icon

Je tam šanca, že je to tehotenstvo?

reyka
10. feb 2022

Ahojte, najprv vám musím napísať celú story, aby ste si nemysleli, že som padla na hlavu :D
Mám už jedno “bábo”, už má 3.5 roka 🙂 pred tehotenstvom mi gynekológ povedal, že mám pól roka otehotnieť, potom už nebudem mat moct deti nakoľko mi zlyhávali vaječníky, žiadna ovulacia, žiadna menstruacia, nič. samozrejme som si myslela, že blafuje, ale isli sme teda do toho. Predpísal mi hormonálnu liečbu, po 3 mesiacoch som otehotnela.
Po pôrode som pribrala 30kg, vysvitla z toho obrovská inzulinova rezistencia, PCOS, Hashimoto. Oznámili mi, že nemozem mat prirodzenou cestou dieťa avšak budem mat nárok na umele oplodnenie. Neriešili sme to, nakolko dcéra je hyperaktivna, mame to s ňou ťažké, takze sme sa rozhodli pre antikoncepciu a že neskôr uvidíme ako to celé dopadne.
Teraz v januári sme sa rozhodli, že vysadím antikoncepciu, nakoľko do 2 rokov sme chceli ešte druhé dieťa ale nechávali sme to na prírodu, žiadne “snazilkovanie”, nič. Po vysadení žiadna MS neprišla. 31.01-01.02 som mala ovulačné kŕče a zvýšenú teplotu, čudovala som sa aj plodnému hlienu, tak reku vravím manželovi toho prvého, že musíme ísť na vec :D
Teraz prichádza tá časť, keď si budete myslieť, že som padla na hlavu. Akonáhle sme to “dokončili”, mna ako keby niekto prefackal, že som otehotnela. Ešte zo srandy vravím manželovi, že sa mu to podarilo :D prišli obrovské kŕče na piaty deň, celú noc som nespala, myslela som si, že príde MS, avšak prišlo len 5 minútové špinenie (5. dpo ružový, 6. dpo hnedý) a odvtedy zas nič. Nenechalo ma to, pozrela som si denník spred 4 rokov, ako to bolo s dcérou. Na deň presne sedi všetko, kŕče na 5-6 dpo, 5 minútové spinenia, všetko sedi. Dokonca ešte aj test na 9dpo vyzerá tak, ako ten predošlý spred 4 rokov.
Prikladám fotku testu, ja naozaj netusim, či som padla na hlavu; alebo to vyzerá tak, že s takýmito problémami, “neplodnostou”, bez MS sa to podarí na prvý šup?

Je tam šanca, že je to tehotenstvo?
reyka
autor
13. feb 2022

@monulkaaaa viete čo…ja sama neviem vlastne čo sa deje 🤔 čo sa týka mňa, tak cítim podbrusko ako keby som mala v maternici nafúknutý balón (ako pri dcére), ale to môže byt aj PMS, môžu to byt cysty z PCOS…ktovie. Som podráždená, takže to môže byt tiež PMS…
Čo sa týka toho dnešného testu, podľa mna snehobiely úplne že nebol, podľa manžela to bol určite kanalik (ako keby vedel ako vyzerá kanalik chápete 🤣🤣🤣🤣🤣), mne sa zdalo, že je tam ruzovy tieň, aj keď schol, aj keď vyschol, aj po limite. Takze áno, máte pravdu, že zajtra moja cesta bude znova buď do drogerie alebo do lekárne 👀 len zas neznášam pocit, že by som si trieskala hlavu do steny že “namyslas si, namyslas si, namyslas si” takze som z toho úplne mimo ale 😁

reyka
autor
14. feb 2022

Dnešný čerstvý vs. po uschnutí 🤔

tulipanicek
14. feb 2022

@reyka Ahoj. Mrzí má to ale podľa mna je to kanalik. To Dr Max po zaschnutí robí. Po priblížení je to biele. Moje boli takéto vždy po zaschnutí

reyka
autor
14. feb 2022

@tulipanicek ahoj, ďakujem, aj mne to prišlo trocha čudné 😵‍💫

tulipanicek
14. feb 2022

@reyka Ono ti z diaľky vyzerá, ako čiarka. Po priblížení vidieť biele. To je kanalik. Dr. Max už preto za mna na prvé testovania nie 🤦‍♀️

reyka
autor
14. feb 2022

@tulipanicek tak reku ked sú v balení dve, tak si spravím aj ten druhý aby mohli putovať do koša, a tento ma nas*al ešte viac 🤣🤣🤣🤣

tulipanicek
14. feb 2022

@reyka Ten druhý vyzerá ružovo 😁 nemala si koncentrovanejši moc? Koľko si dpo?

reyka
autor
14. feb 2022

@tulipanicek ja mám vždy poobede silnejšie testy (teda mala som s dcérou) ako ráno. Dnes je 13 DPO ak sa nemýlim (nemeriam si bazalnu, nepoužívam ovu testy, ako som písala nechávame tomu voľný priebeh), takže beriem to len podľa hlienu. 01.02 som mala krásny hlien, potom už skoro nič, ale plodný potom už nebol. Kupila som si digitálny, ktorý mi ukázal krásne nič - teda error 🤣🤣🤣🤣 takze mám ešte poslednu paličku, ale čakám, či ju mám spraviť zajtra z ranného mocu, alebo ešte večer, keď je už ten Valentín 🤣

tulipanicek
14. feb 2022

@reyka Urobila by som z toho, ktorý sa ti bude zdať doststocne koncentrovaný

kuko55
14. feb 2022

@reyka ja to vidím nádejne

reyka
autor
14. feb 2022

@tulipanicek @kuko55 ďakujem vám, testnem zajtra alebo pozajtra, podľa nálady a uvidíme čo z toho a budem sa držať rady ohľadom koncentrácie 😁 najhoršie je, že som vlastne ešte po antikoncepcii nemala menštruáciu, ovulacia podľa hlienu prebehla mesiac po vysadení takze ani neviem testnut “keď mešká” 🤣 ale tak zajtra tomu budú 2 týždne tak uvidíme 😊

tulipanicek
14. feb 2022

@reyka Kedy si ju vysadila? Nerobíš ovu testy ani nemerias BT?

reyka
autor
14. feb 2022

@tulipanicek vysadila som 03.01, nemeriam nič, ani ovulačne testy, nechali sme to na voľný priebeh až kým sa mi nezjavil plodný hlien, ovulačné kŕče a vrátilo sa libido 🤣 s mojimi diagnózami (PCOS, Hashimoto, inzulinova rezistencia) ma ani nenapadlo, že “z ničoho nič” začnem ovulovat, ale ten hlien a kŕče boli rovnaké ako keď som mala hormonálnu liečbu a keď sa podarilo počať dcéru pred 4 rokmi 🧐

tulipanicek
14. feb 2022

@reyka Ale tak predpokladám že aspoň na inzulinovu rezistenciu niečo uzivas, nie? Keď sa snažíte. Inak ono vlastne tie ďalšie dve Dg súvisia práve s PCOS.

reyka
autor
14. feb 2022

@tulipanicek jasne, metformin 2x 1000mg a diétu (bezúspešná liečba bohužiaľ), vlastne mi antikoncepciu predpísali kvôli PCOS, že ak sa teda nesnažíme (tesne po pôrode), tak antikoncepcia je riešenie 😵‍💫..no a viem, že mi asi predpisu zas hormonálnu liečbu, injekcie a neviem čo ešte na čo sa už ani nepamätám, no na preventivku idem až v marci, tak sme to zatiaľ nechali tak, na prírodu. Najhoršie je, že kým inzulín neklesne, s PCOS sa nedá nič robiť, mne to vysvetľovali tak, že inzulín stojí za tvorbou cýst 😔 vlastne, ani by som netestovala takto o dušu, keby som nemala termín budúci týždeň na CT chrbtice, kam by som tehotná ísť nechcela 😒

reyka
autor
15. feb 2022

Ja si už neviem čo mám myslieť, teoreticky dnes je 14 dpo (od plodného hlienu), teda dnes/zajtra by mala dôjsť menstruacia…ale asi budem čakať viac MS ako dve čiarky. Či vidíte tam niečo? Ma vôbec ešte význam testovať?

kuko55
15. feb 2022

@reyka ja vidím ducha

Je to ale veľmi mokré, nemáš testy aj inej značky?

mandarinka555
15. feb 2022

@reyka Nič tam nie je.
@kuko55 Ani žiaden "duch" tam nie je.

reyka
autor
15. feb 2022

@kuko55 mám ešte baby top test 1ks a 2ks pepina 🧐

monulkaaaa
16. feb 2022

@reyka aj ja tam vidim stale ducha, 🙈 nechce sa mi verit ze su to kanaliky 🙈uz ked mate doma tie testy, ja by som ich testla 😉 dnes by mala prist MS? Mne pri oboch tehu ukazalo uz na den MS, ale mozno este nemate tolko hCg, skuste zajtra testovat..

reyka
autor
17. feb 2022

@monulkaaaa chcela som už celu diskusiu “zabaliť”, nakoľko som si 99% istá, že z toho nič nebude, včera na naliehanie kamošky (kupila mi clearblue digital) sme spravili, samozrejme negatív. Kupila som si ovulačné testy (prvý krat v živote 🤣) nakoľko som si začala myslieť, že toho 5. a 6.2 bola veľmi slabá menstruacia a nie spinenie (nedáva to zmysel) tak reku vyskúšam ovulačný test, veľmi negatívny bol, bola tam veľmi slabá čiarka.
Mám fakt veľké bolesti vo vaječníkoch a podbrušku, zo srandy (ako vravíte, mam tie testy doma 🤣) som si spravila 1 pepino, a zas takýto ruzovy duch. Nechce sa mi veriť že všetky, všetky značky duchujú??? Toto je neupravená fotka.
Pre ostatných - nechcem aby ste si mysleli, že si namyslam, ja som stotoznena s tým, že tehotná na 99% nie som, testovala som zo zvedavosti

reyka
autor
17. feb 2022

@monulkaaaa tak MS ani neviem, ja som vysadila antikoncepciu 03.01 a odvtedy som nemala menštruáciu (teda nemala som MS asi 3 roky, mala som takú antikoncepciu, ktorá sa nevynecháva a ma 28 tabletiek), len 01.02 som mala ovulačné bolesti a plodný hlien, tak teoreticky by MS mala dojst teraz niekedy, tie bolesti v podbrušku by to aj naznačovali

lusyc
17. feb 2022

Vzhľadom na blížiace sa CT by som sa objednala k lekárovi na odber krvi a HCG alebo zvážila, či je CT ozaj nutné. Tie testy sú ozaj mätúce.

slniecko_12
17. feb 2022

ja uz naozaj neviem, zeny, ci je potrebne testovat sa rano, naobed aj vecer 🙏🙏 a este niekolko dni pred menstruaciou...nepride mi to normalne

reyka
autor
17. feb 2022

@lusyc idem im zavolať radšej…ďakujem 🙏

reyka
autor
17. feb 2022

@slniecko_12 čítala si celu diskusiu, vieš o čom je reč, si v obraze alebo si si len pozrela posledné príspevky a napísala sem nevkusný príspevok že 🙃 netestujem ráno, na obed ani na večer si predstav

monulkaaaa
17. feb 2022

@reyka pripajam sa k lusyc, s tym ze ist radsej k dr. Z krvi zisti rychlo ci si tehu, a potom uz sa kvoli CT zariadis ako potrebujes.. Dr. povies ze nadej na tehu by tam bola, a co vies.. Mozno to budes mat ofiko potvrdene skor ako ja 😁 ja som tam este nebola 🙈

reyka
autor
17. feb 2022

@monulkaaaa dnes nedvíhali, zajtra ráno volám a uvidíme, snáď ma tam šupne narýchlo, CT mám v utorok ráno 😢

reyka
autor
17. feb 2022

@monulkaaaa …bodaj by si mala pravdu, ale nejak v to už neverím, že to tam je 🥲🤣

monulkaaaa
18. feb 2022

@reyka kazdopadne uznaj, ze vysledok z krvi, ci uz pozit alebo negat, je lepsi ako tato neistota a hadanie a studovanie duchov pod lampou 😉