icon

Mohla mi tabletka Escapelle rozhodiť cyklus?

kikina6427
26. júl 2011

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, či môžem byť tehotná, ak som po nechránenom pohlavnom styku do 30 hodín užila tabletku Escapelle. Menzes som dostala asi o cca 8 dní na to, aj keď som ho nemala dostať, to bolo presne 7.6. Teraz je už 26.7. a menzes stále nemám. Pohlavný styk som medzitým mala ale s ochranou, určite sa neroztrhol. Test som si robila po týždni od toho 7.6. čiže niekedy 12.7. a vyšiel negatívny. Mám teraz veľa stresu a ešte aj možné otehotnenie k tomu dosť prispieva. Dnes si ešte spravím test a dúfam, že bude negatívny. Čo si o tom myslíte ? Môže to byť spôsobené tabletkou po, že mi už 3 týždne meškajú ? Vopred ďakujem za odpoveď. Ospravedňujem sa za to, že som to sem napísala ešte raz, som tu nová, na ten prvý príspevok neviem ako odpovedať.

Strana
z2
nadezdah
9. máj 2017

@emeli124 kukla som to na nete.tak to musi byt iny ekrazit,ked sa ma uzit do az 120 hodin. Riadna sila. No je tam,ze menzes by mal prist v ocakavanom case. Beviem ci predtym si mavala pravidelne...ale ak si uz dostala,tak sa neboj. Zrejme tvoje telo reaguje rychlejsie. Aspon nebudes v strese.

emeli124
9. máj 2017

@nadezdah jasne ja viem ze je to humus a obvykle sa nespolieham na take tabletky.. HAK som musela na cas vysadiť pretoze som mala ine zdravotne problémy.. A ja mam dost strach preto som ju vzala.. Samozrejme ten príbalový leták som čítala len ja akosi domu nechapem ze ci mam to krvácanie co som teraz mala pokladať za normálnu (predčasnú menštruáciu) ktora prisla o 5 dni skor ako mala prist alebo teraz po tomto krvácaní budem opat krvácať - teda ako ta ,,normálna,, menstruacia?? 😃 Som dost mimo očividne 😄

emeli124
9. máj 2017

@nadezdah na babatko sa teraz vobec necítim preto som dost v strese z toho celého nakoľko nezvyknem takto riesit veci.. Inac ale kamoska mi pracuje v lekárni a ja som sa vlastne od nej dozvedela o tom ze ta ellaone tabletka je na trhu.. Ona mi vravela ze ak uz ju chcem zobrať tak lepsie tuto ako escapelle.. Ze aj napriek tomu ze je účinná do 5 dni, ze tie latky tam su vraj menej škodlivé tak neviem no.. Každopádne to je jedno.. Svinstvo ako svinstvo 🙄

buchta11
3. mar 2018

Ahojte, stalo sa vam ze vam po tabletke meprislo ziadme spinenie ani kramy? Tie normalne mi tiez meskaju uz 2 tyzne. Robila som si 2 testy.. Negativne no i tak som v strese 😳

zoue
17. okt 2018

@buchta11 Ahoj mne meskaju uz sedem dni a ani necitim ziadne prichadzanie menstruacie no brusko ma boli uz tyzden no nic. Praskla nam ochrana 3dni po skonceni menstruacie hned ma zobral do lekarne a do hodiny som uzila tabletku ellaone. No mesiac predtym som tiez mala nehodu a vtedy som uzila tabletku escapelle menstruacia vtedy mi meskala 5dni. Teraz mi meska tyzden, mam bolesti len v brusku a nemam chut ani jest nic a dole som uplne sucha vytoky ziadne nic. Test som si spravila je negativny. Kazda tu pisete ze ste spinili alebo zacali krvacat tak to ak uz sa spusti krvacanie tak zena tehotna nieje len ak ma spinenie len alebo len slabu nezvycajnu menstruaciu. Tak ma biekto skusenost aj taku aku nam ja, ze ziadne spinenie ani menstruacia meska to tyzden a viac? Ako to nakoniec dopadlo? Kto mi vie poradit?

cialota
17. okt 2018

@zoue myslim, ze tehotna nebudes, to nie, ber to tak, ze kazde telo je ine, cize aj inak reaguje a predsa je to dost dve taketo tabletky v kratsom casovom intervale, to je taky mix chemie, ze to da kazdemu organizmu proste zabrat a trva, kym sa ten z toho dostane, kym ten cyklus sa vrati do normalu

agikaku
12. nov 2018

@buchta11 zdravim, tak ako to dopadlo?dostali ste potommenzes?lebo jamam tiez teraz taky problem, ze po uziti escapelle som 2 dni trosinku spinila a menzes som nedostala, meska mi 6 dni. Neviem co s tym.

agikaku
12. nov 2018

@zoue nakoniec ste dostali menzes? Lebo ja mamten isty problem ako vy, 3 testy negat a menzes nikde, somvstrese

agikaku
24. nov 2018

@buchta11 Dostali ste potom menzes??

dema4016
22. feb 2019

@agikaku
@zoue aj ja mám ten istý problém, tiež by ma zaujímalo ako ste dopadli, lebo som už v riadnom strese, bojím sa ako des, ja už nechcem byť tehu, viem, že o tomto sa diskutovalo už dávnejšie, ale aj tak

agikaku
22. feb 2019

@dema4016 Zdravím krásne, ak ste zobrali tabletku, tak nič sa nebojte. Ja som nakoniec bola na vyvolávačku a dostala som na 6. deň. A ešte aj na ďalší mesiac som nedostala presne, možno po dvoch týždňoch meškania. Koľko vám mešká? A koľko máte rokov? Nemôže byť prechod??? Ale buďte kľudná, po tabletke je to všetko rozhádzané.

dema4016
22. feb 2019

@agikaku mám 46 r., do januára som brala hormonálnu antiku, len tú mi zakázali, mala som zlé výsledky pečeňoviek, no a teraz bez antiky, som mala dostať menzes, mešká zatiaľ 4 deň, ale robila som si aj test, a ten vyšiel negatívny, tak neviem, či ísť k Dr na vyvolávačku, len neviem, že kedy, či ešte počkať, a potom

agikaku
22. feb 2019

@dema4016 A može byž aj tým, že ste prestali užívať antiku. A tabletku po ste užili??? nebojte sa, už aj tých hormónov v tele nie je toľko, aby ste otehotneli. A ked je test negatívny, tak niet sa čoho obávať.

alexk12
7. feb 2021

@bujacina načo si zrala escapelle potom do 40 hod🤨 jasne ze si bola tehotná to už si ani nemusela jest

cataia
28. feb 2021

Dobrý deň chcem sa spýtať včera sme s partnerom mali pohlavný styk a nechtiac sa do mňa vystrikal a dneska som dostala menštruáciu tak som sa chcela opýtať či ma zobrať tabletku po.

jezzka
13. apr 2021

@kikix dobrý večeram podobný problem ako to dopadlo prosím

daniella72
12. jan 2022

Ahojte dievčatá,
Vidím, že príspevky sú pridané niekoľko rokov dozadu, ale myslím, že to stále čítajú nové a nové ženy, ktoré sú v podobnej alebo rovnakej situácii.. Možno niekomu pomôže a zároveň aj upokojí moja skúsenosť.
Ja som takisto užila tabletku po - escapelle, keďže som si nebola istá a na bábätko sa ešte necítim, takže pokiaľ niektorá žena váha ci kúpiť tabletku po alebo nie, tak určite kúpiť, ak sa na bábätko necítite, nie je to zas až taká veľká suma...keď som užila tabletku citila som bolesť hlavy a bolesť v podbrušku, o pár dní na to, cca 6-7 dni, som cítila bolesť v podbrušku (bolesť ako pred svojimi dnami) a na druhy deň velke nevoľnosti, bolesť hlavy, zvýšená teplota, zimnica, bolesť kĺbov a svalov...nevoľnosti trvali ešte pár dni.. takže ak máte aj vy podobné príznaky ako ja, nemusí to hneď znamenať tehotenstvo.. tabletka po je extrémna dávka hormónov, ktorá v tele urobí poriadny zmätok, niektorá žena to cíti intenzívnejšie a niektorá o tom ani nevie...
Ja som teda tehotná nebola a svoje dni mi meškali jeden deň, no keďže nemám chuť stresovať a zakaždým, keď si budem neistá, kupovať tabletku po, tak som radšej prešla na antikoncepciu.

macka111
20. máj 2022

@nadezdah ako to napokon dopadlo?
Dakujem

nadezdah
21. máj 2022

@macka111 čo myslís, že ako dopadlo? Lebo som sa stratila a nechce sa mi čítať všetky príspevky...

katka1736899
24. jún 2024

ahojte ja som tiez použila tabletku escapelle a menstruacia mi prisla na cas no teraz mi mešká 4 dni. moze to byt tou tabletkou? styk bol, ale chránený

Strana
z2