icon

Euthyrox, únava a možné tehu

sofia1979
20. feb 2023

Ahojte ženy idem si k vám po radu musela som vysadiť euthyrox t. k liek na štítnu žľazu kvôli veľmi slabému pulzu. Do toho sme sa snažili ov u mavam , ale až 19 deň plus mínus . Cyklus 25dnový dnes 4den meškajú krámy príznaky klasika už už sa spustia bolesť prsníkov veľká únava. No zatiaľ nič robila som si digi clear blue nič ukázal, že tehu niesom. Otázka znie he to ešte skoro? Alebo to môže byť spôsobené 6a to asi bude reálne tým prerušením tabletiek?, ďakujem ak náhodou má niekto skúsenosť

andrea_82
21. feb 2023

a euthyrox si vysadila po porade s lekárom alebo si sa rozhodla sama? Neužívanie liekov pri prípadnom tehotenstve ti určite neodporúčam, toto všetko treba riešiť s lekárom, mal ti dať nejakú náhradu alebo pulz riešiť iným spôsobom. A áno, vysadenie liekov môže spôsobiť meškanie, vynechanie menštruácie. Takisto únava môže byť príznakom nedostatku hormónov.

katka0123
21. feb 2023

@andrea_82 suhlasim. Babatko si to istej miery vytiahne hormony od matky, ale ich dlhodoby nedostatok sposobuje vyvojove poruchy, ako kretenizmus. To radsej brat tie lieky. A unava ide az do spomalenosti, cyklus rozhadzany...

andrea_82
21. feb 2023

@katka0123 áno, zažila som to. Na základe dobrých výsledkov odberov mi doktor znížil dávku liekov len o maličkú dávku. A ja som nedokázala vstať z postele, pribrala som za rok 10 kg. Takže sama by som určite dávku neupravovala.

sofia1979
autor
21. feb 2023

@andrea_82 samozrejme že lekár a áno mám náhradu no možno sa to nejako stoplo

sofia1979
autor
21. feb 2023

@andrea_82 doktor mi ju upravil

sofia1979
autor
21. feb 2023

@andrea_82 samozrejme po porade s Dr štítnej aj svojou kardio

sofia1979
autor
21. feb 2023

@andrea_82 čo sa týka liekov brala som ich v tehu a vždy som mala ukážkové výsledky no vždy do mňa tlačila tie lieky po tehu som ich vysadila a teda žiaden problém mm chodila ako má žiadna únava vlasy okí akurát zvýšený pulz tak som sa k tomu vrátila. No teraz nastal opak Dr je už zúfalá