Je možné tehotenstvo po ovulácii?

jarka158
3. jan 2014

Ahojte 🙂
S partnerom sa snažíme o bábätko, no potrebovala by som radu. Ovulácia mi vychádzala na 27.12. a milovali sme sa až 29.12. Žiaľ, má problémy s vyvrcholením, takže sa do mňa mohli dostať jedine "kvapôčky lásky". Je možné, že by sa nám to podarilo?
Ďakujem za vašu ochotu a rady 🙂

bajana
3. jan 2014

vseobecne je vajicko schopne oplodnenia 12-24 hod. od ovulacie...to, ze ovulacia vychadzala na urcity datum este neznamena, ze k nej vtedy aj doslo...mavas nejake priznaky?
a aj v kvapockach lasky mozu byt spermie....
takze ano, je mozne, ze sa to podarilo...drzim place

iwesska
3. jan 2014

Uprimne, nemyslim, ze by sa vam to tentoraz podarilo. Otehotniet z kvapociek lasky je fakt zazrak, kedze casto byva problem otehotniet aj z miliardy spermii, ale tak mozno mas carovneho partnera 😅 A vajicko je schopne oplodnenia tak 24 hod. po ovulacii, 48hod. je este moznych ale tam to uz z hodiny na hodinu klesa. Lepsia sanca je vzdy pred ovulkou. Skor by ste mali poriesit ten partnerov problem s vyvrcholenim, lebo ked sa snazite o babatko, takto prichadzate o cas.

xxxxxnnnnn
3. jan 2014

.

manucao
3. jan 2014

Moja kamaratka odtehotnela s kvapociek lasky..Oboch ich to zaskocilo, lebo druhe babatko nechceli este...A ona neverila vlastnym ociam, ako je mozne ze je tehotna a dokonca muz sa az na nu pohneval..lebo si bol isty ze ho vytiahol..takze tie kvapocky lasky su fakt niekedy carovne...otehotnenie moze skor nastat pred ovulkou..ked uz citis ze ide ovulka tak tie spermie v tele zeny preziju...a k oplodneniu moze dojst na druhy den..Ja mam prave uz zacinajucu ovulku..boli ma podbrusko..picha ma a mam veeelmi citlive prsia a som dost mokra..bez slipky ani na krok..tak ideme kazdy den lůebo pred mesiacom sme to akosi presvihli...tak snat..beriem aj tretie balenie Inofolicu..a pijem ho 2x denne...Mate nïektora skusenost

missy1989
3. jan 2014

Ja myslím 100 % nie ;/

hviezda21
3. jan 2014

Ahoj,sme v 37tt 🙂 otehotnenie 4-5den po ovulacii. Tiez poznam viacero parov co otehotneli pred ovu ale vidis ze sa da aj po 😎

kazunomiya
3. jan 2014

Po ovulacii sa neda otehotniet, avsak: 1. treba mat s istotou potvrdenu ovulaciu, 2. od ovulacie (predpokladanej podla sledovania priznakov) musia uplynut 2 dni, pre istotu az 3, 3. nesmie nastat vzacna situacia, ze v cykle nastanu dve ovulacie (zvycajne sa to stava do 24 hodin od prvej).

elienka
3. jan 2014

Možné to je, ak by bola ovulácia posunutá, ale podľa tvojho popisu je otehotnenie vysoko nepravdepodobné. Ale napr. ja som si myslela, že ovulku mám na 21 deň a niektorý mesiac bola aj na 24tý deň (potvrdená ovu testami)

jankabh
3. jan 2014

Otehotnieť sa dá aj 1. deň po menštruácii..... vôbec som nepredpokladala že budem tehotná. Mali sme to v pláne až tieto Vianoce, dnes máme 4 mesačnú dcérku 🙂 Je to mimoriadna ovulácia.
Veľa robí aj psychika. Netreba sa stále snažiť. Do postele treba ísť len vtedy ak je chuť.

simonkazga
3. jan 2014

nehnevaj sa, ale za daných okolností tehotná určite nie si a ani nebudeš. Nie preto, že ste nestihli predpokladanú ovuláciu, ale bez ejakulátu k oplodneniu nemôže dôjsť. Ak myslíte vážne to snaženíčko treba najprv vyriešiť problém tvojho manžela. Držím palce!

didi19
3. jan 2014

Otehotieť sa dá vždy!
Ako sa vyjadril jeden pán docent tak spermia putuje k vajíčku až po dobu 2 ťýždňoch takže a kedže máme dva vaječníky môže isť k jednému aj k druhemu a raz sa uvolňuje vajíčko z jedného vaječníka a druhý mesiac z druhého .
A stretnúť sa môžu hocikde memusí toho byť vela ale musia dokázať prežiť.
ved na oplodnenie netreba milion ale iba jedna

palomka
3. jan 2014

nedavno som bola na preventivke a bolo to 3 dni pred zaciatkom menstruacie a na ultrazvuku bolo vidiet kraaaasne vajicka, sama lekarka mi povedala, ze si mame davat pozor 🙂 takze sa netreba tym riadit na 100%. mam znamu co pocas M otehotnela 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre