icon

Môže lekár vaginálnym vyšetrením zistiť tehotenstvo?

zuzu12345678
24. jún 2014

Ahojte babky,
som tu nova no uz dlhsie to tu citam ale az teraz som sa odhodlala napisat. Mam taky mensi problem alebo skor dilemu a nemam sa s kym poradit. Poslednu mrchu som mala 25.4.14 trvala cca 6 dni. Po jej skonceni sme boli s muzikom spolu mame prerusovany styk ale nejak neriesime ci ujde ci nie dohodli sme ze vsetkemu nechame volny priebeh a co sa ma stat sa stane babatku sa nebrani skor naopak. Zaciatkom maja prisli bolesti podbruska raz v pravo potom v strede a tak dookola nedavala som tomu velky vyznam myslela som si ze mam OVU tak preto to pobolieva nakolko mam mrchu nepravidelnu tak ani neviem kedy presne mam ovulku a vobec kedy sa ma spustit. 30maja som dostala no bola taka cudna nijaka prvo to zacalo spinenim bez bolesti ( co inak mavam straslive) potom trosku krv zas spinenie kusok krvy a koniec len hnedkasty vytok trvala 3-4 dni. Aj ked bola cudna neprihliadala som moc na to kedze moj cyklus je aky je. Trklo mi az ked po jej skonceni slabucke tlaky a pichanie v podbrusku raz tam raz tam pokracovali a pridala sa unava a z nicoho nic nevolnost a vracanie. Nedalo mi to a tyzden po mrche som spravila test, vysiel pozityvny aj ked druha ciarka bola slabsia no viditelna. Vcera som bola u lekara vysetril ma zo spodu a nic nepovedal test ho nezaujimal neurobil ani SONO ani krv mi nevzal iba skonstatoval ze podla neho problem nemam ziadny a to pobolievanie v podbrusku su creva 😖 comu som sa fakt divila ale nahala som to tak a neriesila. Myslite ze pri tom vysetreni by zistil ze som tehotna? Zijeme s muzom v zahranici u gyndosa som tu este nebola takze neviem povedat ci to zanedbal alebo nie no zdal sa mi divny.. U mojej doktorky na svk som sa s takymto nestretla.. Co si o tom myslite? Dakujem za kazdu radu a odpoved 🙂

Strana
z2
milota164
24. jún 2014

podla mna by to videl a povedal ti , ze nie si tehotna?

donna11
24. jún 2014

@zuzu12345678 no pokiaľ ti ani len vaginalne sono nespravil,tak hladaj druhého dr..možno na zaciatku tehu by videl len zvacsenu sliznicu,najlepšie ísť,,ked budes mat čiarky riadne silné,vtedy uz aj sono ukáže tehu-keďže nevieš,kedy bola ovu a tym pádom ani určiť tt..klasickým sonom cez brucho nic neuvidí..urcite to nenechaj tak,pozitívnu tehu test neni z čriev 🙂

luk25
24. jún 2014

tak to by musel byt jasnovidec aby vysetrenim zospodu potvrdil ci vyvrátil tehotenstvo, ak si tehu tak si este len na zaciatku, a štandardný postup je že by ti mal zobrat krv na Hcg, skus si o par dni urobit este tehu test a potom uvidis

zuzu12345678
autor
24. jún 2014

Dakujem 🙂 no zdalo sa mi divne ze rozpraval o crevach 😒 pozeral po mne ako po blbovy no nic nepovedal kazdopadne urobim test dako koncom tyzdna a uvidim.. Plus je to ze buduci mesiac ideme domov takze isto ma neminie navsteva u mojej doktorky.. kedze ako vidim tu je to cudne

timuska26
24. jún 2014

@zuzu12345678 ahoj, moze zistit, moj gynekolog mi to ohladom tichto vysetreni vsetko vysvetluje, maternica sa ti meni a oni to vedia ako, maju v tom prax. treba sa pytat a pytat. radsej si pockaj kym budes mat silne ciarky, sono ti teraz nemusi nic ukazat. davaj viacej pozor na seba, bo mozno si tehu a bude to v pohode.

zuzu12345678
autor
24. jún 2014

@timuska26 zatial to neham tak kedze tu je to asi z lekarmi moc neporiesim buduci mesiac ked budem doma zajdem k mojej doktorke a uvidi sa.. no nechapem to.. som s toho viac mimo ako pred navstevou doktora..

stefka33
24. jún 2014

Tak takto skoro ťa pohmatom nemôže zdiagnostikovať. Ani sono nemusí nič ukázať. Treba počkať. Ale pozor, ak by si začala krvácať mimo cyklus teraz, tak treba bežať na pohotovosť. Aby to nebolo mimomaternicové.

zuzu12345678
autor
24. jún 2014

@stefka33 zatial sa nic take nedeje mam len to smiesne pobolievanie a taky mliecny vytok bez zapachu niekedy je toho viac niekedy menej no mam pocit ako by som bola pocurana 😀

stefka33
24. jún 2014

@zuzu12345678 Neviem, nechcem ťa strašiť, lebo to môže mať viacero príčin. Len ja som mala takýto začiatok podivný so slabým hnedým menzesom, slabučká čiarka na teste a potom prišlo krvácanie mimo cyklus. Roztrhlo mi vajcovod. Dávaj si na seba pozor. Keby sa ti dačo nepozdávalo tak bež k lekárovi.

zuzu12345678
autor
24. jún 2014

@stefka33 Dakujem 🙂 jasne dam si pozor.. oddychujem, setrim sa.. to je najhorsie ze clovek nevie na com je.. vcera som sa aj tesila ze sa dozviem ze co sa deje a bola som zmierana ze nech je sparava akakolvek hlavne nech po zdravotnej stranke je to ok.. no po navrate od dokyho sa to zmenilo a dneska to tiez neni bohvieco.. sklamanie zmiesane pocity aj ked nadej este je tak v kutiku duse dufam ze to este neni zaver ale aj tak sa nechcem moc upinat..

lili9999
25. jún 2014

Divne...keby si bola tehu tak by ti povedal ze mas zvacsenu sliznicu maternice v ktorej sa ti moze uhniezedovat vajicko ale inak tehu este nemoze vydiet ani na sone. Musis len cakat a byt opatrna a potom o tyzden si skus spravit testik a ked ti budu ciarky silniet je to jasne 🙂 Drzim prsty aby vam to vyslo 🙂

eeffka
25. jún 2014

@zuzu12345678 v zahranici sa tehu nepovazuje za chorobu a pokial viem tak do 10-12t ta ani nejak neberu na vedomie, sak kolko stoji take USG... ked nebodaj potratis ani to nevykazu tolko kruta uctovna prax.
Si v USA? tipujem len podla skupiny, lebo v tam a aj v holandsku som mala tehotne kamosky a cele konanie o nom bolo ze , hej ste? OK, pridite sa nahlasit mesiac pred pôrodom, dakujeme a ostávame s pozdravom

gabika_tkacikova
25. jún 2014

moja byvala gynekologicka zistila ze som tehotna aj bez sona, len vagin. vysterenim

zuzu12345678
autor
25. jún 2014

@lili9999 tiez sa mi to zdalo zvlastne ze mi nic nepovedal akurat basnil o crevach.. lebo myslela som si ze sa aspon vyjadri ze co ako.. moja dr mi vzdy povie ze co sa jej nezda alebo tak a plus si to overi aj na sone pripadne vezme krv.. no bud som narazila na doktora idiota alebo tu je to ozaj zo zdravotnictvom cudne.. sice nwm kedy by mala dojst dalsia mrcha kedze mne chodi jak sa jej zapaci ale skusim vyckat ci sa dostavi alebo nie a ptm este vyskusam test

lucinocka
25. jún 2014

@luk25 tu v chorvatsku aspon sa HCG nikdy neberie 🙂 ale robi sa UTZ kazde 4 tyzdne🙂

hatapkagb
25. jún 2014

@zuzu12345678 mi to pride ze si naozaj tehu,takze si davaj pozor.A to kde si ak smiem vediet ze ti nezobrali ani krv na potvrdenie tehotenstva?

zuzu12345678
autor
25. jún 2014

@eeffka ano som v usa..este som tu u gyndosa nebola toto bolo prvy krat a mam pocit ze tak skoro tam ani nepojdem.. doteraz som chodila len doma a toto ma teda odrovnalo.. ako vsetko je tu ok az na to zdravotnictvo sa mi zda uctuju ti hadam aj za to ze sa na nich usmejes a dokopy sa aj tak vela nedozvies. Raz som tu bola na pohotovosti sice z inym problemom ale aj tak som sa dozvedela viac z kopie lekarskej spravy ktoru som si vyziadala ako z ust lekara..

zuzu12345678
autor
25. jún 2014

@hatapkagb v usa som.. ja uz nwm co si mam mysliet ako aj psychika je svina ale kedze sice si nedavame az tak "pozor" ale ani sa nesnazime zatial a nehavame tomu volny priebeh tak sa moc na to nesustredujem ale zas uz mi je to divne z coho mi byva blbo na zaciatku som si myslela ze som volaco pojedla ale trz nwm lebo aj keby som mala crevnu chripku alebo podobne tak to netrva vyse tyzdna najviac par dni ale vyse tyzdna kazdy den z nicoho nic to mi pride zvlastne plus spava nemoc a ked mi vcera muz doniesol cokoladu ktoru inak veelmi lubim tak som ho sprdla ze je sladka a nak si ju je sam 😀

hatapkagb
25. jún 2014

@zuzu12345678 moja tak ty budes urcite tehu,ja som cokolady mohla ale ak som otehotnela a to som ja nevedela,presne som sa tak citila ako ty,akokeby chripka nejaka na mna isla cokoladu som cele tehu nemohla ani vidiet fuj a tentoraz som zase tehu a tiez cokoladu nenavidim,Ja tiez nie som na sk zijem v Sev Irsku ale tu hned vezmu krv a moc.Hm skus zmenit dr,lebo za ten mesiac sa moze stat vselico,aspon ze budes aj ty kludnejsia ci naozaj si tehu.Drzim palce.

zuzu12345678
autor
25. jún 2014

@hatapkagb Dakujem 🙂 no tu s doktormi toho moc asi neporiesim skusim pockat do mrchy ci pride ci nie aj ked presne nwm kedy by mala dojst a ptm urobim test.. viac asi nemozem urobit.. zostava mi len cakat aj ked je to na nervy 😒

prasiatko30
25. jún 2014

da sa lebo podla vsetkeho krcok maternice ma uplne inu farbu ked je zena tehotna ako ked nie je - vdaka nadmernemu prekrveniu - cize dobry dr by to mohol vidiet fakt len vysetrenim krcka maternice a potom ak by tam bola nejaka zmena tak este by ziadal dalsie vysetrenia aby potvrdil prvotnu diagnozu 😉

beatricer
25. jún 2014

ja som podľa hlienu vedela, že som tehotná, a tiež som sa cítila ako pocikaná

oravese
25. jún 2014

Jasne ze sa da zistit, lekar to vie ked mate zvacsenu maternicu a uzsi krcok.

zuzu12345678
autor
25. jún 2014

@beatricer ja sa tiez presne citim ako keby mi cvrklo furt mam mokro v nohavickach 😀 niekedy mam aj pocit ze mrcha dosla a ked sa idem kuk tak nic len biely vytok..

kikushka2386
25. jún 2014

pri druhej mi dr potvrdil tehotenstvo vag.vysetrenim

siska765
25. jún 2014

ahoj tiez som mala poslednu niekedy okolo 21.4. a som tehotna,po dvoch tyzdnoch od zistenia som isla k doktorovi a normalne mi urobil sono zo spodu a aj videl gestacny vacok maly ale videl.Navstiv ineho lekara ked si tehotna.Do kedy ze chces cakat?do porodu?na co ta potom vobec vzal do ambulancie v ten den ked ti ani sono neurobil a ani nic na to nepovedal.je to dost cudne ,ze creva, ved ked mas raz tehu test pozitivny tak asi ze si tehotna.to je debil.ja by som isla k inemu,bud ho uplne zmenila alebo si zaplatila sono u druheho

zuzu12345678
autor
25. jún 2014

@siska765 Gratulujem 🙂 a prajem ti bezproblemove tehu 🙂 ja keby som vedela ze to takto bude tak tam ani nejdem.. dost ma to teda zarazilo myslela som fakt ze uz ked som tam tak sa aspon daco dozviem ale ako vidim aj daco taketo je mozne 😒

siska765
25. jún 2014

@zuzu12345678 katastrofa ale byt tebou tak to riesim aby si si bola ista ze je vsetko ok.aj mne byva zle obcas,hlavne ked mam prazdny zaludok a casto chodim cikat a podchvilou ma pobolieva a popichava v podbrusku kazdy den,drzim palce 😉

zuzu12345678
autor
25. jún 2014

@siska765 presne ako by si mna opisovala 🙂 najviac mi je blbo ked som hladna alebo ked sa najem velmi tak vtedy citim akokeby som kamene pohltala 😀 aj cikanie na mna pasuje aj ked vela pijem.. mna podbrusko skor rano alebo vecer popichava alebo mam take srandovne tlaky ci ako to nazvat no ale aj cez den obcas citim hlavne ked som v klude ze si lahnem alebo sadnem pred tv ale ked dlhsie sedim citim take ako mierne mrchvske bolesti akoby uz uz mala prist tak nwm.. jasne ze to tak nenecham urcite este urobim test a ako som pisala vyssie buduci mesiac idem domov na svk tak urcite prve co bude zbehnem k mojej doktroke

zvolsiinylogin
26. jún 2014

@zuzu12345678 rob si dalej testy, ci silneju...ak ano, nie je o com....

Strana
z2