Duch na teste
ahojte babule, mam taku otazku...mate skusenost ze pocas 3 dni vam nesilnela druha ciarka na teste ale bola rovnaka???ako duch????
dakujem
@karmela vies moja, ja to beriem tak, ze odbornik je tu on a on musi vediet, co tam vlastne videl a co nie..mozno ma len chcel pripravit na to, ze aj keby sa tam nieco rysovalo, ze to asi nedopadne dobre....keby sa vsak stalo, ze by fakt nieco zanedbal, urcite ho opustam hned...a co sa tyka toho, ze mi este nerobil ziadne ine vysetrenia (ako je napr. hormonalny profil a tak), odovodnuje to tym, ze prirodzena doba na pocatie je rok a dovtedy netreba nic robit....u nas to bude rok v marci (o mesiac)...takze uvidime najblizsie dni a sama som zvedava ako to cele dopadne...🙂
@karmela ten moj asi nema v laske hysterky,co tam chodia uz ked citia ze ich pichlo niekde v podbrusku s tym, ze su tehotne 🙂....a na mna dnes vyvalil hned to, ze sa mam pripravit na to, ze tam este nic vidiet nebude, pretoze som prisla prilis skoro 🙂 ale to, ze som zle testovala som ani sama necakala 🙂..a potom som si pripadala fakt trapne, ze co som tam vobec chodila, ked on sam mi pred 3 mesiacmi povedal, ze ked zistim, ze som tehotna, mam hned prist......myslim, ze je velmi naladovy ten moj lekar....raz na mna nakrical, co neberiem antikoncepciu, ze som mlada a bla bla....a raz je zasa super a vsetko pekne vysvetli co potrebujem 🙂
@nina41 no napr. mna nikdy nebolievaju prsia pred MS a teraz ma hrozne bolia uz na dotyk (tak ma boleli naposledy ked som kojila syna a mala som ich plne mlieka), byva mi obcas nevolno, sa mi tak "odgrcuje" potrava a mam stale zvysenu bazalnu teplotu......ja som mala minuly rok spontanny potrat a tiez som sla na kontrolu az po a to uz nic nebolo vidiet, preto to lekar nebral ako tehotenstvo....potom som mala missed abort v novembri v 6 tt, to uz uveril ale stale ziadne vysetrenia nespravil....a teraz toto.......ja mam A-...myslim, ze by mohla moja krvna skupina v tomto trochu hrat rolu, kedze manzel ma 0+, pichli mi aj injekciu na protilatky po porode a po missed abort tiez....tak neviem
@aurora88 ja mám krvnu skupinu 0- , tiež mi pichaju injekcie po , po potrate som otehotnela o 7 mesiacov ,myslím ,že by si mala ísť niekde ešte k inému lekárovi a mať dva názory, už po potrate ti mal urobiť všetky vyšetrenia ,alebo sa pýtaj na hematologiu na vyšetrenie -tam ti urobia všetky krvné , ja kvoli krvi ,že mám 0- chodím tam vyše 15 rokov
@simonkazga
@afrika
@nina41
@karmela tak zienky, krv vysla negativna :(...teda nepovedala mi presnu hodnotu HCG, len ze je to negativne...tak ja nerozumiem z coho vysiel ten test pozitivny?....som z toho jelen...
@aurora88 jemin to co su toto za doktori??? kokos takto pozitivny test a oni povedia ze je to negativne??? neviem ci sledujes pribeh Strihalky ale toto iste mala ona. nastvala sa a zdvihla sa a sla na pohotovost nech jej vezmu krv na HCG a tam jej vyslo 150 HCG. takze ako vidis doktori asi nie su vsetci spolahlivy alebo maju ine merania v tabulkach. toto nemoze byt negativne ani omylom. tehu jednoznacne si. chod na pohotovost a uvidis ze krvicka bude negativna. drzim palce.
@snazilka1983 je mozne ze tam mam cystu a ta sposobila pozitivny test...inak si to neviem vysvetlit...ved vcera na utz videl, ze sa mi zacina odlupovat maternica, takze mozem ocakavat MS :(....uz sa nebudem testovat skor ako mi bude meskat 2 tyzdne :(
@aurora88 no test je jasne pozitívny, takže hcg v krvi musí byť. Pre niektorých lekárov je aj hcg 20 negatívne, pritom za dva dni môže byť oveľa vyššie. Ak ti povedal, že krv je negatívne, tak hcg je nízke, tým pádom nemohol na utz nič vidieť, pretože väčšina utz ukáže tehotenstvo až okolo hodnoty cca 1000 hcg 🙂
Ja som zástanca toho, že nie každý lekár vidí to, čo by mal na utz vidieť, resp. vidí to, čo tam nie je... Ja som bola na preventívke po pôrode, robil mi sono a skonštatoval, že som pár dní/hodín 😀 pred mrchou.... pritom som mala ovu výtok, no čo mu to budem vešať na nos... a mrcha došla ako hodinky za 2 týždne, čiže v čase prehliadky som mala skutočne ovu... 🙂
@aurora88 ziadna cysta ti nesposobi pozitivny tehu test. ten nereaguje na ine len na HCG hormon a cysta ked tak sposobi len pozitivny ovulacny test nakolko zvysuje LH hladinu. tak mi povedal moj doki. lebo som mala 6 dni po sebe pozitivne ovu testy a nakoniec mi nasiel cystu lebo mi nepraskol folik. no tehu test bol stale negativny.
@snazilka1983 musim co to pocitat este na nete ohladom cyst, ale zatial som sa docitala, ze moze sposobit pozitivny test, ak je hormonalne aktivna, pripadne sa jedna o rakovinu :( a ze pri cyste a ciarka na teste nezosilnuje, co by mohol byt aj moj pripad....ale tie prsia ma bolia neskutocne a toto neviem ci cysta moze vyvolat :/
@aurora88 bolesti prs vyvolava zmena hormonov cize aj cysta ju moze sposobit. a doki ti robil sono? ved tam by tu cystu predaa videl keby tam bola.
@aurora88 jaj no ale nemyslim si ze by ti ona sposobila takyto tehu test pozitivny. ani omylom. ved ja som sla na gyndu s totalnym duchom ze som ho ledva videla lebo som zacala spinit tak mi vzal krv na HCG a uz bola pozitivna nieto este pri takom aky mas ty.
@aurora88 tak k tej cyste len toľko, že (ako neskôr vysvitlo) 4+0tt som bola na vstupnej prehliadke v Gyn-fiv. robili všetky možné vyšetrenia aj podrobné sono a lekárka len sucho skonštatovala, že mám "škaredú" cystu na pravom vaječníku, ktorú bude treba sledovať. Vraj ďalší týždeň sa mám zastaviť na krv, nech mi spravia hormonálny profil. A na ďalší deň som mala pozitívny tehu test ( digi + 1-2týždňov) Vôbec si to nevšimli! Čiže ešte nehádž flintu do žita.
@simonkazga tak ja uz neverim, ze by z toho bolo tehu....krv je negativna, utz jasne ukazalo, ze sa zacina maternica odpulovat....tak snad nabuduce sa zadari 🙂

@aurora88 a môj názor dobry Dr budúcej mamičke nepovie,hned na prvej kontrole to nieje tehotenstvo a zle testy ste si robila,ked vyšli pozitívne to akoze co je???? Dobry lekár pozrie aj ked nic nevidí vezme krv a budúcu maminu nestraší ale ju upokojí slovami s výsledkov budeme vediet viac.To je môj názor na dobrého gyndiša