icon

Kam ísť na prerušenie tehotenstva v Bratislave?

maja1412
4. nov 2013

prosim poradte mi kam na prerusenie teh. v bratislave?

Strana
z7
billam
4. nov 2013

@maja1412 prečo chceš ist na prerušenie?

nancy666
4. nov 2013

ja si mysim ze na otazku sa odpoveda odpovedou a nie otazkou. ja zial neviem podla mna to treba spytat svojho gynekologa. ale treba si to dobre rozmysliet to je fakt

janeita
4. nov 2013

@maja1412 ku svojmu gynekologovi on ti povie viac.

billam
4. nov 2013

@nancy666 je otázka a otázka...a ty si tu otazku nepolozila, tak co ťa do toho...

bbarboraa
4. nov 2013

@maja1412 http://www.mediklinik.sk/sk/gynekologia-umele-p... aj si pogooglila nez si dala otazku?

sissy27
4. nov 2013

@maja1412 najprv k svojmu gynekológovi vypísať žiadosť a on ťa už nasmeruje, ale v podstate takmer každá nemocnica, ktorá má gynekologické oddelenie... kramáre, antolská, ružinov...

bbarboraa
4. nov 2013

@sissy27 fakt nezda sa mi ze robia takto na vyziadanie...

cerez
4. nov 2013

Tvoj gynekológ by ti mal povedať, kde robia takéto výkony. Čiže on by ťa mal usmerniť.

olejka
4. nov 2013

myslim ze taky pojem neexistuje je to ukoncenie tehotenstva teda vrazda nenarodeneho dietata.
ak je nieco prerusene tak moze potom pokracovat...toto uz pokracovat nebude to tehotenstvo, budu len nasledky po nom psychicke poruchy, pokus o samovrazdu a dozivotna vycitka, mozno aj buducnost trapeni kvoli spontannym potratom alebo neplodnosti...

neskusis radsej toto????

Sme tu pre to, aby sme Ti pomohli pozrieť sa na Tvoj problém z nadhľadu, porozumieť mu a pokúsiť sa spolu s tebou nájsť riešenie.

Sama/sám si tak môžeš vybrať formu komunikácie.
Emailom

Zaslaním emailu na adresu: poradna@alexisporadna.sk
Vyplnením nášho formulára, kde popíšeš svoj problém

Telefónom

0911 350 200 (T-Mobile)
0917 350 200 (Orange)

Osobne

V poradni Alexis v centre Bratislavy každý pracovný deň od 10,00 do 16,00. Osobné stretnutie je potrebné dohodnúť si na vyššie uvedených telefónnych číslach!

janinah
4. nov 2013

je to prvý príspevok toho nicku,na stránke,kde dieťa je poklad a niektoré naň dlho čakajú..čistá provokácia podľa mňa na rozpútanie nekonečnej debaty o interupciách,,ak nie ,tak sorry,ale v dnešnej dobe si nevedieť také info vygoogliť?

bbarboraa
4. nov 2013

@janinah hej hej ako som jeje napisala... proste som dala co hlada a kde a cuduj sa svete HNED nieco naslo...aj s cenou...

billam
4. nov 2013

@janinah presne tak...umelo nahodena téma...každá normalna baba si dieťa nechá...iná /nechcem byt vulgarna/ si zisti kde to robia...žeby v samoobsluhe???

sissy27
4. nov 2013

@bbarboraa samozrejme, že áno, na SK je interrupcia legálna a môže byť vykonaná aj na vlastnú žiadosť ženy...
@olejka normálne sa tento zákrok nazýva umelé prerušenie tehotenstva... reči o vražde mi zaváňajú fanatizmom, sorry...
@billam poznám dosť takých, ktoré tento zákrok podstúpili, ale ani jednu z nich by som neoznačila za nenormálnu... a kto vlastne určuje hranice "normálu" ? nenormálne je, ak je to niekde nelegálne a aj tak sa to vykonáva...
interrupciu nejak extra neschvaľujem, ale ani neodsudzujem ženy, ktoré sa pre ňu rozhodli... oni si ponesú následky po zvyšok života...

billam
4. nov 2013

@sissy27 je to môj pohľad...pre mna taka žena nie je normalna /pekne napísané/...hranice normálu si určuje človek sam - zo svojho pohladu...inak je to potom uz diagnoza /co stanovuje medicína/

sissy27
4. nov 2013

@billam nesúď nikoho, kým si neprešiel jeho cestu v jeho topánkach...

billam
4. nov 2013

@sissy27 preto som sa hned v úvode pytala, prečo ide na "prerušenie"....ale vidim, že ide o spam tému.

bbarboraa
4. nov 2013

@sissy27 ja viem ze na fakultnych proste nerobia... nie preto ze nie je legalna ale proste tuto sluzbu neposkytuju teda co sa aspon ruzinova tyka.. ale je to info cca 2 roky stara tak neviem....

maca_p
4. nov 2013

baby o co vam ide? bavi vas chytat za slovicka polemizovat nad slovnym spojenim UPT??
snad kazdy aj dilino z MK vie, ze ak sa teho prerusi, niet viac cesty spät...

ak tak kocena uvazuje, asi ma na to svoj dovod. ci je moralny, nemorany, ekonomicky, zdravotny, nam to moze byt suma fuk. ona sa pyta KDE? tak bud jej poradte, alebo nie... co ja viem, robil to ruzinov. robi to aj galanta, co nie je zas tak daleko od BA.

sissy27
4. nov 2013

@billam to je jej vec... nás je po tom veľké oné, my nebudeme niesť do konca života následky za jej rozhodnutie,ani živiť a vychovávať jej dieťa... a ona nie je povinná nám nič vysvetľovať 🙂 a možno spam a možno si len prečíta odpovede bez toho, aby sa musela znova prihlásiť a to jej bude stačiť...
@bbarboraa aha, tak to ja presne neviem, možné to je, a tuším existuje pre lekárov aj niečo ako výhrada svedomia, že proste nemocnica ako taká tento zákrok má "v ponuke", ale nie každý lekár to robí... ale myslím si, že na každej gynekologickej ambulancii majú zoznam nemocníc a lekárov, ktorí to robia...

billam
4. nov 2013

@maca_p ale prečo sa pýta nás...snad jej to tehotenstvo niekto diagnostikoval...a ten niekto jej aj vypise papiere na UPT...nefunguje to tak, že si obeha nemocnice a popyta sa gynekologov, či jej nahodou neukoncia tehotenstvo...potrebuje mat papiere od svojho gynekologa

maca_p
4. nov 2013

@billam osadenstvo MK ma niekedy bizardne, az sadomasochisticke pohnutky za kazdu cenu zalozit temu na modrej kobyle 😲
mna osobne by to nikdy nenapadlo. odniesla by som si to do hrobu ako svoje celozivotne tajomstvo...

billam
4. nov 2013

@sissy27 ved ok...chcela som len zaujať stanovisko...sú rôzne dôvody...ale podla jej príspevku určite nejde o zdravotný problem, ale o nechcene tehotenstvo mladej baby...ktorá navyse ani nebola na gynde...inak by sa to nepytala, lekár by jej vsetko vysvetlil...všetky rizika...následky....

billam
4. nov 2013

@maca_p presne tak...preto si myslím, že to opäť podsunul admin...

sissy27
4. nov 2013

@billam no možno vyplašená mladá žaba, ktorá si teraz spravila test a vyšiel pozitívny a nevie čo ďalej, a toto bola prvá zúfalá myšlienka... tak sa spýtala tam, kde ju nikto nepozná a nikto jej to nebude o pár mesiacov pripomínať... možno vymyslená a možno nie, možno sa rozhodne inak, ktovie... každopádne aj tak sme asi nemali nič produktívnejšie na robote, keď sme sa unúvali reagovať a diskutovať 😀

billam
4. nov 2013

@sissy27 asi tak 🙂

maca_p
4. nov 2013

@sissy27 ...mlada zaba....
ja som kona objavila az ako 34 rocna. dovtedy nejak nebolo priciny 😀

sissy27
4. nov 2013

@maca_p tak ja som nejak v tesnom závese 😀 tak pred nejakými 10 rokmi som ani net nemala a čuduj sa svete, aj som otehotnela, aj vynosila, aj porodila a tu sme obe 😀 😀 😀 a kurnik tak to bolo všetko jednoduché, menej zbytočných informácií = menej problémov 😀

olejka
Odpoveď bola odstránená
raszuz
5. nov 2013

@olejka myslim, ze dat sem tento obrazok je silna kava, ranajky pojdu asi von ... Nie som uplnym zastancom UPT, ale niekedy si nevyberies ....

raszuz
5. nov 2013

A este si myslim, ze je to kazdeho osobna vec, ci chce UPT, alebo nie ...
@olejka

Strana
z7