icon

Je menštruácia počas tehotenstva normálna?

Včera o 22:48

ahojte mám otázku na mamičky, sú tu nejaké ktoré mali menštruáciu aj na začiatku tehotenstva? je to vôbec možné? pretože z biologického hľadiska je to nemožné pretože počas menštruácie sa odlučuje výstelka maternice a teda plod by odplavilo lenže v našich telách nikdy nič nefunguje na 100% takže je tu taká ? ak ano menstruacia bola taká ako vždy alebo bola odlišná od tých počas ktorých ste neboli tehotné ? je to asi môj najväčší strach ze by som mala aj ms ale aj tak by som bola tehotná a nevedela o tom🙈

anonym_1f99ab
Včera o 22:49

@anonym_autor omg nad týmto sa zamýšľam aj ja lebo pár dní by som dala ruku do ohňa za to že má v bruchu kope dieťa. Ale keďže mám MS pravidelnú a normálnu , pravdepodobne má kopu koláče z Vianoc.

vkatush
Včera o 23:34

Osobne nie, mala som len špinenie a s tým spojené problémy.
Ale poznám 2 ženy, ktoré mali normálne "menštruáciu". Jedna dokonca do 3. či 4. mesiaca (proste prvý trimester mala normálnu). Ale je to veľmi zriedkavé. A áno, z biologického hľadiska to nie je menštruácia, ale niečo iné (napr krvácanie z krčka). Lenže ona proste krvácala niekoľko dní, normálny flow ako pri kramoch, nie že špinenie alebo slabé krvácanie.
Tak kto vie 🤷

anonym_188746
Včera o 23:43
@anonym_1f99ab

@anonym_autor omg nad týmto sa zamýšľam aj ja lebo pár dní by som dala ruku do ohňa za to že má v bruchu kope dieťa. Ale keďže mám MS pravidelnú a normálnu , pravdepodobne má kopu koláče z Vianoc.

@anonym_1f99ab velmi som sa zasmiala, vsak vlastne uz je silvester

anonym_1de65a
Dnes o 01:02

@anonym_autor áno, mala som prvé mesiace krvácanie v čase, kedy som mala mať menštruáciu, normálnej intenzity, ako vždy, nevedela som, že som tehotná, až keď mi začalo bývať zle, tak som začala šípiť, že sa zadarilo, lebo o dieťa sme sa snažili. Ak dieťa neplánuješ, tak antikoncepciu, prípadne počas plodných dní kombináciu dvoch

anonym_e44b08
Dnes o 01:10
@anonym_1f99ab

@anonym_1f99ab tomu sa hovorí vetry 🤣🤣

autor
Dnes o 06:54
@anonym_1de65a

@anonym_autor áno, mala som prvé mesiace krvácanie v čase, kedy som mala mať menštruáciu, normálnej intenzity, ako vždy, nevedela som, že som tehotná, až keď mi začalo bývať zle, tak som začala šípiť, že sa zadarilo, lebo o dieťa sme sa snažili. Ak dieťa neplánuješ, tak antikoncepciu, prípadne počas plodných dní kombináciu dvoch

@anonym_1de65a a pardon za otazku len ma to strašne zaujíma , mali ste pred tým krvácaním aj nejaké pms príznaky ?

anonym_1de65a
Dnes o 06:58
@anonym_autor

@anonym_1de65a a pardon za otazku len ma to strašne zaujíma , mali ste pred tým krvácaním aj nejaké pms príznaky ?

@anonym_autor ja som nejaké zvláštne príznaky nikdy nepociťovala, také mierne napätie v prsiach je aj pred menštruáciou, aj v tehotenstve, podľa toho sa nedá riadiť. Ani pri druhom som nepociťovala nejaké príznaky,vtedy som ale už nekrvácala a príznak bol okolo 6- týždňa, keď začali nevoľnosti

emmusska
Dnes o 07:03

@anonym_autor mam kamaratku, ktora mala este prve dva mesiace menstruaciu ale ona ani nevedela, ze je tehotna. Az potom menstruaciu nedostala a doktor jej povedal, ze uz je v tretom mesiaci, v soku ostala. Takze stava sa to

dzejsik
Dnes o 07:07

@anonym_autor moja svagrina mala este dvakrat na zaciatku tehu, takze ani test ju nenapadlo si robit, ale babo bolo planovane a uz ma 4 roky 😁

anonym_1de65a
Dnes o 07:15
@emmusska

@anonym_autor mam kamaratku, ktora mala este prve dva mesiace menstruaciu ale ona ani nevedela, ze je tehotna. Az potom menstruaciu nedostala a doktor jej povedal, ze uz je v tretom mesiaci, v soku ostala. Takze stava sa to

@emmusska pred pár rokmi tu bola na MK žena, ktorá netušila, že je tehotná, až do polovice tehotenstva a to čakala tretie dieťa. Bola trošku pri sebe, takže zmeny na tele si nejako nevšimla, krvácala mormálne každý mesiac, iné príznaky nemala. Až keď menštruácia neprišla, išla k lekárovi a ten skonštatoval, že je v polovici tehotenstva a spýtal sa, či ešte necítila pohyby. Totálny šok, ale nakoniec sa tešila s mužom zo zdravého chlapčeka. Nepamätám si nick, možno si niekto spomenie, bola vynikajúca kuchárka, veľa zavárala, dávala sem foto jedál.

birika
Dnes o 08:28
@emmusska

@emmusska toto bol aj moj pripad pri tretom dietatku...skoro som dostala infarkt, ked mi oznamil doktor, ze koniec tretieho mesiaca...priznaky boli (stale hladna a rozne kombinacie, priberanie), ale spoliehala som sa na menstruaciu, ze ved bola 🙂a ked uz nebola, bol sok a je z neho dospely muz 🙂

anonym_1f99ab
Dnes o 09:26
@anonym_e44b08

@anonym_1f99ab tomu sa hovorí vetry 🤣🤣

@anonym_e44b08 si myslíte že za 30 rokov nepoznám svoje vetry? 🫣🫣🫣