icon

Krvavé výtoky a meškanie menštruácie

aurinde
30. aug 2025

Ahojte, tento post je mierny skôr na ženy. Moja priateľka sa hanbí napísať tu alebo sa o Tom s niekým baviť tak sa spýtam tu za ňu. Moja priateľka má od výleta do Egypta krvavé Výtoky ktoré trvajú max deň (ktoré ju nebolia v bruchu ani nikde) a potom na chvíľku zas prestanú. Krámy jej meškajú 2 týždne a stále sa jej stávajú tie jednodňove Výtoky. Obava sa že by mohla byť tehotná ale používali sme prezervativum a ,,koniec,, bol mimo. Tak by som sa chcel spýtať že či máte niekto s týmto skúsenosti a ak áno tak že čo to asi je.

Ďakujem za každú odpoveď :>

thereisabear
30. aug 2025

Test?

betulinka1
30. aug 2025

@aurinde bolo by fajn navštíviť gynekológa.

minenkaa
30. aug 2025

Gynekologa nemá?

anonym_fb54e1
30. aug 2025

neviem, čo jej je, ale prosím Vy pouzivajte dokonca života to prezervatívum …

ovaaa
30. aug 2025

Tak ako radia baby, urobiť najskôr test a ak je nie je tehotná tak smer gynekológ. Možné vysvetlenia:

Oneskorená alebo rozhodená menštruácia – cestovanie, klimatická zmena (Egypt → iné prostredie), stres, iná strava alebo aj len zmena denného režimu môžu rozhodne spôsobiť meškanie alebo nepravidelné krvácanie.

Špinenie namiesto klasickej menštruácie – niektorým ženám sa občas menzes prejaví len ako krátke, slabé, krvavé výtoky.

Hormonálne výkyvy – môžu byť spojené s cestovaním, únavou, stresom alebo aj bez jasnej príčiny.

Tehotenstvo – šanca je pri správne použitom prezervatíve malá, no nie úplne nulová. Slabé špinenie sa niekedy vyskytuje aj v začiatkoch tehotenstva (tzv. implantačné krvácanie).

Infekcia alebo podráždenie sliznice – môže vzniknúť aj po kúpeli v mori, bazéne alebo zmenou hygienických podmienok.

lucia13022023
30. aug 2025
@anonym_fb54e1

neviem, čo jej je, ale prosím Vy pouzivajte dokonca života to prezervatívum …

@anonym_fb54e1 😅😅😅

Po 2t meškaní ms, treba ísť určite k dr.

anonym_e8b7ce
30. aug 2025

@aurinde postihla ju faraónova pomsta ... prekliatie to už nič sa nedá robiť len modliť sa aby vás oboch osvietilo ...

viestta
30. aug 2025

Po dvoch tyzdnoch meskania je cas objednat sa ku gynekologovi aj v pripade, ze ma negativny test a v pripade takeho mymomenstruacneho krvacania je o dovod viac nechat sa vysetrit. Takze v pondelok nech sa slecna objedna

budajova09
30. aug 2025

Mne sa stalo niečo podobné, boli sme na Kapverdoch na svojej prvej dovolenke… pred dovolenkou som mala normálne menzes, cez dovolenku som opäť začala krvácať, neprechádzalo to no dosť sa to podobalo na to čo píšete…
Nakoniec z toho bol zápal močových ciest 😭 a tiež baktéria Ecoli ktorá sa mi dostala do močového mechúra, putovala si až do obličky, následne z toho bola plyonefritída a liečba ATB… začalo to nevinne, zápal som preliecila no asi nie dostatočne, po nejakom čase mi zrazu začali vysoké teploty, neskutočná zimnica a následne pocit že zhorím, z krvi vyšlo vysoké CRP s tak bola diagnóza jasná…

Pozor na to, držím palce 💪

aurinde
autor
30. aug 2025
@thereisabear

Test?

@thereisabear ten si žial bohu nechce robiť

beata_k
30. aug 2025

@aurinde Aj keby tehotna nebola, s tymto musi k lekarovi. Normalne to nie je. A preco nechce test? Ak nebude test, tak nebude tehotna, ci aku logiku v tom hladat?

aurinde
autor
30. aug 2025
@beata_k

@aurinde Aj keby tehotna nebola, s tymto musi k lekarovi. Normalne to nie je. A preco nechce test? Ak nebude test, tak nebude tehotna, ci aku logiku v tom hladat?

@beata_k obavam sa že to už neni otazka na mna ale určite sa s ňou porozpravam že nech si ho spraví a nech ide k lekarovi.

anonym_bdd678
30. aug 2025

@aurinde urcite k lekarovi, gynekologovi co najskor

viestta
30. aug 2025
@aurinde

@beata_k obavam sa že to už neni otazka na mna ale určite sa s ňou porozpravam že nech si ho spraví a nech ide k lekarovi.

@aurinde a ona si naivne predstavuje, ze to prejde? Kolko rokov ma slecna? Hadam uz je dospela. Ak ma tolko rozumu aby sulozila mala by mat aj tolko rozumu aby riesila gynekologicke problemy s gynekologm. A ak dospela este nie je, tak nech sa zdoveri mame, ta s nou ku gynekologovi zajde.

anonym_a23bcf
30. aug 2025

to je dost vazne, mala by ist ku gynekologovi

ailiba
30. aug 2025

@aurinde gynekolog sa urcite ako prve spyta, ci si robila tehotensky test, kedze jej meska menstruacia. Tak sa tomu asi nevyhne. Ale v kazdom pripade by som odporucila ist ku gynekologovi, moze to byt infekcia, aj mimomaternicive tehotenstvo....

januska12323
30. aug 2025
@aurinde

@thereisabear ten si žial bohu nechce robiť

@aurinde a tehotná sa byť nebojí? Či ako čaká, že testom znova otehotnie? (ak je tehotná)

lenicka2506
31. aug 2025

@aurinde ahoj, ako prvé urobiť test. Ako to už písali ísť ku gynekológovi, ten môže pichnúť Agolutin na vyvolanie menštruácie. Môže sa jednať aj o zápal.
Mimochodom ja mám taký zvláštny cyklus, síce nechodím ku moru no mávam mesiace kedy vôbec nemám menštruáciu, zato kŕče a výtok taký hnedý.

muchotrafka298
31. aug 2025

Pri meskajucej menstruacii prve co spravi normalna zena je ze ide do lekarne alebo do obchodu a kupi si test. Hanba nehanba. Ved na tom nic nie je. A radsej vediet hned, aky je vysledok a riesit to, ako sa potom trapit, ked uz bude neskoro. A samozrejme ist ku gynekologovi.Lebo moze mat ine vazne problemy.

krasneleto
31. aug 2025

v prvom rade sa vzdy robi test aby sa vylucilo/potvrdilo tehu.. v druhom rade nasledne na tom prvom sa potom ide ku gynekologovi a nie ze parter tu vypisuje za nu... kolko ma rokov, ked sa chova ako tela?