icon

Ekologické dojčenie

slniecko87
6. aug 2017

Ahojte žienky,
Chcem sa opýtať tých, ktoré ekologicky dojčili, ale naozaj ekologicky (dieťa spí s rodicmi v jednej posteli, žiaden cumel ani fľaša, dieťa je kojené na požiadanie, nosené v šatke, mama si cez deň oddýchne s dieťaťom a dieťa je stále s ňou) kedy sa vám vrátila menštruácia? Predchádzala menštruácia ovuláciu? Otehotnela ste pred nástupom MS?
Ďakujem

Strana
z2
janullka
7. aug 2017

@vroni dakujem za objasnenie takze 2 deti som nekulturne a 1 kulturne zivila...😂😂😂😂to su mi len nazvy vam poviem

majloo
7. aug 2017

Ja som takto dojcila cca dva roky, a menzes prisiel 5 mesiacov po sekcii, dobre nervy som mala, lebo vlozku som nosila asi 4 mesiace, co som sa cistila atd a ked to prestalo, tak kramy dosli. Ale ze ake....uplne jatky a cely cyklus sa mi skratil. Takze kramy kazde tri tyzdne, pekne 5-7 dni. 🙂

diuska86
7. aug 2017

Mne ked mal 19 mesiacov

sunflower000
7. aug 2017

Pani sa asi pomylila a myslela biologicke dojcenie o tom som uz pocula ze to nejaky novy neurobehavioralny pristup ku dojceniu ale podrobnosti neviem

liv1
7. aug 2017

@sunflower000 pani sa nepomylila...

rheuska
7. aug 2017

@liv1 ozaj. Tak to pani Sheila asi tak nazvala akoby vynašla novinku 😀😀. Alebo sa stratili niekde v preklade. Ozaj ten názov je vtipný. Z nikoho som si nerobila posmech, len som sa zasmiala na tom. Ale však nazvime to ako chceme, dôležité je, že môžu byť tie naše mláďatá dojčené. či už environmentálne, kultúrne, alebo pod obraz boží.
@vroni nuž čo už, zase som o niečo múdrejšia. Ďakujem za doplnenie info.

rheuska
10. aug 2017

@slniecko87 a čo potom množstvo žien čo dojčia v tandeme?? Tie otehotneli napriek dojčeniu. A vynosili zdravé dieťatko aj keď dojčili. Ozaj je to individuálne. A netreba zabúdať, že ovulácia predchádza menzes. Takže to, že si ovulovala sa dozvieš až po. Alebo keď už je znova zamiesené. Ak chceš druhé tak skoro, tak smelo do toho. Však ak sa aj nepodarí hneď, tak si treba užiť. A príde to, keď to má prísť. Však výsledok vždy stojí za to.

esme1
29. jan 2018

@janullka preco Ta to poburilo?to je tzv. BKM..bezplienkova komunikacna metoda a je o takom prepojeni a vztahu medzi dietatkom a matkou ze matka vie kedy dietatku treba vykonat potrebu a dietatko ju nemusi vykonat do plienky a bytv tom.uz novorodenec dokaze davat matke signaly a takto ostatcisty a suchy.je to uzasne a mozne.nam to tak neslo aj ked sme sa velmi snazili mala nedavala signalyale obcas nam to vychadzalo.ale namsli aj skoro zubky a tie to dokazu rozhodit uz ichmame sedem v osmich mesiacoch..😃. Zato vylucne kakame do nocnika uz dva mesiace 🙂.namalenehody ked sme boli chori.tak ako existuje aj bezvlozkovametoda a ja som ju pred porodom dlho uspesne vyuzivala

renimac
29. jan 2018

Stále dojčim na požiadanie, spím s malým od narodenia v jednej posteli, v noci sa dojči najviac. Nosí sa podľa potreby. Cumel odmieta, fľašu akceptoval len cez deň prvé mesiace počas dojčenskych štrajkov (pil moje odsate mlieko), teraz nula bodov. MS som dostala po 7.mesiacoch, hneď na to sa nám neplánovane zadarilo počas jediného tutumutu, ale bolo to biochemické.

janullka
30. jan 2018

Prepacte nejdem sa k tomu viac vyjadrovat. Niesom ziaden mimozemstan aby som cakala na nejaky signal.😊

tansulinka
13. dec 2018

@slniecko87 mne sa páči ako sa každý pozastavuje nad pojmom "ekologické dojčenie" ide o odborný pojem uvádzaný v odbornej literatúre. Či sa nám to páči, či nie, je to tak 😉
Namiesto vypisovania :že výlučne kojím, že nemám dlhšie prestávky medzi kojením viac ako 6h, že malé nemá cumlík, že nie je dokrmované a pod. Sa použije dvojslovný pojem . Čo to má s ekológiou netušíme, no tak to nazvali.
Každopádne veľa odborníkov uvádza,že prvá menštruácia po pôrode prichádza bez toho aby ju predchádzala ovulácia. a 1.menš. naznačuje vracajúcu sa plodnosť. Ale ako tak čítam fórum... hm možno to tak ani nebude 😀 A to som čítala 3 knihy o materste, kojení, deťoch a všade sa píše že pri eko.kojení je percento otehotenia prvé 3mes. 2% Teda 98% pravdepodobnosť, že žena neotehotnie. Vždy som viac brala do úvahy odbornú literatúru ako fóra na nete avšak skúsenosti žien akosi popierajú "tento" fakt. A to som sa tešila ... 😀 Dokelu!!! 😀

nadejnezomiera
27. júl 2023

@slniecko87 ahoj, prosím Ťa, presne toto teraz riešim. Ako to u Teba nakoniec dopadlo? Kedy si dostala MS? Dokedy si kojila? Mala si aj pred prvoi MS zretelnu ovulaciu? Po ovulacii nebolo par cyklov skratenych, ze by Ti MS prisla rychlejsie ako obvykle? Vdaka ❤️

svokrinjazykmonika
28. júl 2023

@slniecko87 tak som vďaka tebe zaistila že robím ekologické dojčenie, som nevedela. Malá má 9m a stále nemám menštruáciu.

Strana
z2