icon

Duch na teste

kejkej
6. dec 2012

ahojte babule, mam taku otazku...mate skusenost ze pocas 3 dni vam nesilnela druha ciarka na teste ale bola rovnaka???ako duch????
dakujem

nivea777
12. feb 2017

@patkaamirko tunak to tiež nie je sláva so sonami,robia na potvrdenie tehu a potom 12 20 30 a 36 tt..Ale keď už žena príde na pohotovosť tak aspoň tam spravia sono,keď treba

olylili
12. feb 2017

@nivea777 veď toto som bola trošku soknuta ja som menila dr. a on fakt robí len určité týždne sono moja ex dr robila každú poradňu sa mi to vôbec nepáči

patkaamirko
12. feb 2017

@matka295 Sono som mala pred 5 dňami

patkaamirko
12. feb 2017

@nivea777 pytali sa, či chcem Sono,povedala som že nie, veď som mala pred 5 dňami nemusím mať každý deň Sono.Ved mám angelsound a keď chcem tak si popocuvam srdiečko.Aj včera mi počúvali srdiečko v nemocnici..

patkaamirko
12. feb 2017

@zuzu1986 áno ved píšem že 7.februara som mala

patkaamirko
12. feb 2017

@olylili Rodiť vy som na slovensko nešla už ani keby mi dávajú všetok poklad sveta.Pôrod a pôrodná starostlivosť je tuná naozaj na jednotku a aj celkovy prístup.Tisíce žien by nemenili.Nemôžeš sa riadiť tým čo povedia dve kamošky.Áno prístup do 16tt nie je bohvieaky, ale maju v podstate pravdu.Načo maju nasilu udržať pri živote niečo, čo by za normálnych okolností neprežilo? To nemá význam.JA som si na začiatku myslela že bez duphastonu ktorý je tuná zakázaný moje tehotenstvo dlho pokračovať nebude.A aha.Dom.tu a som v 14tt.. A bez zbytočných liekov.Povedali mi, že keď sa už potrat rozbehol, nevedia mi pomôcť.Skrátka tomu nezabránia.Snažili sa, veľmi pekne sa ku mne včera správali, obskakovali nie len mňa ale aj môjho manžela, pozreli mi krčok, je zavrety a nič z neho nejde von.Takže zátka to asi nebola.To by som mala krcok už trocha uvolneny 😉 Volali mi, pýtali sa či chcem Sono, no ja som odmietla.Ja som.tam nešla včera koli Sonu, ten som mala pred 5 dňami.Ja som tam šla koli tomu, aby mi pozreli krcok.Pozreli či nemám nejakú infekciu.Nápojmi má na nejaký prístroj popocuvali aj mňa aj malé v brušku..Takže nemôžem povedať že má zanedbali

zuzu1986
12. feb 2017

@patkaamirko v prispevku čo ste pisala ste napisala 7.januara že ste mala sono,znama byva tiež v uk a veru rozmysla že pojde na SK a rati sa až po porode tam lebo o tehotne sa tam moc nestaraju

olylili
12. feb 2017

@patkaamirko neviem môj názor nikdy rodiť a byť tehotná v uk veď aj domov ťa pošlú dobre že ne po dvoch hodinách po pôrode a o tom zachranovani nie stále odchádza to čo je choré veľa potratov sa podchytilo a zachránilo veľa zdravých bábätiek

patkaamirko
12. feb 2017

@zuzu1986 Tak to bol asi preklep pardon 😣 mobil mi píše čo chce.7 februára tam malo byť.Ono záleží veľa v ktorej éry býva a na koho natrafi.Ale pôrod si tu nevedia vynachváliť.A ja tiež vo Kukam anglické pôrody tak super, veľmi sa tesim, už len preto, že tu zbytočne ženu nenastrihuju, pokiaľ netreba.Na slovensku tým len ženy znevazuju a ponižujú.Mňa nastrihli úplne ale úplne zbytočne a az príliš.Len preto že Dr. Povedal že nemá na mňa čas.Doteraz na tú ranu trpím a už ani sex nie je taký ako predtym.Môžete rodiť v akej polohe chcete,manžel môže byť pri vás a natáčať aj fotiť aj prestrihnit pupocnu šnúru bez toho, aby za to brali poplatky alo na slovensku.Môžem si vybrať kde chcem rodiť, a mám k dispozícii krásne izby s gaučom pre manžela s kuchynskou linkou a to všetko zadarmo.Aj pôrodnu asistentku, ktorá odvedie pôrod bez toho aby ma niekto stresoval že pohnite si, nemám čas, dlho tlačite atď. .🙂 Po pôrode keď sú aj mamička aj dieťa zdravé môžu ísť domov už na druhý deň, aj ten deň keď chcú, a je to lepšie pre to dieťa a aj pre mamičku ako byť úplne zbytočne týždeň v nemocnici keď nikomu nič nie je.A čo je najhlavnejsie, hneď po pôrode ide dieťa na hruď mamičke, bez toho aby ho utierali alebo išli umývať.A môže sa dieťa prisat. 😍 Zatiaľ čo na svk mne dali malého az poobede, a potom sa chudacik ani prisat nevedel.Dva dní nič nejedol a mali sme problém s kojenim atď. .ani tomu sa nevenujú má svk..Tu aspoň príde pôrodná asistentka ešte pár krát domov po pôrode a učí kojit poradí a pomáha... Ja sa na toto všetko úplne teším 🙂 a neviem sa dočkať 🙂 🙏 Neporovnateľne so Slovenskom
.. ❤

simuska99
12. feb 2017

@nivea777 ako ktorí lekár mne môj robí sono za každým keď prídem ☺️

patkaamirko
12. feb 2017

@olylili Ešte nikdy som nepočula, že tuná posielaju ženy domov dve hodiny po pôrode 😂 To je blbost, max po 12tich hodinách áno ako to zvyčajne robia ale aj to keď sa žena pýta domov.Obvykle posielajú domov po dvoch dňoch.A mne to bude aj vyhovovať.Neviem si predstaviť trcat tam.týždeň ako u nás doma 🙂 zbytočný stres mne mňa aj to babo.

patkaamirko
12. feb 2017

Ale je pravda že do 16 týždňa tehotenstva sa nesnažia udržať to tehotenstvo.Z fyziologického hľadiska je to tak.. Keď ma dieta prežiť, prežije.Aj bez liekov atď. Je to tu tak odjakživa, keby robili nieco čo je zlé, tak by ženy len potracali a potracali a myslím že by to veľmi rýchlo zmenili. 🙂

olylili
12. feb 2017

@patkaamirko to som myslela obrazne ...netrcis týždeň bez príčiny mala nemala žltačku vybrali mi stehy a šli sme domov na tretí deň a žiadny stres sme neprežili hocičo sa môže ešte skomplikovať ako s tebou tak aj s deckom a bábätkám robia ešte aj vyšetrenia a odbery

nivea777
12. feb 2017

@simuska99 noo to je už dobrá vôľa doktora, že robí na každej poradni

patkaamirko
12. feb 2017

@olylili Malému to spravili hneď ten deň,a bolo všetko ok, keby sa niečo stalo alebo zhoršilo, išli by sme naspať do nemocnice aký problem.
Neviem..Ja nemám rada zbytočne zdržovanie a pre mňa to bol stres, nespala som celú noc, stále niekto do izby behal, deti tam revali, samé vyzity a urehotane sestričky..Malý bol nervózny, stále keď prišiel nejaký lekár malý sa rozreval ako divy a potom ho ledva bolo utisit..Prišli sme domov a ten chlapec nereval vôbec. Ja neviem čo je to vstávať a utisovat..Mne malý spal, nereval ani nič 😂😂

patkaamirko
12. feb 2017

@olylili Ja som bola týždeň v nemocnici veru a zbytočne :( obaja zdravi sme boli.

olylili
12. feb 2017

@patkaamirko neviem ja sa teším na to aj iné mamičky spoznám mne sa z nemocnice nechcelo ísť domov a obe sme spali ako zabite je to aj o povahe človeka ja si to tam všetko užívam je to pre mňa výnimočné

patkaamirko
12. feb 2017

@olylili ja som dosť prisposobivy človek, nemám problem s hocičim, nevyrastala som v bavlnke, žijem od 13tich bez rodicov a rodiny..Takže rozmaznana nie som 🙂
Mne to nepríde výnimočné.Ved doma je kľud, žiadny stres a to babatkam a mamičke aby sa spoznavali a vychutnavali treba 🙂 Doma si ležím kedy a ako chcem, vstanem kedy chcem, nikto o 3 ráno ma nebudi len koli tomu,že mi chcú pozret medzi nohy 🙈 alebo pre blbosti o piatej už upratovačky buntosili..Joooj nee ja už nikdy viac 🙄🙈🙈Mňa nemocnica vždy nejako desila už od malička...

patkaamirko
12. feb 2017

@olylili To je dobre keď sa na to tešís, a spoznáš niekoho nového.U nás v nitre tam nebol nikto taký..Boli tam nejaké romky ktoré ohovarali a pozerali rovno na teba 😂😂 Pokakane plienky si skovavali pod vankúš, sama sestrička a upratovačka to videla, z ich izby razilo úplne samymi hovienkami ☺ fajčili v izbe pri okne, Takže žiaľ nebolo s kým sa baviť.. Ale ja som ani moc nechodila na chodbu, nevedela som chodiť po takom krutom siti, kamarát čo tam robil mi nosil jesť do postele 😂😂😂
Keby tam tak nebuntosia a neotravuju zbytočne, a mať tam niektoré z Vás, tak vydržím ten tyzden 😊

olylili
12. feb 2017

@patkaamirko to si kde rodila? Čo tu opisujes som nezažila ani pri jednom mamičky sme boli úplne v úplnom kľude a pohodlí s deťmi sme si aj pokecali vymenili skúsenosti posmiali ja mám len dobre spomienky a teraz sa už tiež na to strašne teším

patkaamirko
12. feb 2017

@olylili v Nitre

nivea777
12. feb 2017

@patkaamirko a kto ťa odrodil?

patkaamirko
12. feb 2017

@nivea777 Fuu moja to ja si už nepamätám,len viem že primár je dobrý priateľ mojich svokrovcov, tak tam narobili poriadky odvtedy sa ku mne správali tak ako mali

patkaamirko
12. feb 2017

@nivea777 Taký pocernejsi bol neviem len to si pamätám 😃

nivea777
12. feb 2017

@patkaamirko tak to teda netuším

patkaamirko
12. feb 2017

Toto sú izby v ktorych sa rodí tuná..A sú zadarmo. Ja uz chcem nech mám po všetkom, hlavne mi záleží len na zdraví mojej princeznicky 😍😍😍Nech je už tu medzi nami, a nech som doma s ňou v kľude 🙂

patkaamirko
12. feb 2017

@nivea777 Ani ja ale keby ho stretnem niekde tam mu dám medzi oči asi že ako má to zašil 😂😂 Akože jazvu nemám, ale dosť velke problémy.

olylili
12. feb 2017

@patkaamirko už vieš pohlavie?

matka295
12. feb 2017

@patkaamirko jaaaj aha v komente máš napísané 7 januára tak asi preklep aj mne sa často stáva že mobil mi napíše niečo iné 😂 inak veľmi pekne opisuješ ako sa u vás rodi prajem ti nech je tvoj pôrod podľa tvojich predstáv... Presne ako to opisuješ 😍

patkaamirko
12. feb 2017

@olylili Nieee moja ešte nevieme, ale mám tusaka že to bude dievčatko, aj podľa toho čo som.videla na obrazovke medzi nozkami 🙂