icon

Duch na teste

kejkej
6. dec 2012

ahojte babule, mam taku otazku...mate skusenost ze pocas 3 dni vam nesilnela druha ciarka na teste ale bola rovnaka???ako duch????
dakujem

olylili
21. mar 2019

@stratenanajdena neviem ja som sa tak v zivote nesledovala a nerobila toľko testov ešte pred ocakavanou ms takže neviem koľko som mala mikropotratov a ani by som to nechcela vedieť preto testovať až po vynechani

stratenanajdena
21. mar 2019

@archanjel008 mala som slabú (podotkýnam farebnú) čiarku aj na woman seecret, nájdi si to tu kľudne dozadu. Prosím, nevybíjajte si tu nikto na mne komplexy za počet detí, to s tým nemá nič, ale nič spoločné. Žena ktorá má desať detí môže túžiť po ďalšom viac, ako taká, čo má dve alebo tri. Napríklad. Je to čisto subjektívna vec a dve rozlišné problematiky, počet detí a túžba po ďalšom. Tak buď sa bavme o počte detí a prežívania radosti z nich, alebo o túžbe po dieťatku alebo o duchoch na teste.
Ja píšem do témy duch na teste, keď tam toho ducha mám. Vadí to niekomu? Nech to nečíta! Nikto tu nikoho predsa nenúti.
Raz som si robila test, lebo som mala príznaky, mne už dobre známe (čo je snáď jasné). Raz preto, lebo som bola zvedavá a mala som túžbu po dieťatku. Raz zasa len preto, lebo som mala podstúpiť RTG, ináč by som test vôbec nerobila (viď min. mesiac). To bolo celé. Tak nehľadajte za tým niečo, čo nie je. Domýšľať si, zveličovať a prišívať mi každomesačné tehotenstvá - čo ja sama tvrdím že nie sú!!! je tak typicky... koníkovské...

stratenanajdena
21. mar 2019

@olylili áno súhlasím s tým, čo si napísala.
Ja som mala kedysi totiž aj riadne kontrakcie - pravidelné a stupňujúce sa, ktoré vyústili až do... a potom som mala očistky. Tým, že som rodila, tak viem. Nikto z teortetikov tu na MK ani inde ma nepresvedčí o tom, že som nemala vtedy biochem. Hlavne nie tie, ktoré zatiaľ nevedia, čo naozajstné kontrakcie sú (nie klasická bolesť počas ms). Už som to tu písala (tisíckrát).

Toto, čo som vtedy zažila ja - ohľadom opisu prebiehania skorého potratu, môže povedať aj žena, ktorá stihla mať biochem. tehotenstvo potvrdené aj z medicínskeho hladiska, ako sa tu niektoré do mňa už neraz obuli a škaredo... Nezažila som predsa nič nového, o čom by trebalo písať učebnice.

Ja nerátam každú čiarku predsa ako tehotenstvo moje nervy... Aj teraz som predsa písala, že si myslím, že mi najskôr príde ms a že tie testy slabnú pomaly... Hoci sa mi zväčšili prsia a mala som chute (alebo skôr nechute).

Byť tolerantný, nedomýšľať si a následne neprekrúcať a nedofarbovať je základom každej komunikácie, môj názor.

butterfly333
21. mar 2019

@stratenanajdena pri biochemickom tehu bývajú kontrakcie? To si bola v ktorom TT?

olylili
21. mar 2019

@stratenanajdena som tolerantná nedozmýšľam si neprekrucam nedofarbujem len uz som si dlhšie vsimla teba lebo si tu tým dosť vyrazna to je všetko

sticker
stratenanajdena
21. mar 2019

@butterfly333 v piatom som bola obidvakrát. Mala som pravidelné kontrakcie, intervaly sa mi skracovali a nakoniec som ich už mala vkuse a potom keď vyšlo sa mi uľavilo od kontrakcií. A potom zo mňa išli obrovské hrudy. Len o niečo menšie ako po pôrode.

stratenanajdena
21. mar 2019

@olylili to nebolo mierené na Teba, všeobecne na reakcie ľudí ako človeka k človeku.

olylili
21. mar 2019

@stratenanajdena jaaaaaj tak držím prsty nech je to tak ako to chceš aby to bolo 🍀

ja197
21. mar 2019

Bože ženy, aké ste....už zase tá istá konverzácia...až mi je smutno z vás všetkých že sa tu idete hádať ...bez ohľadu na toho druhého úplne...však vidíte že na tých testoch má čiarky tak neriešte zase čo bolo a čo kedy napísala
@stratenanajdena a čo kedy prežila, ona vie čo prežila a ako sa cítila pri tom...máte doma svoje poklady tak ich choďte vybozkávať a nekazte si životy tým ako sa tu hádate, sú oveľa dôležitejšie veci v živote ako toto čo tu stále riešite, môžte ďakovať bohu že doma máte zdravé deti o ktorých môžem ja a tisícky ďalších dlhé roky len snívať a plakať každú noc do vankúša....

olylili
21. mar 2019

@ja197 ako kto sa tu hada?🤔

dominy12
21. mar 2019

@kacicka30 ahoj ako skusala si digi? 🙂

ja197
21. mar 2019

@olylili každý mesiac tu niekto rieši túto ženu a niečo jej vytíka...už ma to tu nebaví ani chodiť lebo stále do nej ktosi rýpe

olylili
21. mar 2019

@ja197 ved sa jej normálne pýtame mna to tiez zaujalo bola som zvedavá tak som napísala

dominy12
21. mar 2019

@stratenanajdena ak si mala biochemické tak už si mala sedieť u dr s vymennym lístkom na hematologiu aspoň. Lebo normálne toto nie je. A tiež som si prežila biochemické ale ako prepáč keby poviem mojej sr ze mam pri tom kontrakcie tak ma pošle psychiatrovi. Ved to ešte je mala bodka ledva viditeľná sonom alebo takmer vôbec neviditeľná sonom. To su len bežné ms bolesti a nie kontrakcie. Hádam si ich ešte mala aj v intervale každých 5min🙈 ako každá normálna žena sa ru chytá za hlavu pretože toto napísať sa neda chápať ani z biologického ani z medicínskeho hľadiska. To ze išli z teba hrudy bežná vec žena sa ms čistí. Začni riešiť tento svoj problém a vyhnes sa najbližšiemu biochemickemu. Ak to mas potvrdene aj od dr pretože pri biochemickom je prítomné hcg a mrcha dôjde s omeskanim a je silnejšia ako obvykle a hcg krvácaním klesá a mala by ti dr sledovať každý 3 den aspoň či klesá ako ma vtedy ti určí dg biochemické tehotenstvo. Žena máš detičky ďakuj Bohu a keď chceš ďalšie začni to riešiť konečne. Neber to v zlom odomna

stratenanajdena
21. mar 2019

@dominy12 mojej doktorke som o kontrakciách povedala, aj o tom, čo prišlo po tom, a zapísala si to do mojej kartotéky. Je zvláštne, že sa ma snažíš presvedčiť, že som nemala kontrakcie, ako ide z Teba plno predsudkov a domýšľania. A ako Ty vieš, si si istá tým, čo som ja mohla a čo som ja nemohla. Ale nevieš nič. Môžeš písať len svoje domnienky.
Nejedna žena mala skorý potrat s kontrakciami a očistkami, niektoré dokonca museli podstúpiť čistenie už v 5tt! Áno, kyretáž. Tak si môžeš pogoogliť, ak Ťa to zaujíma.
Ešte jedna vec - mám ovuláciu v podstate hneď po skončení ms. Čo je dajme tomu o týždeň skôr, ako u väčšiny žien, ktoré ju majú v strede cyklu. Takže teraz čisto teoreticky - ak si to vypočítaš, tak bábätko by bolo vo mne o týždeň skôr (čiže o týždeň dlhšie), ako u ženy, ktorá má ovuláciu napr. 15.-ty deň cyklu. Čiže keď som kalendárovo v 5.tt, tak sa veľkosť a vek embryjka môže rovnať veľkosti a veku embryjka ženy v 6.tt. Môže. Čisto teoreticky.
Ku doktorke ešte pôjdem, či príde ms alebo nie. Chystám sa ísť v každom prípade.
PS (pre všetky): Za naše deti Bohu ďakujem, ani netušíš, ako...

dominy12
21. mar 2019

@stratenanajdena ja sa ťa nesnažím presvedčiť. Neboj sa ja viem čo je kyretaz 🙂... Som studovana biologicka tak ti vravím, že mať kontrakcie nie je reálne z medicínskeho hľadiska pretože zárodok embryo má ešte pár mm len. Keby prídeš o bábo v 17tt a máš kontrakcie okej pretože to už sa nebaví o mm ale o cm. Zo mňa nejdu žiadne predsudky ani domyslanie. Ja ti len píšem čisto teoreticky pohľad z medicínskeho hľadiska. Písala som záverečnú prácu ohľadom takýchto veci robila som výskum ale žiaľ bohu žiadna žena v 5tt nemala kontrakcie pretože je to nereálne. A sú ženy čo majú ovuláciu hneď po MS a aj keby si bola 6tt kontrakcie sú vylúčené. Jedine bolesť brucha ako pri ms len intenzivnejsia ako býva počas MS. Takže toľko žienka moja. Ja ta tu nepresviedcam nemám za potreby len píšem čo je a čo nie je reálne z medicínskeho a biologického hľadiska. A biochemické tehotenstvo sa považuje do 5tt maximálne. Už keď žena začne krvácať a je viac ako 5tt tak je to MA.

butterfly333
21. mar 2019

@dominy12 presne si to vystihla. Ja som prišla o 7deti jedno som rodila mŕtve v 22tt vtedy som mala bolesti a kontrakcie no pri tých ďalších tie boli od 6tt po 13tt.no neviem tak skoro v 5-6tt mat kontrakcie tiež je to pre mňa záhada no. Ja držím palce každej jednej snazilke veľmi prajem nech sa zadari a veľmi to prajem každej a dúfam ze sa to podarí aj mňe. 😘

dominy12
21. mar 2019

@butterfly333 podobne to tu prajem každej jednej 🙂 je to záhada mať v 6tt alebo 5tt kontrakcie jednoducho sa to zdá a je nereálne z medicínskeho hľadiska keďže embryo je v mm

stratenanajdena
21. mar 2019

@dominy12 nemala som intenzitou tak silné kontrakcie ako pri pôrode v termíne, ale mala som kontrakcie. Slabšej intenzity, ale pravidelné, intervaly medzi nimi sa mi skracovali až som mala bolesti vkuse a potom som šla na wc (predtým do sprchy) a vyšlo... A kontrakcie ustali. Toľko moja (žiaľ) skúsenosť.
Aj ja prajem každej jednej snažilke (bez ohľadu na názor alebo postoj voči mne) zo ❤ , aby sa v pravý čas dočkala svôjho vytúženého voňavého batôžka.

dominy12
21. mar 2019

@stratenanajdena neviem čo ti vyšlo ale jedine krvné zrazeniny 🙈🙈🙈🙈🙈... Pretože to by si musela mať dobrý zrak aby si vedela že z teba vyšlo embryo ktoré má pár mm

kacicka30
21. mar 2019

@archanjel008 neviem v okt ked som.bola tehu veru 25 mi ukazalo

archanjel008
21. mar 2019

@kacicka30 dnes si testovala

val9
21. mar 2019

@stratenanajdena vyskúšaj iný test lebo tento čo máš ty stačí že sa viac napije a hneď su čiarky dve. Ja som ho mala tiež a tehotná som vtedy nebola.

stratenanajdena
21. mar 2019

@val9 ďakujem, skúsim iný, písala som. Ja som tam mala už pekné dve farebné čiarky, hneď vyskočila v limite a schválne som ho ponorila pod značku len na sedem sekúnd. Stačí, keď pozrieš môj dnešný.

val9
21. mar 2019

@stratenanajdena skús digi mne ukázal na začiatku 1-2 pri takej čiarke

stratenanajdena
21. mar 2019

@val9 fakt ti ukázal tak skoro? hm... tak uvidím čo pôjdem kúpiť 😉
Ďakujem 😍

lubka251
21. mar 2019

@olylili minulý mesiac sa tu dušovala že hned vo štvrtok, ako jej skončí ms, sa pojde dať poriadne vyšetriť. A zase tu šaškuje s testami. Ja toto fakt nepochopím 🤦‍♀️

olylili
21. mar 2019

@lubka251 jaj tak no zvláštne to je 🤷‍♀️

butterfly333
21. mar 2019

@stratenanajdena aj mne tak ukázal digi a malá som slabú čiarku tak ak máš digi skus držím palce

rebeka211
21. mar 2019

@stratenanajdena Nie su tie tvoje zelene testy nahodou ovulacne?
5 testov a vsetky su oškubane ako kurčata...