icon

Jeden, jediný deň menzes a príznaky tehotenstva?

stanca22
4. nov 2010

Ahojte žienky, čo ste tehotné alebo ste boli ... či ste snažilky :D Ako ja :D Chcem sa Vás všetkých spýtať a dať novú asik tému že či už niektorá z Vás mala jeden, jediný deň MS a nejaké príznaky a nakoniec ostala tehotná ??? Potrebujem to nutne vedieť a poradiť, prečítať si Váš názor ... Ja som teda tak mala tú MS iba jeden, jediný dník a odvtedy nič, ani výtok ... akurát mi ostali nejaké príznaky, čo nechápem s MS jednodňovou, či teda môžem byť v tom ??? Príznaky mám napríklad, také že ma bolieva hlava, točí sa mi hlava, mám strašne nízky tlak, býva mi zle, aj sem tam zvraciam alebo ma napína, nemôžem cítiť čokoládu, chodím stále na wc a aj ma troška preháňa. Mávam závraty, pichne ma pod bruškom na pravej strane, zatiaľ len tri krát ... a strašne neznesiem na zuboch plomby, ale čo už mám narobiť? Snažím sa na to zvykať, pred tým mi to nevadilo! A na večer mám sem tam dosť citlivé bradavky na prsiach, ako keby som mala pred MS. Tak sa na Vaše rady a názory teším veľmi a všetkým prajem, pekné slnečné a šťastné dni, plné úsmevu s bábatkami či už v brušku abo po našom boku :D Stanča.

stanca22
autor
6. jan 2012

@ejkapod Ahoj, ďakujem, čo si napísala, my sa pokúšame už tretí rok a nič ... manžel je v poriadku, ja mám menšie komplikácie ale vraj to nie je koniec sveta, stačí počkať, tak čakáme, mne teraz mešká 9 deň a ešte som si nerobila test, na čo? 😉 Tebe prišli už? Pozerám, že si to písala už v decembri, tak isto, či?

ejkapod
6. jan 2012

@stanca22 ahoj no po 4 dnoch my prišli bohužial ☹ , dufala som lebo som mala všetký priznaky tehotenstva no asi som si to domyšlala zas 🙂 Tak dufam že to už konečne vynde držím ti palčeky, niektorým sa lahko hovorí daj tomu čas ale ked po tom tak hrozne tužiš nejde to a ked ti to meška už dufaš je si v tom ...tak sa drž a daj vedieť ako ti to dopadlo a dufam že mrcha nepride a napišeš že je v tebe babo 😵

stanca22
autor
6. jan 2012

@ejkapod No nápodobne, som rada že sa chápeme, ja si v pondelok ráno robím tehu test, ak do vtedy nič nedojde ... ja ani neviem, či mám nejaké príznaky, lebo akosik toto meškanie si nechcem ani za svet pripustiť, že mi to opäť mešká ... A Vy koľko sa už snažíte?

ejkapod
7. jan 2012

@stanca22 my sa nepokušame, lebo priatel ešte nechce ale ja hrozne tužim po babatku, mame nechraneny styk stale preto furt dufam že s stane zazrak a budem tehotna 😵 ....tak držím palce dufam že to dopadne tak ako si praješ budem na teba myslieť 😉

stanca22
autor
7. jan 2012

@ejkapod Díky, no aj keď na to usilovne myslíš, sa to preto nemusí stať ... dávaj si na to pozor a koľko ho teda už tak vytrvalo chceš?

ejkapod
8. jan 2012

@stanca22 už dlho, ja mam strašne rada deti a kedže som celiatik a ešte aj lynfaticke opuchy končatín mam hrozne sa bojim že ho mať kôli tomu nebudem, ale to je nadlhe rozparavanie🙂 zajtra budem netrpezlivo čakať 😎

stanca22
autor
10. jan 2012

@ejkapod No vyšlo negatívne ale je to za mnou, raz sa mi isto to stane skutočnosťou, musím tomu veriť, no treba Ti ísť k dokymu, či to máš z toho alebo z iného, na Tvojom mieste by som šla. Aj ja milujem deti, preto chcem skutočnú rodinu. Byť manželmi dlllho, nikoho nebaví po dlhýýých rokoch a preto to ja nechcem zažiť v živote ale ak ma to niečo donúti, budem to musieť zažiť, inak si nepomôžem ... A Ty sa vydávať neplánuješ?

ejkapod
14. jan 2012

to my je luto, no zatial nie ja chcem naprv dieťa, nechcem zničiť život mužovy, aj ked on nechce ešte dieťa ale raz ho bude chcieť a ak mu ho ja nebudem môcť dať by ma to trapilo, tak som si tak povedala 🙂 ...ja chodim pravidelne na preventivne na gyndu a povedal my že je všetko v poriadku, len že ak by som otehotnela musela by som hned isť na rizikove kôli celiakií...tak sa drž a budem držať palce nabuduce to určite vynde 🙂)

stanca22
autor
16. jan 2012

@ejkapod No uvidíme ... 😉 A Ty v akom obore teraz pracuješ, ak smiem vedieť? Vy spolu už bývate alebo chodíte spolu?

ejkapod
16. jan 2012

nie nebyvame riešime byvanie, hladame si dom ale už sme sa tolko krat oklamali že sa aj bojim isť do toho , no risknuť budeme musieť 🙂 ja robim zastupkinu v obchode, prečo sa pitaš??

stanca22
autor
17. jan 2012

@ejkapod ja len tak aby sme pokec nestal 😉 no a mne to stale meska druhy test bol negativny tak ja naozaj uz neviem co dalej robit ...

ejkapod
17. jan 2012

ahoj a kolko ti to už vlastne meška?? nemala by si zajsť doktorovi radčej 🙂 vieš istotaje gulomet---a maš dake priznaky žeby si aj mohla byť?? čitala som tu niejake diskusie a niektore baby pisali že test im ukazal že su tehotne až ked boli v 6 týždni, každý to ma iné.. tak držim palce nech to dopadne dobre 🙂 a daj vedieť potom..

stanca22
autor
18. jan 2012

@ejkapod No takto, keď mi to meškalo 11 dní, prvý test, druhá slabulilinká čiaročka, včera a dnes som si robila v meškajúci deň 19 a 20 a negatívne testy oba ale to boli to najlacnejšie z Tesca, tak neviem ako čo ďalej, MS nikde a ceľkovo mi to dnes mešká ten 20 deň, mám akurát bolesti v krížoch a sem tam bruško, aj sa cítim taká nafúknutá, možno som aj prechládnutá, doky mám zavolať, keď dôjde mi MS, Ty by si čo urobila na mojom mieste?

stanca22
autor
19. jan 2012

@ejkapod No vidíš a dneska som už aj dostala ...

ejkapod
19. jan 2012

to je smola ale to ti fakt dlho meškali!!!to by si asi každy myslel že je v tom po takom dlhom čase, to ma mrzííí ja mam dostať o týžden tak som zvedava, prsia ma bolia už dva týždne, ale počkam či pride alebo nie 🙂...ja by so m asi po týždni šla už doktorovi lebo by som to nevydržala 🙂 snad to nabuduce vynde už konečne držím ti palčeky 🙂

stanca22
autor
19. jan 2012

@ejkapod Ahoj, ďakujem Ti, no ja som šla na 15 deň meškania MS už k dokymu ... pichol mi vyvolávačku a na dnešný 6 deň od vyvolávačky mi prišla už mS ale idem sa oddať tomu naplno, keď mi skončí MS, idem si merať každý deň bazálnu teplotu, robiť si každý deň ovulačný tesť, už som si aj stiahla tabuľku na to,keď chcem vedieť na čom som, musím aj preto urobiť, nemôžem len sedieť na zadku a čakať kedy budem tehu ... 😉

stanca22
autor
19. jan 2012

@katy633 Ahoj, dávno si sa neozvala, ako sa darí?

ejkapod
20. jan 2012

ahooj, janemam nič noveho na buduci týžden čakam MS a určite pride, už si radčej nejdem domyšlať 🙂) nechcem ťa odradzať, a vlastne každe telo je ine ale kamoška si tiež teraz merala bazalnu teplotu a vôbec nič nepomohlo jeje to no ale to samozrejme zaleži od každej inak dufam že tebe to konečne pomôže ja som začala piť caj zo ženšenu aby som to troška prečistila 🙂) tak ti držím palce a dufam že ti to vynde a skus aj kyselinu listovu..ževrj to pomaha neviem nemam skusenosť 🙂

stanca22
autor
20. jan 2012

@ejkapod Ženšen? Ja som zase počula že dobrý je aj čaj s názvom alchemilkový čaj.

ejkapod
20. jan 2012

neviem, ale je vela takych biliniek ktore by maly pomôcť, len treba skušať zato nič nedame pokial to nieje chemia je to ok 🙂

katy633
22. jan 2012

@stanca22
@ejkapod Ahojte bambulky, mám sa dobre, teraz málo kedy chdím na net, už si zhánam a kupujem veci do porodnice. V piatok som bola na kontrole, drobec je krásny valibuk, podla ultrazvuku váži 1777g, aj pani doktorka nás pochválila. Drobček kope ako fudbalista, sa mi zdá že je niekedy až príliš hyperaktívny 😅 . Už sa nanho tešíme, ale čím viac sa mi blíži termín tak začinam mat strach. Su to sice ešte dva mesiace ale tým že si už zhánam veci tak nato myslím viac a viac. Už aby som to mala za sebou 😀 .
Prajem vám aby ste to aj vy mohli zažit a to čo najkor, je to ozaj krásny pocit ked drobec kope v brušku 😉 .
Viem že sa mi to lahko povie teraz ked je drobček už za dverami, ale aj ja som velmi po nom tužila ako vy a podarilo sa, určite sa to podarí aj vám, určite 😉 , treba len verit.a ja vám držím palečky.
Ano aj alchemilkový čaj je dobrý, a aj meranie tej bazálnej teploty, aspon budete vediet kedy máte ovuláciu, a šup možete sa snažit. 😉 . Ja ked som si ju začala merat tak teplotu som mala zvýšenu okolo 37-37,3 stupnov, to som ešte nevedela že som bola už tehotná, až ked som to zistila tak hned mi došlo prečo som ju mala zvýšenú. no každý má tu teplotu roznu niekto vyššiu niekto nužšiu, zistíte to až po niejakom čase merania čo je pre vás normálna teplota a čo zvýšená. ja som si ovuláciu sledovala aj podla hlienu, ktorý sa robí v čase ovulácie. to som si našla na tejto stánke:
http://www.billings.sk/cd-rom/1-bom.ppt

katy633
22. jan 2012

preštudujte si to, ked máte nepravidelnu MS si myslím že vám to može pomoct a budete si vediet určit kedy máte ovuláciu, treba mat hlavne trpezlivost 😉
Ja v čase ovulácie, pred otehotnením som bola obiednaná na preventívnu prehliadku u gynekologičky a den a dva dni pred tým sme sa s manželom snažili o mimi. no myslím si že nám možno pomohla aj doktorka ked som bola na tej prehliadke, ked ma kontrolovala a prehmatala zo spodu a zároven mi pritlačila na brucho, tak možno pomohla tým spermiám (ktoré tam boli ) k vajičku. No neviem možno v tom bolo niečo iné a asi bolo aj dobré že som si sledovala ovuláciu a snažili sa vtedy ked bolo treba 😀 . možno nám pomohla aj ta prstikova metoda čo som ti @stanca22 spomínala ked sa pametáš, možno tomu prispelo aj niečo iné a možno to tak malo byt 😉 . papa majte sa krásne a snažte sa s trpezlvostou a poriadne 😉

stanca22
autor
22. jan 2012

@katy633 Ďakujem za povzbudenie, si milá, no snáď to vyskúšam, možností je veľa ... 😉

ejkapod
22. jan 2012

Dakujem a idem si to preštudovať 🙂)a gratulujem že ti to vyšlo, asi to tak ma byť ked to ma prisť to pride a my to aswi nijak neovplivnime 🙂)

yokralovnayo
22. jan 2012

prosííím ako si mam dať tému do oblubenych??? nikde to nevidim.. uz som tu vyse roka nebola.. 😅 dakujeem

katka183
29. jan 2012

Ahojte.Chcem sa spýtať aj ja,možno poradíte.Mala som aj ja 20,1,2012 slabú menštruáciu,len 1 deň.Robila som si v stredu test,boli tam 2 pásiky a ďalší v piatok ráno tiež s 2 pásikmi.K dr.som sa zatiaľ nedovolala,skúsim v pondelok.2 ks testov by neklamali,však?

ejkapod
29. jan 2012

@katka183 ahoj tu by som už určite nepochybovala určite si v tom 🙂 ak neberieš niejake lieky čo by tomohlo ovplyvniť tak na 100% si v tom gratulujem ti 😅

slavicita
31. jan 2012

@katka183 určite si tehotná...aj ja som to mala keď som čakala malého...bolo to skôr také jednodňové špinenie ale vraj je to normálne...takže gratulujem..🙂

katy633
31. jan 2012

@katka183 tak na 99,99 % si tehotná a gratulujem, hlavne sa šeti nech je všetko ok 😉