icon

Mohla som otehotnieť cez ovulku?

nataly00
28. dec 2020

lebo som bola u gynky a povedala ze mam ovulku som 10 dni od ovulky co si myslite

babovka2321
28. dec 2020

@nataly00 co znamena dlho a kolko mas rokov? Usudila by som, ze 20, podla nicku? A na to, ze tuzite dlho, tak mas asi dost chabe informacie o tom, ako na to, ak zakladas taketo diskusie.

nataly00
autor
28. dec 2020

@babovka2321 mam 25 s manželom sme 6 rok

babovka2321
28. dec 2020

@nataly00 ale hadam sa 6 rokov nesnazite este

nataly00
autor
28. dec 2020

@babovka2321 A prečo nie chcela som počuť názory tak už so ich pocula

aduskatt
28. dec 2020

@nataly00 ako máme my vedieť, či sa to mohlo podariť? Ovulácia a styk sú podmienky pre otehotnenie. Takže ak boli obe splnené, mohlo sa to podariť. Ale tak to vieš hádam aj bez nás

sense
28. dec 2020

Počkaj ci príde ms a ak nepride, urob test a ak bude pozitívny tak sa zadarilo

fokuska
28. dec 2020

@nataly00 Pocuj, ty chapes ako funguje menstruacny cyklus a vsetky tie biologicke veci okolo toho? Pytam sa vazne, lebo to uz z viacerych tvojich diskusii znie akoby si nechapala ako to funguje a ake su tam suvislosti a potom sa zbytocne stresujes a uvazujes nad vecami uplne bez zmyslu.
Takze dobra rada - nastuduj si ako to cele funguje a zodpovie sa tym strasne vela otazok 🙂

elanor
28. dec 2020

@nataly00 prosim ta, nemnoz sa. Ked neovladas taketo zaklady a kladies tak nestastne primitivne otazky, pre dobro dieta ci deti, a pre dobro ludstva sa vazne prosim ta ani nerozmnozuj...

elanor
28. dec 2020

a mozno by nebolo odveci sa vzdat aj volebneho prava, v takychto pripadoch... 🙄

nataly00
autor
28. dec 2020

@elanor no určite co si myskis ze co neviem svoj cyklus svoje plodne dni viem moja neboj sa

karmela
28. dec 2020

@nataly00 mohlo sa podariť a ak chceš testovať skôr ako pred ms tak len z ranného moču.😊

elanor
28. dec 2020

@nataly00 o veci co si vymenovala sa nebojim. Moje obavy ohladne teba a tebe podobnych su niekde inde. A ako sama vidis, ani to si vobec nepochopila. Takze stale trvam natom co som uz spominala vyssie.

clori
28. dec 2020

@nataly00 vravis, ze vsetko ovladas. preco sa potom ale mas optrebu pytat, ci si mohla otehotniet? ved pokial si v tom doma, musi ti byt jasne, ake sance mas. nepoviem, ze z dlhej chvile si hodis filozoficky status na nastenku na blogu alebo v nejakej skupine. ale vytvorila si diskusiu, spytala si sa specialne, ci si otehotnela (kratko po ovulacii, do MS este daleko, bez testu, bez inych vysetreni). nepoviem, kebyze sa chces spytat, ze ako ine zeny riesili vysetrenia, vitaminy, IVF ci proste len stres z dlhodobeho snazenia sa. ale ked polozis taku divnu otazku, co cakas? ze ti sem naozaj napise vestica s presnymi datumami? samozrejme, ze aj ja by som take prijala. a hned aj teraz, nech sa paci. ale bohuzial takto to nefunguje 😉

iwesska
28. dec 2020

@nataly00 Otazka je polozena skor tak,ze si robis ty srandu z nas. Otazka "mozem otehotniet cez ovulaciu" je asi taka ako "mozem zmoknut,ked vonku prsi?"🤔 Neviem,kedy inokedy by si este chcela otehotniet,ked nie cez ovulaciu.

marianna_peskova
29. dec 2020

@nataly00 Mohla si otehotnieť. Odpoveď sa ale dozvieš, keď si spravíš test. Odporúčam Mamatest, stojí do troch eur, v balíčku máš dva testy a sú veľmi citlivé na HCG. Veľa šťastia!

snazilka_bio_mamka
29. dec 2020

na začiatok len jedna zakladná info: k otehotneniu príde, keď máš svoje plodné dni a ked máš nechranený styk. Ked sa tak dlho snažíte, tieto veci by si mala mať v malíčku, keby sa naozaj snažíte, určite by si poznala ovulačné testy, vedela by si zistiť ovulaciu podla hlienu alebo podla krčka maternice ale to je asi uz vysoká škola. Kedy ti má prist MS? (menštruacia)? kolko si presne DPO? (dní po ovulácii), aký dlhý máš cyklus (kolko dní od 1. dňa MS) ? skus si niečo naštudovať. 10DPO (ak si naozaj tolko) by ti mohol ukazať slabu čiarku, ale ja by som počkala až kym ti vynecha MS. Toť vše

alzbeta1991
29. dec 2020

@nataly00 manžel má za sebou spermiogram?

evaachesa
29. dec 2020

@nataly00 mohla

evaachesa
29. dec 2020

@nataly00 tu to máš veľmi pekne a jednoducho vysvetlené čo a ako treba k otehotneniu 😌

https://www.youtube.com/watch?v=KIYnFB9I0Tk
osky
29. dec 2020

@nataly00 pocuj,
Vsak neplodne zeny si sleduju,kedy maju ovulaciu-a vtedy sexuju co najviac,prave preto,ze tam je najvyssia sanca na otehotnenie.
Ak si teda v case ovulky mala aspon raz nechraneny sex-s muzom!!!,je dost pravdepodobne,ze otehotnies.
Nie je to vsak pravidlo...nemusi sa vzdy zadarit.
Ale proste ovulacia sance len zvysuje.

Chapes???

veronikaszabova
29. dec 2020

No co, test si si urobila?
@nataly00

katkami123
29. dec 2020

Áno, iba cez ovulaciu sa dá otehotniet. Kedy ti maternica vypustí zrelé vajíčko. Ešte sa dá aj pred ovuláciou, pretože spermie v pachové vydržia až 3 dni, čiže aj keď si mala sex 3 dni pred ovuláciou, mozes oni si zatiaľ budú putovať k vajíčku a počkajú, keď z vaječníkov vyjde.

katkami123
29. dec 2020

@katkami123 spermie v prostredí v pošve vydržia aj 3 dni

nataly00
autor
29. dec 2020

@veronikaszabova nie rano si spravím a keby náhodou tak pošlem foto

maryetta
29. dec 2020

@fokuska to som si aj ja myslela. Ale mam zname ktore udajne otehotneli uplne mimo ovulaciu. (Fakt neviem ako je to mozne. Co sa im teda oplodnilo. Ako sa tam to vajicko vyskytlo) ked nie v case ovulacie.

elanor
29. dec 2020

@maryetta lebo tu ovulaciu mali posunutu (skor alebo neskor, hold hormony a priroda vedia byt velmi nevyspitatelne), alebo spermie vydrzia dlhsie, nez je bezne (ojedineli jedinci mozu prezit az 9 dni - a teda sice je sex mimo ovulacie, hooodne pred, ale staci aby jedna "zubrienka" prezila dostatocne dlho a potom vramci najblizsiej ovulacie stretla na svojej ceste vajicko), alebo este je moznost, ze zena prezije extra intenzivny orgazmus, ktory zrele vajicko uvolni skor a tadaaaa.

katkami123
29. dec 2020

@elanor
No teda, možnosti a možností

maryetta
29. dec 2020

@elanor ja tomu rozumiem 😉
Posunutej ovu. Alebo prezitej spermii a podobne. Len nechapem ako ja mozne uplne mimo cyklu.
Jedine ze 2x za mesiac. A o druhej ovulke dana zena ani nevedela.

elanor
29. dec 2020

@maryetta co 2x za mesiac? aka druha ovulka? asi celkom nerozumiem.

maryetta
29. dec 2020

@elanor to mi raz pisala znama. Ze otehotnela mimo plodnych dni. Napisala som jej to co si pisala ty mne. A ona sa napriek tomu dusovala ze ona presne vie kedy ovulaciu mala. A toto nebolo ani par dni ored. Ani pocas ani po ovulacii.
Tak ozaj neviem.
Raz som tu citala ze aj to je mozne mat ovulaciu 2x za cyklus.