icon

Je tam duch?

lenulka_rei
11. sep 2022

Ahojte, dnes ráno som si robila test a objavila sa tam slabulinká druhá čiarka, ktorú vidím, keď zasvietim baterkou na telefóne... robila som si testy aj predošlé dní a boli negatívne. Dnes som asi 12 DPO, príznaky mam.. napína ma z vody (to som mala aj pri prvej dcere), mam chuť na štipľavé, nízky tlak, bolí ma hlava, som neuveriteľne unavená a od piatku mam asi 2x do dňa ružový vytok, ktorý je viditeľný len na toaletnom papieri (zrejme uhniezdovanie). Inak nekrvacam. Bolesti mam podobne ako pred PMS, bolesti podbruska a krížov. Je to podľa vás pozitívny výsledok?

Je tam duch?Je tam duch?
lenulka_rei
autor
17. sep 2022

@jzuzka ja som sa dnes odhodlala na test a vidím tam slabú druhu čiarku, čiže som zmätená. Skúsim spraviť test za pár dní a uvidím, ci bude slabnut alebo spravím digi clearblue 😅 vidíš ju tam tiež alebo mi už hrabe?

lenulka_rei
autor
17. sep 2022

Menstruacia je taktiež zvláštna, inokedy býva iná. No nie je úplne slabá, príznaky mi ostali, tak som skúsila spraviť ďalší test a vidím slabú čiarku. Uvidím, keď skonci ako to bude pokračovať. Som naozaj zmätená. 😅

lenulka_rei
autor
17. sep 2022

Ale čítala som množstvo príbehov žien, ktoré mali ms aj počas tehotenstva a dozvedeli sa o tom až neskôr. Čiže som zvedavá, ako dopadnem ja.

jzuzka
17. sep 2022

@lenulka_rei ja tu ciarku vidim ,,,je slaba...ale je tam...tak drzim palce az silnie...daj vediet potom...ja tiez uvidim ci mi zosilnie...a keby aj menzes budem mat aj tak sono ukaze...tak uvidim

jzuzka
18. sep 2022

@lenulka_rei ahoj, ako dneska? Skusala si sa testnut? Ja som sa netestovala az mozno zajtra alebo v utorok chcem pockat este..inak aj ja som citala ze mnoho je zien co napr. Az do 6 mesiaca menstruovali a boli tehotne, len neviem aka je intenzita menstruacie ked je zena tehotna ....ja sa skusim odfotit ake mam brucho teraz , mavala som davnejsie 4 az 5 dni mebzes teraz ho mavam kratky max 3 dni....

jzuzka
18. sep 2022

@lenulka_rei zasielam foto brucha,

lenulka_rei
autor
18. sep 2022

@jzuzka nie, skúsim spraviť test cez týždeň, ale nevidím to moc ružovo, ale človek nikdy nevie. Tak potom napíš, ako si dopadla. Tak hádam v brušku už je bábätko. Dúfam, že ti čiarka bude silnieť.

diaalex
18. sep 2022

@lenulka_rei napíšem vlastnú skúsenosť 🙂 ja som mala prvý test v deň kedy som mala dostať ms už riadne //, žiaden duch, riadne //
O 4t nato som dostala ms o 4 t zase až po 24tt, každé 4t krv…. Ale teda prvý test som mala riadne pozitívny, nie duch 🙂

jzuzka
19. sep 2022

@lenulka_rei ahoj tak co ,,, skusala si dnes test? ako? ak ano.... co mas nove

lenulka_rei
autor
19. sep 2022

@jzuzka ahoj, nie ešte som nerobila test, ms netrvala 7 dní, ale len 5 (čo sa mi nedeje nikdy), takže je to akési zvláštne. A ty ako? Čiarka silnie?

jzuzka
19. sep 2022

@lenulka_rei ano rozumiem, vies co u mna neviem este ale skusim si urobit test ak tak tak rano , myslim ze teraz to nema zmysel lebo mam 3 dni pred menzesom... co myslis

lenulka_rei
autor
19. sep 2022

@jzuzka ak ti vyšiel duch, tak by mal už silnieť. Vyskúšaj a uvidíš, držím palce, potom napíš, aký bol výsledok. Mne pri prvej dcere test vychádzal dlho negatívne, až po meskani mi vyšiel duch a na ďalší deň krásna koľajnica. Ale príznaky som mala skoro, čiže som to očakávala, i keď sme dieťatko neplánovali.

jzuzka
19. sep 2022

@lenulka_rei ano no mne vychadzal minule po vklade test pozitivny a ciarku bolo vidiet az po vynechani menstruacie po 10 dnoch.... takbuvidim ako teraz ocakavam ju uvidim ci pride a ak nepride o to lepsie urobim test urcite....myslim ze to nema zmysel teraz

jzuzka
20. sep 2022

@lenulka_rei ahoj ako sa mas, tak co ako si na tom testovala si sa? Ja nie....uvidim zajtra

lenulka_rei
autor
22. sep 2022

@jzuzka mne vyšiel neg, tak už na to kašlem, aj tak sme sa s mužom o tom bavili, ze najlepšie bude, ak to vyjde po novom roku, keďže je teraz pracovne do decembra preč. A ty ako?

jzuzka
22. sep 2022

@lenulka_rei ano , no vsak aj ja podobne testy negativne menzes uz cca dostavam lebo na toaletnom papieri som videla spinenie uz.. a navyse ma boli v podbrusku....preventivku mam 30.9. A uz som sa tak otestovala myslim tolko krat ze zbytocne..uz nejdem ani ja....idem sa sustredit a riesit cestu spät do prace z pnky....dufam ze to vyjde tebe teda vam vtedy ked budete chciet....a verim ze aj nam

lenulka_rei
autor
22. sep 2022

@jzuzka určite to vyjde aj vám a budete mat vaše vytúžené bábätko pri sebe.. silno držím palce... ja si myslím, že musím popracovať nejako na rozhadzanych hormónoch po pôrode alebo začať odstavovat pomaly dcéru. Všetko príde vtedy, keď má, i keď som dúfala, že sa podarilo. Raz to vyjsť musí.

lenulka_rei
autor
25. sep 2022

@jzuzka ahoj, máš niečo nové? Už sa ms rozbehla, či máš ešte nadej?

jzuzka
25. sep 2022

@lenulka_rei ahoj , no veru menstruaciu mam 4 den a bola taka stredne silna cca tak nadej nemam na tehotenstvo teraz a ty? ,,,ako si ty na tom

jzuzka
25. sep 2022

@lenulka_rei prosim ta porad mam si aj tak po menzese urobit este test? Ale to bude asi zbytocne ze?.... inak citila som sa pocas menzesu taka slaba az velmi aj som stale je to divne

lenulka_rei
autor
25. sep 2022

@jzuzka podľa mňa to je zbytocne, ale môžeš urobiť pre istotu... ja nič nemám nové, teraz je muž preč, tak budeme čakať do decembra, či sa podarí potom... hádam áno

jzuzka
25. sep 2022

@lenulka_rei ano ok , tak nejdem robit...a drzim palce aj my budeme skusat...

diaalex
25. sep 2022

@jzuzka počas ms by mala žena brať železo 😉

majamat
25. sep 2022

@diaalex nie nemala, iba ked treba, ja mam nadpriemerne hodnoty v krvnom obraze, zelezo by mi akurat uskodilo.

diaalex
25. sep 2022

@majamat mne to hovoril gynekológ 🙂 nadpriemerné hodnoty počas ms určite nemáš, počas ms je skôr anémia ako prebytok železa 🙂

majamat
25. sep 2022

@diaalex ja mam nadpriemerne mimo ms a pocas ms budu normalne. keby som amvala nizke hodnot,y tak sa to v krvnom pobraze ukaze. to, ze sa prechodne pocas ms znizi hladina zeleza nic neznamena. aby to amlo vplyv na organizmus, ,muselo by to byt dlhodobe. zelezo je najdolezitejsie na tvorbu krvneho farbiva a to sa netvori, ak je ho malo. ja mavam hemoglobinu aj viac ako 160.
ved to nie je prirodzene brat zelezo. zelezom sa da aj predavkovat. malo by sa brat, len ked je k tomu indikacia.

diaalex
25. sep 2022
majamat
25. sep 2022

@diaalexto je sice pekne,a le po rokovch by sa to prejavilo, aj mam take hodnoty uz 20r.
navyse, casom sa to ukaze a ak ma zena stale dobre hodnoty, potom zelezo nepotrebuje. rovnako ako ja.

diaalex
25. sep 2022

@majamat bude normálne? To akože tipuješ? 🙈 skôr ako poradíš niekomu si to preber s lekárom

majamat
25. sep 2022

@diaalex ty citas co si skopirovala?

v prvom odseku je, ze pokial trva krvavcanie dlhsie a opakuje sa... cize nastane situalcia, ze sa to na krvnom obraze prejavi, lebo sa minu zasoby a pocas ms nie je z cohi tieto zasoby dolplnat a tak vznika chudokrvnost.
ja mam vysoke hodnoty 20r. to si fakt myslis, ze by som mohla mat vysoke hodnoty hemoglobinu a nedostatok zeleza 20r?
ano, nemusis sa to hned prejavit,a le po urcitom case sa to jednoducho prejavi a 20r eje dost dlha doba na prejavenie.

je netvrdim, ze nie su zeny, co to potrebuju, ale neda sa pausalizovat, ze to potrebuju vsetky zeny.
nehovoriac o tom, ze je to tiez riadna blbost, lebo keby to tak bolo, tak ludstvo vymriel elbo v minulosti nevedeli toto skontrolovat, neecxistovali lieky, navyse mnoho ludi trpelo nedostatocnou vyzivou a zeny mali tiez aj v minulosti ms. ako si ich telo s tym poradilo? jednoducho. akykolvek zivotaschopny druh ma mechanizmi, ktore mu pomahaju prezit a nie opacne.