Kam ísť na prerušenie tehotenstva v Bratislave?
prosim poradte mi kam na prerusenie teh. v bratislave?
@billam nemas pocit ze by si mala na diskusii zachovavat pravidla slusnosti?
a ende? wieso denn? ich kann gerne weitrediskutieren aber in einem gaaanz anderem Ton. or do you wish to continue in English? please do not reply to the text I entered if you dont want to stay calm. pekny vecer
@horana doplnim statistiky ak dovolis hoci som povodne nemala uz chut v tejto teme pokracovat...zda sa vsak ze nie je umelo vytvorena... 😉
,,Lekári vo Veľkej Británii môžu zákonne vykonávať potraty na základe nechceného pohlavia dieťaťa. V krajine totiž neexistuje zákon, ktorý by explicitne zakazoval dať na potrat dieťa, ktoré má "nesprávne" pohlavie", píše sa v správe denníka Daily Telegraph, ktorý cituje odborný posudok štátneho prokurátora Anglicka a Walesu Keira Starmera. Vo Veľkej Británii nie sú pravidlá ohľadom potratov regulované v závislosti od času, ktorý uplynul od počatia, ale v závislosti od stanovených indikácií.
V pozadí správy uverejnenej v Daily Telegraph stojí prípad dvoch lekárov, ktorí na britských klinikách vykonávali potraty na základe neželaného pohlavia detí. Noviny záležitosť odhalili ešte v roku 2012. Štátny prokurátor sa však rozhodol, že daných lekárov trestne stíhať nebude.
Minister zdravotníctva Jeremy Hunt pri tej príležitosti povedal, že sa cíti "znepokojený" nad nedostatočnou bdelosťou úradov. Organizácia "Christian Legal Centre" na Starmerov posudok reagovala s rozhorčením. V danom prípade ide podľa nej o ťažké zlyhanie justície, ktoré je pre väčšinu Angličanov "poburujúce". Ukazuje to, že britský potratový zákon nie je hodný "ani toho papiera, na ktorom bol vydaný." Organizácia oznámila, že podnikne právne kroky.
Britská asociácia lekárov "British Medical Association" vyhlásila, že za určitých okolností je právne prípustné dať na potrat plod kvôli jeho pohlaviu. Vo všeobecnosti je to však podľa asociácie neetické.""""
Este TOTO je v Britanii normalne
,,,,Všetky tehotné ženy, ktoré prídu vo Veľkej Británii ku gynekológovi majú byť informované o tom, že potrat je pre ne bezpečnejší než donosenie dieťaťa. Toto bizarné odporúčanie sa objavilo v najnovších smerniciach britského združenia Gynekológ a pôrodník. Hovorí sa v ňom aj o tom, že ženy musia byť informované o tom, že tehotenstvo je pre ne rizikovým stavom a potrat môže toto riziko eliminovať. Pacientkám sa má takisto hovoriť, že väčšina žien, ktoré sa rozhodli pre umelé ukončenie tehotenstva, sa nestretla s negatíivnymi psychickými následkami.
Smernice sa objevili v týchto dňoch na internetových stránkách združenia.
Tak ako všetky dokumenty tohoto typu, boli pred zverejnením podrobené verejnej diskusii.Toto obdobie však bolo skrátené, nevedno prečo, z dvanástich na tri týždne.
Za pozornosť stojí skutočnosť, že s varovným hlasom sa prihlásilo britské združenie psychiatrov. Nesúhlasí s tézou, že u väčšiny žien, ktoré prešli abortom, sa negatívne psychické následky neobjavujú. """"
Sila co???
,,,,
V USA sú potraty legálne až do pôrodu a legislatíva prikazuje poskytnúť lekársku pomoc novorodencovi, v prípade, že potrat prežije.
http://www.hlavnespravy.sk/americky-potratar-ce...
Jedina krajina co dovoluje potrat v ktoromkolvek termine z akehokolvek dovodu je Kanada
Ja pozeram ze obrazok odpadkoveho kosa s asi osemmesacnymi potratenymi detmi z potratovej kliniky z Kanady mi tu vymazali, dala som tam citujuc kocku zo pise o fanatizme ak volame UPT vrazdou...
ale obrazok 24 tyzdnoveho potrateneho dietata zda sa nikomu nevadi..
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/ako-sa-vyrovna-s-interupciou/
O com toto je???
@aristka coze??? nie je zenou??? pravy opak som sa snazila povedat, ale vidim ze v tomto fore je vsetko o prekrucani a zaujatosti ak ma niekto iny postoj ak ho nestrhla este davova psychoza 😵 😵 😵 ...
Sterilizacia je u nas robena pod natlakom, casto zbytocne po tretom nekomplikovanom cisarskom reze...lebo celkom bezpecny pre niektore zeny je aj piaty cisarsky ak je jazva sledovana ultrazvukom v poriadku...toto a este o problemoch s krvacanim a depkami kvoli nedostatocnemu zasobovaniu krvou a poklesu hladiny potrebnych hormonov ked zeny trpia postubalnym syndromom....som pisala.
Prosim nemyl sa.
Potratovy zakon je hnus, na SLOVENSKU dovoluje zabit 24 tyzdnove dieta ak je podla prognozy , ktora moze klamat . nejako vazne zdravotne postihnute😉u mna v tehotenstve prognoza klamala, dieta mam napokon zdrave chvalabohu,
a sterilizacny zakon je este vacsi hnus , osemnastrocnu zdravu zenu v CR 21 rocnu, moze niekto takto zmrzacit za poplatok, prepalenim vajcovodov.
BEZTRESTNE znicit jej zdravie,
ale diskusiou tu asi vela nezmenime.
Pekny den vsetkym 😉
je veľmi smutné ,že v tomto svete tu ide niekto takto súdiť ,polemizovať čo je život a nie je život ,čo je vražda a nie je vražda je diskutabilné ,ale hodnotiť tu prispievateľku a nepoznať ju a radiť jej vynos to ,daj na adopciu apod ....vy si myslíte ,že vynosiť dieťa ,citíť 9mes.jeho pohyby a potom ho len tak odparatať je užasná záležitosť ,nevedieť do akej rodiny sa dostane ...začne sa vám tvoriť mlieko a nemáte koho nakojiť je ľahké a duplovane ak nikto z nás nevie čo je za týmito prípadmi ,keď to žena ide podstúpiť a ani jedna žena to nejde podstúpiť z úsmevom ....namiesto týchto fanatických rečí a odsudzovania ,učte svoje deti od malička ,hovorte s nimi otvorene o sexe ,promiskuite a následkoch ,aby ste nemuseli riešiť situáciu ,že vám dieťa príde domov tehu v 14tich a nemuseli by ste riešiť takto závažnú záležitosť ,pretože sa takto veci stávajú aj v slušných rodinách a aj u dievčat ,ktoré boli znásilnené ,u žien týraných ,u žien na omamných látkach ,alkoholičiek a je na každej z nich ako sa rozhodne túto situáciu riešiť a hlavne veľkým faktorom je rodina ,ktorá pri nej stojí .....nestojí .......ak máte zázemie ,je ľahko sa tu vyjadrovať ........
@aristka Suhlasim s tebou v tomto " je veľmi smutné ,že v tomto svete tu ide niekto takto súdiť ,polemizovať čo je život a nie je život "
Tam kde vznikol zivot uz zivot je. A interupciou sa odstranuje....respektive usmrcuje.
Mna stale udivuje, ze to, co bolo zenam tisicrocia jasne, nad tym sa teraz polemizuje. Matky zostante matkami.
Ak si nemozes dietatko nechat, aspon to ries v sukromi prossim ta, resp.so svojim gynekologom. Nie prosim na tomto fore diskusiou. Viem, ze nepoznam dovody, preco uvazujes nad UPT, mozno zo zdravotnych dovodov, mozno z financnych, ale nerob to prosim tu. Vies kolko je tu zien, ktore tuzia po tych dvoch ciarkach, ktore netuzia po nicom inom, iba mat babatko, su odhodlane podstupit vsetko, co bude v ich silach a moznostiach, aby sa im v brusku zrodil zivot a rastlo tam babatko... Prosim Ta, nedeprimuj takto snazilky, zeny po spontannych potratoch, ci zeny, ktore o babatko prisli az po jeho narodeni. Nebudem Ta odsudzovat, nepoznam tvoj pribeh, len prosim uzavri tuto temu, nie je to dostojne - diskutovat o preruseni na stranke pre mamicky, SNAZILKY, nemamicky - cakatelky, stare mamy atd...
Verim, ze situaciu zvladnes tak, ako to ma byt, pa 🙂
Staci ked si date do google "potrat v 7. tyzdni"...dajme tomu....dajte sancu tomu, aby ste ocami videli to, o com sa tu filozoficky bavite a co, ste filozoficky posudili ako nehodne zivota pre SLOBODU zeny....
Mne to vyhodilo napr, toto... Dajte si tu namahu ....
http://www.redakcia1.com/2013/08/pravo-na-zivot...
@evkasus takto ti to napíšem lebo si ma nepochopila ,ženy ,ktoré potratia a musia ísť na zákrok ,sú nervovo zrútené a ženy ,ktoré idú na interupciu a je ich čoraz menej plačú tiež a sú na tom dosť zlé ....interupcia nie je dobrá záležitosť ,ale fakt nikoho nesúďme pokiaľ neviem prečo to robia a hlavne v akom prostredí žijú a aké majú rodinné zázemie ..pokiaľ tu nebude dostupnosť ochrany pre všetky vrstvy obyv. a bohužiaľ mužovi je jedno či máš alebo nemáš plodné dni,nie všetci sú osvetový ,...a pokiaľ tu nebude pozitívna rodinná politika ,jednoducho interupcie budú ....
prečo je zlé o tom diskutivať ,prečo zatvárať oči pred týmto problémom ,či niekto má problém a namiesto toho ,budeme zatvárať oči ,nazveme vrahyňou ,čo je najľahšia cesta,odsúdenie ......aj ja som matka a ak sa niekto rozhodne na takto závažný krok ,treba hladať príčinu prečo sa to stále deje ....či sme alebo nie sme matky alebo snažilky ..fakt nikto z nás ,ktorá má dcéru nevie čo nám budúcnoť prinesie .....
@aristka Ja som ta samozrejme pochopila a tak som mohla suhlasit iba s castou tvojej vety, ktoru som musela vytrhnut z kontextu na to, aby bola pre mna pravdiva.
Zakladatelka temy sa neozvala. A prave preto ani ty nevies z akych dovodov zvazuje interupciu...ci sa naciti len neisto, alebo chce dieta az neskor.
A ja nesudim ju, ale obhajujem pravdu bez ohladu na to v akych podmienkach sa zena nachadza nic nezmeni fakt, ze interupciou sa usmrcuje zivot. Alebo ano???
@evkasus dám ti príklad čisto hypoteticky .....mám tri deti ,ochoriem na srdiečko a nemôžem brať hak ,plodné dni zlyhajú ,na kondom mám alergiu a otehotniem ,moje srdiečko je v takom stave ,že by možno ,ale fakt možno znieslo tú záťaž ....išla by som na interupciu ..prednosť by som mala ja a moje deti .....ďalej nemôžem si dovoliť hak ,mám 5 detí ,nepravidelný menzes ,tj plodné dni v čudu ,môj muž mi nepomôže ,na všetko sama a po piatich deťoch mám problém s udržaním moču a zostanem tehu ..čo robiť ....ďalej som narkomanka ...som alkoholička ....som tehotná bez chlapa ,lebo odo mňa odišiel ,keď sa to dozvedel ,zrazu ma neľúbi,rodina ma odmieta lebo bol proti ich gustu a neprijmu ma späť ,ako vyžijem a tehu ,prácu mám za pásom na pn.si nemôžem dovoliť ísť ..čo robiť a toto sú len zlomky tých príbehov .....len malilinké a fakt malilinké percento je ,že majú všetko a podstúpia interupciu ,ale to sa nedá už spočítať ani na prstoch jednej ruky .....
@aristka Mas pravdu, ze to dieta neprezije bez matky.
Tak podobne, ak sa zena rozhodne nekrmit svoje narodene babatko, tak neprezije. (odmysli si okolie, je to len o zene a dietati a ak by zena chcela, tak to moze urobit).
Nemyslim si, ze je male precento zien, ktore idu na UPT aj ked maju na to, aby dieta uzivili....zabezpecene.
Dnes exustuje 1000 sebeckych dovodov aj pre ludi, ktori by dieta zlahka uzivili.
Mozes menovat vela pripadov zien v extremnych situaciach, ale zmeni sa tmy podstata ich skutku?
Nie.
A existuju dnes aj organizacie, ktore su pripravene pomahat zenam v tazkostiach?
Ano.
@evkasus pracujem už dosť dlho v špitály a chodíme na zákroky a dovolím si povedať ,že za tie roky som zažila 2 interupcie ...je pravda ,že sa začali robiť na súkromných klinikách ,kde nikto na nich nejde s výhradou svedomia u doktorov ,ale fakt nesúďme a pochybujem ,že žena ktorá to raz absolvuje je tam opakovane ,pretože po kyrete bývajú problémy ako zápaly a pod.takže to nie je záležitosť veľmi častá to si buď istá ...fakt ja by som si nedovolila niekoho súdiť....

@nancy666 sa zobud uz, co tu stale nieco so mnou riesis...ty si na mna reagovala...aj ked ta do toho nic nebolo...a teraz mi tu robíš nejake traktaty...ked si zakomplexovana, tak uz hybaj rodiť, lebo ti asi mlieko tlači na mozog....ende