icon

Kedy ísť k lekárovi v tehotenstve?

lentilka640
9. mar 2025

Zdravím, včera som zistila, že som tehotná (dve čiarky), ale keďže predtým som nikdy nehotná nebola, netuším, čo mám teraz robiť. Nechcem o tom ešte nikomu hovoriť, iba manželovi a on tiež nevie. Kedy ísť k doktorovi a tak? Mám ísť najprv k obvodnej či rovno na gynekológiu? Keď ja som tam bola asi 2x v živote a aj to bolo dosť dávno. Ďakujem za odpovede.

viestta
9. mar 2025

Zavolas na gynekologiu, oni ta objednaju

deti95060810
9. mar 2025

o mesiac na gyn.

pribinak
9. mar 2025

Nemusíš chodiť k obvodnej. Zavolaj na gynekológii, sestrička tá objedna na prvé vyšetrenie
Zvyčajne je to 7-8tt

nika23t
9. mar 2025

@deti95060810 aké o mesiac? Snáď nech si autorka zavola k dr a on ju objedná. Čo je to za radu, že má mesiac čakať?

martul
9. mar 2025

@nika23t lebo to môže byť ešte skoro, nemusí vidieť akciu srdca a zbytočne bude vystresovaná.
Bežne lekári objednávajú v 8 týždni.

izabela181
9. mar 2025

@lentilka640 ja hneď ako som mala 2 čiarky, zavolala som gynekologicke, ta sa má opýtala kedy bola posledná menstruacia a hneď ma objednala. Vtedy som bola asi 5+2 tt, bolo vidno len ten zltkovy vačok či ako sa to vola a hneď má objednala o 2 týždne zase, tam už videla plod. Podľa mna to je tiež blbosť čakať mesiac a podobne, Ved môže to byt mimomaternicove tehotenstvo alebo niečo podobne a nie je na škodu urobiť sono a skontrolovať či je všetko ok 😊

ivik4
9. mar 2025

Zavolaj doktorovi, on Ta objedna podla vlastneho uvazenia. Mna brali vzdy hned o par dni, najskor na krv

dzulli1980
9. mar 2025

Ja som bola hneď (cca týždeň, dva), ako som mala pozitívny tehotenský test, kvôli vylúčeniu mimomaternicového tehotenstva, následne v 10tt ms ma Dr. objednala.

nika23t
9. mar 2025

@martul no nie až tak bežne, napríklad môj lekár objednáva už v 6tt, čiže takmer hneď po pozitivnom teste. Vylúči mimomaternicové, potvrdí tehotenstvo, a o dva týždne kontrola. A potom to už ide podľa mesiacov. Takže by to mal posúdiť lekar, kedy má prísť.

martul
9. mar 2025

@nika23t Presne. Mal by to posúdiť lekár.

nika23t
9. mar 2025

@martul presne. Takže rada, že o mesiac k dr je z mojho pohľadu zlá.

lentilka640
autor
9. mar 2025

@nika23t a čo ak mám mimomaternicové tehotenstvo? 😳

nika23t
9. mar 2025

@lentilka640 nemáš, neboj sa. To len píšem postup môjho lekára, prečo objednáva skôr. Teba možno objedná neskôr, on to už bude vedieť posúdiť. Ale je to úplne bežný postup, bežne sa to takto robí. Zajtra si zavoláš a uvidíš.

lentilka640
autor
9. mar 2025

@nika23t no ale čo to znamená mimomaternicové tehotenstvo?

dzulli1980
9. mar 2025

Že sa oplodnené vajíčko uhniezdilo mimo maternice napr. vo vajcovode.
@lentilka640

martul
9. mar 2025

@nika23t nepochopila si, nevadí.

martinka13
9. mar 2025

Šla som, keď mi vynechal.druhy cyklus. To už bolo aj niečo vidno. Skôr je zbytočné, pokiaľ samozrejme nebudeš mat nejaké problémy. Teda z mojej skúsenosti.

ankare
9. mar 2025

@lentilka640 zajtra zavolaj gynekológovi a povedz mu, že Ti mešká menzes a test vyšiel pozitívne. Následne Ťa objednajú.
Držím palce!

petamich
10. mar 2025

Prosim ta klud, dvihni telefon, zavolaj gynekologovi, spyta sa na datum poslednej menstruacie a podla toho ta objedna. Kazdy lekar ma ine standardy niekto objednava skor, iny neskor. Drzim paste!