Mám 21 rokov a som tehotná

19. máj 2021

Ahojte mam taky problém väčší, pred rokom som spoznala chlapa par mesiacov sme spolu chodili a ukradla mi ho ina žena a teraz po roku sme sa začali opäť stretávať spolu spávať, no on je zadaný a stal sa taky problém ze som otehotnela ..neviem co mam robit :( mam 21 rokov bojim sa strasne.. mozno by najlepsie bolo upt ale to nechcem.. on velmi nechce brat zato zodpovednosť ale ja som si sama to bábo nespravila

littlebubble
19. máj 2021

Hlupáci ste obaja tak ti poviem.Čo si čakala?
Nerátala si s tým, že čo ak otehotnieš ako by sa k tomu postavil?

No ak nezvažuješ upt tak jedine asi určenie otcovstva aby ti platil výživné na dieťa.Nenechaj ho žiť si bez tejto zodpovednosti.

Jediný problém sú vždy financie čo sa týka dieťaťa

ellaella1
19. máj 2021

21 nie je veľa ale ani malo na zodpovednosť, verím, že sa bojíš, ako píšeš, nebola si sama, tak aj on nech berie zodpovednosť. To babo za to nemôže, je to anjelik, ktoreho budeš milovať, dáš mu veľa veľa lásky a potom postupne ti bude lásku vraciat. Držím prsty a ver si, nenechaj sa zneistit ❤️

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
smeja1981
19. máj 2021

ako skusema matka ti rovno hovorim, ze ak by si chcela naozaj ist na UPT, uz to spravis. Niesi s tym stotoznena a to je vlastne dobre. Niesi prva ani posledna, ako matka 10 r dcery ti uz teraz hovorim, ze v 31_tke budete najlepsi kamosi..Robila som na gynde a mozem ti povedat, ze 90% zien to lutuju aj po 20-tich rokoch.. Zvladnes to, drzim palce

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
777januska777
20. máj 2021

@taskataska lebo áno taky potrat je jednoduchá operácia vôbec z toho nie sú dokázané psychické problémy. Nebuď blbá a zaujímaj sa aj o také baby okolo seba, vacsina ma doživotne následky ci fyzické ci psychické. To ze jedna z 10 to berie ok predsa neznamená ze aj 9 to berú ok.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
malia18
20. máj 2021

@taskataska a ty si zas vyrypovačná prochoicesistka....čo je zle na tom že napísala bohužiaľ realitu ako to u tých dievčat a žien prebieha hlavne ak sú s tým není stotožnené lebo sa musia pýtať či áno či nie väčšina takých pod nátlakom podstúpi upt a potom majú problémy o čom vie určite človek čo pracoval na gynekologii a bol s takými ženami v styku než ty čo tak max z netu hodnotíš ako sa veci majú a určite do toho viacej vidí. Tak keď ťa to tak online baví skús trochu pogoogliť a nájsť tieto prípady uvidíš koľko toho nájdeš. A pozor nie od človeka ktorý napr. nechcel deti ale od žien ktoré len majú strach prepadne ich menšie zúfalstvo ak je to neplánované že čo teraz také častokrát len pod vplyvom hormónov robia veci a cítia tie veci inak ako v normálnom psychickom rozpoložení

miadi
20. máj 2021

@taskataska Ja som od teba este nevidela empaticky ci srdecny koment. Tebe musel Niekto velmi ubližit a ty si sa z toho nedostala Preto mas take utocne surove reči. Autorka ma ovela mensi problem ako ty. Ona bude stastna aj ako mlada single mama hoci otec dietata o nich nema zaujem,Len ty budes dalej takato kysla uhorka do konca života ak v sebe nevies najst kusok citu dobra lasky, K sebe a k druhym. (A je to uplne jedno ze som za pravo volby zeny ., ) ty musis byt Strasne potrestana ked si sama so sebou.

miadi
20. máj 2021

Autorka ked nechces ist na utp tak nechod.Nie si prva ani posledna. Stane sa .Nikto nema pravo Ta ponižovat. Ak mas kde byvat mas rodicov co by ti pomohli.. Rozhoduj sa srdcom. Dieta bude mat narok na vyzivne. Od toho chlapa viac necakaj iba to co si vysudiš. Hladaj oporu pochopenie u mami a kamošiek nie tu na nete. Tu je vela nestastnych chudiniek co si do teba radi kopnu aby sa citili lepsie , Zdover sa ludom co Ta poznaju a maju radi. Mne je uplne jedno ako sa rozhodnes. Je to len tvoja vec. Ale rozhodni sa tak aby tvoja duša netrpela.

sense
20. máj 2021

Nechces ist na upt nechod...nebudes prva ani posledna kt spala zo zadanym a otehotnela... slobodne matky to nemaju vzdy lahke ale ani beznadejne....pretoze ten kto splodil dieta ti zrejme viac ako sudom stanovene cyzivne neda ak vobec... nech sa rozhodnes akokolvek ,je to tvoj zivot a budes ho zit ty nie niejtora z nas....

ella_price
20. máj 2021

Vyjadrenie hodné tipického tínedžera, čo si ešte akože chce užívať život. Keď nevieš šoustat zodpovedne, tak si teraz nes následky. Nebudeš prvá ani posledná a keď už nechceš ísť na potrat, tak aspoň tomu malému daj lásku, ktorej sa tebe zrejme dostatočne nedostalo.

derdia
20. máj 2021

Nuz teraz zacal skutocny zivot a srandicky pojdu bokom...je mi to luto, lebo to mohlo byt vsetko inak...a uz nikdy nic nebude ako pred tym😔😔😔😔ci sa rozhodnes tak alebo tak...zmeni sa vsetko. Babatkk budes lubit ked sa narodi, ale skomplikovala si si zivot..a mat dieta bez chlala je velka tragedia...pokial nejades takehi ktory ta bude milovat aj s dietatkom.

terezka1947
20. máj 2021

No....skomplikovala si si zivot a riadne.
Ale....nie je to tragedia.
Uz ked si neviem preco spavala s byvalkom,kt.ti niekto ukradol(co je hlupost,chlap sa ukradnut neda,asi to chcel aj sam),tak uz rozum do hrsti,porozpravat s rodicmi,porozmyslat ako si zarobut na vybavicku,ako si zivot prisposobit.
Bude to dobre,utrasie sa to.
Len....uz maj ako zena trosku hrdosti.

patus_2
20. máj 2021

Tak veľa možností už nemáš. Ešte je možnosť dieťa porodiť a dať na adopciu. Držím ti prsty, aby si sa rozhodla správne. Ak si bábo necháš, tak jednoznačne uviesť ako otca a nech prispieva. Úplne ma rozčúlila veta, že on veľmi nechce brat zodpovednosť. Tak zodpovednosť ste si už obaja vzali, keď ste spolu spávali. Nebudeš ani prvá a ani posledná, ktorá bude slobodná mamina. Máš 21, si mladučká, dieťa rýchlo vyrastie a ty máš celý život pred sebou. Ak budeš mať problémy finančné, tak výbavu, oblečenie a podobné veci pozhanaj z bazarov, niektoré veci sa dajú aj požičať. Možno okolie sa na teba bude dívať cez prsty (najmä ak bývaš v nejakej malej dedine), ale ako sa hovorí m, každé čudo iba 3 dní trvá.

anjelicek26
20. máj 2021

Dieta nie je tragedia, ale za tu situaciu si mozes fakt len sama, spavat zo zadanym, nedavat dosledny pozor na antikoncepciu. Ja som v tom veku tiez bola tehotna uz s dcerou... neplanovane, napriek HAK, pocas studia, pocas prace, proste cele zle... teda zle? S muzom sme spolu uz skoro 18 rokov... lebo sme sa milovali a dodnes milujeme a ustali sme to, ze sa nam zivot otocil o 180 stupnov. No ale k tebe - to, ze nechce brat zodpovednost vobec neries, to si poriesis sudne po porode, oznam mu to a zariad sa podla seba, ty budes matka, ty budes musiet na matersku, rodicovsku, ty sa budes musiet den-noc starat o mini kopiu samej seba... Uz nebude nic ako predtym... budes potrebovat velku podporu sirsej rodiny, ak sa da, dostat na svoju stranu aj buducu svokru, svokra, proste dieta ma pravo aj na babky, dedka s druhej strany, tebe moze byt jedno, ze si chlapec omaca vtacika este aj inde... Bude par emotivnych vystupov a potom zacnes riesit jeden problem za druhym... dieta je dar... obrovsky dar, ten usmev kazdy jeden den, ked ta tvoje dieta objime, ked ti povie mama, je to to najintenzivnejsie, co kedy budes pocitovat... nedaj si to vziat, za tu namahu a nervy okolo toho to vzdy stoji.

any_soj
20. máj 2021

Ahoj 🙂 veľmi mrzi, že nechce zodpovednosť. Máš úplnú pravdu, že si si dieťa sama nespravila. Máš samozrejme nárok na výživné, ak sa rozhodneš nechať si dieťa. Ak nie, už z pôrodnice môže odísť s rodičmi, ktorí možno práve na neho čakajú v poradovníku už niekoľko rokov. Tvoja úloha matky je nenahraditeľná, ale ide najmä o tieto prvé mesiace - to je najväčší dar, aký od teba do života potrebuje. Ak sa na to nebudeš cítiť, neskôr ťa už môže zastúpiť aj niekto iný. O tom, aké máš možnosti (právne, finančné, pomoc, náhradné rodičovstvo...) ale aj len tak sa nechať podržať a podporiť - odporúčam kontaktovať poradňu Alexis, sú skvelí... alexisporadna.sk

ibrunova
20. máj 2021

Autorka- študuješ či pracuješ? Aký máš vzťah s rodičmi?

leskovael
20. máj 2021

Vela žien bolo tehotných v 21. Mas rodičov ktorí ti pomôžu? To je pre slobodnu mamicku velmi podstatná vec. Ak nie, neviem... Bud sa pripravíš na naozaj tažké roky ako matka samoživiteľka, alebo si necháš prejsť hlavou interrupciu pričom to nieje niečo, čoho by som bola zástanca, to už by som skôr zvažila dat dieťa na adopciu. Áno dieťa ste spravili vy dvaja, ale ty si ta ktorá musí riešiť taku situáciu. Ja ti nechcem pridávať, ale realita môže byť v konečnom dôsledku aj taká, že ti chlap bude platiť minimalne výživné co netuším kolko je, ale 35e?! Takže ak sa chlap stavia takto k situácii, ja by som ho vyškrtla z nášho života úplne a prebojovala sa sama.. Chcem veriť ze si otehotnela náhodne a nebola to nejaká poistka ako si udržať chlapa ze sa vráti k tebe.. Hold, život nieje vždy taky aky si ho naplánujeme, nic nieje nezvladnutelne, situácie si vyzaduju aj obete z nasej strany, treba si uvedomiť ze dieťa nieje vec je a bude tu 24/7 neustále, takže sa ti život radikálne zmení, tak, ako si nevieš asi ani predstaviť. Ak máš ale podporu rodičov, určite sa to dá zvládnut ľavou zadnou.

sasitimi17
20. máj 2021

Somnou asi väčšina nebude súhlasiť ale ja zas naopak neuvadzala by som otca do rodného listu, ušetrí ti to do budúcna kopu problémov.

sslobodnamama777
20. máj 2021

Ja som potratila aj svojou chybou pred 20 timi rokmi. Doteraz na to myslím a nemám z toho dobrý pocit. No test vtedy neukazal, ze som tehu. Dost casto myslím na to dieta, ze aky by bol uz velký ....a ze umrel mojou vinou. Aj lekar mi to vtedy povedal..zabili ste si svoje dieta. Chlap by sa mal k veci postavit chlapsky a pomahat Ti a byt dietatu otcom. Teda najst si k nemu vztah, uz len za psychiku dietata...a dieta je len plus do zivota. Budes s nim stastná.

mamanadruhuu
20. máj 2021

Hlúpy ste obaja, čosi čakala keď správaš s takým chrapunom? On ta opustil koli inej a teraz tu inú podvádza s tebou? Teraz si tehotná, povedala si mu to, on to odmieta prijať, ďalší jeho chrapunsky ťah.. A teraz. Pôjde na potrat budeš mat výčitky, môže sa stať že viac neotehotnies.. Máš dsalsiu možnosť ze porodí bábätko a dáš ho na adopciu aj za to budeš mať výčitky, už bude veľká časť z teba preč, a ďalšia vec budeš slobodná mamička, nebudeš jediná svete to ci udas otxa do rl bude len na tebe budeš dostávať výživné možno sa nebudeš cítiť sama a budeš mat svojho spojenca a to bude tvoje dieťatko, si mlada ja som mala 19 keď som o tehotná druhý krát keď som mala 21 a teraz sa rozvádzam a ja budem slobodná matka s 2 maličkými deťmi 🙂 takže už je len na tebe ako sa zachovás k maličkému sama k sebe ale aj tomu chrapunovi držím palce určite je aj správne poprosiť rodičov alebo súrodencov o pomoc alebo niekoho s kým máš dobrý vzťah alebo navštíviť psychologičku ❤️

nevenka
20. máj 2021

Ja mam skor taky dojem, mozno to nie je tak, ze autorka ho chcela spat a bolo to spravanie s nim akesi take zadostucinenie a "dokazanie si" svojej hodnoty, ze vidis, aj tak som lepsia. Pre ten vlastny pocit...a dieta mozno nebolo az take "neplanovane", tiez mozno ako taka snaha si ho priputat naspat k sebe...Ale toto je len moj dojem, mozem sa mylit. Kazdopadne je to teraz uz jedno, jeho postoj poznas, zistila si, ako sa k tomu celemu stavia. A teraz je na Tebe, co s tym urobis. 21 nie je nizky vek, ale pamatam si, ako som panikarila, ked som mala 23 a pozitivny tehotensky test. Ale bola som v dlhodobom vztahu. Nakoniec to babatko samo odislo, nakoniec mi bolo aj luto. Teraz mam takmer 40 a poviem Ti, ze mat tieto skusenosti, co mam, teraz, tak kludne mat deti aj skor a viac. Ta laska, ked sa tak odovzdane a zamilovane na Teba pozera, je ta najcistejsia, aku si len dokazes predstavit. Dodnes na to myslim, ake by to nase prve babatko bolo, keby sa narodilo. Neviem si predstavit, ako by som sa citila, kebyze myslim nan v takom zmysle, ze mohlo si tu byt a ja som ta zabila ☹...To by som psychicky asi velmi tazko niesla. Mas to tazke, rozhodnut sa, chcela som Ti dat len dalsi pohlad.

derdia
20. máj 2021

@malia18 preto som pisala aj ja, ze nikdy to uz nebude ako pred tym.... Ale zit s vedomim ze clovek sa zbavil vlastneho dietata je urcite ta najhorsia moznost... Ale samozrejme, pre niektore je to ako dat si vytrhnut stolicku😏😏😏😩😩😩

jvasenka
20. máj 2021

Neviem ako sa da chlap ukradnut, ved je to clovek a nie vec! 🤷 A k tomu tehotenstvu, ak on nechce, ty nevies ale upt nechces, stale je moznost anonymneho porodu a dat dieta na adopciu

smeja1981
20. máj 2021

@taskataska predpokladam, ze statistiky si si spravila a mozes s kludnym svedomym napisat, ze zeny z toho nemaju psych. nasledky na dlhe roky. V nemecku na gynekologii sme denne vydavali vymenne listky ku psychologicke zenam, co podstupili UPT. Rada by som sa dozvedela tvoj zdroj. Su nato aj studie, psychologovia sa k tomu uz neraz aj vyjadrovali, mozno si treba trosku nastudovat. Zvlastne, ak ma niekto iny nazor ako ty, tak hned zavadza ...pekny den

malia18
20. máj 2021

@derdia presne si to vystihla!!🙏

littlebubble
20. máj 2021

Poznám ženy ktoré podstúpili upt.Ľutuje to len jedna, ale z dôvodu, že za iných okolností by na upt nešla.Ostatné sa tak rozhodli samé a neľutujú nič.
Jedna z nich dokonca bola oklamaná chlapom. Naschvál sa spravil a povedal, že to bola nehoda a nakoniec sa priznal.Chcel si udržať ženu a dokopať ju do vzťahu.

Každá to znáša inak.

miadi
21. máj 2021

@littlebubble hej je to individualne. Urcite zalezi aj od toho v akej boli situacia.. a aku maju povahu.stretla som 4 o ktorych viem .. jedna uz mala 3deti a dalsie uz bolo na nu moc. Uz je stsra pani.. veriaca . Cely zivot to lutovala.. dalsiu k tomu dohnal jej ex manzel. Bolo to jej prve teho a nechala sa dotlačit. Druhe uz nie radsej sa rozviedla. Dost ju to psychicky poznacilo. Hoci potom este msla 2deti. Dalsia bola rada nelutovala. Hoci mala cez 30 ale ona je taka povaha co nema nikoho rada egoistka. . A dalsia bola v London mlada muslimka neortodoxna. Ta bola na potrate 3x Lebo antikoncepciu pouzit sa jej zdalo ako vacsi hriech.A bola tak vymleta ze jej to vobec nevadilo ako Niekto spomenul bolo to pre nu ako ist k zubarovi.. este lepsie Lebo to mala zadara. A za antiku by musela platit.

ellaella1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre