icon

Kedy urobiť tehotenský test po styku?

Dnes o 12:51

Ahojte,
po koľkých dňoch od styku je dobre urobiť tehotenský test, aby výsledok mal nejakú výpovednú hodnotu ?
Po pôrode mám ešte cyklus trošku rozhádzaný, ovulaciu si presne teraz nesledujem (ako som to robila pred prvým tehotenstvom) len viem že styk bol v prvý deň kedy sa objavil plodný hlien (ale teda neviem presne ktorý deň nastala ovulacia).
Bábätku by sme sa potešili ale zas nechávame tomu voľný priebeh zatiaľ, no doteraz som vedela vždy kedy po ovulácii testovať.

Dakujem 🙂

anonym_7a6c05
Dnes o 12:57

Idealne 14. Resp 10tkove pisu, ze uz od 7 ale ja sa aj pri nich drzim 14, nikdy mi takto test neukazal ducha ale vzdy presny a spravny vysledok.

anonym_9a573f
Dnes o 13:01

Dva tyzdne. S tym ze rataj, ze ak to pocitas od styku a nie samotneho oplodnenia, ovulacie, tak niekolko dni od toho styku moze obehnut.

V extremnych pripadoch je prezivatelnost spermii aj 5-7 dni, takze menej ako dva za dyzdne by som test neminala, ak si mala len prvy den plodny hlien.

anonym_7fde0a
Dnes o 13:08

@anonym_autor 14 dni

anonym_f9e617
Dnes o 14:53

o mesiac

sisska96
Dnes o 17:26

Keď mešká ?

anonym_192f7a
Dnes o 17:40

Mas rozhadzany cyklus, nik ani ty ani my nevieme kedy bol styk, tu ti pomoze tak vestecka gula.

autor
Dnes o 19:46
@anonym_192f7a

Mas rozhadzany cyklus, nik ani ty ani my nevieme kedy bol styk, tu ti pomoze tak vestecka gula.

@anonym_192f7a kedy bol to viem 🙂 preto sa pýtam že ako dlho od styku je možné urobiť test aby ukázal vierohodný výsledok. Keďže to neviem vyrátať podľa ovulácie. Nepytam sa či môžem byt tehotná, to zistím testom, ktorý by som si chcela spraviť 🙂

anonym_0594fa
Dnes o 19:50

@anonym_autor lepšie je to rátať od ovulácie. Aj keď viem, že ju nevieš, takže to nevieš presne vyrátať. Vtedy 14 dní od nej je najspoľahlivejšie si spraviť test, ale vie ukázať aj skôr. Ja mávam plodný hlien aj 5 dní pred ovuláciou, v tom prípade by 14 dní od prvého dňa plodného hlienu spoľahlivý test nebol. Tak či tak, počkala by som tie 2 týždne, urobila si test a ak nepríde menštruácia tak sa každých pár dní opäť testovala.