Lekár nezoberie hCG z krvi, lebo poisťovňa to nepreplatí
Ma niekto skúsenosť s tým, že lekár nezoberie hcg z krvi pretože to poisťovňa nepreplatí a preto to musí byť ako vyšetrenie? Mešká mi Menzes, teda mala som len jednodňové špinenie pred týždňom. Testy sú všelijaké aj negatívne aj "pozitívne" a tak som včera volala lekárke že teda či by mi odobrala krv na hcg. Povedala že nie, musí mi lekárka urobiť sono. Takže ma objednala na budúci týždeň. Tehotenstvo na 99% vylučujem, krv však je istota. Idem tam skôr kvôli tomu špineniu. Len ma zarazilo že krv samostatne neberie pretože jej to poisťovňa nepreplatí. Ukáže sa na sone niečo ak mi mešká menzes už cez týždeň? Čiže by som mala byť začiatok 6 týždna. Menzes som skúšala privolať, horúcim kúpeľom, vínom aj sexom a nič.
@bylinka25 chystám sa v pondelok prvý krát ku nej. Mňa to len metie keďže špinenie slabučké (potrebovala som vložku, krv bola čerstva) som mala ktoré trvalo deň
Ja som nemala ani to špinenie, ja som si myslela, že idem už do prechodu, ale po vyvolávačke sa dostavila hnusoba.
Pises ze mas digitalny dr.max tak naco cakas? Otestuj sa s nim kedykolvek pocas dna nemusis z ranneho mocu ,kedze ti uz par dni meska test ti ukaze kedykolvek v pribehu dna a budes si ista , naco cakat do pondelka? Sprav si dnes a aspon budes vediet na com si
@bambieblue ráno si ho urobím. V pondelok tam určite pôjdem čiže test urobím ráno. Dnes bol 10tkovy inej značky negatívny.
no vsak uvidis. jedina moznost je, ze mas extremne malu hladinu hcg, ale uz by mala byt taka, co sa da aj otestovat testom.
no drzim palce
ak mas test mozes skusit testovat. no ak by si bola tehu a mala by si extremne nizku hladinu hcg, tak potom skor z ranneho mocu. pri meskani v priebehu dna test ukaze zenam, ktore maju dost hcg.
No sprav si rano ked chces ale ked pises ze negativny tak nebudes tehotna, mne meskaly 3 dni a test negativny a samozrejme o par dni dosla mrcha
@majamat skúsim ráno, a teda ak by som bola tehotná (teraz som si zisťovala) začínala by som už skoro 7 týždeň. To by na sone gynekológ už hádam mal niečo vidieť nie?
@majamat posledný menzes bol 5.1 a ďalší mal prísť 7.2.
ono nie je ani podstatne, kolko ubehlo od poslednej ms,a le skor to, kolko ubehlo od oplodnenia. su zeny, u ktorych dojde k oplodneniu 2t po zacati cyklu, cize ak by boli v 7tt, su uz realne tehu zhruba 5tt.
no ak doslo k ovulacii neskor, ako pises u teba, asi nahodou tehu, tak pred 3t, tak potom si realne tehu o 2t kratsie, ako zeny, co mali ovulaciu skor. cize logicky aj plod bby bol mensi o 2t a vdaka tomu moze mat dr tazkosti neico rozozat. aj ked 3tt po oplodeni teoreticky uz neico vidiet moze.
a vlastne tomu zodpoveda aj hladina cg, u zien, ktore su realne tehu 5tt uz bude vysoka a budu mat kolajnice na tehu teste, ale u zeny, co je tehu 3tt bude tato haldina nizsia, navyse hcg ma dost siroke rozmedzie a zeny, co su na hornej hranici referencnych hodnot, tie mozu mat pozitivny test,a le na spodnej hranici este nie. no to su skor vynimky, lebo ten 3t po oplodneni je cas, kedy uz je hcg zvycajne v relativne vysokej hodnote.
no vsak uvidis. jedine co ti zostava, ze musis byt trpezliva na to, kym zistis, co potrebujes vediet. nastastie cakacia doba nie ej tak dlha, iba par dni, ci max tyzden.
@majamat ďakujeme za vysvetlenie 🙂 styk síce bol tesne po ms ale tak keďže ms mešká uvidíme čo z toho. Jedine viem že počas tohto cyklu som nemala vôbec plodný hlien čiže netuším kedy bola ovulacia
vsak uvidis v priebehu par dni
Mne to stále nedá. Ako je možné, že z rovnakého ranného moču bol jeden test veľmi slabo pozitívny a druhy úplne snehobiely. Pritom boli rovnaká citlivosť.
a testy boli rovnake?
@majamat nie, ako so písala vyššie. Jeden bol rovnaký ako v stredu čiže ten rapiclear a druhý bol livsane keďže rapiclear som už nemala. Ale oba boli 10tkove
Rapiclear su podľa mojej skúsenosti dosť presne. Mne ukázal trhu už 5 dní pred ms
@elizita a nemohol to byť u mňa kanálik keďže čiarka za dva dni nezosilnela? Pretože skúšala som z toho istého moču aj babytoptest (tiež rapiclear výrobca) a ten bol tiež ako tak negatívny. Toto je babytoptest a asi nič tam nie je
@elizita a toto rapiclear, na foto nič nevidno, na živo trošku viac a po limite už bolo čiarku vidno aj keď tenku Možno si to celé len nahovaram a žiadna čiarka tam dnes nebola.
otestuj sa rano a uvidis. ak by to tehu bolo, tak ciarka bude silniet
Ahoj,
ja som isla s velmi silnym krvacanim mimo cyklu na pohotovost. Z mojho opisu usudiöa, ze skutocne moze ist o tehotenstvo. Po vysetreni bola aj stielka velmi vysoka, zial nic iz nevidela. Moc negativny a ked som sa pytala na odber krvi, tiez mi povedalavze ten je dost drahy a ani v mojom pripade mi ho nespravi zial. A to mi povedala v Rakusku, tak tomu aj verim. Asi to nebude lacny spas.
@majamat tak testy negativne aj digitálny clearblue blie aj babytop test
@majamat ale v pondelok určite pôjdem na gynekologiu
Asi si moc praješ byt tehotná ale zbytocne míňaš peniaze na testy .. ak sa nepodarilo teraz podari sa nabuduce .. slabá ciarka vobec nič neznamena na to sa nikdy nespoliehať ..
@dadka128 práveže nechcem byť tehotná momentálne. Len mešká ms a mala som to jednodňové špinenie tak som zmätená. Plus ktomu tie dva či 3 testy. Dnes už negat. No uvidím čo povie v pondelok doktorka
no tak teraz to asi nevyslo. veru chod ku gyn, vsakti meska ms,to treba doriesit. zrejme hormonalny problem.
taky je postup ,,to by potom kazdej jednej co jej meska brala krv hala-bala ,,najprv ta vysetri a nasledne urci co dalej ,,to je to iste ak by si ty chcela vyter z hrdla po telefone bez vysetrenia,lebo teba boli hrdlo
Krv na hcg automaticky berú resp. pred viac ako14 rokmi brali po IVF a 6tt mi už bolo jasne vidieť gestacne vaky a to boli horšie Soňa než sú dnes vo 8tt už bolo vidieť srdiečka

No ak su to 3tyzdne od styku tehu to nebude,to uz by boli kolajnice