Môže čierna škvrna na sone znamenať niečo iné ako plod?
Mam 42 rokov a niekolko mesiacov mam problém so silnou, zapachajucou menstruaciou (bola som aj na čistení)... Za posledný mesiac som krvacala 3x a silno väčšinou 5-7 dni a od piatku mam nonstop bolesti podbruska... Dnes mi gynekologicka spravila sono a že tam vidi čiernu škvrnu-bodku, že je to asi tehotenstvo. Sex som mala naposledy pred 2 mesiacmi. Mala som 3 tehotenstva a žiadne takto zle nezacinalo. Zajtra krv.... Mňa len zaujíma či sa niekto s tým už stretol?
Nezobrala ti krv? Na HCG?
@anonym_5f9da1 zajtra ráno, dnes už bolo neskoro
@anonym_5f9da1 zajtra ráno, dnes už bolo neskoro
@jenkka to ti dá najlepšiu odpoved
Ak bol posledny sex pred 2 mes a bola by si tehotna, neexist vidiet na usg iba ciernu bodku. To uz by bolo vidiet ovela viac. Cierna bodka jedine v pripade, ze doslo k samovolnemu potratu a uz zvysok "zanika". Takze tehotna si mozno bola, ale uz po tom niet ani stopy, jedine "cierna bodka".
Ina moznost neexist co sa tyka tehotenstva, ak si 2 mes od sexu. To by si bola v cca 10tt a vtedy uz riadne vidis dieta.
cierna bodka? to isto nie je plod ani gestacny vak. mozno malinka cysta?
Nič čierne na sone nie je plod. Čierne je tekutina. Treba to dosetrit, stery brali? Aj rozšírené? Pripadne stery z menstruacnej krvi? Toto bude nejaká metritída podľa tvojho krátkeho opisu. Treba to preliecit. A ani netušíme, kde tá “bodka” akože je. Takto sa vyjadrila gynekologická? Tak to ťa boh poteš, nič nevysvetlila? Šla by som po další názor alebo treba poriadne napísať čo a ako bolo. Som gynekológ a nie som z tohoto múdrejšia.
Nič čierne na sone nie je plod. Čierne je tekutina. Treba to dosetrit, stery brali? Aj rozšírené? Pripadne stery z menstruacnej krvi? Toto bude nejaká metritída podľa tvojho krátkeho opisu. Treba to preliecit. A ani netušíme, kde tá “bodka” akože je. Takto sa vyjadrila gynekologická? Tak to ťa boh poteš, nič nevysvetlila? Šla by som po další názor alebo treba poriadne napísať čo a ako bolo. Som gynekológ a nie som z tohoto múdrejšia.
@anonym_54a3e2 Stery zobrala, dala skúmavky na moc a ráno krv. Povedala, že momentálne mam ovuláciu a zas budem krvacat. Tá bolesť bola len pred krvácaním, teraz to už trvá dosť intenzívne 4 deň, vystrelovalo do slabín a od rána má boli aj chrbát.
Spomínala perinomenopauzu či ako sa to píše, keď sa nepotvrdi tehotenstvo 🫣 alebo zápal močového mechúra, s cikanim nemam problém len mam furt pocit že mi treba kakat 🫣
@anonym_54a3e2 Stery zobrala, dala skúmavky na moc a ráno krv. Povedala, že momentálne mam ovuláciu a zas budem krvacat. Tá bolesť bola len pred krvácaním, teraz to už trvá dosť intenzívne 4 deň, vystrelovalo do slabín a od rána má boli aj chrbát.
Spomínala perinomenopauzu či ako sa to píše, keď sa nepotvrdi tehotenstvo 🫣 alebo zápal močového mechúra, s cikanim nemam problém len mam furt pocit že mi treba kakat 🫣
@jenkka tak ten postup je taký chaotický, ale v zasade nie zlý. Verím, že sa to čoskoro vyrieši, držím palce nech máš čím skôr diagnózu a riešenie.
Nemáš hematóm?🤷♀️
Cierna skvrna je vacsinou cysta/ myom, oni to vsetko oznacuju ako tumor, az kym nemaju histologiu z toho. Ja som mala cierne skvrny vzdy cysty. Alebo tiez loziska endometriozy su take. Vsetko to moze mat zvysene HCG
@jenkka tak ten postup je taký chaotický, ale v zasade nie zlý. Verím, že sa to čoskoro vyrieši, držím palce nech máš čím skôr diagnózu a riešenie.
@anonym_54a3e2 diagnózu mam, ale vôbec sa mi to nezdá... Dnes len mierne bolesti v pod brušku, ale strašná bolesť od krizov, lopatky 🫣
Cierna skvrna je vacsinou cysta/ myom, oni to vsetko oznacuju ako tumor, az kym nemaju histologiu z toho. Ja som mala cierne skvrny vzdy cysty. Alebo tiez loziska endometriozy su take. Vsetko to moze mat zvysene HCG
@kiki68 dnes povedala, že je to tá ovulácia 🤔 ja už neviem

Nezobrala ti krv? Na HCG?