Kojím a mešká mi menzes

weruska1311
8. sep 2015

Ahojte, kojím a mešká mi niekoľko dní ms, musí to byť tehotenstvo? Mala ste niektorá prípad, že vám meškala ms počas kojenia a neboli ste tehu?

alchemilkazltozelena
8. sep 2015

@weruska1311 jasne ze ano...pred tehu som mala ms ako hodinky kazdych 29 dni a po porode si chodila ako chcela, tiez som sa bala, ale potom som sa dozvedela ze aj 2 tyzdne moze "meskat" tak uz to neriesim,,,,poslednu dobu sa mi upravila na 25 dni,,,,dost casto ale co narobim :-O

alchemilkazltozelena
8. sep 2015

@weruska1311 kojim aj ja samozrejme 😎

danusskaaa
8. sep 2015

Kojenie nie je antikoncepcia!!!!! Takže kľudne môžeš byť tehu, vyskúšaj test. MS môže meškat z rôznych dôvodov. Vyčerpanosť, únava, choroba ale aj tehotenstvo!

bonaqa2013
8. sep 2015

ja som s tým mala problém. Celé týždne som nemala menzes pri kojení detí.tiež som sa bála že som tehu.

ivec16
8. sep 2015

hmm ja sa s tym vobec nestresujem, teda zatial som mala len 2 ms jedna prave skoncila a druha teda 1. bola pred dvomi mesiacmi (syn ma 10 mesiacov) podla mnaje normalne ze je pocas kojenia nepravidelna

zuanach
8. sep 2015

Ja som tiez len teraz dostala po 10 mesiacoch mrchu, a rozmýšľala som, či ked kojím dost často, ci vôbec prebieha ovulácia

ivec16
8. sep 2015

@zuanach nemusi a moze, je to dost idividualne

emilia25
8. sep 2015

Ja som ms ani menal za celu dobu kojenis desst mesiacov az ked som msleho odstsvils dosls.ale mojs znsms tiez nemsls ms a zscsls dost priberst no bola uz v 4 mesiaci ked sla pre istotu gynekologovi.

siska53
8. sep 2015

@weruska1311 mne sa cyklus obnovil, az ked mala mala 22m. A nasledne obcas meskavala zopar dni. A nikdy som nebola tehotna.

eleonora2705
3. okt 2015

a co ked stale kojim 13 mes a menzes som este nedostala..a pocitujem priznaky akoby som bola tehu-bolesti brucha, krizov,prsia narastli ,zily vidno,nechutenstvo,,rano a v noci hlad..naladovost..hlavne podrazdenost..akoby coroba na mna isla..nwm ci am cakat ms abo co?? pred ms mavam priznaky kratko pred..nie 3 tyz a viac.. 😖

sardinka333
3. okt 2015

Otázka je: ako sa chránite??? Ak používate nejaku ochranu tak je pravedpodobnost tehotenstva ,,mizivá,, ak nie tak ta možnost tam vzdy je. Ja som mala ms či som kojila a či nie..prišla mi hned. Prvý cyklus po porode byva skor anovulačný - nemusí byť. Nehovoriac o tom ze hormonalny cyklus počas kojenia je ,,narušený,, nie je štandardný. Ja by som si spravila test - ten najistejšie odpovie na otazku či ste tehotné a či nie. To ze ste menzes niektore ešte nedostali neznamená ze nemozete otehotniet - ovulácia predchádza menštruácii. Troška biologie kočky a menej naivity pre tie ktore kojenie povazuju za antiku.

eleonora2705
3. okt 2015

@sardinka333 no to viem, ze kojenie nie je antokoncepcia 😀 chranime sa kondomom, ale stane sa , ze ideme prerusovane..kamoska mi vravela, ze jej dr vravela, ze ked kojis ,tak vajicko dozrieva kazde 3-4 mesiace..testy som si robila..zatiaal negativne a ani na sone pred tyzdnom nic.. 😒 idem o tyzden znovu ku gyn. tak uvidim snad uz naisto..

sardinka333
3. okt 2015

@eleonora2705 kamoška mi vravela ze dr. jej vravela...to je ako ,,jedna pani povedala,, Na to sa budem spoliehať nie? A neverim otmu ze doktorka jej povedala, ze sa na to moze spoliehať. Lebo zavisí ako dlho kojiš, resp. kolko krát do dna, či aj v noci.
Ak ideš s kondomom a nič do teba nevytieklo tak tehotná nie si na 99%. Prerušovane sme s mužom išli 5 rokov...nič sa nestalo, potom sme cielene dieťa chceli. Ale to tiež zavisí aj od muža ako sa vie ovladať atd. niekomu to funguje a ine z toho počali.
Ked maš test negativny, sono nič tak už je to len tvoja psychika čo ta straší.

eleonora2705
3. okt 2015

@sardinka333 ved.mnee.to.len.teraz povedala..ja som si doteraz.myslela, ze zena ma kazdy.mesiac.ovulaciu ajj.ked.nemá menzes..ja.sa.naa.to nespolieeham..manzelovi v.tomto.veerim,ale.ziadna.antikoncepcia.nie.jee stopercentna..aj.my.sme šli predtym.takto3roky a nic..kojim.na poziadanie..uz je to.ovela.menej ako.na zaciaatku.aj keď idu zuby, tak častejšie..

natasa38
3. okt 2015

ja som kojila 15 mesiacova a menzes som nemala asi rok

baby21
3. okt 2015

Mne povedal moj gynekplog, ze je min. pravdepodobnost otehotnenia len pri splneni nasledujucich podmienok vsetkych naraz (akonahle jedna nie je splnena, uz nie je zarucena ochrana):
1.dieta je len cisto kojene (este nema prikrmy ziadne)
2.nie je medzi kojeniami viac ako 6 hodin
3. Este nie je menstruacia

dyda12
1. apr 2020

Mne meska druha ms uz 2 tyzdne a kojim takisto.... Tehotensky test negativny... Takze asi hormony rozhadzane... Len priznaky tiez mam ako bolesti prs, vyrazky, bolest krizov, brucha... A ms nikde...

dagmarahitvatova
5. aug 2021

@weruska1311 ahoj ja som sa bola ockovac a kojim mali ma us 8 mesiace kojim ho pravidelne ako mám a meškám us 10 dní vie mi niekto poradiť čo to je 😔

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre