresnenie,ked lekar mi na sone videl prasknuty folikul s tekutinou to znamena,ze ovulka prebehla? Skoda ze som sa ho neopytala na velkost vajka
@prskavka2223 ja som tuto temu nikdy nestudovala, no na nete som nasla tento nazor odbornika:
Plodnosť ženy je podmienená primeraným vzájomným pôsobením niekoľkých hormónov. Na počiatku cyklu hypofýza vylučuje hormón stimulujúci folikul /teda obal, v ktorom je vajíčko/ s názovm FSH. Tento hormón stimuluje folikuly v štádiu zrelosti / teda schopné oplodnenia/ uvoľniť sa do vajíčkovodov. Folikuly produkujú počas svojho vývoja typicky ženské hormóny estrogény, ktoré vplývajú na celý organizmus ženy a sú "príčinou" typicky ženských duševnýcha telesných vlastností. V prípade plodnosti ovplyvňujú vlastnosti výstelky dutiny maternice - endometria, krčka maternice i hlienu, ktorý sa vytvára v krčku a pripravujú všetky tieto orgány na možnosť materstva. Keď vajíčko dozrie, hypofýza vylúči luteinizačný hormón /LH/, čo vyvolá ovuláciu, t.j. z folikulu sa vyplaví vajíčko, ktoré doteraz v ňom bolo bezpečne uzavreté. /Teda nepraskne vajíčko - lebo tým pádom by bolo znehodnotené a oplodnenie nemožné/. Prázdny folikul dostáva po odchode vajíčka novú úlohu, vzhľad a pomenovanie. Získava žltú farbu a tak sa nazýva po fáze uvoľnenia vajíčka žlté teliesko, ktoré vylučuje hormón progesterón. Jeho úlohou je zablokovať ďalšiu možnú ovuláciu, udržiava endometrium v stave možnom na uhniezdenie oplodneného vajíčka, ak by došlo k počatiu. Progesterón je veľmi dôležitý pre prípadné tehotenstvo a jeho úspešnosť. Spôsobuje tiež mierne zvýšenie rannej - bazálnej - teploty v II. fáze cyklu. Tým, že prichádza k zníženiu hladiny estrogénov a zvýšeniu hladiny progesterónu dochádza k zmene obrazu hlienu a zatvárania krčku maternice. Ak nepríde k počatiu, žlté teliesko zaniká - cca po 14 dňoch, následne príde k náhlemu poklesu hladiny progesterónu a odlúpnutiu vnútornej výstelky maternice - doteraz pripravenej pre nové bábätko, ktorá odchádza z tela ženy menštuačným krvácaním.
K oplnodneniu môže dôjsť, len keď vajíčko je uvoľnené z folikulu, pričom na oplodnenie je v bežnom cykle možné len max. 7 dní, nakoľko mimo zmeny hormónov je vajíčko limitované svojou minimálnou životnosťou do 24 hodín a tiež životnosťou spermíí, ktorá aj v ideálnom prípade nie je viac ako 3, max. 5 dní. Celý tento proces je limitovaný II. fázou cyklu - po týchto niekoľkých dňoch prichádza III. fáza cyklu, kedy je vajíčko už v štádiu rozkladu a preto ho nie je možné oplodniť. Celý zázrak vzniku nového života pri čisto matematických kalkuláciách vyzerá málo pravdepodobný... napriek tomu deti prichádzajú!
Asi som Ti moc nepomohla 🙂...Osobne si myslim, ze ked prskne folikul, tak vajicko uz putuje vajickovodom a bud bude oplodnene, alebo sa vyplavi s najblizsim MS...
Ahojte babuľky tak dnes ráno som vstala a mala som slabučký hnedý výtok a potom aj počas dna mislite si že by mi mohol už začínať menzes alebo čím može byť spôsobený dakujem
No ja som posledný menzes mala od 30.8 do 4.9 a od vtedy nič ale testy su negatívne čo si o tom myslíte pán doktor mi aj pichol min týždeň injekciu a stále nič
Pôjdem zajtra k nemu a vižiadam si krvné testy nech viem na čom som
@tonjadabik2 sedis u dr dufam
@luta13 Ahoj. Vieme, ale nie na 100%. Čakám ešte na potvrdenie. Na 3D sono sa nechystáme - manželovi sa to strašne nepáči... Ale snáď ho ešte presvedčím. Bruško (brušisko) pohladím ❤
@erickatt V to tu dúfame viaceré podľa mňa...
@ejuska2586 No ja som tvrdohlavy baran, ale keby mm nechcel ist so mnou na 3D, aj tak by som isla a povedala by som mu, ze beriem so sebou malu, nech vidi surodenca a ak chce nech sa prida...Mozno ho tym obmäkcis a polavi a pojde...Prinajhorsom by som isla len s malou, pripadne s kamoskou, ci niekym blizkym...Drzim palceky, no jednoznacne si to nenechaj ujst - je to zazitok - najkrajsie 3D kino v zivote ake si dokazes predstavit! 😉...Pekny dnik prajem 😘
@tonjadabik2 ahoj moja, verim, ze uz poctivo sedis u Dr., ak nie, utekaj hned!...Prajem Ti, nech mas dobre vysledky, babätko krasne udomacnene v maternici a bijuce srdiecko ako zvon!!! 😉 ...Inemu ani neverim...Boh s vami!...Daj nam potom sem vediet, pripadne hod fotecku zo sona, pretoze ak si v 13tt., tak babätko bude krasne vidiet 👶❤😘
@luta13
Neviem či to chcem vediet 🙁.dalsia bolesť po 3 mesiacoch keď som pred 3 mesiacmi prišla o babo v 5 mesiaci :(
@ivusik1111 je mi to velmi luto, no neviem, ako Ti pomoct...Je na Tebe, ci tam zbehnes, alebo to nechas tak...Urob, ako citis 😘
@ivusik1111 Bože, to je hrozné, keď sa niečo také stane. Dúfam, že sa ti to už opakovať nebude a teraz budeš pekne tehuľka.
Nechcem jatriť rany, ale ak sa smiem spýtať, čo sa stalo? Zistili príčinu, prečo v takom vyššom štádiu? Ja som teraz v 5. mesiaci a u mňa je to stále strach (a bude až do konca), keďže mám imunologický problém a o 2 bábätká som už prišla...
@ejuska2586
V podstate nezistili nič ☹️. Ja som krvacala od druhého mesiaca až do konca kým som nepotratila a nik s tým nič nerobil 🙁. Lekárka mi vravela ze je všetko ok stále aj na pohotovosti kde som bola ako na klavíri každý týžden ... ;( nakoniec to skončilo potratom doma do záchoda 🙁 To neprajem nikomu zažiť to co som zažila 😥😥
@ejuska2586
Inak pozerám ze bývaš v Miloslavove ako ja 😊
@ivusik1111 Ach. Najhorší možný scenár. Hej, prisťahovali sme sa koncom augusta do Alžbetinho...
@ejuska2586
To áno 😢
Ahojte, ako ryhlo sa znizuje hcg hormon ked bolo biochem. Tehu? Neviete nahodou? Som sice 5DC, a som si skusila tehu test(nie som taka sprosta 😝 len....mala som potrebu vidiet ho biely a negativny, aby som sa s tym konecne zmierila 😒) a mam rovnake dve ciarky ako den pred mrchou, kedy som si bola ista ze som v tom. Btw v piatok idem k lekarovi. Pocula som o pripadoch kedy boli zeny tehu aj ked dosla mrcha, ale.to by ten test uz asi vyzeral inak a boli by tam riadne 2//... Test som robila 10 min dozadu. No nic, radsej si nejdem davat falosne nadeje aby som nebola sklamana.
@monika_akinom
A MS si mala ako dlho ? Normálne krvácanie ?
@ivusik1111 4 dni velmi intenzivne krvacanie.....vacsinou trvaju 7-8 dni a su podstatne slabsie
No najlepšie Ti povie lekár ... vieš , ze sa stáva , ze ženy krvácajú prvé 3 mesiace tehu , dokonca mám kamosku ktorá krvácala este 4 mesiace akoby mala ms a pritom bola tehu ... príznaky tehu nemáš ? A digitálny test si neskusala ?
@ivusik1111 ale pred tym som 6 dni spinila nahnedo, mozno preto len 4 dni.

@karmela drzim palceky na zajtrajsiu poradnu a daj mi potom vediet, co nove s babikou 😉...Nemas sa coho bat, vy dve ste bojovnicky a verim tomu, ze princezna si pocka na svoj den "D" za 9 tyzdnov 😉...Som rada, ze chlapcek predcasne narodeny z Decembroviek je zdravucky 😉...Pekny vecer vam a dobru noc, ked pojdete spat 😘