icon

Duch na teste

kejkej
6. dec 2012

ahojte babule, mam taku otazku...mate skusenost ze pocas 3 dni vam nesilnela druha ciarka na teste ale bola rovnaka???ako duch????
dakujem

nita216
4. apr 2017

@gabcca tieto testy su ozaj dobre neduchuju!drzim palceky aby si bola tehu ale radsej pockaj na den ms!ver mi oplati sa cakat

gabcca
4. apr 2017

@nita216 dakujem takze su dobre a neduchuju naozaj?mozem sa na ne spoľahnúť?

nita216
4. apr 2017

@gabcca ano mozes!aj ja aj moja kamaratka sme to kupovali a ked sme neboli tehotne bolo pekne /a ked uz sme otehotneli aj jej aj mne pekne //

gabcca
4. apr 2017

A skusala.si skor alebo ked meskal ms

maciatko950
4. apr 2017

@bluebell0412 ahoj stále čakám dnes som mala tlaky ako na ms ale nič teplota bola ráno 37,2 tak uvidím zajtra idem kuk miminko do nemocky tak cestou kúpim test .A ak nepríde štvrtok ráno testujem a čo ty ako sa cítiš... Lebo teraz idem od rána z práce 🙂

bluebell0412
4. apr 2017

@maciatko950 juj tak máš dosť...no držím palce aby uz nedosla som myslela ci si aj tak netestovala ☺ jeee drobcatko malinke ...ja som v norme miestami ma boli podbrusko a bolia ma prsniky co doteraz ani pri tehu ani pri ms inak v pohode všetko...

nita216
4. apr 2017

@gabcca 2tehotenstvo mi ukazalo 2dni pred ms ale to bohuzial skoncilo spontannym potratom.3tehotenstvo 3dni po meskani v den ms som mala ciste testy

gabcca
4. apr 2017

@nita216 tak snad aj mne nieco ukaze :( je mi luto toho potratu. Drzim ti palce

gabcca
4. apr 2017

@nita216 skúšala si vtedy len tenti test ci aj ine?

maciatko950
4. apr 2017

@bluebell0412 no mňa prsníky nebolia len ich cítim ťažké a únavu ale tu len v prieb hu dňa včera som spala od 11doobda do 16 pokiaľ manžel nedošiel s malim zo škôlky 🙂 🙂 tak uvidím ako čo bude s malou dušičkou 🙂

karol221
4. apr 2017

@cvikla12 dekuju moc 🙂) někde jsem sice četla, ze do 8tt to nema na mimco žádný vliv ale proc to riskovat 🙂 navíc jsem stejně chtěla přestat 🙂

bluebell0412
4. apr 2017

@maciatko950 no únava robí svoje ☺ veeeelmi ti držím palce aby nedosla a v štvrtok test s // 😉

cvikla12
4. apr 2017

@karol221 tuším v 6tt sa bábätko napája na sústavu matky. Držím palčeky nech je všetko v poriadku 😘

kythos21
4. apr 2017

@tiss11 a myslis ten je normálne že aj Po užívaní duphastonu špinim?
Ta krv je tmavá zoxidovana a len pri utretí na toaletaku ale mám strach..... 😓🙏🏻😓

karol221
5. apr 2017

@cvikla12 dekuju moc 🙂

maciatko950
5. apr 2017

@bluebell0412 ďakujem uvidíme zatiaľ nič no pocity sú kadejaké 🙂

luta13
5. apr 2017

@butterfly333 Ahoj, teraz citam, co si pisala vcera...No ja by som osobne nevahala ani minutku nad umelym!...Tri roky je dost dlha doba a vies, ze aj tak by umele bolo z Tvojho vajicka a muzovej spermie a tak by som to ani neriesila a necakala na prirodzene plodenie uz, hlavne ked by som mala problem s poctom vajicok a tie rok co rok ubudaju myslim...Ved to nie je hanba ist na umele, proste ked to nejde, tak to nejde...Moj nazor na vec...Jasne, ze je Tvojim rozhodnutim, ako sa rozhodnes Ty sama...No neskutocne Ti drzim palceky celu dobu odkedy "Ta registrujem" 🙏❤...Prajem krasny dnik 😉

chuchu86
5. apr 2017

@biba12 -
Ahoj,
Včera dorazila mrcha, nevadí od zajtra beriem clostil.

bluebell0412
5. apr 2017

@maciatko950 to ti verim...vidíš mne aj krv potvrdila no dnes je deň kedy by som mala dostat a od rána len kontrolujem ci nič ...držím palce nech ani nejde

butterfly333
5. apr 2017

@luta13 dakujem moja no este to musime zvážit predsa je to dost penazí.

janulinka211
5. apr 2017

Ahoj baby. Idem si po radu. Vidite tam ducha? Je to pepino test z dm. Neviem, ci si to nenahovaram. Priatel ale povedal, ze to vidi tiez. V dobotu mam dostat M. V piatok na cely vikend odchadzam na rozluckou so slobodou a potrebujem vediet, ci si mozem vypit 😇
Prosim o Vase nazory. Samozrejme v piatok rano este test zopakujem. Pre istotu dva ks 🙂 pridavam foto. Prva, kde to najviac vidno je stmavena.

maciatko950
5. apr 2017

@bluebell0412 no aj ja mám mať dnes ale spala by soooom len práca vola do 14 potom šup za miminkom 🙂 🙂 teším sa naň drobatko to kamoška 3uz má včera sa narodil taká som pyšná na ňu 🙂

alilka
5. apr 2017

@janulinka211 skus este iny test..ci toto nieje kanalik..🙂 nieje to moc dobre vidiet..je sivy ta ciarka ci ruzova??

butterfly333
5. apr 2017

@janulinka211 podla mňa je to tam. Gratulujeeem

maciatko950
5. apr 2017

@janulinka211 podľa mňa to je tam skúsila som ti negatív ide podľa mňa do ružová skús o pár dní držím palce tu je tvoja foto

janulinka211
5. apr 2017

Uf baby. Myslim, ze ide do ruzova. Je velmi slabulinka. Ale menzes ocakavam az v sobotu. Tak som zvedava. V piatok pridam nove info. Kiezby to bola pravda. Zatial sa tesit nebudem. Ale tfuj tfuj🙂))

janulinka211
5. apr 2017

@maciatko950
Dakujeeem 🙂) ked je to take slabucke, ze zatial sa ani potesit neda, aby nebolo sklamanie🙂

luta13
5. apr 2017

@butterfly333

Ženská plodnosť

Ženskú plodnosť ovplyvňuje kvalita a množstvo vajíčok. Kvalita vajíčok a funkcií vaječníkov klesá s vekom, zároveň prudko klesá počet folikulov. Dokázalo sa, že ženy, ktoré menštruujú pravidelne, majú desaťkrát viac folikulov než ženy, ktoré majú menzes nepravidelne.

Ženská plodnosť sa výrazne znižuje v priebehu desiatich rokov, ktoré predchádzajú menopauze. Hoci žena môže v štyridsiatich rokoch pravidelne menštruovať, má výrazne nižšiu schopnosť otehotnieť. Na zahniezdenie oplodneného vajíčka a udržanie tehotenstva je dôležitá správna reakcia maternice na hormonálnu stimuláciu. Tá môže byť u starších žien znížená. Tento nedostatok sa dá vyriešiť podávaním hormónu progesterónu.

Pokles plodnosti s vekom je spôsobený „starnutím“ vaječníkov

Žena sa narodí s určitým počtom vajíčok, ktorý sa v priebehu života už nezvyšuje, ale klesá. Na rozdiel od mužov, u ktorých sa nové spermie tvoria prakticky celý život. Po pôrode sa vo vaječníkoch dievčatka nachádza asi 1 milión vajíčok, kým dorastie do puberty, ostane z tohto počtu len 300 000, z ktorých sa počas reproduktívneho života uvoľní pri ovulácii asi 300. Ostatné vajíčka zaniknú.

Proces úbytku vajíčok s vekom je u každej ženy naprogramovaný a neovplyvňuje ho ani počet pôrodov, ani dĺžka dojčenia, ani užívanie antikoncepcie či liečba neplodnosti. Dokázané je, že fajčenie urýchľuje zánik vajíčok a aj nástup menopauzy.

Existujú testy, pomocou ktorých možno zistiť tzv. ovariálnu rezervu, teda v akom stave sú vaječníky a či budú dobre reagovať napr. na hormonálnu stimuláciu. Pokles ovariálnej rezervy je spôsobený vekom a je to proces nezvratný, urýchľuje ho fajčenie, vrodené predispozície, alebo chirurgické výkony na vaječníkoch (napr. odstránenie cysty).

S vekom neklesá len počet vajíčok, ale aj ich kvalita. V priebehu života ženy sú vystavené pôsobeniu mnohých škodlivých vplyvov, čoho dôsledkom môže byť poškodenie ich genetickej výbavy a následne genetické poškodenie plodu. S tým súvisí aj vyšší výskyt potratov u žien po štyridsiatke.

maciatko950
5. apr 2017

@janulinka211 určite zopakuj testik o pár dní držím palce

luta13
5. apr 2017

@chuchu86 Drzim silno palceky na tento cyklus, nech Ta Boh uz konecne pozehna a Ty nam sem das testiky s krasnymi silnejucimi //, nielen dusikov 😉😘