icon

Kedy bude na ultrazvuku vidieť bábätko?

muchovamiroslava
10. aug 2026

Ahojte 😊 Chcem sa poradiť ohľadom môjho tehotenstva. Posledná menštruácia mi skončila 7.6., ale mám nepravidelný cyklus a ovuláciu som mala približne 2.7. Lekár mi podľa menštruácie určil vyšší týždeň tehotenstva, ale podľa môjho výpočtu si myslím, že som otehotnela neskôr. Na ultrazvuku zatiaľ nebolo všetko jasne viditeľné a mám ísť na kontrolu a sledovať hCG.
Mali ste niektorá podobnú skúsenosť, keď bol týždeň tehotenstva podľa menštruácie výrazne odlišný od skutočného týždňa? Kedy sa vám na ultrazvuku ukázalo bábätko a srdiečko? ❤️

anonym_2ab39d
10. aug 2026

Ano pri nepravidelnych ms ci dlhsich cykloch to tak byva. Proste prvy termin je udavany podla poslednej ms (s tym, ze sa rata v urcitom intervale) hoc ovulacia moze byt neskor. Neries.
Pri 1trim.screeningu dostanes dalsi predpokladany TP, na zaklade merani.

Iny problem vidim v tom, ak si realne mala ovulaciu 2.7., tak teraz uz na USG malo byt nieco vidiet v tomto case, uz aj akcia srdca. Ak bola ovulacia neskor ako si myslis (a teda neskor ako 2.7.) tak ok,..

anonym_e83b84
10. aug 2026

ja som termín. PM nevedela. Riadili sa viac menej sonom.
narodilo sa podľa sona v termíne, podľa lekárov malo dieťa prvé príznaky prenášania.

anonym_7ba8e0
10. aug 2026

nepocita sa od konca MS ale od zaciatku takze ak mas 5 dnovy cyklus rata sa od2.6. nie 7.6.