Duch na teste
ahojte babule, mam taku otazku...mate skusenost ze pocas 3 dni vam nesilnela druha ciarka na teste ale bola rovnaka???ako duch????
dakujem
@miriamn76 ahoj neboj všetko bude dobré veľa na teba myslím stále čítam ako sa ti darí. Verím, že všetko bude dobré. Mne vyšli tiež zle tripple testy na rázštep 1:25 :( znovu mi po nich robila lekárka sono ale že ona tam nič nevidí. Poslala ma na genetiku a morfologický ultrazvuk. V stredu som bola na genetike to bol taký pohovor lekárka mi vysvetlila čím môžu byť hodnoty ovplyvnené keď ich počítač robí. Ja som mala zvýšenú štítnu a hovorila že ten program berie aj to do úvahy ale po kontrole u endokrinologičky som už mala všetko v poriadku. A potom samozrejme vek to ovplyvňuje. Ja som mala v marci 35. Ešte idem na morfologický 26.5. Čunderlíkovi. Tiež keď mi lekárka oznámila výsledky bolo mi ťažko a prvý krát za tehotenstvo som sa pozvracala z toho stresu. Mám tiež strach ale verím, že bábenko bude v poriadku stres mu vôbec nepomáha, manžel mi tiež stále hovorí aby som sa nebála, že bábenko bude zdravé. Držím Ti veľmi veľmi palce v myslím na Teba. ❤
Baby ja viem že chcete upokojiť Miriam ale nepíšte jej že babo bude zdravé keď to tak nieje ona podstúpila amniocentézu
-Genetická amniocentéza dokáže veľmi spoľahlivo diagnostikovať (alebo vylúčiť) rôzne genetické poruchy. Jej spoľahlivosť je približne 99,4 %
@miriamn76 pri Trisomy teste a pri amniocentéze vek nezohráva žiadnu úlohu, vyšetruje sa karyotyp- čiže chromozómová výbava, norma je 46XX u dievčat a 46XY u chlapca, čiže 46 párov chromozomov, ak je niektorého chromozómu viac alebo menej tak je chromozomova vláda. Pri Downovom syndrómu sú 3 chromozómy č.21.
@slniecko26 amniocentezu nič neovplyvňuje je takmer 100%
@miriamn76 Ahoj, prečítala som si, aké máte výsledky.
Veľmi ma to mrzí 😢
Ja poznám dva páry, kedy sa výsledky z amniocentézy nepotvrdili a narodili sa zdravé bábätká.
Jedno malo mať hydrocefalus a druhé DS. Sú to krásne, zdravé, a už väčšie detičky.
Napriek tomu, pravdepodobnosť, že sa tak stane, a že aj Vaše dieťatko bude zdravé, je nízka, pod 1 percento 😢
Ale vidíš, ja poznám až dva také páry!
Nechcem Ťa zavádzať, že všetko bude ok a aj Vaše škvŕňatko bude zdravé (mimochodom, má to byť chlapček alebo dievčatko?), ale budem na Teba myslieť a drzať palce, nech sa správne rozhodnete.
Poznám aj viacero detí s DS a sú to nádherné slniečka a požehnanie pre rodičov, ale samozrejme závisí od stupňa postihnutia...
Viem, víri Ti teraz hlavou množstvo myšlienok, je to množstvo pre aj proti a istotu Ti nedá nikto... riaď sa srdcom ❤
A držím palce aj na genetike.
Držte sa!
Vadu som chcela písať vyssie. Je mi ľúto že Ti vyšli zle výsledky, lebo od amniocentezy spoľahlivejšie vyšetrenie už nie je, ani morfologické sono. Ešte môže zavážiť či dieťatko má čistý Downov syndróm-čiže v každej bunke má 3 chromozómy číslo 21, alebo SŠ jedna o mozaiku- keď niektoré bunky sú s normálnym počtom chromozomov a v iných je trizomia 21. Od toho závisia príznaky a miera postihnutia. Pri mozaikach je postihnutue ľahšie.
🙂Nedá mi sa nevyjadriť,ja poznám aj ženy ,ktoré mali po celý čas tehotenstva super výsledky a napriek tomu ,sa im narodili postihnité deti,nemyslím si že všetko je na 100000% ,výsledky odbery ,kontrolujú len ľudia a chybné diagnozy existujú po celú existenciu sveta
@mokilko no u nás zatiaľ fajn rastieme tripletest dopadol na výbornú maličké sa vrtelo, skákalo,som šťastná len mi tie infuzie strašne odoberajú energiu a mávam z nich strašné migrény a mdloby ale na to ma upozorňovali a súhlasila som. Veď čo by sme neurobili pre naše bábätká 😉😘👶
To je super že bruško rastie a pevne verím že ti už nebude bývať zle 😉
@simuska99 to áno takto utesovat že je malé v úplnom poriadku nie je dobré ale sú rôzne stupne daundnouho syndrómu a detičky s tým najmenším stupňom sú naozaj skoro ako úplne zdravé po mentálnej stránke vonkajšie znaky sú určite viditeľné hlavne na tváričke. Tuna moja susedka má syna a je to veľmi šikovný a inteligentný chlapec a keby nemal tu milučkú tváričku ako majú daudačikovia ani by som si nepomyslela že je nejak chorý takže ešte je stále nádej že to bude celkom dobré a veľmi jej to prajem.
@miriamn76 moja hlavu hore teraz sa netráp ubližuješ aj drobčekovi hlavné je že to nie je nič horšie náš synček neprežil ale bola by som radšej keby tu bol s nami napr.aj s daundnouvim syndrómom ešte nevešaj hlavu ako som písala môže to byť minimálny stupeň veľmi ti to prajem ❤
Posielam veľa síl a pomodlím sa za vás 🙏
Takže sa hlásim s 1. dňom cyklu 🙂 yes, zbytočne som testovala 😀
Ako vyzera one step test? Len ma zaujima kde by mala byt ta druha ciarka :D zdal sa mi mini dusik ale strasne blizko kontrolnej ... tak ci nie som paranoidna :D
@leonela12 ano mozes sa tesit🙂
@bembaa iné špeciálne vyšetrenie nie je. odber plodovej vody buď potvrdí, alebo vyvráti podozrenie. Preto tam šla, lebo jej triple testy vyšli zle. Pri tých trojtýždňových sa vyšetrí celá DNa matrica a pri trojdňových len tie tri chromozómy, ktoré potrebujú.
Tripple test alebo AFP test dokáže iba určiť, či máte alebo nemáte zvýšené riziko, že vaše dieťatko bude mať Downov syndróm alebo poškodenie neurálnej trubice. Nedokáže povedať, či dieťatko je alebo nie je skutočne poškodené. Pre vyšetrenie Downovho syndrómu sa robieva amniocentéza (odber plodovej vody).
@leonela12 podla mna sa mozes pokojne tesit.Mas krasny test... Po takto niektore tuzime uz roky...drzim palce,aby vsetko dobre dopadlo

@miriamn76 ,hlavne sa nestresuj ,podla mna isto pojdes na nejaké specialne vysetrenia a tam sa moze vsetko vyvrátit