Mám 17 a myslím, že som tehotná
Mám 17 a myslím si , že som tehotná a teším sa z toho, ale veľmi sa bojím reakcie okolia.
Ďakujem Krásne veľmi si ma potešila. Mám priateľa , ktorý sa tiež veľmi teší. Ale rodina, ešte ani len netuší. A o potrate som vôbec nepremýšľala, a ani premýšľať nemienim,preto ak náhodou budem mamičkou, chcela by som to oznámiť rodičom až po 12týždni, kedy sa na potrat nedá ísť , myslíte , že je to správne riešenie?
@lola0904 ja som tiez sa bala to povedat,ale povedala to moja triedna. na potrat by som tiez v zivote nesla ale ani ma nikto neposielal. dozvedeli sa to v 9 tyzdni. keby to nepovedala triedna tiez by som to pivedala az po 12 tyzdni. neboj aj ked to bude sok nakoniec budu vsetci radi osobna skusenost 🙂
Urcite sa najskor uisti, aby si nebola neskor sklamana.. Kup si test alebo este lepsie zajdi ku gynekologovi a daj si zobrat krv. A potom je to uz na tebe, kedy to oznamis okoliu, len treba pocitat s tym, ze nie kazdej zene sa podari skryt brusko do konca tretieho mesiaca.. Ja som ho teda mala uz v druhom vykuknute a neslo skryt ani pod volne saty ;) A nikto ta nemoze nutit ist na potrat, je super, ze si uz teraz pevne rozhodnuta. Jednoduche to nebude ale myslim, ze to nikdy neolutujes, ved babo je to najviac, co nam zivot moze dat 🙂
ahoj, ja som otehotnela v osemnástich a dodnes spomínam ako som sa to bála povedať doma... bola to katastrofa.. a môj svokor keď sa to dozvedel tak aj nad potratom rozmýšľal ja som samozrejme nechcela... dnes sme veľká šťastná rodinka a nikto si nevie predstaviť život bez môjho malého :D hlavne moji a manželovi rodičia, idú sa za ním roztrhať :D
Opäť, ďakujem veľmi pekne, Vaše príspevky mi vyčarili úsmev na tvári. Registrovala som sa tu len dneska ale som veľmi šťastná, že som tak urobila, a môžem poznávať názory od skúsenejších ,skutočne ďakujem pekne, veľmi ste ma povzbudili 🙂
ahoj aj ja som sa vcera dozvedela novinku ze dcera mojej sesternice je tehotna tiez ma cobydup 17rokov proste rodit bude v 17 a babka ma 35rokov 🙂 takze je vas viac
dieťatko je boží dar aje naozaj užasné ,že bude mať takú milujúcu maminu ako si ty.prajem vela šťastia 🙂
@katecameron ale tá ,,babka,, taktiež nemá čo vyčítať svojej dcére keď ju mala v 18stich 😀 ale aj tak to je krásne- byť matkou
ahoj,,ja som tez atehotnela v chvylu pred 17 a velmi som sa bala powedat to nasim,,spociatku s toho neboli velmi nadseny a tez mali taky nazor ze by som mala ist na potrat ale kedze som to zistila neskoro tak uz sa nastastie ani nedalo ,,a teraz sa z malej velmi tesia a su radi ze to dopadlo tak ako to dopadlo a z malou mi pomahaju,,,,tak si myslim ze by si sa nemala bat a mala by si sa len tesit,,kazdy moze robit chyby,,a co si myslia iny ta nemusi vobec zaujmat
@lola0904 Myslím, že ať jim to řekneš kdykoliv, bude to mít vždy stejný průběh, budou křičet, na tebe, na sebe, pak vychladnou a začnou řešit možnosti, u toho bude ještě trochu humbuk, zvláště pokud oni ti budou vysvětlovat že máš jít na potrat a ty nebudeš chtít, potom bude pár dní napjaté ovzduší a pak, až to všichni rozdýchají se začnou řešit ty praktické věci, jako výbavička a další život s miminkem.
Budeš to mít těžké, o tom žádná, ale otěhotnět v sedmnácti není tragédie, zvláště když i přítel se taky těší 😉 Já jsem měla spolužačku a ta rodila koncem deváté třídy a taky to zvládla 😉 Hlavně hlavu vzhůru a do boje 🙂
Ahoj 😉
moja kamaratka otehotnela pri jej "poprve" 🙂)) Dozvedela sa to v 3. mesiaci. Bola to vzorna studentka, na gymnaziu, bezproblemova. Proste sa im zadarilo, aj ked nechceli. O potrate aj rozmyslaa, ale uz bolo neskoro, nstastie. Neskor zistila, ze sa lekar pomylil v termine, ze ten potrat by sa este dal spravit, ale to bolo asi kopnutie zhora. Tak bola rada, ze nakoniec nesla. A co sa tyka rodicov- otec sa velmi nevyjadroval, mama chodila placuca dva mesiace (male mesto, trapilo ju najviac to, co povedia susedia, atd...). ked som ju videla taku utrapenu s cervenymi opuchnutymi ocami, blo mi smiesno z toho, ze dieta je maly zazrak, a ona sa trapi kvoli ludom. Neskor ju to preslo, a zacala sa ticho tesit🙂
Co sa tyka rodicov otca- postavili sa k tomu tak, ze sa ich to netyka. Este aby som nezabudla- otec mal zakaz vstupit na ich pozemok. Uplne to chapem, lebo bol to taky grazlik.. ale laska robi divy. V skole sa to rozchyrilo rychlostu blesku, ludia ohovrali aj poza chrbat, ale to by robili, aj keby nebola tehotna.... nieco by si nasli- ako vzdy :D
O chvilu sa narodil maly Kubko- a zrazu boli vsetci vyteseni. Dedo bol uuuolne najstastnejsi zo vsetkych, lebo on splodil 2 dievcata, a byval v dome este s manzelkou a svokrou- takze 4 baby na jedneho chlapa, a s malym Kubikom sa stav trosku vyrovnal🙂)) a Zrovnal sa aj vztah mladych rodicov, svokrovci maleh zboznuju, a ta kamoska zacala studovat na VS, kedze jej rodicia pomahaju🙂)
a ja len kukam, ze ma 20 rokov, chlapceka, ktory pojde za chvilku do skoly... a ja mam 27 a nic...🙂
takze sa tes, a nech budu reakcie akekolvek, narodenie dietatka je taky zazrak, ze hnevat sa mozu max. tak do porodu. Potom sa kazdeho zmyslanie zmeni 🙂 Drzim palocky 😉
Pri čítaní vašich príbehov mám v očiach slzy 🙂 slzy z radosti 😉 krásne Vám ďakujem 😉
Ja tak isto chodím na gympel, moji rodičia a starý rodičia ma chcú vidieť úspešnou riaditeľkou doktorkou a pod. ja si myslím , ze ak budem matkou nebude to problém školu si spravím individuálne a na VS môžem ísť skôr či neskôr.
@lola0904 ja som prve dieťa (chlapca) porodila až ked som mala 31,5 všetci sa tehotenstvu tešili teraz som tehotná s druhým mala som 37 rokov a našim som to povedala ked som bola v 2 mesiaci a výsledok? mama mi vynadala že som stará že dieťa bude postihnute že sme hlupi že načo nám je druhe dieťa....po 2 mesiacoch to v sebe poriešila a teraz sa vytešuje s nami a ešte k tomu čakáme dievčatko ako druhe bábenko a pred mesiacom švagriná oznámila (bratova manželka) že čakáju druhe bábenko o 2 týždne neskôr ako my🙂 bábo pride vo vhodný čas aj ked sa to niekedy zdá nevyriešitelná situácia, všetko chce čas hlavne aby bolo bábenko zdravučke to je najdôležitejšie🙂
@lola0904 neboj to urcite zvladnes moja jedna znama takisto porodila na gymply dievcatko v poslednom rocníku a isla na VS a kym skoncila vs mala doma dcery dve jednu skolacku a druhu skoílkarku ked clovek chce vsetko sa dolezit je len aby ta mal kto podrzat ci uz otec dietata tvoji rodicia alebo jeho rodicia ktokolvek 😉
a prečo si vlastne myslíš, že si tehotná....? máš nejaké príznaky alebo...?
Mala som spolužiačku, ktorá otehotnela na konci 16 roku. Dnes má 36 rokov, má 3 detičky a s manželom sú stále spolu. Dôležitá je podpora priateľa a rodiny. Nie si prvá, jediná a ani posledná. Píšeš, že máš 17 a ako si na tom so školou?
Som druháčka na gymnáziu. Ak by moje tušenie pravdivé, bábätko by sa narodilo máj , jún takze by som tento ročník určite dokončila a potom by som si dala vypracovať individuálny plán na štúdium. Zatiaľ som takto premýšľala.
To určite urob, poznám veľa dievčat, ktoré takto doštudovali. Ale určite to dokonči. Držím ti palce.

@lola0904 však sa tešíš..tak sa môžeš vykašľať na reakcie okolia 🙂 a má sa kto tešiť s tebou??? a ako tvrdil náš profesor : buď je žena tehotná, alebo nieje..niečo medzi tým neexistuje...tak sa naozaj uisti a potom sa už len vytešuj 🙂