Môže lekár vaginálnym vyšetrením zistiť tehotenstvo?
Ahojte babky,
som tu nova no uz dlhsie to tu citam ale az teraz som sa odhodlala napisat. Mam taky mensi problem alebo skor dilemu a nemam sa s kym poradit. Poslednu mrchu som mala 25.4.14 trvala cca 6 dni. Po jej skonceni sme boli s muzikom spolu mame prerusovany styk ale nejak neriesime ci ujde ci nie dohodli sme ze vsetkemu nechame volny priebeh a co sa ma stat sa stane babatku sa nebrani skor naopak. Zaciatkom maja prisli bolesti podbruska raz v pravo potom v strede a tak dookola nedavala som tomu velky vyznam myslela som si ze mam OVU tak preto to pobolieva nakolko mam mrchu nepravidelnu tak ani neviem kedy presne mam ovulku a vobec kedy sa ma spustit. 30maja som dostala no bola taka cudna nijaka prvo to zacalo spinenim bez bolesti ( co inak mavam straslive) potom trosku krv zas spinenie kusok krvy a koniec len hnedkasty vytok trvala 3-4 dni. Aj ked bola cudna neprihliadala som moc na to kedze moj cyklus je aky je. Trklo mi az ked po jej skonceni slabucke tlaky a pichanie v podbrusku raz tam raz tam pokracovali a pridala sa unava a z nicoho nic nevolnost a vracanie. Nedalo mi to a tyzden po mrche som spravila test, vysiel pozityvny aj ked druha ciarka bola slabsia no viditelna. Vcera som bola u lekara vysetril ma zo spodu a nic nepovedal test ho nezaujimal neurobil ani SONO ani krv mi nevzal iba skonstatoval ze podla neho problem nemam ziadny a to pobolievanie v podbrusku su creva 😖 comu som sa fakt divila ale nahala som to tak a neriesila. Myslite ze pri tom vysetreni by zistil ze som tehotna? Zijeme s muzom v zahranici u gyndosa som tu este nebola takze neviem povedat ci to zanedbal alebo nie no zdal sa mi divny.. U mojej doktorky na svk som sa s takymto nestretla.. Co si o tom myslite? Dakujem za kazdu radu a odpoved 🙂
Ahojte baby , dnes som bola na preventívnej prehliadke a mala som podozrenie na tehotenstvo . Lenže lekár mi urobil len vaginálne sono . čumel do tej obrazovky asi 5 minút a povedal že všetko je v poriadku . Ak by som bola tehotná tak by too bol už 10 týždeň . Zistil by kebyže som v tom ? 🙂
@pterodaktyl jasne, ze by to uz bolo vidno. babu by uz bilo srdce. bolo by ho pefektne vidiet na sone.
@ukulela Len sa mi zdalo zvláštne že ako dokáže cez pošvu sonom vidieť či tam je bábo , ale asi je to jednoduchšie ako cez brucho že ? 🙂 .. Ked som pozeerala na tú obrazovku , nic som tam nevidela teda .
@pterodaktyl ano, cez sondu to vidi lepsie ako cez brucho. az v nejakom 12t sa zacina cez brucho. niekedy aj dlhsie kukaju sondou, aj vahovo tazsie zeny... takze ak nic nevidel, nie si tehotna. v 10t sa to neda prehliadnut.
@petah82 A určite by to neprehliadol ? . a keby som bola tak by mi to asi povedl však ? 🙂 . Možno si budete o mne myslieť že som nejaká chorá .. Len ja nechápem prečo mi rastie bruško ked skoro nič nezjem . ☹
@pterodaktyl urcite neprehliadol. v 10 je uz krasne vidiet. zazila som to 3x, iba s jednym stastnym koncom... takze mam skusenosti z rannych stadii. a ano, povedal by ti to. a co test? riadne dve ciarky do par sekund by mali byt uz v tomto stadiu.
@zuzu12345678 samozrejme, že to lekár zistí aj pri vaginálnom vyšetrení....veď kedysi testy ani prístroje neboli...vám snažilkám mám pocit už občas uniká realita....ak si nie istá choď na ďalšie vyšetrenie...a ak sa tehu nepotvrdí, nestresuj, uvolni sa, užívaj si život, čo má prísť príde 🙂
@pterodaktyl Čo si nespravíš test? Načo sa zbytočne stresuješ, keď jeden test ti to povie za pár sekúnd.
@petah82 Tak asi si to len namýšlam naozaj. Ja som mala 2 krát aj menzes od posledného styku len jedna bola taká dosť slabá čo som povedala aj gynekologovi včera , tak ja že či je všetko v poriadku , povedal mi že uvidíme. Vyšetril mňa aj palpačne aj týmto sonom a povedal že všetko je v poriadku .. Testy si som robila na 18, 19 a na 26 DPO a všetky boli negatívne . Mám si uribiť ešte aj teraz ?
@pterodaktyl preboha dievca..a co so lekarovi rovno nepovedala ze mas podozrenie ze si tehotna..nech ti to potvrdi alebo vyvrati...ale v podstatecto ani nemusis...on by ti to hned povedal...10 tyzden tehotenstva sa neda na sone prehliadnut!!!!!!!!!!!!

ahojte baby tak robila som si test v nedelu vecer a vcera rano a zas vysli len slabe ciarky na oboch.. 😒 tak uz vazne neviem... mam si kupit este test alebo uz mam kaslat na to a pockat kym pojdem k doktorke? co myslite?