icon

Kedy si mám ísť dať potvrdiť tehotenstvo?

4. okt 2021

Dobrý deň. Dnes som sa dozvedela že som tehotna. S manželom sme sa snažili skoro dva roky. Kedy mám ísť ku doktorovi potvrdiť tehotenstvo? Kedy mám ísť na odber krvi? Menzes mám dostať pozajtra.

katuli3nocka
Autor odpoveď zmazal
petamich
4. okt 2021

zavolaj lekarovi, sestricka sa spyta na datum poslednej menstruacie a podla toho ta objedna - zvycajne v 7 tyzdni, pripadne aj skor ak lekar uzna za vhodne 🙂

kri_stin
4. okt 2021

Ahoj, zavolaj lekárovi a pozri si kedy si mala začiatok poslednej MS a podľa toho ťa objedná ale MS má meškať 3 týždne až potom môžeš ísť k lekárovi inak by tam ešte nič nevidel lebo to by si bola už cca 7tt kde by už bolo vidieť srdiečko tak ak zavoláš o pár dní tak ťa objedná najskôr o 3 týždne 🙂

autor
4. okt 2021

@katuli3nocka prečo si zmazala komentár? Robila som si 4 rôzne testy a na každom je čiarka.
Dakujem baby. Práve som volala k doktorovi a sestricka mi povedala, že mám prísť vo štvrtok na odber krvi…

autor
4. okt 2021

Ešte by som sa chcela opýtať, ak mi vyšli 4 testy pozitívne. Je možné, že doktor tehotenstvo vyvráti?

bebotka
4. okt 2021

Podľa mňa to riešiš veľmi skoro, menzes máš dostať v stredu a už riešiš lekára. Uplne stačilo mu zavolať po meškaní, takto len zbytočne budeš behať na krv, lebo určiťe ta ešte raz zavolá, aby sa uistil, že hodnota rastie a ty budeš mať len nervy či je všetko ok, a to nevravím o tom, ako lekári dokážu ženu vystresovať ked všetko nejde podľa ich tabuliek.

dzejsik
4. okt 2021

@bebotka možno mal aj lekár dôvod, že si to u nej chce potvrdiť čím skôr 🤷🏻‍♀️

autor
4. okt 2021

@dzejsik mám zdravotne problémy, čiže máš pravdu. Preto mám ísť

bebotka
4. okt 2021

@dzejsik tak áno, ak má napríklad problémy s krvou a treba jej pichať niečo na riedenie tak nech sa páči, ale inak je to podľa mňa dva dni pred menzesom ešte hop alebo trop.

autor
4. okt 2021

@bebotka čiže keď dostanem menzes, tak nie som tehotna? Aj napriek 4 testom?

tropkica
4. okt 2021

Kludne aj hned, ked sa vyberies. Kamaratka tak bola tiez akonahle zistila, ze ma pozitivny test. Doktor jej povedal, ze plod tam sice nevidi este, ale tehotna bola. Tak ju objednal o par tyzdnov potom.

autor
4. okt 2021

@tropkica Dakujem za reakciu takze keď mi vyšli štyri pozitívne testy tak predsa len z krvi sa zistí že som tehotna. Či môže krv ukázať že nie som?

diaalex
4. okt 2021

V prvom tehu som bola pri lekárovi v 11tt (10tt ukončený prebiehal 11) a v druhom v 10tt som bola

tropkica
4. okt 2021

Ja si myslim, ze tie testy neklamu. Ale dolezite je to, co povie doktor.

petamich
4. okt 2021

no zial relativne caste je biochemicke tehotenstvo - vajicko sa oplodni, len sa zial neuhniezdi poriadne zena napokon dostane menstruaciu ale na to ani nemysli aktualne 🤨 drzim paste! 😃

autor
4. okt 2021

Dakujem za vysvetlenie

dzejsik
4. okt 2021

tazko povedat, svagrina mala este jednu MS a az dalsia vynechala, cize ked prisla na ultrazvuk, doktor zistil, ze babo je o mesiac starsie ako cakali

som_ponorka
4. okt 2021

na ultrazvuku nebude este nic vidiet, ale pokial mas zdravonte problemy, tak kludne ist aj takto skoro. ja som tiez sla radsej skor, kedze prve tehotenstvo nedopadlo dobre a mam aj problem aj so stitinou zlazou. takze hned pekne vzali krv a potom si ma este objednali na sono cca v 7mom tyzdni. nevsimaj si komentare zien, co chodia az okolo 10tt, chod tak, ako sa citis, kludne aj hned. aspon budes mat srdce na mieste, ze si nic nezanedbala

katuli3nocka
4. okt 2021

Lebo sa mi zdá neskutočne skoro riešiť veci, keď ešte Ti nemešká ani menštruácia. Mám za sebou dosť veľa toho a vtedy, keď som sa brutálne sledovala, tak práve vtedy sa pokazilo. Nehnevaj sa, ale na UTZ určite nič vidno nebude a treba myslieť aj na to, že do 12 týždňa ešte nič nie je isté. Človek keď sa dopredu veľmi teší, tak to nie vždy je dobré. Treba sa na to pozrieť aj trosku realisticky. A druha vec je, že anonym, takže asi tak🤷🏻‍♀️