icon

Duch na teste

kejkej
6. dec 2012

ahojte babule, mam taku otazku...mate skusenost ze pocas 3 dni vam nesilnela druha ciarka na teste ale bola rovnaka???ako duch????
dakujem

patkaamirko
24. jan 2017

@olylili to aj mňa láka, no strašne sa bojím že budu nejaké problémy... akože pri malom som nemala problémy..len mal šnúru okolo krku..

olylili
24. jan 2017

@patkaamirko no tak to áno pôrod je plný nástrah nikdy nevieš kedy sa skomplikuje musis všetko ešte zvážiť a uvidíš ako sa budeš cítiť

paulimauli
24. jan 2017

@patkaamirko dvojičky nie su 🙂 dnes si siedma co tam vidí dvojičky 😀 privítala by som ale je iba jedno ....otočene bruškom dopredu, škvrnka na pravo je hlavička a nalavo je telíčko

luta13
24. jan 2017

@heryteri ano, napisala si "na vyrocie vztahu maminy a tatina", takze som myslela, ze myslis Tvoju maminu a tatina...No nevadi, dakujem za vysvetlenie 😀 ...No toto by ste mali este lepsie, kedze sa jedna o Teba a Tvojho partnera 😉

luta13
24. jan 2017

@meli8412 ano, z tohto pohladu na vec mas uplnu pravdu 😉

luta13
24. jan 2017

@patkaamirko ja by som volila jednoznacne to Birthing centrum, kde mas k dispozicii aj porodnu asistentku, aj izbu pre muza a synceka..Ja som to tak mala a okolo mna behali stale Hebamme (porodne babice -stale sa my pytali, ci daco nepotrebujem a cokolvek som potrebovala, vzdy mi priniesli, ci pomohli s cim kolvek)...A urcite Ti dobre padne, ze Tvoj dokonaly manzel bude pri Tebe po celu dobu porodu...Synceka mozes v tej izbe ulozit spat, keby bol unaveny a Ty by si rodila v noci...My sme tak tiez nasho vtedy 7-rocneho ulozili a krasne prespal celu noc, kym ja som cakala v intervaloch na zazrak...Takze za mna by bola volba jednoznacne tato moznost s vlastnou izbou a s vlastnou vanou...Treba, aby si mala svoje prava splnene - aj polohu pri porode taku, aku si zvolis na poslednu chvilku Ty! ❤

michaella17
24. jan 2017

@olylili Ahoj dočítala som sa, že berieš duphaston,alebo si brala, ja ho mám tiež ale nezačala som , lebo som sa dočítla že blokuje ovu čo je na tom pravdy prosím ?? ďakujem

luta13
24. jan 2017

@olylili WAU, zenska, klobuk dole pre Tebou 😲...Teraz som docitala Tvoj pribeh o porodoch, no hlavne o tom prvom - hrozne si sa musela citit - cela donicena a dolamana...No hlavne, ze malicka bola o.k...Ale aj tak, hentak Ta "dodzubat" - by som podala staznost na nemocnicu, kde si rodila!!!...Ale teda druhy si mala SC, tak dobre to dopadlo...A teraz ides zas na planovanu SC, ci?

luta13
24. jan 2017

@paulimauli dobre si pamätam to, ze si tu prednedavnom "strasila" s krasnymi testikami a teraz zizam na Tvojho krasneho drobceka v brusenku...No nadherne je vidiet rucky, nozky, hlavicku atd...No uzivaj aj nadalej zdrave tehulkovanie a nech pekne rastiete - pohladkaj za mna brusko...Rada pozeram tieto prve fotky, su najkrajsie 🤰😘

patkaamirko
24. jan 2017

@luta13 Dakujem za podporu 🙂 áno mne sa to zdá byť veľmi priateľské, páči sa mi to a je to také blízke a psychicky upokojujuecejsie pre mňa...Noo s tým mám práve problém ze kde uložím malého keď budem musieť rodiť a chcem aby bol môj pri mne..lebo malý byt nemôže pri tom aspoň teda v nemocnici..Ale po pôrode už môže aj nemocke spať somnou aj muž..Aj keď dom potratila a prespala tam tak muž bol somnou s malým...Nevedela by som sa sústrediť na pôrod keby na posteli spí malý 😃😃 A on by sa zobudil na to 100% 🙈🙈 A keď ma to chytí hocikedy v noci a budem musieť taxi volať tak neviem už vôbec čo s malým 😪 neviem si predstaviť pôrod bez môjho muža..On mi bol neskutočnou oporou a hlavne tu uk nikomu nebudem rozumieť nič a sa tu byť naozaj nechcem...Akože viem čo to povedať po anglicky základy mám ale ajtak no...

patkaamirko
24. jan 2017

@paulimauli Aha aha no úplne to tak vyzerá ako keby boli dve 🤗 hehe držím palce nech pekne rastiete 🙂

luta13
24. jan 2017

@patkaamirko moj muz bol so mnou taktiez po celu dobu...V sobotu mi odtiekla voda o 23.35h...Okolo 0.30h sme dosli na kliniku...Hned ma napojili na pasy a pozreli krcok...Syn pri mne pobudol asi prvu necelu hodinu a potom isiel s muzom si lahnut do nasej zaplatenej izby a tak sme boli dohodnuti, ze keby sa daco dialo, pojdu ho Hebamme zobudit, nech pride ku mne...Po asi 2 hodkach prisiel za mnou...Syn spal az do rana v tej nasej izbe, mal klud...No mne sa nic nedialo...Oni tam este v nedelu pobudli so mnou a poobede isli domov na noc...V pondelok bola skola...No muz bol za mnou hned rano, potom isiel poobede pre syna do skoly a boli doma obedovat...No a potom som mu volala, ze skapinam uz z kontrakcii, krcek len na 3-4cm a ze idem teda SC, ze nech pridu urgentne do kliniky - mna uz medzitym chystali vsetci na SC - islo to velmi rychlo...Celu dobu cakal na porodnej izbe, kym ja som bola na operacke a do 5 minut po vybrati maleho z mojho bruska uz lezal na muzovej holej hrudi o poschodie vyssie 😉 ...Takze prvy kontakt mal nas drobcek s tatinkom, nie so mnou, kedze mna este zasivali asi pol hodinku...Potom hned ma previezli na porodnu salu a maleho prelozili na mna na bonding...Do zopar minut zacal hladat prsnik a ked nasiel, spokojne si cuckal zo mna kolostrum, az kym nezaspal na mojej hrudi - bolo to uzasne 😍...No mne doniesli jedlo a ja som jednou rukou jedla...V jednej ruke infuzia, na druhej ruke automaticky tlakomer...No syn celu dobu na porodnej sale hral konzolu, kde bol s mojim muzom, kym mi robili na operacke SC...Potom oni okolo 18-tej odisli domov, ja som takto lezala s drobcekom az do podvecera telo na telo...Obliekli malickeho a previezli nas oboch na nasu izbu...No ta uz nebola platena, len v tu prvu noc na prijme, ked ma doviezol mm s odtecenou vodou bez inych priznakov! - nasrata som doteraz na vodu, ze mi odtiekla, lebo som chcela rodit do vody, ale po odteceni plodovej vody to nejde kvoli moznej infekcii mna a aj plodu zospodu - kedze plodove obaly boli narusene 😢😔😒...Zas som sa rozpisala, aj ked cely porod mam v mojom blogu rozpisany!!!...No dobru nocku babiky obe a sladke sny vam prajem 😴😘🌜🍼

luta13
24. jan 2017

@patkaamirko rozmazane fotky, no vystihuju popis k predoslemu komentu - takto som tam lezala a jedla konecne...Lebo som necitila ziadne kontrakcie a mala som uz klud...Aj tak som nasrata na seba, ze som to nevydrzala do konca az po vypudenie drobceka zo mna prirodzene, tak silno som po tom tuzila pocas celeho tehu - ze to "dam"...Sprosty krcok 😖

luta13
24. jan 2017

velmi zlaty obrazok na zaver 😉...Toto je ako moj druhorodeny syn - najprv vypustil vodu a potom sa mu nechcelo ist na svet 😀

michaella17
24. jan 2017

Babulkyyy mne práve vyšli krásne //. božeee neverím ja mam diagnostikované PCO a myslela som si že nikdy neotehotnieeem ...

patkaamirko
24. jan 2017

@luta13 aká krásna a spokojná mamička si bola 🤗😘😍😍 noo mala si aj ty svoj zážitok pôrodu...ale aspoň že tu prvú noc malý spal v tej zaplatenej izbe to bolo plus veľké 🙂😇 Maličké bábätko je krásne 😍😍😍❤ bože už aj ja chcem tskto lezat s mojim vysnivanym bábätkom 😌 Pri malom som išla do nemocky až 3 hodiny po tom ako mi začali kontrakcie ( a tie som mala každé dve tri sekundy podotýkam! ) možno aj preto že som nemala vodu..Keď som vystúpila z auta už som mala na stehne krv a hneď som šla rodiť..Ale ešte sme čakali chvíľu lebo som bola len na 7 prstov otvorená...

patkaamirko
24. jan 2017

@luta13 ten obrázok je bozsky 😃😂 som sa na smiala hehe aké zlaté 🤗😎

patkaamirko
24. jan 2017

@michaella17 ❤❤❤ waw gratulácia velikánska 😇🙂🙂 a to teraz si si robila v noci ?nedočkava čo ? Ja ked som mala testovať skm vstala aj o 5 ráno 😂😂

michaella17
24. jan 2017

Anoo lebo mam hrozne bolave prsia a v zivote som to nemala som 35DC .. A cakala som na muza pokial mi prinesie test a on si chlapmi na pive inak ho obarilooo ked zbadal ciarky 😀 vybehli do 30 sekund mamatest 🙂 trasuz sa mi rukyy...

luta13
24. jan 2017

@michaella17 plakala by som s Tebou od stastia 😉 , no velmi Ti gratulujem a neskutocne sa s Tebou tesiiiiiiiiiim...Toto je Bozi zazrak z Neba, dakuj Bohu za to🙏🙏🙏...Prajem Ti nadherne a zdrave tehulkovanie...Testik ukazkovy a // ako kolaje okolo sveta 🚂...No ked budes mat prvu informaciu od Dr., hned sa sem hlas, budem sa tesit z dobrych sprav od Teba...Prajem Ti dobru noc a verim, ze dnes asi aj tak nezaspis od stastia, no mala by si si aj tak pospat - drobcek teraz potrebuje klud na budovanie svojho noveho pribytku 🤰👶😘...este raz GRATULKA VELKA 😉

michaella17
24. jan 2017

@luta13 Ďakujem ti veľmi pekne.. ano je to veľkýý zázrak pre mna a pánu bohu som už aj Ďakovalaa 🙂 ohlásim sa žienky určite !! dobru noc 😍🤰

patkaamirko
25. jan 2017

@michaella17 waw!!😘to krásne ciarky..tešim sa s tebou ;)

trblietava
25. jan 2017

@luta13
@karmela ahojte tak dnesny testik nevysiel, asi bol ten vcerajsi len chybny alebo co...nevadi, no snad nabuduce 🙂

butterfly333
25. jan 2017

@michaella17 velmi mooc gratulujem a prajem všetko dobre.😘😘😘

lienka1987
25. jan 2017

@patkaamirko urcite, moja predstava bola ako sa budem pocas tehotenstva zdravo stravovat..vela zeleniny, budem jedavat tak ako doteraz cous cous, pohanku, spaldove pecivo, vsetky mozne super potraviny a realita bola taka, ze som bola rada, ze som nieco zjedla a chutilo mi to, tak som napr. v 28t jedla len francuzske zemiaky a museli byt poriadne smotanove 😂 takze plany boli a realita kruta 😂 no teraz si to vynahradzam, teraz sa uz snazim zdravsie stravovat a sladke zjem len sporadicky, no ked mam chut na nieco tak si to samozrejme neodopriem, svokor mi obcas veternik a spic prinesie 😉 dolezite je ten zaciatok prezit, skus pit tu slabšiu fatru je dobre mineralizovana a skus ten zazvor..kyselinu listovu potrebujes tak v lekarni zisti ci nie je nahodou aj v inej ako tabl.podobe, lebo tu ozaj potrebujes..moja kamoska pregrcala takmer cele tehotenstvo, vecne ju na infuzie sanitka brala a ku koncu jej dali len liek na palenie zahy a nevolnosti vymyzli..a drzim palce, treba len prezit a bude dobre 😉 stoji to za to, ja teraz musim pre zmenu lezat do konca, tak si tiez vravim, ze musim, lebo to stoji za to..nasej malickej je predsa len v brusku najlepsie 🙂

olylili
25. jan 2017

@michaella17 asi toľko že som počas jeho užívania otehotnela

olylili
25. jan 2017

@luta13 áno sekcia inak už rodiť ani nemôžem

maja129
25. jan 2017

Asi sa sen stáva skutočnosťou, včerajší test vrchný-9dpo, dnešný ranný 10dpo

maja129
25. jan 2017

Dnešné ranné 10dpo-od iných značiek, je ich vidno slabšie na fotkách, ale naživo ich je vidieť voľným okom

miriamn76
25. jan 2017

@maja129 gratulujem☺