Je možné týždeň pred menštruaciou otehotnieť?
Ahoj......niekde čítam aj takú verziu, že je možné otehotnieť aj týždeň pred menštruáciou, ale podľa zdravého usudenia to nie je možné, kedže menštruácia prichádza 15 dní po ovulácii.....ak ovulácia už nie je, tak ako niektorá môže tvrdiť, že otehotnela práve týždeň pred menštruáciou.....môj názor je taký, že to vôbec nie je možné.....rada by som si prečítala aj Váš názor...díky moc 🙂
To "nie" patrilo mne? 😉
Písala som toto isté dnes aj do online poradne gynekológa, kde mi gynekologička odpísala, že gravidita je pravdepodobná. Zajtra si idem kúpiť test, ale zaujímal ma aj váš názor, poprípade osobné skúsenosti 🙂
@martaf - mozne je oboje, aj tehotenstvo, aj to, ze mas po rokoch brania antikoncepcie totalne rozhodeny cyklus a potrva, kym sa spusti cyklus a menstruacia. Ja byt tebou uz si davno spravim test 🙂
No veď práve to. Už som raz tak brala antiku a keď som ju vysadila, tak to trvalo kým sa mi dal cyklus do poriadku. Ale potom som hak začala brať znova. Ale teraz už nechcem, už bolo hak dosť. Nebol dôvod na test, lebo manžel robí v zahraničí, čiže v januári som ešte antiku brala, potom som dostala normálne menzes, ale potom (začiatkom februára) prišiel domov a tak... 🙂
Ale zajtra si pôjdem kúpiť test, aj keď neviem... Budúci týždeň idem na gyndu aj tak. Ja len tak, že či je to možné otehotnieť aj počas toho mesačného meškania..
@martaf - mozne je vsetko... toto babo v brusku sme spravili dva dni pred menstruaciou... dve ovulacie v jeden cyklus... kvoli cystam... proste babo chcelo k nam 🙂
@anjelicek26 - To je pekné 🙂 Ani ja sa nebránim bábätku, ale skôr by som povedala že si moc neverím. Myslím v tom, že to pôjde tak ľahko. Ja som veľký pesimista a tiež si nahováram že to mám len rozhádzaný cyklus po braní HAK. A vôôôbec by som si nepripúštala, že práve počas mesačného meškania by to prišlo 😀 😀 😀
Ahojte,chcela som sa opytat,lebo mam v tom chaos a aj sa trosku obavam,som4mesiace po porode a teraz vo febr.presne 15teho som dostala menstruaciu,trvala do 22.febr.S manzelom sme mali 25.febr.nechraneny styk.Dnes trosku bolesti v krizoch a tak divne sa citim,mozu to byt plodne dni?Mozem 3dni po menstruacii otehotniet?
Ja som tiež otehotnela takým záhadným spôsobom. Mysleli sme si, že sme "v bezpečí" pri meškajúcej menštruácií. Mrchu som mala dostať 10. januára a otehotnela som pravdepodobne až 16. - 17. januára. Viem to podľa toho, že aj tehotenské testy s tou najlepšou citlivosťou mi vychádzali stále negatívne - až do 1. februára, keď som tam objavila ducha na teste.
Ahojte dievčatá.., potrebujem poradiť...neviem či som tu správne,ale tak skúsim..26.01.som mala posledný menzes..teda podľa mojich výpočtov by mala mrcha prísť cca 23.02.., no ale zatiaľ neprišla...čo by mi vonkoncom nevadilo, ibaže som začala 5.2.brať antibiotiká,lebo som bola dosť chorá...myslíte si , že to meškanie mohli spôsobiť tie antibiotiká? príznaky zatiaľ žiadne,ale ani na mrchu nie...myslím,že na test je skoro...ďakujem za názory.
dievčatá, aj ja mam otazku. uz tyzden mam bolesti prsnikov, podbruska - ako vzdy pred menstruaciou. dnes sme mali nechraneny pohl. styk. je tu nejaka sanca?
Prosím Vás baby, ja som mala min. týždeň od 21 MS, prvé tri dni normálnu, potom v nedeľu už len slabú, len keď som sa utrela a to aj v pondelok tak, len taký ružový - krvavý pásik, v utorok už nič, len mám stále pocit, akoby som mala dostať MS, normálne úplne totožný a bolia ma prsia, čiže nie pred MS ale po MS mám tieto príznaky, mali ste to niektorá? Môžem byť tehotná?
@anjelicek26 u nás detto 🙂
@anjelicek26 ahoj, mozem sa spytat, ci si si robila aj ovulacne testy alebo merala BT a tak sa Ti potvrdili 2 ovulacie? Nemohla si mat "len" posunutu ovulaciu? vdaka.
Ahojte,chcela by som Vas poprosit o vasu radu...s manzelom sa snazime o babo a podla mna to teraz vyslo,len podla vsetkeho som musela otehotniet pred menstruaciou len neviem kedy.Menstruacia mi uz meska 3 den,ja som mala menzes presny na hodinu kazdy mesiac....Robila som si tehotensky test a bola tam velmi slaba druha ciarka ale by som sa chcela opytat za aky cas by som si mala urobit dalsi test aby ta ciarka bola vyraznejsia,ako sa rychlo zvysuje hormon v tele?kedze ja vobec ani netusim kedy som mohla otehotniet,lebo podla vypoctu plodnych dni to nebolo alebo sa mi posula ovulka a ja som o tom ani nevdela....Dakujem vopred za vase rady....
@simsalabim A mozem sa opytat? ked 3 dni pred mrchou tak ta mrcha prisla alebo neprisla az ta o mesiac?
@anjelicek26 a mrchu si dostala za 2 dni a ci az tu dalsiu si nedostala?
@saska1911 nie, neprisla. asi prebehli 2 ovulacie v 1 mesiaci, ta druha par dni pred ocakavanym menzesom.
@simsalabim a to mozu prebehnut 2 ovulacie za jeden cyklus? 😕
@alchemilkazltozelena nie som lekarka, ale myslim, ze to, ze ovulacii moze prebehnut aj viac za cyklus, sa vseobecne uznava... pisu o tom napr. tu http://www.newscientist.com/article/dn3927-wome...
V kazdom pripade je jedno, ci som ja osobne otehotnela pocas 2. ovulacie alebo nie, faktom je, ze to nebolo uprostred cyklu.... myslim, ze toto je podstatna informacia - ze otehotniet moze zena aj inokedy, ako v strede cyklu.
Ahojte dievcata 🙂 S manzelom sa snazime o babo 🙂 Posledna MS bola 10.04 a od 20 .04 potstivo snazikujeme. 🙂 MS mam nepravidelnu zhruba 30 dnovy cyklus :( Takze moja otazka znie ci som mohla otehotniet 🙂 A kedy by som si uz mohla urobit tehu test ,lebo naposledy som si ho robila asi prilis skoro a ten mi ukazal negativny vysledok :( Alebo je lepsie pockat ci pride MS??? A test urobit potom??? Dakujem za vsetky odpovede 😉
@simsalabim ja som zistila po roku snazenia ze mam ovu 5 dni pred ms ,tym padom lutealka sakra kratla,no ale myslis ze to vadi?Mozno sa zadari mozno nie
baby, chcem sa spytat tych, co otehotneli pred mensturaciou , ci ste dostali kramy alebo uz nie. dik
ja som otehotnela v den ocakavanej menstruacie🙂
Ahojte. My sme druhe dieta spolodili presne tyzden pred menstruaciou. Takze ano, aj tesne pred menstruaciou sa da otehu. No je to individualne. Ked sa narodila mala do 3 kil a na svet sa jej veru nechcelo. Termin mi posunuli a nepomahali ziadne metody na vyvolanie porodu. Ale neviem ci to ma suvis s tym, ze som otehu tesne pred MS.
@annamary27 fúúúúj !!!!
Ahojte...ja som zasa citala nedavno clanok ze ked sa ejakulat dostane do maternice a pritom zena nema plodne dni tak ten ejakulat ako keby vyvolal spontannu ovulaciu tym padom sa samovolne vajicko dostane von z vajcovodu kde putuje na miesto kde su spermie uz pripravene na oplodnenie...takze baby nie vzdy ked zena nema plodne dni tak nemoze ani otehotniet 🙂)))
da sa vsetko len daleblbane si stale melu ze k otehotneniu musim mat 10 dni minimalne lutealku ,5 rokov som bola v tom ze teda aj keby sme sa snazili ku koncu cyklu ze neotehotniem .Ale oni uz toho tolko prezili ze ich necham v tom o com si melu .Ja mavam ovu tyzden pred ms.
lauritka nehovori spravne ,akoze jak sa mi moze posunut ms ked ju distavam kazdy mesiac na 31 den a ovu mam vzdy okolo 24/25 ...nehovoris spravne ,treba si nastudovat toho viac a mozes rozdavat potom mudrosti
,,Je to mozne....iba s jednou v ovulaciou v cykle dokonca je mozne aj otehotniet cez ms....
,, Zena je síce plodná len niekolko hodín, ale spolu s muzom je jej plodnost dlhsia, pretoze je tu súcet zivotnosti spermie a zivotnosti vajecnej bunky, t.j. jeden plus styri, pät az sest dní. Teda zena má plodny den, ale manzelsky pár má plodné dni. Ak si teda myslia, ze teraz nemôzu mat dieta, musia sa vyhnút spolunazívaniu v tychto siestich dnoch.
prednaska Mudr.Poltawskej
http://redemptoristi.kske.sk/CLANKY/0019_wanda_...

nie