icon

HCG viac ako 5000

15. jan 2021

Ahojte. Môže byť že pri 5000 HcG doktorka ešte nevidela nič na sone? Bojím sa lebo som trošku špinila preto som u nej bola. Nariadila mi pokoj na lôžku. Povedala že to môže byť mimomaternicové tehotenstvo. Som po umelom oplodnení vklad bol 21. Decembra, blastocysta. Ďakujem

Strana
z2
sewie
16. jan 2021

Mne hovoril dr ze od hcg 1000 vidno na sone

lienocka2808
16. jan 2021

@andreatytler ano embryo putuje, ale po maternici, nevracia sa nikdy do vajickovodov. Prave to je mimomaternicove tehotenstco, ze cestou do maternice z vajecnikov sa oplodnene vajicko uchyti vo vajickovode a tam rastie. Ani sa do maternice nedostane.

mikasz
16. jan 2021

@lienocka2808
Mimomaternicové tehotenstvo postihuje tiež ženy, ktoré podstúpili umelé oplodnenie – IVF. Aj keď sa oplodnené vajíčko pri zákroku vkladá budúcej mamičke priamo do maternici, môže sa i napriek tomu počas krátkej doby presunúť do vajíčkovodu, alebo na iné miesto v brušnej dutine. Takéto riziko je väčšie pre ženy, ktoré prekonali zápal a majú poškodený vajíčkovod. Štatisticky sa takéto prípady stávajú v 3 – 10 percentách IVF.

andreatytler
16. jan 2021

@mikasz Presne tak. Ten vajickovod nema uzaver a embryo tam moze vojst z maternice...

ina7
16. jan 2021

@lienocka2808 pri prirodzenom tehotenstve je to ako píšeš. Ze po ceste sa zle zastaví. Nie ze príde do maternice a potom sa zase vráti.
Ale po ivf kľudne môže z maternice prejsť do vajíčko vodu. Veď som písala ze mne sa to stalo. Malo sa o tom hovorí, ale stáva sa to. Ja nemám už jeden vajíčkovod ako dokaz ze sa to deje.

autor
18. jan 2021

Ahojte. Doktorka dneska už dneska videla, je to tam, som rada. Ďakujem Vám za podporu

mariska1989
18. jan 2021

Paráda tak gratulujem ❤️ tak nech len pekne všetko ide tak ako má, užívaj si tehu❤️❤️. .popravde znova by som to chcela zažiť 😀

autor
18. jan 2021

@mariska1989 ďakujem, dúfam že všetko pôjde odteraz tak ako má. 😘

mariska1989
18. jan 2021

Určite pôjde keď si už žena prejde takýmto niečím tak to musí byť všetko ok a do úplného konca 🙏❤️

majamat
18. jan 2021

super, urcite to bude ok, je to vyborny zaciatok.

zuzkalujza
18. jan 2021

Nad 1000 už musí byť niečo vydrieť na sone. Ja som mala 1550 po IVF a na sone nič nebolo vidieť a už aj ma šikovali do nemocnice na pozorovanie. Tam na druhý deň pri kontrole našli vak, tak ma pustili domov. Ak máš 5000 a nevidia nič je to veľmi zvláštne. Určite by som sa nenechala odbiť kľudom na lôžku.

lienocka2808
18. jan 2021

@zuzkalujza a čo má robiť okrem čakania? buď sa to ujme, alebo nie. Ako píšem vyššie, mne nebolo absolútne nič vidieť ešte v 6tt. A bolo to nakoniec ok. treba chvilu pockat a nie hned stresovat, a ako aj autorka píše, dopadlo to ok.

zuzkalujza
18. jan 2021

@lienocka2808 ja som len povedala môj názor a moju skúsenosť. Mne vždy môj doktor hovorí, že ak pri vysokom HCG nie je nič vidno na sone treba byť veľmi pozorný a opatrný. Niekto nemusí mať HCG 5000 ani v 6TT, (vlastná skúsenosť) takže nie je dôležitý týždeň ale práve vysoká hodnota HCG. Ja nikoho nestačím ale nedá mi nereagovať. Ako sa autorka nakoniec rozhodne je na nej. Samozrejme držím veľmi palce, aby bolo všetko v poriadku. Len treba byť opatrný. Moja kamarátka mala po IVF vysoké HCG, tiež okolo 6000 a na sone nič. Nakoniec išlo o MM tehu a ona skoro zomrela. Netvrdím, že je to tento prípad, len vyzývam autorku k opatrnosti, nič viac.

autor
18. jan 2021

@zuzkalujza videla som na sone aj ja sama že je to tam, aké ešte v stredu idem do centra na sono, ďakujem. Kamarátka tiež mala MM horko ťažko ju zachránili.

Strana
z2