Kedy ísť k lekárovi po pozitívnom teste?
Ahojte 🙂
Dnes som 14 DPO a na teste mám už peknú silnú čiarku. Viem, že ešte nič nie je isté, ale je to veľmi vzrušujúce obdobie, aj keď je radosť zatiaľ ešte skorá 😄
Chcela by som sa opýtať, kedy ste vy išli prvýkrát k lekárovi?
Ja by som aj tak plánovala ísť v januári.
A ešte by som sa chcela spýtať, kedy ste to povedali rodine? V práci viem, že sa to zvyčajne oznamuje až po 12. týždni, ale ja v škôlke veľa dvíham a neviem, ako to časom naznačiť kolegyniam, prečo by som nemala presúvať postieľky hore-dole…
Mám v sebe veľa otázok, možno to už aj trochu prežívam 😄
Ako ste sa cítili počas tehotenstva vy? Ako ste ho prežívali?
Ďakujem za odpovede😊
U lekára som bola cca v 6-7tt- keď už bolo možné tehotenstvo naozaj potvrdiť na základe sona - ale to čakanie na to vyšetrenie bolo nekonečné - to už asi cítiš aj ty 🙂
Čo sa týka tvojej práce len tak ma napadlo.. je pre teba vhodná? Ide chrípkové obdobie a deti budú predpokladám vkuse choré a nemôžeš od nich niečo dostať? Práve začiatok tehotenstva je dosť rizikový na toto. Ja som momentálne 10tt ale kvôli práci som PN (aj ked X mamičiek mi tu napíše, že som mala požiadať zamestnávateľa o preradenie, nie vždy to uspeje ale to je dlhý príbeh).. síce nie som v školstve ale tiež pracujem s chorými ľuďmi a veľa dvíham, bála som sa nech niečo nechytim.. predsa len do 10tt vraj vplyvy vonkajšieho prostredia majú veľký vplyv ..
Rodine to kvôli predchádzajúcemu potratu chceme povedať až po prvotrimestralnom sc., približne v tom čase sme prišli o prvé, takže preto ak bude všetko ok až vtedy.
V práci o tom nikto nevie - jednoducho som chorá a nechcem nikoho nakaziť. Predsa len - po predchádzajúcej skúsenosti to prežívam dosť inak ako prvé tehotenstvo a viem, že aké pridrbane otázky by ma čakali, keby sa to zopakuje ...
Ahoj, zavolaj gynekológovi, on ti dá termín kedy máš prísť tak aby už mohol potvrdiť tehotenstvo. A ak by sa náhodou stalo, že špiníš, alebo krvácaš, tak tiež volaj, na úplnom začiatku tehotenstva nie je ešte veľa krát na sone ani vidno, ale radšej nech ťa pozrie.
My sme chodili na IVF a univerzálna výhovorka moja bola, že mám cystu, ktorú doktor sleduje, preto nemôžem dvíhať ťažké, aby nepraskla. A tiež som po potvrdení išla na PN, tak to zváž keď si v kokektíve detičiek, čo sú choré.
A rodine sme to povedali hneď, ale my sme mali teda tú situáciu s IVF, naši najbližší vedeli všetko, kedy ideme na vklad, aj keď sa nepodarilo, tak čakali s nami na výsledok. A myslela som si, ako budem svetu oznamovať v 12tt, ale som sa na to ešte necítila, potom že v 20tt po morfologickom sone a nakoniec som to par ľuďom povedala až okolo 7 mesiaca, keď už bolo vidno bruško pekne.
@anonym_autor ja som išla keď mi meškal druhý menzes. Bolo vidieť aj srdiečko, čiže žiadne čakanie a stres 😉 a gratulujem 😍

@anonym_autor u doktora som bola v podstate hneď, chodili sme do reprodukčného centra a bola som objednaná na kontrolu kvôli neplodnosti, ale miesto toho mi brali krv na hcg. Ale u svojho som bola asi po 2-3 týždňoch. Rodine a blízkym priateľom som to povedala hneď po tom, ako som to mala potvrdené od doktora. V práci som to povedala trochu skôr ako som chcela, išli sme na teambuilding do zahraničia, ale tak asi cca okolo 3 mesiaca.