Je možné otehotnieť po nechránenom styku pred ovuláciou?
Dobrý vecer chcem sa spýtať dnes som mala s priateľom nechránený styk a o 6 dni mám mať ovuláciu je možné ze otehotniem?
6 dní si spermie kľudne počkajú.
Samozrejme, pri nechránenom styku je VŽDY šanca, že otehotnieš.
Ale ak na isto vieš kedy máš ovuláciu tak samozrejme nie. Fyzika nepusti
@lubossi len nesmie sa nic stat, napr spermie mozu kludne 4 dni prezit, ovu sa moze o dva dni posunut ( pred prebehnutim to nikto nevie zarucit) a uz mas pravdepodobnost o dost vacsiu. Toto je iba pre pary, kde dalsie dieta nie je prekazka a rataju s tym, ze moze byt ta nehoda a nieco sa posunie.
To su všetko extrémne prípady. Bavme sa skôr štatisticky.
Aj blesk do teba môže udrieť za bieleho dňa. Určite existuje človek ktorému sa to stalo. Ide ale o to od akej hranice pravdepodobnosti treba začať mat obavy.
Kebyze som ešte raz v tej situácii, skor by som mal ľak že nebudem mať deti.
@lubossi to vobec nie su extremne pripady. To, ze zena nema sancu predpovedat 6 dni vopred ci a kedy bude ovulacia, je uplne zasadna vec, aj bez ohladu na to, kolki ludia mali deti zo styku 5-6-7 dni pred ovu.
A ak som nejaka 19 rocna teen alebo 45rocna zena alebo mama 7 deti alebo hocijaky iny neprestrielny dovod preco fakt tehotna nechcem byt, absolutne by ma neuspokojilo ze ved "to su ojedinele pripady", ked tam realna sanca na otehotnenie proste je.
A mozes si byt isty, ze je ovela pravdepodobnejsie ze tato autorka v pohode teraz otehotnie, nez to, ze do nej trafi blesk z neba pocas dna. Fakt to chce trosku poznat realitu tychto reprodukcnych zalezitosti, nez sa clovek vyjadruje. 😉 Pretoze potom zbytocne zavadza.
@lesana19 ano, moje ovulacie mali prist az 7-8 dni najskor, no jedna prisla o 2 dni po sexe a dalsia o 4-5 dni. Takze takto mam 2 deti. Nechraneny sex PRED ovulaciou je velmi riskantny. Ja som sa ani na appku nespoliehala, ale na meranie BT a ovu testy, za posledne 2 roky som ovu vzdy mavala najskor 17 DC, takze u nas aj 12 dC sex byval bezpecny. Len raz nie, ovu z nicoho nic prisla 14 DC. A dalsi raz to bolo posunie ovu na skor po prekonani covidu. Takze ano, je vysoka sanca takto otehotniet.
@lesana19 samozrejme, ze ano. Ak nejakym zazrakom vies, kedy presne mas mat ovulaciu, najvyssia sanca je tak 2-3dni pred ovulaciou. Pretoze prave tieto 2-3dni potrebuju spermie na presun. To len nedostatocne informovani ludia si myslia, ze najvyssia sanca otehotniet je v den ovulacie..

Vsetko je mozne. A ako vies ze o 6 dni bude ovulacia? A ze nepride napr o 2dni? To nemas sancu vediet. Ak to "vies" tak, ze Ti to ukazuje aplikacia alebo to iba predpokladas, tak sa prosim Ta dovzdelaj aby si ziskala vedomost, ze podla aplikacie sa Tvoje telo neriadi. A to nemyslim v zlom.
Takze ano, je mozne ze otehotnies, pretoze ta ovulacia vobec nemusi prist prave o 6 dni. A aj keby prisla, tak tam mala sanca je.