Môže hormonálna antikoncepcia zlyhať pri antibiotikách?
Ahojte. Idem k vám pre radu. Užívam hormonálnu antikoncepciu už vyše roka a pol. Užívam 24+4. Menštruácia mi stále prišla na 2. tabletu placeba , niekedy aj 3. deň. No tentokrát nič. Počas tohto mesiaca som ale užívala antibiotiká. Pýtala som sa lekára či majú nejaký vplyv na antikoncepciu, povedal že nie , že ju nemajú ako ovplyvniť. S partnerom sme mali styk každý druhý deň s vyvrcholením. Aktuálne ďalej pokračujem v braní antikoncepcie. Máte niektorá z vás takúto skúsenosť ? Mám si urobiť test ? K gyn. som objednaná až 20.12. Ďakujem za každú odpoveď.
Urob Si Test radsej
Áno, tehotná môžeš byť ... Sú tu aj baby, ktoré otehotneli počas brania antiky ... Proste nič nie je na 100% okrem abstinencie. Ale teda kľudne môžeš mať posunuté kvôli chorobe. Ja keď som chorá, tak častokrát to emska. Takisto aj antibiotiká ti mohli rozhodiť hormóny.
Viac ti povie jedine test
ATB znižujú účinok ako ostatné veci napísané v letáku.
@lulinenka ATB znizuju ucinok, sprav si pre istotu Testik.
Mne sa napríklad už stalo ze pri užívaní HAK mi menštruáciu vynechalo ale ATB som v tom čase nebrala ale určite by som sa otestovala ..

Samozrejme, že ATB majú vplyv na antikoncepciu ... znižujú jej účinok ... takže kľudne môžeš byť tehotná ... urob si test.
@lulinenka