Jeden, jediný deň menzes a príznaky tehotenstva?
Ahojte žienky, čo ste tehotné alebo ste boli ... či ste snažilky :D Ako ja :D Chcem sa Vás všetkých spýtať a dať novú asik tému že či už niektorá z Vás mala jeden, jediný deň MS a nejaké príznaky a nakoniec ostala tehotná ??? Potrebujem to nutne vedieť a poradiť, prečítať si Váš názor ... Ja som teda tak mala tú MS iba jeden, jediný dník a odvtedy nič, ani výtok ... akurát mi ostali nejaké príznaky, čo nechápem s MS jednodňovou, či teda môžem byť v tom ??? Príznaky mám napríklad, také že ma bolieva hlava, točí sa mi hlava, mám strašne nízky tlak, býva mi zle, aj sem tam zvraciam alebo ma napína, nemôžem cítiť čokoládu, chodím stále na wc a aj ma troška preháňa. Mávam závraty, pichne ma pod bruškom na pravej strane, zatiaľ len tri krát ... a strašne neznesiem na zuboch plomby, ale čo už mám narobiť? Snažím sa na to zvykať, pred tým mi to nevadilo! A na večer mám sem tam dosť citlivé bradavky na prsiach, ako keby som mala pred MS. Tak sa na Vaše rady a názory teším veľmi a všetkým prajem, pekné slnečné a šťastné dni, plné úsmevu s bábatkami či už v brušku abo po našom boku :D Stanča.
@katy633 ahoj mamina.tak čítam samé pozitívne veci u vás.Som si na Teba myslela,že ako sa vám v tehu darí.My už pomaly finišujeme,už včera som mala nejaké bolesti,ale prešlo to.Mám ešte čas,ale ležala som pred týždňom v nemocke,lebo v 35tt som bola už na jeden prst otvorená,tak ma dali ne infúzky.Sranda je,že toto isté som zažila aj pri prvom tehu,v 35tt v nemocke,potom o 2týždne rýchly porod,tak dúfam,že aj teraz to bude tak,lebo čím sa to blíži,tým mám z porodu večší strach.A Vám ako sa darí?
@kucminka ahoj, dakujem že na nás myslíš 😉 . ja sa mám celkom dobre ale zas sa mi vracia ten výtok, dufam že to nieje nijaký zápal, 11 idem na kontrolu tak uvidím čo mi doktorka povie. jej, tak ty to už budeš mát zachvilku za sebou 😅 . budem na teba mysliet aby všetko prebehlo hladko a rychlo, boli ste v poriadku a hlavne zdravé 🙂 . juj ja sa porodom ešte nechcem zaoberat, no viem že aj na mna to príde a dostanem strach, ale čo už, tak či tak to nás ženy čaká a musíme to niejak zvládnut.
@katy633 no jasné,že to zmákneme,kadiaľ to išlo dovnútra,tadiaľo to musí aj von 😉 aj keď mňa stále manžel upokojuje,že všetko bude o.k.a ja mu na to,že tebe sa hovorí,keď nejdeš rodiť ty. 🙂 pri prvom porode nebol,teraz bude,tak aspoň nejaká opora.Ja som dnes na poradni dopadla fajn,zatiaľ stále otvorená na jeden prst,krčok sa neskracuje,tak hádam ešte nejaký ten deň vydržíme 2v1 😉
@stanca22 ja som brala iba calibrum a manžel vitamín e ale nebrali sme to pravidelne, len ako prišlo.
no zatial nemám ešte nič kupené, ale zaklad by som mala mat, postielku od kamaráta a kočiar budem mat po sestrinej malej červeno čierny. ostatné veci budeme kupovat až neskor až ked budem mat večšie bruško 🙂
@stanca22 ahoj, mám sa fajn, bruško pekne rastie. Včera drobček kopal ako najatý, je to pekný pocit 😵 .Len tie výtoky ma stále trápia, doktorka mi vždy na to dáva niejake kremi. 4.11 sme boli na ultrazvuk s manželom, bolo tam super, doktor bol zlatý, stále nás rozosmieval. Potvrdil nám že to bude chlapček, a prezradil mieri 25cm a 360g teraz to už bude aj viac 😅 . vecičky zatial nekupujem iba keby som našla niejaku super akciu. nakupovat budem až ked mm dovezie vecičky od sestri, a ešte aj kámoška mi niejaké slubila. Tak až to všetko dám do hromady a budem vidiet čo mi ešte treba, tak sa dám do nákupov. kočiar budem mat tiež od sestri a postielku od kamaráta.
Meno tiež ešte nemáme vybrané, nevieme sa rozhodnut medzi Martinom, Tomášom, Samuelom, necháme si to ešte uležat v hlave a uvidíme, zatial máme čas :D.
No a tie vianočné darčeky tiež ešte nemám, ale tento rok nebudeme toho vela kupovat, spravím len niejaké darčekove taštičky s kozmetikou. Akurát pre sestrinu malu mám flautu, nech si trénuje plucka, to velmi potrebuje. inak ma nič nenapadá čo by som komu kupila, teraz mi hlavou behajú ine veci 😵
A ty sa máš ako? niejaké novinky? alebo nápady na darčeky? ale ten čas letí , nedávno bol nový rok a už su tu vianoce 😅
@katy633 No veru, ten čas tak rýchlo letí, že som sa ani neobzrela za minulím rokom, aký bol a teraz je tu čoskoro už aj ďalší 😖 No ja sa mám dobre, až na nejaké chybičky, ale o tom potom ... Novinky? Ani Ti neviem, čo ja viem, vieš že prerábame, máme už hotovú kuchyňu, obývačku, hosťovskú, spáľňu, treba nám ešte spraviť chodbu a kúpeľňu ale ostáva to až na budúci rok, lebo do Vianoc už to aj tak nestíhame a manžel má práce už po krk aj oddychu treba troška si dať, veď chudáčik teraz stále od rána do noci robieva a aj soboty, má toho fakt dosť, príde domkov a ešte aj doma prerábať, je toho vážne požehnane dosť! Teraz ideme zajtra za svokrou, dačo potrebuje, potom naspäť, v sobotu máme krštiny, tak možno budú aj fotečky 😉 Na Vianoce som švagríkovi kúpila 13r. také tríčko s dlhým rukávom, ešte mu dokúpim púzdro na mobil a vrtuľku na jeho lietadlo, strašne rád si stavia lietadielka, svokre zo svokrom kúpime nočné lampičky, švagrinej návliečky na periny, krstniatkám kúpime asik nejaké hračky a jedna z nich je už prváčka, tak dačo aj do školy, no a sestriným deťom kúpime puzzle. Veľké, aby sa mali s čím poriadne zahrať. 😉 Tak čo povieš? Aký máš názor na darčeky? 😀
@stanca22 no máte toho fakt dost, a manžel by si za tu prácu zaslužil aj poriadnu masáž 😀 aby sa trochu uvolnil. My sme kámoške kupili darčekový poukaz na masáž na 30 rokov čo mala, to len taký nápad pre teba 😉 . a tie ostatné darčeky čo si písala su tiež dobré, pekné a praktické. Na tu sobotu vám prajem príjemnu zábavu 🙂
@stanca22 ja sa cítim fajn, a už sa pekne zagulatujem 😀 , do poradne idem 6.12. Teraz mám všetkého dost, zajtra idem k reumatologičke na kontrolu, potom pre lístok na penieze k doktorke, a k sestre na návštevu, 1.12 zas idem na prehliedku k zubárke, a tak dalej..... Ešte nakupit niejaku tu kozmetiku ako darčeky, no musím pozerat kde su niejaké zlavi. chcem si kupit ešte vianočný stromček len taký maličký a niejaké ozdoby, lebo to budu prvé vianoce čo budeme s manželom sami teda aj s drobčekom v brušku 😅 . No budem rada ked si obehám všetko čo mám, ešte k tomu je pekná zima, vždy ked pridem z mesta tak si lahnem lebo som utahaná.
@katy633 Jáj, no to hej, je drahší, teraz je veľmi zlá doba, no my neviem či kúpime veľký stromček, lebo tiež sme na tom všelijako s peniažkami ... Po prípade máme pre istotu aj malý. 😉 A prečo si teda nezoberiete pôžičku a nemáte radšej svoje? Nie je Vám ľúto vrážať do cudzieho?
@stanca22 každý sa nás to pýta. No pokial niesme rozhodnutý či tu v ČR chceme ostat alebo nie, tak nechceme brat hypotéku. Na hypotéke sa tiež vela preplatí. Uvažujeme skor o tom že sa raz vrátime domov, no zatial počas materskej ostávame tu a aj kvoli praci. Inak mali by sme kde bývat na SR v Humennom, svokrovci bývaju v dome a maju aj byt, ale zas praca tam nieje. Časom keby sme sa rozhodli žeby sme ostali v ČR, tak byt na SR by sme predali a kupili si ho tu. No ale to všetko je ešte vo hviezdach, nevieme aka bude doba neskor 😒 .
Zatial pokým sme v podnájme, nechcem kupovat nič drahé, len to nutné, kvoli možnému stahovaniu neskor. a až si raz budeme zariadovat vlastný byt, tak si kupime poriadne veci čo vydržia dlhšie 😵 až to bude možné.
Ďakujem, všetko sa uvidíí časom. Ja to nemám odskušané ale viem že by som s rodičmi ani svokrovcami nechcela bývat, dufam že k tomu raz nedoje, no nikto nikdy nevie 😉
Ahoj Babule potrebujem poradit . 3.12 som mala 1 den MS , bola dost silna , a od vcera sem tam spiním ale ms by som mala dostat 31 . Inac ms mám maximalne 3-4 dni . Myslite ze je vsetko ok ? Skor mi pride malo kedy a aj to len o den dva .. cim to moze byt , stres?
@bugynka no neviem ti povedat, može to byt hocičo aj stres, alebo niejaká zmena ktorá sa práve deje v tvojom tele, občas sa deju veci ktoré su nám neznáme. a ožno že je na ceste maličký zázrak 😉 , niektoré ženy špinia v dobe kedy maju dostat MS. no uvidíš, musíš čakat či príde normálna MS alebo nie, a keby sa ti to nezdalo tak zajdi radšej na gyndu alebo si urob test. držím palce
baby stými čo babo čakate sa strašne teším a tie čo sa pokušate a nedarí sa vam prajem vela šťastíčka....Ja už velmi dlho tužim po babatku ale môj priatel stale nechce, parkrat my meškali a dufala som že som v tom a niič sklamanie plač...a teraz my zas meškaju sice len jeden den ale už si domyšlam, lebo tak velmi by som ho chcela už mať, ake ste mali priznaky baby....podelte sa somnou o rady 🙂) dakujem váááám......

@stanca22 ahoj ako sa máš? ako pokračuje prerábka? ja sa mám celkom dobre, až nato že som akurát dobrala antibiotika, lebo som mal trochu krvi v moči a doktorka to chcela radšej preliečit, inak mi nič nieje. som už v 16 týždni, na najbližšiu kontrolu idem 11.10, tak snád bude všetko ok aj ten moč. mám už aj fotky v albudme, na 80% by to mal byt chlapček 😅 .
A ešte jedná vec, už neviem či som ti to spomínala alebo nie. no niesom si istá či mi pri otehotnení pomohla prstová metoda alebo niečo iné. neviem či si už ničo o tom počula, zadaj si do vyhladavača na fore prstová alebo prstiková metoda a preštuduj si návod 😉 . proste som si to raz prečítala a sme to asi dva krát s manželom vyskušali a šup bolo to- test pozitívny 😅 . možno že to ovplyvnilo aj niečo iné no neviem čo presne. a hlavne po kexíku sa snaž zadok a nohy si podložit perinou aby si bola naklonená dolu hlavou, aspon trochu čo to dá 😀 , vydrž tak 15 minut aj viac. pa drž sa