icon

Meškajúca menštruácia a Covid

zuzka1620
5. jan 2021

Ahojte, idem si po radu...možno...nevedela som sa rozhodnúť, kam s príspevkom😊Dúfam, že ma neznesiete...😁Menzes mi mešká 23 dní, čiže posledná bola od 10.11.2020, cyklus mávam 33 dní. Od 16.12. som bola pozitívne testovaná na Covid, priebeh bez komplikácií 1 deň zimnica a nádcha pár dní, strata čuchu, nič vážnejšie. Asi 4 až 5 dní mám stále potrebu chodiť na WC na malú a mam pocit sucha v ústach. Mala som mravčenie v prsiach a bolela ma ľavá strana podbrušku ako pred MS, 2 dni návaly tepla, dnes zas naopak, bola som uzimená. Test negatívny dnes ráno a menzes v nedohľadne, ani sa mi nezdá, žeby mal prísť...Móže to byť coronou??Či hľadať za tým niečo iné?🤔

fialka13
24. apr 2021

@zuzana_l79 no tak to už je moc 😲😲😲 to máš veľmi zle... To ma mrzi

zuzana_l79
25. apr 2021

@fialka13 snad sa to postupne da do poriadku, ta pliaga napacha v tele kadeco, ostatné postcovidove priznaky postupne odchadzaju, tak aj snad toto sa upravi...

petronela919
25. apr 2021

@zuzana_l79 a mali ste aj nejake bolesti aj pocas meskania, napr. bolest vajecnikov, krizov a pod?

fialka13
25. apr 2021

@zuzana_l79 dúfam ze áno

zuzana_l79
26. apr 2021

@petronela919 nie, nemala som ziadne bolesti, ked tak len minimalne ako klasicke predmenstruacne...

trenerkaadka
Autor odpoveď zmazal
trenerkaadka
29. apr 2021

Ahojte, covid som mala v druhej polke februara a teraz mi meska uz 12 dni - pred tyzndom mi doktor pichol vyvolavacku.. Bolest v lavo dole v podbrusku, bolest v krizoch, naladicky na vybornu🤯, brusko ako balon a po kramoch ani stopy. K tomu som mala rozne postcovidove zaujimave stavy.. A moj gynelokog mi povedal, ze covid zmeni cyklus, ked tak len kvoli stresu 🤦🏼‍♀️ Kramy cez covid trvali 9 dní a druhé po boli tiez zaujimave. Teraz tretie a cely prichod je naozaj pompezny..Drzte sa baby🍀

dibarbora
29. apr 2021

Ahojte.
Nasla som nahodou tuto temu.
Uz mi to trosku vrta v hlave tiez.
Cyklus mam vzdy cca o 2dni skor a dnes je prvy den co mi meska.
Kovid som schytala zaciatkom tohto mesiaca a veru ,miesto beznych 5tich dni som mala.len 2dni a aj to iba take slabe,plus potom len 2dni spinenie,akurat na intimku.
Ale ako vidim ,nemusela som sa mylit,ze ta choroba moze mat nieco s tym spolocne.

petronela919
30. apr 2021

Ja uz som nastastie po 7 dnovom meskani dostala, su vsak riadne bolestive, ale ja som pocas covidu prestala kojit tak mozno aj kvoli tomu, ze to je prva normalna M po roku...

zuzana_l79
1. máj 2021

@trenerkaadka lekar povedal, ze kvoli stresu??🙄 No ja som teda nejaky extra stres z toho covidu nemala, ale co to narobilo s mojim cyklom je neskutocne..Inak ja som mala tiez aj ine rozne postcovidove priznaky (kozne problémy, priserne tlaky na hrudi), a to som pritom mala len taky mierny priebeh covidu..

trenerkaadka
1. máj 2021

@zuzana_l79 ano, stres z choroby 😅 ja som si praveze perfektne pocas karanteny oddychla, ako fyzicky tak aj psychicky, takze stresy som urcite nemala.. ale ze hormonom šibe, to som si vsimla hned.. 🤷🏼‍♀️ Tak snad sa nam to casom upravi 🙏🏼🍀

zorka2015
Autor odpoveď zmazal
zuzana_l79
3. máj 2021

@zorka2015 nerozumiem preco lekari stále popieraju moznost, ze covid na to moze mat nejaky realny vplyv. Ja sama na sebe vidim aku sarapatu to narobilo s mojim telom celkovo, a som si uplne ista, ze aj na toto to ma vplyv. Som zvedava co povedia Vase vysledky. Ale podla všetkého ste covid ozaj prekonali..

imkaa
5. máj 2021

Milé žienky mne teraz po covide mešká týždeň menštruácia a test bol pozitívny za to asi korona nemôže ci? 😊

petronela919
5. máj 2021

@imkaa to bude asi maly covidko/covidka😊

nnikki88
5. máj 2021

@imkaa podľa mna zato môže manzel 😄
Srdečne gratulujem ak je to tak 🙂

mima977
30. okt 2021

Ahoj žienky, pridávam sa k vám počas korony som mala dostať MS ale už som 4 dní po karanténe a MS mi mešká už 10 dní podľa samovysetrenia mam kŕčok otvorený takže tehotenstvo to určite nie je som cela vyhadzana na tvári, takže to môže byť s tej pliagi korony? Ďakujem za skúsenosti vaše 🙂

petronela919
30. okt 2021

@mima977 urcite, mne neskutocne rozhadzala cyklus, prve mesiace po mi meskala aj 10 dni a teraz posl.dva mesiace dostanem uz na 27 den a pritom sa snazim pravidelne pit aj alchemilku, mysi chvostik nepomaha

mima977
30. okt 2021

@petronela919 fuhaaa tak ta sviňa korona vie pekne rozhadzat celé telo, no som zvedavá ako to bude so mnou pokračovať, tehu test z som si nerobila nakoľko som sa naučila samovysetrenie krčku a podla toho si každý mesiac sledujem krami a ked je otvorený tehu nemôže byť žena, sledujem si ho každý večer a stále ho mam rovnako otvorený

monikamon1
30. okt 2021

@zuzka1620 ahoj ja som mala po korone úplne rozhádzaný cyklus a viem, že mi dosť meškala ms takze to môže byt tým.

mandy29
30. okt 2021

@zuzana_l79 ja mám presne toto ako ty,1.10. som bola pozitívna,menštruácia mi meškala deň(18.10)nemam ju nikdy silnú ale teraz trvala len 2 dni a hralo ale po 2 dni po toalete spinenie,občas slabo krvi na toaletaku,ale najhoršie bolo po sexe keď muž bol celý červený a na toalete pre zmenu nič.a dnes ma boli podbrusko a kríže akokeby som mala dostať menštruáciu.uz má napadalo všetko možné aj tá najhoršia verzia krčka maternice,bo ja som hneď neskutočný stresator.vo štvrtok idem na gyndu.mam strach tak čítam v diskusiách a sledujem že ten covid je riadne svinstvo ako rozhadze organizmus.

zuzana_l79
30. okt 2021

@mandy29 ja mam od prekonania covidu uz 9 mesiacov a moj cyklus je stale otrasny. Uz sa to jednu dobu aj dalo pomerne do poriadku, potom som sa dala zase ockovat a zase sa mi to rozhadzalo. Takze hocikedy uprostred cyklu zacnem len tak na par dni krvacat, potom mi zase mešká cyklus, no nic moc veru..Neboj, urcite to je iba tym covidom, žiadne stresy 😉

mandy29
30. okt 2021

@zuzana_l79 pevne dúfam lebo na cytologii som bola v marci a bolo všetko v poriadku,do covidu nebol žiaden problém a bum teraz to by bola veľká zhoda náhod

veronikapaxi
17. nov 2021

Pridám aj ja svoju skúsenosť.. Posledny menzes som mala 3.10.2021 a odvtedy nič.. Tiež som mala covid symptomatologicky od 1.11. A potom aj potvrdený... Doteraz mi menzes nedošiel, každý deň 3 týždeň mi sklbe vajecnikmi a prsia ma bolia tak, že sa i h ani dotknúť nemôžem.. Stres nemám, sme v klidku doma a stále nič.

mima977
17. nov 2021

@veronikapaxi ja som mala covid a zrovna 4 deň covidu som mala dostať menzes to bolo minulý mesiac a teraz som 3 týždeň po karanténe a mala som včera dostať ďalší menzes a stále nic kŕčok mam otvorený takže tehu to isto nebude a ak mi neprídu ani tento mesiac idem sa objednať na gyn

danihelka
23. dec 2021

Dobrý deň baby, mne po kovide teraz mešká 14den,bola som u gynekológa a povedal mi ze idem do prechodu, usúdil to z ultrazvuku. Som upl e z toho prekvapená, že celý čas mi menzes chodil ako Švajčiarske hodinky a 1x mi mešká a hneď ze prechod?

zuzana_l79
27. dec 2021

@danihelka a to z ultrazvuku vie posudit ci sa ide do prechodu? Lebo ja som sa mojej gynekologicky pytala, ked mi uz dlhsie nechodila menstruacia, ci nemozem ist do prechodu a ona povedala, ze zdam sa jej na to dost mlada, ale ze keby to este dhsie neprislo, tak mi spravi hormonalne testy, ktore urcia vysku hormonov alebo take nieco☺️.

danihelka
27. dec 2021

@zuzana_l79 podľa sliznice že to vidí, tiež mi je to divne. Na odber mam ísť po novom roku, ale už mi pchal lieky na memopauzu 😱

zuzana_l79
28. dec 2021

@danihelka ja by som s tymi liekmi este pockala. Zdá sa mi zvláštne robit taketo usudky po jednom vynechani menštruácie, este obzvlast po kovide. Sama viem aku sarapatu to narobilo u mna. Smiem vedieť aky si rocnik?

nikola992
28. dec 2021

@danihelka nechcem kecať do práce tvojmu doktorovi, ale podľa sliznice sa menopauza určiť úplne nedá. Väčšinou tomu predchádzajú nejaké príznaky (návaly, pocit sucha, zmena nálad,…) ale to môže byť spôsobené aj inými zmenami tela - zmenou hladiny hormónov v určitej fázy cyklu, po chorobe,.. Najistejšie je si dať spraviť krvné testy. Ja by som bez nich určite žiadne lieky nebrala 😉 držím palce, aby sa jeho slová vyvrátili.