Mám 18 rokov a bojím sa, že som tehotná
Ahojte, mám 18 rokov cely život pred sebou a bojím sa, že som tehotná. S priateľom sme mali nechránený pohlavný styk kedy sa spravil do mna deň od skončenia mojej menštruácie ked som už mala len mierne špinenie. Resp. Menzes sa mi začal 8meho mája a skoncil 12 mája a tento sex sme mali 13teho mája. Dnes 29teho mája som si na nohavickach všimla špinenie (slabo hnedý výtok). Zároveň ma už druhy deň Páli záha (neviem či to je príznak tehotenstva) a dnes keď som nastupovala do elektricky ma oblial studený pot, strašne rýchlo mi bilo srdce a celkovo mi bolo veľmi divne. Mám aj cudne chute do jedla. Tieto všetky príznaky by som pripísala dobre uzitemu víkendu :D ale najviac ma vystrašilo to spinenie z ničoho nič.
Jáááj, no. Takto.. neznášam poučovania v diskusiách, najmä keď sú už nanič, ale v tvojom prípade si neodpustím ani ja (a neber to v zlom, skôr ako radu do budúcna, viem ťa pochopiť, tiež som mala 18 a stresy) ale toto, čo ti idem písať sa netýka tejto konkrétnej veci, ale tvojho priateľa: prosím, naozaj s takým chlapom nič nerieš, ja by som takýto postoj netolerovala ani vlastnému manželovi, a to mám 32, prácu, byt, dieťa - čiže aj zázemie, aj skúsenosti mať ďalšie dieťa, ale toto fakt nie.
ON nemá rád kondómy, a nevydržal to, lebo to bolo také dobré.
TY si tá, čo môže byť tehotná. TY máš teraz nervy. TY máš 18 rokov, život pred sebou. Ak náhodou, TY budeš tehotná, TY budeš znášať všetky fyzické a psychické vedľajšie účinky, TVOJE telo, TY budeš rodiť, TY budeš (možno) kojiť, TY budeš vychovávať, TY budeš celé roky viac menej izolovaná, TY sa budeš doprosovať, aby ti dieťa niekto strážil, kým TY sa budeš snažiť dohnať napr. zameškané učivo v škole. Dieťa rodíš stále SEBE, sebe, nie mužovi, nie rodičom, SEBE.
Na druhej strane, ON nemá rád kondómy, a nevydržal to, lebo to bolo také dobré, ale budú to VAŠI (najmä TVOJI) rodičia, ktorí vám budú musieť pomáhať, odopierať si, aj keď predpokladám ďalšie dieťa už neplánovali.
A keď by si sa rozhodla dieťa si nenechať, stále by to bolo TVOJE telo, TVOJE rozhodnutie, TVOJE možno aj výčitky.
To, čo opisuješ ako príznaky môžu byť tehotenstvom, ale aj nemusia... môžeš ovulovať, vtedy je to špinenie časté, na pálenie záhy je veľmi skoro, studený pot a búšenie srdca budeš mať skôr z toho stresu, čomu sa ani nečudujem. Skús si urobiť test, ja by som to nechala na prvý deň meškania menštruácie. Daj vedieť, ako to dopadlo, aj keď ja si myslím, že to bude v poriadku.
Ja si myslim, ze kludne mozes byt tehotna. Sprav si test, podla mna Ti uz ukaze //, ak si..
@liana272 tvoj priatel to ma rad bez kondomu? Aky zlaty...a ty si co, nevolnik? Ak budes tehotna, kto to viac odskace, ty alebo on? Skolu nemas s najvacsou pravdepodobnostou ukoncenu, nikdy si nepracovala, usetrene nic, tvoji rodicia budu urcite celi happy z toho, ze budes matkou kym tvoje spoluziacky si budu uzivat zivot. Ved mu povedz dnes, ze si si robila test a je pozitivny, uvidis, ako rychlo sa mu to zacne pacit aj s kondomom. A povrdz mu, ze su zeny, ktore otehotneli aj pocas menstruacie
@liana272 odhali 🙂 uz cca 10 dpi po ovulacii
@liana272 Pokial mas 29 dnovy cyklus, tak by si nemala byt tehotna. Ani sa mi nechcu citat prispevky, ako ti "nakladaju" a to by som ti mohla byt mamou 😆. Hlavne klud, moze to byt len spinenie pred menstruaciou. Neboj, aj ja som velakrat stresovala a uplne zbytocne. Pokial priatel ma rad sex bez kondomu, tak naozaj treba si dat predpisat antikoncepciu, aj ked ja nie som jej zastancom.
@zazvorka87 čo viem tak danu dávajú až po prvom tehotenstve...
Fuuuuha.. to je od vás milé. Keby mala podporu v ňom, kamoške, alebo dôverný vzťah s rodičmi, nepísala by sem. Buďme trošku ľudia 😉
Tak či onak, to dáš. 🙂
Ak bábo nečakáš, týpkovi daj stopku. Ak áno, čakajú vás ťažké časy. Ale to, čo vám dá to malinké späť je to najkrajšie na celom svete ❤️
Držím palce ❤️
@liana272 ja ta podrzim,lebo kazda jedna co tu dava sproste odpovede NIKDY za nic na svete neurobila ziadnu hlupost ..to sme my zeny, do kazdej rypnut ale ha bych taku sprostost neurobila (vnimaj sarkasticky) ...a kedze pises rozumne (na rozdiel od niektorych pubertiacok aj cerstvych dospelacok, ktore testuju ako dive a pomaly niektore nevedia nic o zenskej anatomii...) tak - pravdepodobnost otehotnenia je nizka, ale na 100pro sa to vylucit neda. Pockaj az by meskal ms a sprav test...t.test sprav pre istotu aj vtedy ak by si mala ms, lebo niektore krvacaju aj v tehu. Do buducna, radsej si daj predpisat HAK, chapem ze s kondomom je to naprd, v pripade nehody - tabletka PO ale stym fakt opatrne,to radsej hak. Vela stastia a neboj sa
Mňa by teda zaujímalo, že ako to s tebou nakoniec dopadlo? Otehotnela si?

aby si to pochopila milá slečna, taký voľnomyšlienkarsky sex si nedovolia ani páry, ktoré maju byvanie, prácu, autá - pretože niekedy je potrebné aj mentálne dozrieť a nejak sa na to rodičovstvo pripraviť.
ste obaja veľmi nezodpovední, lietate si na obláčiku...ak si tehotná tak sa k tomu postav zodpovedne a dieťa s tym tvojim krasoňom vychovajte. veď ak to on má rád - robiť sa do teba, určite je pripravený byť otcom. aj keď pri tej mentalnej kondicií si asi stále myslí, že deti nosia bociany. 🙏