icon

Je možné otehotnieť dva mesiace po pôrode?

21. máj 2024

Baby chcem sa spýtať či nemáte niektorá skúsenosť je možné otehotnieť po 2 mesiacoch od pôrodu? Mala som taký divný pocit z dola a hlas v hlave mi našepkával aby som si spravila tehotenský test a ten mi vyšiel pozitívny. Samozrejme idem objednať dalšie testy ale nerozumiem vôbec tomu. Kojím a ešte som nemala ani MS. Viem že ovulácia ide prvá a potom MS ale s manželom sme mali prerušovanú súlož neberie mi to hlava 🙈 Bavili sme sa že chceme dve detičky ale až takto skoro som to nečakala ak to naozaj bude pravda.

Strana
z2
autor
21. máj 2024

@ronie338 ja nemám po sekcií ale rodila na prirodzene

cookie29
21. máj 2024

@maryetta pises a citujem "keby to telo nezvladlo tak by sa “to nestalo”."

sofia1979
21. máj 2024

No test je jednoznačný

autor
21. máj 2024

@angeli121212 ďakujem no čo iné človeku zostáva ak bude všetko v poriadku určite si nenechám vziať dieťa len preto lebo som otehotnela takto neplánovane. Je to na nás veď to maličké zato nemôže a má právo na život tak ako iné detičky.

angeli121212
21. máj 2024

Ja s tebou autorka súhlasím a tiež by som sa k tomu postavila takto, ono ak ste chceli dve deti bude to síce zo začiatku náročné ale verím, že to dáte. Moja starka otehotnela tiež dosť skoro po prvom pôrode a spätne si to chválila lebo mama aj teta sa vedeli velmi skoro vyhrať aj skrz vekovému rozdielu.. do budúcna budete vedieť, že bude potrebná účinnejšia ochrana a dobre

maryetta
21. máj 2024

@cookie29 toto zas mne povedal dr. Ked som bola 2x tehotna. Ze mam byt spokojna.

sapa20
23. máj 2024

Sestra má rozdiel medzi deťmi 11 mesiacov. Chceli 😃
Vždy hovorila,že budú ako dvojičky

queen_el
23. máj 2024

Ja zas nerozumiem, čo na tom ti hlava neberie. Mala si nechránený styk? Mala. Ešte aj pri chránenom je vždy malinká šanca na otehotnenie, nie to pri nechránenom. Prerušovaný styk nie je ochrana. Ak ste v pohode s ďalším tehotenstvom, tak ok, ale ochrana to nie je. Ak nechcem otehotnieť, chránim sa. To, že kojenie je antikoncepcia, je mytus. Sama pišeš, že ovulacia je skôr ako menštruácia - jednoduchá logika. Neber to v zlom, ale skôr mi príde, že si sa prišla pochváliť. Veď XY matiek má deti s takým malým rozdielom. Či je to dobré alebo nie, je už každeho vec, pre mňa osobne by to bolo blázonstvo, pre milion matiek je to v poriadku.

majulino
23. máj 2024

Sestra má medzi deťmi rozdiel rok a mesiac. Moja mama znova otehotnela, keď som mala ja 2,5 mesiaca bohužiaľ potratila a ďalšie dieťa porodila keď som mala rok a 4 mesiace. Áno je to možné.
Aj kamarátku mám čo má medzi deťmi rozdiel 10 mesiacov a 21 dní

zuzi0911
23. máj 2024

U nás v skupine mamička rodila marec a aj december rovnaky rok 😅...takže možné je všetko 😊

nadjam
23. máj 2024

No takto skoro po pôrode resp potrate je organizmus rozbujneny a často sa uvolnia 2 vajicka. Mne sa to stalo 3 mesiace po pôrode. Chlapci sa ale narodili o mesiac skôr, takže boli od dcérky o 11 mesiacov mladší. Bolo to ale krásne, neviem, mám na to pekne spomienky. Ale musela som dlho mat výpomoc od mamy lebo svokry, muz makal naplno. Lepšie by to určite bolo ma dome, ale na byte sme ani nemohli ísť von.

322sima123
23. máj 2024

Držím palce a hlavne pozitívne myslenie ! 🙂)

ailiba
26. máj 2024

Moja mamina presne tak otehotnela. Medzi nami je 11 mesiacov. Samozrejme je to mozne...

vika9792
26. máj 2024

@ailiba medzi mnou a bratom 10,5 mesiaca 😂 mamka išla na kontrolu po šestonedelí kde jej doktor oznámil “radostnú” správu 😂

evaplev
26. máj 2024

Jasné že je to možné. Moja sestra otehotnela dokonca po mesiaci po pôrode.

dceramamababka
26. máj 2024

Áno, je to možné celkom ľahko. Dcéra ma medzi deťmi 11 mesiacov. Ja som mala 14 mesiacov. Je to záber kým sú maličké deti, ale ma to výhodu, že si ich vypipleš spolu naraz. Potom sú už iba výhody. Ja by som nemenila. 🫠

ailiba
28. máj 2024

@vika9792 😅... To verim, ze musela byt radost.

michellia
28. máj 2024

Stava sa to, ono nie je zaruka, ze neotehotnies ked kojis alebo mas kratko po porode. Takto isto to mala kamaratka, tak bola z toho pomaly v depresiach, ale teraz ako deti uz vyrastli a zacali chodit do skoly, tak je taka rada, ze to bolo takto a nie je medzi nimi takmer ziaden rozdiel.

lenkak89
19. feb 2025

Ja som takisto 4 mesiace po porode a vysiel mi pozitivny test. Ano chceli sme druhe dieta,aj ked ja teda az tak skoro nie. Manzel sa pytal na druhe uz hned po proode😃Tak som sa nejako nechala ukecat,lebo som neverila tonu,ze by nam to vyslo na prvy krat,kedze predtym sme sa skoro dva roky pokusali a podstupili sme IUI,ktore vyslo. No a teraz sa druhe zadarilo na prvy krat😃Mozno nas trosku aj tlaci vek,manzel ma tento rok 37,ja 36.Tiez sa bojim ako to dam,ale co uz,stalo sa.Takto budu dve naraz a bude pokoj 😃

Strana
z2